3 motive sa nu vezi The Revenant

the-revenantAm facut gresala si am intrat in capcana marketingului hollywoodian, prin urmare am mers sa vad The Revenant. Iata doar 3 motive serioase care pot deturna pe cei care sunt in cumpana, desi cu siguranta sunt mai multe

1) prea mult sange: nu sunt sensibil si nu ma sperii de sange. Nu am nimic impotriva aratarii sangelui in filme, mai ales stiut fiind ca este vopsea. The Revenant exagereaza. Totusi, parca regizorul e bolnav si are o obsesie pentru sange. Realism – suntem de acord, dar nici chiar asa …

2) revenantul prea revine de multe ori: e normal, e eroul principal; dar prea e tras de par; eroul trece prin fata mortii de nenumarate ori si scapa la limita, de multe ori chiar de neinteles; de 5 ori am numarat doar eu … Stiu ca filmul e inspirat dintr-o carte care e inspirata din realitate. Sunt de acord ca un om poate scapa atacului unui Grizzly, dar nici chiar asa …

3) filmul nu are substanta: nu ca ne-am fi asteptat, dar macar acolo ceva, de coaja. Pe scurt: indienii se lupta cu albii, mai scapa cativa, apoi vine ursul si apoi eroul supravietuieste eroic la mai multe incercari ale naturii, ale indienilor si chiar ale francezilor. Situatiile limita sunt trase de par mai ceva ca in filmul 2012. Dupa ce ca nu are substanta, filmul mai este si lung, cu scene obsesive, prelungite fara nici un sens dincolo peste scopul de respiro sau de cumulare a unei viitoare tensiuni.

La un asemenea film prost, ma intriga totusi cum este cartea, drept pentru care e posibil sa o citesc – ma bate gandul. De data asta insa voi cauta niste recenzii si ratinguri solide mai inainte, sa nu pierd timpul degeaba, cum am facut cu filmul.

7 comments

 • Filmul dezvolta, ca si celalalte filme americane, tema razbunarii, nimic nou sub soare, numai ca mai sunt inserate si cateva replici ironice cu tenta religioasa, gen “razbunarea este a lui Dumnezeu”, cand-colo este tot a oamenilor. Cadrele sunt insa spectaculoase, muzica e interesanta, prestatia lui Di Caprio e la fel ca pana acum – multe scalambaituri, spume la gura, sange peste tot, doar-doar o primi anul asta si el un oscar… În schimb, prestatia personajului negativ – Fitzgerald este de apreciat.

  • da, Fitzgerald pe alocuri te face sa te intrebi daca nu cumva el totusi are dreptate … ma refer la inceput

 • E unul din filmele la care reclama e mai buna decat filmul 🙂

  Sangele nu l-am observat – adica ceva normal pentru genul asta de filme.
  In schimb nu pot sa nu observ de cate ori intra astia in apa pe frigul ala. Sinucidere curata, oricat de waterproof or fi hainele alea.
  Da, sunt si oameni care au scapat de atacul unor ursi dar restul este prea extrem.
  Nici o infectie in conditiile alea? Indigestie?
  Distantele mari, pe jos, cu o hrana precare?

  Dar intr-adevar, cea mai deranjanta este lipsa de substanta.
  La sfarsit ai senzatia ca dupa ce te-ai ridicat de la masa de fapt ti-ai umplut burta cu..aer 🙂

  Brokerii Apocalipsei – intradevar merita mai mult, dar nu poate fi vazut de oricine si subtitreare (care? sunt mai multe poate) cam lasa de dorit si nu face un serviciu prea bun in sensul asta.

 • asianwiki.com gasesti ce film vrei ca si gen.

 • Alin Stefanescu

  Eu nu am fost tentat sa ma uit la film dupa ce am vazut trailerul si niste secvente si am inteles in ce directie “bate” filmul.

  Apropo, poti recomanda cateva filme mai bune (din punctul tau de vedere evident). M-as mai uita din cand in cand la un film, dar nu prea ma inspira nimic. 🙂 Parca m-as uita la niste filme din-acelea rusesti cu priviri lungi pline de inteles, dar trebuie sa fie si o idee buna (si mesaj cat de cat crestin).

  Anul trecut de la Hollywood mi-a placut Interstellar si Fury.
  De asemenea, inainte sa ma uit la un film (mai ales cand sunt si copiii) verific http://www.kids-in-mind.com/ (desi sunt destul de multe spoilere).

  • care le recomand, le-am facut recenzii; nou nu am gasit nimic interesant, am dat din rateuri in rateuri; asta hai sa zicem ca puteam sa vad ca e cu sange, dar Hamlet nu aveai cum sa stii ca e prost; mai nou e asta tradus aiurea la noi Brokerii Apocalipsei – The Big Short; pune o caramida la intelegerea crizei din 2008

 • Io as zice ca de acu incolo sa nu mai punem ochiul pe filme hollywood-iene indiferent ce reclama ele caci teapa e asigurata. Oricum oamenii de acolo nu mai sunt pe treaba lor. Iti recomand Korea de Sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.