Urmeaza mazilirea lui Obama?

Marele semn de intrebare cu privire la recentele penetrari in proximitatea presedintelui celei mai puternice tari din lume nu sunt daca serviciul secret s-a prostit sau nu, dupa parerea mea, ci daca nu cumva careva incearca sa ii transmita semnale presedintelui ca este vulberabil si ca viata poate fi scurta.

Am mai spus-o cu ocazia alegerilor trecute, ca Obama chiar daca nu este un print al pacii, pare a avea totusi niste limite peste care nu trece usor. Pare exagerata caracterizarea mea, dar daca in locul lui Obama ar fi tabara opusa – si nu ma refer doar la republicani – nu este exclus deloc ca acum sa fi fost deja in plin razboi mondial (daca nu cumva s-ar fi si terminat).

Imi pare rau ca nu mai retin titlul articolului in care comparam pe Obama cu mormonul Romney in care detaliam putin cat de departe ar fi fost in stare sa mearga Romney cu Rusia si ce s-ar fi intamplat daca presedintele SUA (in caz ca nu avea retinerea lui Obama) trimitea arme si bombe (de ce nu, poate chiar nucleare) Ucrainei. Rusia nu avea incotro …

Sa revenim insa la “gafele” servicului de protectie al presedintelui. Cam asa au fost catalogate in presa, insa evident este absurd sa credem ca la Casa Alba sunt angajati de genul celor din firmele de securitate din Romania care pazesc bancile si care niciodata nu au reusit nu doar sa previna vreun atac, dar nici macar camerele lor de securitate si memoria pandarilor nu a ajutat la prinderea raufacatorilor. Asadar, in preajma lui Obama nu se fac greseli de genul celor care am auzit: un paznic oarecare merge in lift cu Obama cu pistolul la brau, un nebun intra cu masina in curtea Casei Albe, gloante se trag la balconul Casei Albe si securitatea se prinde abia dupa cateva zile cand descopera femeia de serviciu care spala geamurile gaurile. “Expertii in securitate” de peste ocean au recunoscut ca daca presedintele sau alt membru al familiei erau la balcon atunci, tragedia se intampla.

Cine insa sa incerce sa il avertizeze pe Obama? Iata poate o intrebare unde putem extrage atatea raspunsuri cate teorii conspirationiste. In primul rand, ce pacat ar avea Obama, pe cine ameninta el si cu ce aspect al polticii sale? Pe homosexuali? In nici un caz – Obama ar legaliza casatoria in toate statele daca ar avea puterea. Pe bancheri? Nici atat: Obama a salvat bancile si le-a creat conditii propice de a face ce vor ele. Bancile prin intermediul Fedului fac politica financiara a SUA si presedintele nu le face si nu le poate face nimic. Ba din contra, a permis serviciilor statului sa rezolve gaurile din sistemele bancilor, pe motiv ca sunt “de interes national”. Pe evrei? Nici pe ei: Obama e primul presedinte care sarbatoreste Hanukka in timp ce ignora Craciunul. Sunt niste frecusuri cu Benny dar cand a fost macelul recent din Palestina Obama nu a scos o vorba. Complexul militar? Aici ar fi mai multe de spus.

Obama a extins razboaiele pe care le-a mostenit si chiar si-a bagat nasul in zone in care Bush care parea un razboinic de neoprit nici nu dorea sa intre, cum ar fi Ucraina. Va imaginati ca Bush, care il numea pe Putin prieten si venea destul de des pe la Moscova, ar fi acceptat sa finanteze revolutii in Ucraina si sa atace o tara libera si care nu a amenitat cu nimic interesele SUA – Siria? Nici macar primavara araba nu ar fi de imaginat in epoca Bush, dar erau alte vremuri. Trecerea la haosul curent si destrabalarea yankerilor s-a facut gradat, cu fiecare etapa mai perversa ca cea anterioara.

Am mai incercat sa demonstrez de ce primavara araba si atacarea Siriei nu sunt deloc intamplatoare ci scopul este unul cu multe nuante, pornind de la petrol si petrodolar, pana la blocarea accesului Chinei la resursele din Orientul Mijlociu sau impingerea valului revolutiilor inspre Rusia. De fapt acest din urma deziderat a fost oarecum deja realizat: “primavara” a ajuns pana in Ucraina, doar ca Rusia este bine izolata si nu cade inca asa usor cum credeau ei.

Deci putem concluziona ca Obama si-a facut treaba, a impins lucrurile cat a putut, fara insa a da ok-ul pentru ultima etapa: atacarea Rusiei. Caci fara atacarea Rusiei nu putem avea un razboi mondial si pana sa inceapa un razboi mondial, nebunii care conduc lumea din umbra nu vor avea liniste. In acest scenariu as incadra eu tentativele de intimidare a presedintelui: niscavai avertismente ca sa primeasca semnalul si sa actioneze cat mai are timp. Pe semne ca graba e mare, de vreme ce sistemul financiar abia mai are puls si bancherii centrali abia mai tin fraiele in mana, un razboi mondial este inevitabil din punctul lor de vedere, pentru a putea trece la urmatoarea etapa care mai bine nu am fi curiosi in ce consta si mai bine nu am apuca sa o traim.

Ce ar putea insa sa mai faca Obama si asupra caror puncte concrete se lanseaza presiunea? Greu de banuit! Imi aduc aminte finalul serialului House of Cards, cand noul presedinte care ajunsese la putere prin tot felul de manipulari si diversiuni, a evitat un razboi cu China pe ultima suta de metri, prin “livrarea” unui membru de partid care miscase in front si care se refugiase in SUA. In ochii lumii, el a parut ca un mare lider care stie sa dezamorseze crizele. In spate insa, prin prisma faptelor, presedintele era dracul intruchipat si in sezonul urmator probabil vom vedea si un razboi mondial.

Ca tot veni vorba de teoriile conspiratiei: sunt unii care zic ca prin filme si tv suntem cumva programati cu privire la evenimentele care ne asteapta, asadar foarte posibil ca House of Cards sa fie doar o ecranizare artistica a unor evenimente istorice reale.

~ ~ ~ ~ ~ ~

LINKURI:
McCain Republicans Fomenting Insubordination in US Military in Quest of Wider War in Middle East, Ukraine;
Secret Service Head Resigns, Claims It Was “Noble Thing To Do”
Long List of Breaches and Scandals for Secret Service Under Obama
Armed contractor with criminal record was on elevator with Obama in Atlanta

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.