Oare cat de mult o sa pice leul?

Avem in primul rand Grecia: Junker tocmai i-a inchis telefonul in nas lui Tsipras. Intre timp pentru ca treaba incepe se se impute, Obama s-a dus pana la Angela, desi nu stim daca motivul principal e Grecia sau berea nemtilor.

 

obama-bere

 

Obama pare vesel desi are probleme nenumarate. Insa in spatele lui Obama se afla dolarul sprijinit de cea mai puternica armata din lume (asa s-ar zice). Ceea ce nu se alfa in spatele lui Ponta …

Ca veni vorba de Ponta, dupa cum mentionam in noiembrie anul trecut, “cariera politica a lui Ponta este terminata“. Ce nu aveam sa stiu atunci este felul incare va fi aruncat Ponta in groapa de gunoi a istoriei alaturi de Iliescu, Nastase si alti “lideri” rosii. Dar ghinionul unora, norocul altora: nenumarati gusteri tineri si insetati, vor sa-i ia locul, desi e clar ca nu prea mai merge cu smenurile, dar deh, daca doar asta pot … Insa asta e alta discutie.

Ce vroiam eu sa subliniez este ca vom avea o saptamana in care leul SE VA PREGATI sa explodeze. Nu cred ca vom asista inca la explozia de care vorbeam in articolul din martie, este nevoie ca iesirea Greciei sa fie certa si sa inceapa deja sa pocneasca cateva crapaturi in fundatia sistemului financiar ca sa se intample explozia de care ziceam. Acum leul va primi doar un bobarnac cu ocazia noului scandal de pe plaiurile mioritice. Si ce pacat, tocmai scazuse TVA-ul si existau sanse sa avem o vara linistita, insa asa e la noi noi, surprize, surprize …

Cartofi fierbinti ar mai fi Turcia, unde doar pentru ca a pierdut marea majoritate a voturilor Erdogan, lira a picat cu 3% intr-o zi la recordul minim impotriva dolarului. Nu stiu de ce investitorii sunt atat de sensibili la Turcia, dar banuiala mea e ca in curand o sa auzim mai mult de ISIS pe-acolo …

Acum, daca am tot revazut articolul mai vechi despre dolar, tin sa mai atrag atentia ca inca un punct din alea 4-5 sta sa fie marcat: anume cel cu intrarea Romaniei in Schengen. Mai precis, nu doar ca Romania nu va intra in Schengen, dar se pare ca Schengen va si suspendat nitzel: Franco-German Schengen Proposal: A Vote of No Confidence in Europe.

Desi merita mentionate, nu mai comentez stirile alarmante marca Zerohedge care contin cuvinte cheie: controlul capitalului, vacante bancare, conturi blocate etc.

Prin urmare stati aproape de chiazna.ro, in curand relatari de la fata locului din Grecia unde voi lua o mica imunizare in direct pentru a ma pregati pentru crash-ul care o sa vina si la noi.

 

3 comments

 • Pai in locul unui leu strunit de Isarescu, o sa avem un Euro strunit de pe alte coordonate, mult mai indepartatea si mult mai indiferent la problemele locale pentru ca, binenteles, ca intotdeuna, periferia conteaza cel mai putin.

  Hai sa fim seriosi, un club cu pretentii liberale e viitorul “mai binelui”?

 • Pai ce, daca se mai dezumfla leul, nu e benefic pentru exporturi?
  Nu militai pentru un leu mai slab?
  Sigur, consumatorul o sa sufle mai greu, mai ales cei cu credintele, dar asta e partea a doua, nu?

  Si epoca post-Ponta nu cred ca e neparat mai buna asa cum nici presedentia post-Basesciana e mai breaza ba poate dimpotriva.

  S-ar putea sa asistem la schimbarea unor baroni cu altii mai oboscuri, noii rechini fiind si mai lipsiti de scrupule in implementarea unei anumite agende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.