Castigul lui Trump: falimentul presei mainstream

Alegerile din SUA au dovedit inca o data daca mai era cazul disonanta intre mass-media si realitate.

Marea majoritate a mass-mediei mainstream l-a considerat pe Trump outlier: nu are sanse sa fie nominalizat, nu are sanse sa ramana in topul candidatilor, nu are sanse sa castige. Pe langa celelalte manipulari si acuze. Si asta in ciuda faptului ca in afara mass-mediei corporatiste, existau sondaje care dadeau clara victoria lui Trump.

Desi am mai facut-o, as face o scurta clasificare a unor termeni cu privire la clasificarea tipurilor de trusturi mass-media:

 • mass-media mainstream (corporatista): trusturile de partid finantate de mari corporatii si miliardari care au o agenda ordonata de patroni; un exemplu de astfel de trust ar fi la noi Digi; Digi24, Digi radio sunt trusturi care niciodata nu vor sustine orientari nationaliste de vreme ce patronul lor este ungur; in general, mass-media mainstream sustine punte de vedere comune, rareori avand divergente, scopul urmarit viind depistarea trendurilor populare pentru castigarea popularitatii si pe de alta parte, formatarea mentalitatilor (propaganda) in vederea eliminarii trendurilor “periculoase”;
 • mass-media alternativa: reprezinta multitudinea de initiative mai mult sau mai putin orientate spre profit care prezinta populatiei o viziune alternativa la viziunea prestata de mainstream; ca popularitate, presa alternativa a depasit deja presa mainstream, cu ajutorul retelelor sociale, blogurilor si facilitata de accesul la internet;

Din start, mass-media din SUA a fost impotriva lui Trump, considerandu-l un “element de risc”. Este de ajuns sa mentionam de exemplu ca unul dintre principalii actionari ai New York Times este miliardarul mexican Carlos Slim care evident ca nu este un fan al lui Trump. Insa legaturile intre mass-media americana si clanul Clinton sunt binestiute in urma publicarilor emailurilor facute de Wikileaks.

Se pune intrebarea: marginalizarea sanselor lui Trump ca sa castige sunt doar o consecinta a angajarii in batalie a trusturilor mainstream, stiut fiind ca stampilarea de invingator apropri a unui candidat il ajuta imens, prin formarea opiniilor de gloata si descurajarea sustinatorilor candidatului dat ca pierzator?

Ar fi o explicatie: media din SUA au dat-o mereu pe Clinton ca fiind castigatoare, insa cu o margine mica, tocmai pentru a incuraja participarea la vot si pentru a descuraja pe cei care nu s-ar prezenta din motive de comoditate, pe ideea: daca tot castica Clinton si nebunul de Trump nu are sanse, la ce sa mai votez.

Deci, o explicatie a masluirii sondajelor ar fi fost aceasta: faptul ca trebuia mentinuta perceptia ca Clinton castiga, cu o marja mica.

O a doua explicatie ar fi: sondajele nu au fost masluite, pur si simplu sondajele nu mai functioneaza. Aici imi este greu sa detaliez. Ce pot spune: am urmarit alegerile live la americani si nu s-a mentionat nimic despre participarea la vot! Nu am idee ce procent din oameni au votat si  in general sondajele isi prezinta marja de eroare: +-3%. De altfel, deja cei de la CNN s-au scuzat ca modelele lor de sondare trebuie … revizuite dupa acest esec.

O explicatie “intelectuala” care face paralela si cu Brexit si pe care o sa o tot auziti la capetele vorbitoare de pe la noi care imita ca papagalii ce aud la CNN este ca exista un fenomen denumit “rusine”: oamenii voteaza cu candidatul ostracizat dar in sondaje le e rusine sa recunoasca si declara altceva. O explicatie mai idioata ca asta nu stiu sa existe si nu inteleg cum un om care are 2 neuroni poate sa gandeasca ca la oameni le e frica sa spuna cu cine voteaza intr-un sondaj care este oricum destul de anonim in sensul ca doar cine te intreaba stie ce gandesti tu si cu cine te declari ca o sa votezi.

Explicatia mea este insa urmatoarea: mass-media mainstream este atat de plina de rahat incat nici ea nu realizeaza ca fiind manjita pana peste cap vede realitatea total deformat. Manipulatorul s-a distorsionat si el atat de mult incat nu doar ca incearca sa manipuleze realitatea si el insusi este fals. Oamenii din massmedia sunt mincinosi, prefacuti, lingusitori, manipulatori, ruleaza pe automat. S-au format pe niste matrite bine alcatuite, si-au adoptat cuvintele, patternurile ideilor lor sunt putine si mereu ancorate la masinaria de idei. De aici vine disonanta cu realitatea …

18 comments

 • Omul e suficient de traznit ca sa nu se mire nimeni daca se va intoarce cu 180 grade sau va vorbi dar nu va face nimic concret si lucrurile vor merge in aceeasi directie ca si pana acum.

