Cum se face un guvern

“Salut Costele! Ba, ma suna un amic, cica l-a pus Klaus sa faca guvernul. Are nevoie de cateva recomandari sa ii zic. Are mai multe locuri libere, dar pe mine m-a pus sa ii caut pe IT. Ce zici, stii pe cienva, ideal sa aiba CV baban si sa nu aiba poze aiurea pe FB”.

* * * * *

“Sarut-mana, Taica! ”
“Ce faci, mai Daciane, manca-l-ar tata de premier! Merge guvernul? Ma, cand imi maresti pensia? Ha, ha, ha!”
“Bine, Taica, uite ma chinui sa strang, nu prea ies la numar. Auzi, tu mai ai numarul lui varu Traian? Stiu ca el a terminat dreptul si am nevoie de cineva in domeniu …”
“Nemernicul ala? Nici sa nu te-aud ca il pui pe Traian. Mai tii minte cand nu ti-a dat banii aia imprumutati pana nu m-am dus peste el?”
“Nu bre, stai linistit, nu il pun, doar vroiam sa imi recomande pe cineva, ca el e in domeniu, stai calm”
“Ah, asa merge, stai sa intreb pe mata, daca nu il are ti-l dau pe-al lui taso. Dar la agricultura nu vrei pe cineva, ca stiu un fost inginer de CAP, om destept, mi-e prieten?”

* * * * *

“Florine, ai verificat lista? Ce ai gasit?”
“Dacian, uite, am facut un excel cu numele, orientarea si inca cateva coloane: ‘tehno’ – cât de tehnocrat e de la 1 la 5, ‘curat’ – daca a avut ceva declaratii problematice despre evrei – asta e cu da si nu, ‘euro’ – daca e pro sau cu probleme si coloana FB, daca au chestii nasoale si ce chestii; mai am de cauitat sa vad, la unii le-am gasit conturile da la altii nu stiu precis ca sunt multe conturi cu numele ala; poate sa ii sunam direct sa ni-l zica ei? dar nu am telefonul la toti … Ce zici, sa le verific si conturile de twitter?”

[P] Procesul – Franz Kafka

* * * * *

Nota: aceste intamplari pot fi inspirate din realitate

 

 

3 comments

  • Cuvintele lui Ioha arata ca inca o data, dezinformarea a reusit.
    Adica omul de rand e convins ca politicienii nu mai sunt acum la conducere.
    Nimic mai gresit.
    Indiferent cine ia deciziile e politica, de la un capat la altul.
    Politica cui, asta e problema.

    Adelia:
    Ai sa vezi ce urmeaza, vrei nu vrei.

  • Mie Ciolos asta imi pare baiat cuminte si destept. Eu cred ca pe astia de i-a adus ii cunosteqa de cand era la Bruxelles pe agricultura. Sunt chiar curioasa ce va iesi.

  • de la Florin Citu citire:

    Klaus Ionannis despre Dl Toba 16.11.2015: “E un specialist, e din sistem, e în sistem şi prezintă toate garanţiile care se pot cere că e echidistant politic”.
    Ion Iliescu – 20.05.1990: “Cei capabili sa reformeze sistemul sunt cei care apartin sistemului,..,pentru ca numai ei pot sa analizeze din interior toate parghiile tarnsformatoare pe o baza realista.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.