Tsunami-ul unei minti bolnave

andreea vass

S-a tot discutat prin presa si nu vreau sa adaug prea multe. Situatia cu pricina se potriveste la proverbul cu nebunul care arunca o piatra in lac si o mie de comentatori (sa zicem asa) se chinuie sa o scoata.

As atrage insa atentia asupra unor aspecte, pentru ca rareori penetreaza inspre noi – oamenii de rand – starea de spirit si radiografia mentala a dumnezeilor care ne conduc (politicienii). Caci, cu cine altcineva sa se compare doamna Vlass daca nu cu Iisus Hristos. Oare care sacrificiu este mai suprem si mai total decat acela de a naste sambata ca sa poti sa muncesti apoi luni pentru alegatori? Oare nu se poate compara aceasta doamna Vass cu Iisus Hristos? Cel putin in mintea ei, doamna Vass se crede dumnezeu, iar noi muritorii de rand, mojicii care nu intelegem si nu acceptam sacrificiul ei, nu putem intelegem aceasta, oricat de mult s-ar vaicari ea.

Dincolo de ipocrizia siropoasa a la Caragiale, in spatele postarii doamnei Vass se afla multa prostie. Prostie cu carul! Oare care om normal , intreg la minte, chiar daca ar gandi si ar simti precum reiese din postarea doamnei Vass, ar posta o asemenea enormitate? Nu trebuie sa fii geniu ca sa iti dai seama ca prin punerea in fata a propriului sacrificiu de a naste sambata ca sa poti merge la serviciu lunea, calca in picioare milioane de mamici din Romania, care nici prin capul lor femei normale care nu gandesc la nivelul doamnei Vass si nici nu au o asemenea mareata misiune de salvare a poporului romani prin activitatea politica – pe de o parte – si de aprindere si sporire a flacarei feminismului romanesc – pe de alta parte. Asadar, prin insasi punerea problemei, doamna Vass arata cat de mult tine ea la femeile din Romania cu adevarat, calcandu-le in picioare si parca spunandu-le: “proastelor, stiti voi cate fac eu pentru voi”? Dar doamnei Vass, nu ii sta in fire, nu cred ca ea gandeste ca mamicile care stau 2 ani acasa cu copilul sunt niste proaste …

Pe langa jignirea adusa milioanelor de femei, doamna Vass se autovictimizeaza aiurea si cu privire la presupusele sacrificii pe care apartenenta la clasa politica le-ar presupune. Cum va sacrificati doamna Vass activand in politica? Sa dam un exemplu oare la salariile parlamentarilor comparativ cu ale doctorilor? Doar CALENDARUL maririlor daca ar fi sa il urmarim, putem intelege care clasa e mai “de sacrificiu” in Romania:

1) parlamentari (salarii + pensii) – 16 iunie 2015
2) inalti demnitari – 1 august 2015
3) administratia publica – 1 septembrie 2015
4) doctori – 1 octombrie 2015
5) profesori – 1 ianuarie 2016

Nu mai mentionam aici nici nivelul si nici procentul la mariri – astea sunt alte aspecte dar politicienii oricum sunt in top la beneficii oricum am invarti cifrele.

De asemenea, nu mai mentionam ca femeile care nu muncesc la stat ci la privat, nu vor avea parte de nici o marire, ba din contra. Probabil, din cauza proastei administrari a tarii de catre clasa politica, economia din Romania va trece in curand printr-o noua criza si femeile care muncesc acum la privat, o sa umfle numarul somerilor. Pentru ca Romania nu are inca o infrastructura si un mediu economic prielnic dezvoltarii, investitiile nu vin si sperante de mai bine nu exista. Oare nu clasa politica este responsabila cu dezvoltarea infrastructurii? Pentru ca ca fondurile europene sunt asimilate prost din cauza coruptiei si birocratiei, Romania pierde oportunitati nenumarate si dezvoltarea este franata. Oare cine e de vina de asta, doamna Vass, daca nu clasa politica? Prin urmare, ne puteti enumera si noua, ce sacrificii faceti ca om politic? Oare nu va ajung banii? Oare aveti prea mult de munca? Oare aveti prea multe calatorii in strainatate? Oare faceti multe analize si strategii de dezvoltare, atat de multe incat nu aveti timp nici sa nasteti? Daca da, unde sunt rezultatele?

