Guvernul consilierilor

Principalul punct slab la care pica actualul guvern, cel putin pe baza CV-urilor este tocmai lipsa de “tehnocratie”. Cum poate sa pretinda agrocratul Ciolos ca Danca este tehnocrat, cand Danca era inginerul social de pardit la PSD-ului?

Cu un astfel de personaj cu istoric de facator de sondaje, expert “politolog” si mentor al lui Ponta si Maier, nici nu mai are rost sa discutam de restul listei. Este inutil … desi daca o luam la boabe marunte, lista denota razboiul consilierilor lui Klaus, fiecare ministru aproape avand legatur stranse cu un consilier sau altul.

Este clar deci ca se sistemul primind un sut in fund nu face decat un pas inainte. Nu e greu sa ne alaturam teorieri conspiratiilor care spune ca o miscare de masa era planuita pentru a detrona “garda veche” din PSD si pentru a pregati terenul pentru etaloane secundare si tertiare care desi infilitrate de mult timp, nu reuseau sa scoata capul sus.

Dar sa nu se amageasca prea repede PSD-istii: “noua” politica nu va fi deloc la fel ca “vechea” politica. In “noua politica” este de ajuns sa misti in front o data pentru ca vei fi inlocuit pe motiv de “tehnocratie”. Orice miscare va fi cu atentie monitorizata de la UE, mai ales ca Uniunea s-a implatat puternic in guvern, chiar prin ministerul Justitiei (arondat Freedom House-ului prin “tehnocrata” Guseth – ce natie o mai fi si asta?!).

Dar nu doar oamenii Imperiului vor urmari “bunul mers” al lucrurilor, vedem deja ca Junker si Tusk au facut o escala deja la Ciolos, chiar astazi, de unde vedem ca noul guvern va da seama “pas cu pas” de fiecare miscare? Oare ce urgente aveau astia de discutata cum cand guvernul abia e anuntat … Pai nu aveau nici o alta urgenta decat sa ii aminteasca fata catre fata lui Ciolos ca este este doar un “tehnocrat” care trebuie sa faca ce trebuie, pas cu pas!

2 comments

 • frate,
  2 obs. neaparat:
  1.-danca , e dancu (sinonim cu tampu )
  2.-sa spyi ca dancu este permanentul cal troian al PSD deci a spune ca a fost mentorul lui Ponta , e ca si cum … ai vota Klaus ca sa nu iasa …altul , adica ceva fara cap si fara coada dar care ti se pare ca are ambele . Dupa care iti dai seama ca n-are deniciunele.

  Sfatul meu : lasa resentimentele la o parte sau citeaza dun clasici.

  • Dancu e clar peste PSD. Deci centrele de putere nu au aceeasi structura cu ce se vede, niciodata nu am sustinut asta. Dancu clar poarta un hram de putere dincolo de partid, de unde si dute-vino-ul cu PSD-ul. Din cand in cand, agenti “neutri” sunt plasati in partide, sunt pusi sa imbrace o uniforma dupa cum bate vantul electoral, pentru a asigura integritatea sistemului. Am mai povestit intr-un articol vechi de balaurul cu multe capete, tai unul scoate 3. De aceea balaurul trebuie lovit in inima pentru a schimba sistemul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.