Crima Hexi Pharma – Cui bono

Cu privire la omorarea patronului firmei Hexi Pharma, acum cateva zile speculam:

Si probabil pentru ca mafiotii nu s-au inteles la comisioane, a inceput sa rasufle in presa, pe ici pe colo cateva informatii menite sa ii elimine, pentru ca probabil deja “solutia” de schimb este oricum pregatita sa preia cererea din partea statului. Cu vaccinurile de ce va fi altfel? (sursa)

Si pentru ca sa ii scutesc pe securisti sa isi piarda timpul monitorizandu-mi comunicatiile, o sa marturisesc ca nu am nici o informatie, totul a fost o simpla speculare logica. La fel de logic, eu speculez ca si scoaterea din scena a unui personaj care putea detona din nou viata politica din Romania s-a facut nu de cei care se temeau de dezvaluirile lui, ci probabil de cei care se temeau de consecintele unor astfel de dezvaluiri.

Sa facem o mica speculatie SF sa presupunem ca patronul companiei asteia i-ar fi dat in gat pe toti politicienii si ar fi dat pe fata sistemul mafiot prin care licitatiile erau masluite si tunuri incredibile erau trase pe sume imense, in detrimentul sanatatii publice si a mortii a zeci de mii de romani. Daca se ajungea la asta, revolutia Colectiv a fost o mic poc pe langa bum-ul care ar fi rezultat de data asta.

Si mergand mai departe cu scenaritele, putem intelege ca de data aceasta, protestele nu ar fi dus doar la niste alegeri anticipate sau la un nou guvern “tehnocrat” ci probabil s-ar fi lasat cu haos total si revolutie totala, similara celei din 1989. Mamaliga fierbe incet, dar fierbe … si romanii au tot fost fierti ani de-a lungul. Oricum parerea mea ca momentan doar s-a amanat revolutia.

Asadar repet: cui foloseste aceasta crima? CUI BONO? Sper sa ajunga la procurorii care investigheaza cazul si sa nu se lase inselati de piste false. Cine a putut sa faca o asemenea crima, atat de perfecta (detaliile vor iesi repede la iveala), cu siguranta are capacitati destule de a imbarliga urmele si de a duce pe piste false, pentru ca probabil furnicarul este mult mai complex.

De ce subliniez ca mai important este sa ne intrebam cui ii foloseste decat cui i-ar fi fost teama de ce avea sa spuna respectivul? Pentru ca cu siguranta, sistemul ticalosit este atat de bine inchegat incat caderea unui pion, chiar daca la un nivel ceva mai sus (sa nu fim prosti sa credem ca grosul profiturilor din afacerea Hexi Pharma ramanea la patron) sa nu distruga tot sistemul. Exista deci parghii ale intunericului bine inchegate, care ofera celor mai de sus siguranta ca nu vor intra la apa o data cu caderea primului pion.

Pe langa intrebarea aceasta, as ma indemna procurorii sa caute patternuri similare de scheme mafiote si in alte domenii, nu neaparat doar in cel medical. Nu ar fi exclus ca actorii sa fie aceiasi. Si poate sa investigheze nitel si pe la vaccinuri …

Si in final pantru a vedea ce fel de cititori am as pune intrebarea: ce grupare / organizatie / persoana are posibiltatea sa stie si ce marsavii a facut acest om, si pe cine putea da in gat si ce putea sa iese din acest scandal. Cine s-ar fi temut cel mai mult de o schimbare sociala profunda in Romania si se incadreaza in aceste premize?

9 comments

 • Un mic exercitiu de imaginatie: daca ar fi sa ne luam dupa basme aveam norma sa ajungem 16 milioane de romani. In cazul asta existenta acestor afaceri sunt justificabile in mintea elitelor si deci cu sprijin. Daca s-a atins pragul sau poate s-a creat o redundanta undeva atunci nu mai exista protectie si incepe sacrificarea pionilor. Sigur, eroii vor iesi tot cei care fac parte din sistem.

 • Kovesi: În corupţia din sănătate, implicate şi companii străine http://www.financiare.ro/stire/Kovesi_In_coruptia_din_sanatate,_implicate_si_companii_straine-53642.htm

  dar oare ong-uri sau alte institutii nu pot fi?

 • Ne amagim crezand ca procurorii vor aduce nu stiu ce lumina in acest caz! Sunt si ei parte a sistemului! Daca unul din ei ar face altceva ar fi eliminat cam in acelasi fel! Exista un caz din anii trecuti de procuror incomod care si-a gasit sfarsitul intr-un mod similar!

  • nu se stie de unde sare un “nebun” si nu ca face lumina, dar da foc acestui tigru de hartie care este sistemul mafiot securist post-decembrist

 • Ghita: “Mai sunt si alte servicii care fluiera prin Romania”

  http://imgur.com/dd5Eljs

 • de ce sinuciderea este exclusa, dupa mine:
  – un sinucigas de regula, lasa o scrisoare sa isi ia ramas bun de la cei dragi;
  – existau metode mai sigure de sinucidere, si chiar si cu masina sunt solutii mai bune decat sa intri intr-un pom in linie dreapta; da, sinucigasii au mintea intunecata, dar nu chiar atat de intunecata; a mai fost un caz acum ceva timp cu unul de s-a sinucis dar a ales sa intre intr-un tir;
  – la banii si mintea lui, putea sa fuga fara probleme in afara cum a facut Sima;

 • Cloaca e atat de infecta si tumoarea cu atatea ramificatii, incat “extragerea” ei are putine sanse sa reuseasca total. Asa cum la cancer nu merge totdeauna cu rezectia, nici la nivel macrosocial nu va nerge doar cu decapitarea unei clase politice pana nu eliminam cauza (la nivel de opinca): egoismul, care duce la invidie, dezbinare si saparea aproapelui, hotia si avorturile. Cine sunt parazitii care ne sug, nu conteaza asa mult (lideri politici, servicii secrete, elite masonice, sionist si alti oportunisti dornici de resurse etc.) pentru ca ei prospera atunci cand sistemul nostru imunitar national e la pamant.

 • Va recomand filmul De ce eu? Nimic nu este intamplator…
  Va felicit pentru problematizari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.