Eu am insa o mica banuiala: dumneavoastra in cadrul “sacrificiului” includeti in principal activitatile politice, specifice mancarelii intre politicieni – caci cel putin asta este mare parte din activitatea parlamentului, din ceea ce vedem noi. De vreme ce mare parte din legi sunt date ca ordonante, oare unde este activitatea parlamentului? De asemenea, banuiesc ca in cadrul “sacrificiului” includeti si participarea la emisiunile TV – o activitate placuta, mai ales unei doamne combative ca dumneavoastra. Asta este insa doar campanie, eu nu o vad ca pe sacrificiu. Vad pe site-ul dumneavoastra ca faceti multe statistici cu activitatea parlamentarilor. Este foarte bine ca cineva face aceste statistici si le publica, insa in afara politichiei ieftine si aruncarea cu noroi unul in altul, foloseste la ceva statistica asta? Ati dat vreun parlamentar PNL-ist afara de pe liste la urmatoarele alegeri, pentru ca nu a avut activitate corespunzatoare sau pentru ca a fost in topul absentilor? Din memoria mea politica, unul dintre cei mai abstenteisti parlamentari Crin Antonescu – era chiar presedintele partitului, deci banuiesc ca nu v-ati sacrificat indeajuns in partid pentru a impune un cod de conduita onesta…

Recunosc ca nu sunt la curent cu activitatea doamnei Vass si ca generalizarile sunt riscante. Cu siguranta nu toti parlamentarii sunt nulitati si papagali care doar primesc o carca de bani aiurea, fara un rol important in mersul spre bine al societatii romanesti, singurul rol al lor sa fie sa dea cu stampila unde trebuie si sa nu faca galagie in partid. Si ideal sa aduca voturi, prin carisma/papagal/imagine sau prin finantare/sponsorizari/resurse. Nu neg ca exista exceptii si ca doamna Vass poate face parte dintre aceste exceptii, desi partidul din care face parte este o mare dezamagire personala. Trec insa si peste autovictimizarea si jignirea pe care doamna Vass a adus-o mamelor din Romania si din Europa (si prin alte tari exista concediu matern, in lumea normala – nu toate femeile sunt workoholice sinucigase si mame neglijente). As dori sa trec si la problema in sine din postarea doamnei Vass.

Asadar, problema in esenta ei nu este ca doamna Vass se simte neinteleasa si neglijata si ca se lupta pentru binele nostru. Problema in sine este: au femeile egalitate de sansa cu barbatii in politica? Pentru ca asta e problema importanta a Romaniei de azi, de aceea suntem penultima tara din Europa si stam in urma cu cotele de reprezentare a femeilor in parlament. Nu conteaza pretul benzinei, salariile doctorilor, kilometrii de autostrada, nu conteaza nici macar ca sirienii care ajung din gresala in Romania plang cand aud unde au ajuns. Conteaza ca noi avem doar 11% femei in parlament si 20% in echipele guvernamentale. Trebuie sa rupem barierele! Si cum sa facem asta? PUNAND BARIERE MINIME! Adica, de exemplu: daca avem doar 11% procent de femei in parlament, doamna Vass viseaza la impunerea unei bariere de minim 50% de femei in parlament. Ce le impiedica insa pe femei sa candideze si sa voteze femei insa nu intelegem. Probabil barierele mentale in randul femeilor. Prin urmare eu as propune ca sa se dea lege ca femeile sa fie obligate sa voteze doar femei si barbatii sa voteze doar barbati. Astfel, sunt sigur ca astfel vom avea o Romania mult mai prospera pentru ca daca aceasta lege ar fi fost activa in trecut, probabil Petre Roman nu ar fi castigat niciodata, si alaturi de el nici Victor Ponta si nici Crin Antonescu. Daca e segregare, segregare sa fie, dar macar sa fie cinstita!

Din pacate insa, cu o asemenea lege doamna Vass nu ar fi de acord niciodata, pentru ca daca ar fi sa o voteze doar femeile, sunt sigur ca data viitoare nu ar mai intra in parlament.

6 comments

 • Ai uitat sa mentionezi, cu sustinerea unei parti semnificative a celor de acolo.
  Asta e mai grav.

