Întrebarea la care Cioloş nu a răspuns şi nu va răspunde prea curând

Recent, la o emisiune la Digi24, CTP l-a criticat pe Ciolos pentru cele 2 numiri de la Sanatate si de la Justitie. Din pacate nu stiu unde puteti gasi inregistrarea emisiunii, dar un articol pe scurt gasiti aici.

Critica principala a lui CTP se refera la lipsa de „inginerie” de care a dat dovada Ciolos in numirea guvernului. Foarte interesanta este mai ales observatia ca la sanatate a renuntat la tanarul model pentru ca nu era specialist (era doar rezident), pe cand la justitie, desi stia ca tipa aia de la ONG-ul lui Soros nu avea studii, a pus-o totusi. Deci, a avut criterii diferite de numire la sanatate comparativ cu justitia, mai ales ca la justitie chiar conta sa fie un specialist. In plus, prin numirea unui ne-specialist, Ciolos indirect isi bate joc si desconsidera pe toti specialistii din domeniu: magistrati, judecatori, procurori, avocati etc.

Ciolos s-a justificat ca la sanatate nu stia ca tinerelul acela e doar rezident, ca nu ii citise CV-ul. Asta-seara, Ciolos a venit la Digi24 si a raspuns partial la intrebarea cu privire la alcatuirea guvernului, dar bineinteles s-a fofiliat cu privire la alcatuirea guvernului justificandu-se ca a fost singur si ca a fost timpul scurt. Cu privire la tinerel, zicea ca „nu a fost sincer”. Ingineria lui Ciolos lasa din nou de dorit, ce sa intelegem: ca a mintit, trecandu-si in CV ca este deja aboslvent de medicina, ca are rezidentiatul absolivit? Daca da, de ce nu a spus de la inceput, ca tipul a mintit in CV, ca sa clarifice lucrurile.

Revenint la argumentul cu CV-ul, cu privire la justitie, Ciolos stia ca tanti aia nu avea studii de specialitate in domeniul in care era pusa ministru. Prin urmare, daca conteaza specialitatea ministrului, cum de la sanatate a contat, dar la justitie nu?

Un mare gol logic in explicatiile lui Ciolos, observat corect de CTP. Ce nu observa CTP sau daca observa, nu se risca sa fie catalogat conspirationist, este ca Ciolos a cam scos lista din top. Intr-adevar el poate nu a avut o lista pregatita de partide, desi stim ca numele lui fusese de multa vreme zvonit ca urmator prim-ministru, cand Klaus urma sa il dea jos pe Ponta intr-un fel sau altul. Deci daca in presa au rasuflat astfel de stiri, inseamna ca Ciolos a avut totusi mult timp sa isi faca o lista, cumva fusese anuntat de fortele obscure/discrete care numesc papusile in statul Romania. Deci daca era dinainte anuntat, nu e scuza viabila ca nu a avut timp. Deci, ce nu a mentionat CTP este ca probabil lista de ministrii i-a fost plasata lui Ciolos, asa cum si lista celor invitati de Klaus a fost tot plasata, toti participantii invitati de Klaus la Cotroceni avand un numitor comun: Soros.

Ce nu a criticat insa CTP si nici altii, un amanunt care mie mi se pare penibil: de ce atata  graba si pripeala in formarea unui guvern. Atat de multa graba si atat de mult sters, incat saracul Ciolos aproape am zice ca a fost pus un pozitia unui student care trebuie sa invete pentru un examen in 2 zile cat trebuia sa invete intr-un semestru. Asta e impresia pe care a dat-o in general si cu privire la lista de ministri, si cu privire la programul de guvernare. Intrebarea mea e cine i-a pus pistolul la cap si cat de eficient poate fi un guvern si un program alcatuit pe genunchi, in 2-3 nopti nedormite, in pripeala si graba nejustificate? La intrebarea asta nu exista explicatie. Graba vine tocmai din manipularea la care suntem supusi: prin miscarile rapide si atentia exagerata la comunicare si la mesaje de „calm”, sistemul incearca sa reduca entropia, in prezent „tranzitia” fiind realizata si pentru urmatoarele etape fiind nevoie de „liniste”.

De aceea indraznesc sa fac unele preziceri:

  • Ciolos va declara si va comunica exact ce s-a vazut pe sloganuri si in comentariile de la televiziuni; acelasi sloganuri si mantre menite sa arate ca in sfarsit avem un guvern care ii pasa de oameni. Atat de mult ii pasa incat Ciolos, ca sa abureasca mintile hipsterilor nebanuitori a inventat un Minister al Comunicarii si Consultarii cu Societatea Civila (de fapt, un  ninisterul al propagandei); intrebarea mea este: cum de era nevoie de un minister pentru ca guvernul sa comunice si sa consulte societatea? Oare minsitrii nu au telefon, nu au email, nu pot sa citeasca ce emailuri primesc, nu au consilieri care sa citeasca articolele, comentariile, care sa participe la mitinguri, la forumuri publice etc?
  • Ciolos va incepe sa aiba declaratii  anti-UE / nationaliste. Fortele centrifuge nu sunt ignorate de papusari si Ciolos are deja un istoric care il recomanda  ca un „aparator al intereselor nationale in cadrul UE”. Va mai amintiti emisiunea lui Moise Guran cu „taranul Ciolos care a ajuns de la sat la Bruxelles si apoi la guvern”? Nimic nu este intamplator, formatarea creierelor este o arta complicata.Bineinteles, in realitate, CIolos nu va face decat folosindu-se de pretextul „profesionalizarii” si „depolitizarii” sa faca curatenie in administratie/guvern/stat de orice elemente „de risc” care au tendinte sau orientari eurosceptice.
  • Ciolos are pastrata pentru mai tarziu SURPRIZA. Din pacate nu pot prevedea care este aceasta surpriza insa am un feeling ca va fi ceva extrem de nasol pentru Romania. Acesta este de fapt rolul lui Ciolos, pe langa rolul de detonator „tehnocrat” al bombei sociale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.