Ceva e putred in Lozbechistan

Cum m-am laudat cand am nimerit unele previziuni, a venit acum randul sa recunosc si rateurile. Bunaoara, desi imi manifestam scepticismul ca loteria vizelor se va pune in aplicare, iata-ne in punctul in care aceasta deja este stirea zilei. Bine, ar mai fi sa vedem si imparteala cum functioneaza, ca frecusurile nu s-au terminat, dar cel putin deocamdata recunosc ca nu am avut dreptate cand am zis:

 aceasta masura utopica din punct de vedere tehnic nu va fi implementata in Romania prea curand din nenumarate motive. Oricand veti auzi la noi cuvantul “centralizare” va indemn sa stati linistiti: orice centralizare in Romania este un efort iluzoriu si sunt putine domeniile unde aceasta se reuseste in ciuda evolutiui exponentiale a tehnologiei si a comunicatiilor. Descentralizarea este infipta bine in fibra neamului romanesc incat sistemele lor de control si monitorizare sunt destinate esecului inevitabil cand vine vorba de adaptarea la specificul romanesc. (CU UN LOZ MAI APROAPE DE APOCALIPSĂ)

 

Am subestimat foamea statului de a mai stoarce nitel din impozite prin prostirea poporului si circul cu loteria, semn ca niciodata nu trebuie subestimata capacitatea unui stat de a pune biciul in mod coordonat pe popor. Iar loteria bonurilor, este o tehnica “soft” de a pune biciul pe buticari care sunt impinsi sa dea birul de catre musteriii flamanzi dupa o para malaiata – agentii neplatiti si idioti ai tiranului, gata sa sare la gatul buticarului daca nu-si plateste foncirea, in speranta ca daca va primi acel bon, o sa castige si el ceva acolo, ca doar vremurile sunt grele si un ban in plus nu strica, mai ales ca e gratuit.

Ca sa avem o imagine mai clara asupra circului, sa enumeram cateva stiri:

– Un arădean a adunat peste 1.500 bonuri fiscale din coşuri de gunoi şi norocul i-a surâs. 23 au fost câştigătoare
– Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Sânnicolau Mare (Timiş), a scris pe o reţea de socializare că a câştigat la Loteria bonurilor fiscale cu 13 bonuri obţinute după ce a jucat la pariuri sportive, el venind marţi la sediul Finanţelor Publice pentru a depune cerere de revendicare a câştigurilor.
– Pâinea norocoasă a lui Părpălea. Cum a ajuns „mortul lui Dragnea” să câştige la loteria fiscală fără să vrea să participe
– Detinatorii de carduri Visa emise in Romania au realizat pe 7 februarie peste 2.050 de tranzactii cu cardul in valoare de 6 – 6,99 lei fiecare si ar putea fi astfel castigatori la loteria bonurilor fiscale, prin care se ofera premii in valoare totala de un milion de lei.

Iata deci ca zeita Fortuna a tinut cu ministerul inca din prima extragere, suma iesita castigatoare fiind ideala: 6 lei. Nici daca ar fi declarat un numar castigator din mana, nu cred ca se nimerea un numar mai favorabil unui numar cat mai mare de castigatori. Peste 80 au fost numai in judetul Timis, deocamdata, deci putem presupune ca ar fi peste 3500 la nivelul intregii tari. Visa a declarat ca s-au emis 2050 de bonuri de 6 lei in ziua respectiva, dar cine plateste cu cardul o suma de 6 lei? Deci o sa fie foarte multi castigatori. intre 2000 si 4000 iar suma castigata va fi probabil in jur de 500 lei. O suma frumusica care cand se va anunta la tembelizor, va stimula si mai mult fuga dupa bonuri si cine stie – si consumul (vezi pe tipul care a bagat zeci de bonuri la pariuri in speranta ca daca nu o sa castige la pariuri, macar o sa castige la loteria bonurilor).

Vor fi nenumarate stiri, reportaje, interviuri cu castigatori etc. Circ in toata regula.

In concluzie, teoria mea este ca prima extragere nu a fost tocmai intamplatoare. Probabilistic, numarul 006 avea aceleasi sanse cu numarul 600, iar daca era 600, probabil aveam mult mai putini castigatori si din start se pornea cu o mare dezamagire si cu sperante atenuate. Ceea ce nu se intampla acum cand mii de oameni vor castiga si acestia vor spune prietenilor si rudelor, vor aparea la televizor, etc.

Paradoxal, in aceasta perioada, subteranele regiei Loteria Nationala sunt nitel zguduite, semn ca e rost de schimbat sefii. Iata acum ca fac si o noua previziune: in curand poate chiar la urmatoarea extragere, bonurile castigatoare vor fi cu sume nu tocmai … populare ca la aceasta prima extragere, ca sa iese imparteala mai favorabil castigatorilor. Nu de alta, dar baietii nu pot sa lase la intamplare o asa buna vaca de muls, chiar daca au tot muls pana acum, dar obiceiurile rele se schimba greu.

2 thoughts on “Ceva e putred in Lozbechistan”

  1. “Da, cu asta se ocupă guvernul și ministerul finanțelor, cu acțiuni piaristice. În loc să facă curățenie, să caute și să prindă marii șpăgari de pe ștatele de plată ale statului, să pună toți funcționarii de stat și politicienii să-și justifice averile și să demonstreze că au plătit impozite pe veniturile cu care au achiziționat bunurile pe care le dețin (ei și familiile lor), în loc să simplifice sistemul de taxe, contribuții și impozite astfel încît să devină eficient, guvernul îi protejează pe cei amintiți aruncînd anatema pe micii comercianți.” https://dumitruluinae.wordpress.com/2015/03/05/loteria-prostilor/

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.