  Stai sa vezi cand se va incheia experimentul respectiv si se va ajunge la concluzia ca poate fi generalizat…

 • Alin, nu este comentariul meu, dupa cum spuneam. Insa femeile pot avea un rol in dictatura care ni se pregateste pasnic. Spre exemplu, de cativa ani buni, au inceput sa se auda voci care sustin femeia politician, dar atentie! ca o alternativa viabila la barbatul politician. Printre argumente: corectitudine, loialitate, solidaritate, etc. Iar electoratul incepe sa creada, cel putin sondajele asta demonstreaza. Insa textul cred ca face o referire mai mult la destramarea familiei prin promovarea femeii, decat la ajunge efectiv in politica si a avea un partid plin de feministe, sau un guvern feminist.

  Sa nu uitam ca noua ordine mondiala are pe agenda sa si destramarea familiei, a se vedea Agenda 2030, la startul careia a participat si Papa acum cateva saptamani.

  Promovarea femeii a inceput in America. Familia Rockefeller a fost creierul initiativei, iar ONG-urile sale, promotorul.

  Din pct meu de vedere, oameni care si-au vandut sufletul sunt atat barbati cat si femei. Un exemplu din sistemul nostru educational, prin care ni se demonstreaza cum o femeie poate spala pe creier elevii unui liceu din Capitala:
  https://ceicunoi.wordpress.com/2015/07/29/vrei-copil-homosexual-si-indoctrinat-cu-mizerie-occidentala-da-l-la-liceul-george-cosbuc-din-capitala/

 • Ionut, hai sa fim seriosi, esti chiar misogin la faza aia, ce treaba are prezenta femeii in politica cu instaurarea NWO.
  De parca barbatii care ajung in politica ar fi un soi de sfinti si s-ar opune la toate mizeriile alea iar femeile vezi Doamne, n-au capacitatea asta.

 • Nu e minte bolnava e umor negru de politician :))
  Parca n-ar sti lumea ce frecare de menta si taiat de frunza la caini este in Parlament.
  Probabil a nascut sambata ca sa nu rateze cheful de luni.

  Individa e atat de ridicola si stupida prin afirmatiile alea incat nu merita decat cel mult niscai caricaturi ca satira, in rest e risipa de cuvinte.

  Mai tarziu o sa ne explice ca n-a putut fi o mama buna pentru copiii ei pentru ca s-a luptat ca si alte femei sa frece menta prin politica in loc sa-si creasca copiii.

  Deci s-a sacrificat ca si altele sa se poata sacrifica ca sa…ce?
  Sa atinga “planul cincinal” de pe o agenda a unor feministe cretine care cred ca misiunea de mama e un soi de plafonare, injosire, etc?

 • De pe un alt site, un comentariu: “Egalitatea de sanse inseamna eliminarea barbatilor dintr-o competitie reala si discriminarea lor. Asta e politica feminiosta prin care au fost ingenunchiate tari ca Brazilia, Spania. Estonia, Suedia, Danemarca, etc etc unde feminismul ca si comunismul a biruit deplin la orase si sate. Si acum gratie femilor toate politicile sistemului de vaccinare, de educatie sexuală, etc trec ca prin branza. In nici o tara in care femeile au ajuns la putere impins in numele egalitatii de catre Sistem, nu s-a inregistrat nici cea mai mica opozitie la tzunamiul instaurarii Noii Ordini Mondiale.Oculta se bazeaza covarsitor pe femei si in instaurarea guvernului unic mondial. Asta va fi si in Romania. In magistratura de pilda barbatii au fost pe tusa În sistemul judiciar din România funcţionează în prezent 4758 de judecători. Dintre aceştia 78% sunt femei şi doar 22% sunt bărbaţi. La fel si la nivvel guvernamental si in ministere peste 70 la suta sunt femei. In invatamnat la fel. Deci minciuna cu egalitatea de sanse este pentru dominanta de fapt in tot mai multe domenii.Daca pentru comunism proletarul a fost piesa de baza pentru Noua ordine Mondiala pilonul este femeia.”

 • Eu inteleg ca pentru doamna Vass copilul a fost un obstacol in calea carierei politice. L-a nascut sambata, dupa care 2 saptamani a lucrat de acasa (!!!) apoi a mers la lucru. Daca de propria sanatate nu i-a pasat, copilul ce vina a avut?
  Unde sunt bucuria, uimirea, multumirea pentru miracolul unei noi vieti din bratele tale?
  E o imagine cumplita a unei femei lipsite de suflet si sensibilitate ceea ce povesteste d-na Vass. E infiorator ca se si lauda cu asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.