 • Asa mi se pare si mie, ca vom avea o gura de oxigen prin venirea lui Trump. Chiar daca noua ne aminteste de Vadim Tudor (mai ales ca acum a declarat ca va inchide sau deporta 2-3 milioane de imigranti ilegali), pare totusi mai intreg la cap decat oponenta. Macar ca e adeptul familiei traditionale, sau ca o sustine public, si tot e o lovitura grea pentru toti sustinatorii lipsei de rusine si al devierilor sexuale exhibate public si legitimate juridic. Nu mai zic ca s-ar putea sa dezghete apele cu Putin, poate chiar sa incheie socotelile cu Siria.

  Ba chiar inclin sa spun ca judecatorii nostri de la CCR, cand se vor pronunta pe 29 noiembrie asupra exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor din Codul civil privitor la compunerea familiei din barbat si femeie, vazand ca pana si America si-a ales un presedinte care inca mai e intreg la cap, vor fi foarte indrazneti in a respinge exceptia si a-i face praf pe homosexualii aia care incearca sa-si legifereze statutul poponar in Romania.

  Trump pare a-i fi dat pe toti satanistii care au pus mana pe lume cu vreo 20 de ani inapoi. Sa dea Dumnezeu sa stea 2 mandate, daca se va tine de cuvant.

  • optimism nejustificat – o sa revin cu explicatii intr-un nou articol, deocamdata sesizez niste trenduri …

 • Asa e cu “profetii” astia de meserie, intotdeuna “dupa”..

 • Acum a aparut si “profetia” babei Vanga ca Trump nu va apuca sa fie presedinte si ca SUA va fi sfasiata de conflicte secesioniste, adica un comunicat de presa al ocultei iudeo-masonice:

  https://www.realitatea.net/baba-vanga-a-facut-o-profetie-cutremuratoare-despre-noul-pre-edinte-al-americii_2001330.html

  O fi planul B, gandit de golanii planetari in caz ca pierde Hillary? Cred ca totusi Soros si gashca se supra-estimeaza, mai e si Dumnezeu prin preajma care pune degetul si spune STOP planurilor astora dezmatate, daca vrea El.

  • aghiuta incearca haos cu orice prilej; profetia mea e ca Trump o sa linisteasca apele

  • Sa dea Domnul sa se liniștească apele. Prin America pare ca totul se divide, de la familie până la societate.

 • Si apropos de presa mainstream si sloganele care se lanseaza, astia vor sa sparga America in bucati din interior !?! Calexit !

  Probabil nu vor cu adevarat asta, dar e un prilej bun pentru copoii lui Soros sa adulmece slabiciunile si sa ia temperatura morala a poporului american. Cu undele seismice se cunoaste cel mai bine continutul scoartei terestre, fara a fi nevoie sa forezi. Asa si cu cutremurele sociale: ei vad foarte bine ce tensiuni exista in mintile oamenilor si cam ce poate declansa o bomba sociala.

 • Eu sunt unul dintre cei care credea ca va castiga H.C. si ma bucur ca n-am avut dreptate. Ma rog, se pare ca si la americani se voteaza negativ, pe DT ca sa nu iasa HC.

  Nu cred ca voi avea intretinerea mai mica la bloc si nici un discount la factura de curent in cinstea victoriei lui DT. Dar observ ca si in SUA latra de zor presa care o sustinea pe HC instigand masele de manevra la violenta. Iar Digi preia de zor si la noi:

  http://m.digi24.ro/stiri/externe/sua/alegeri-sua-2016/america-a-ales-americanii-nu-prea-sunt-de-acord-609811

  Recunosc acelasi tipar de instigare, care s-a folosit si la noi in cazurile Rosia Montana si Colectiv. Pana la urma o fasaiala care demonstreaza ca si in SUA ca si la noi inca mai exista un urias tacut si somnoros care la un moment dat se trezeste si da peste cap toate planurile hipnotizatorilor, apoi pica iar in transa si se lasa dus de nas inca 4-5 ani.

 • 1.
  O buna analiza post alegeri:
  – SUA. DE CE A FOST ALES DONALD TRUMP. Ce au adus progresiştii după 8 ani de progresism internaționalist? Au nenorocit clasa muncitoare, au sărăcit clasa mijlocie şi au creat și adâncit o adevărată FALIE DE URĂ RASIALĂ între albi şi restul minorităților
  http://bit.ly/2fF7nL3

  Care se potriveste de minune cu una pre alegeri:
  – The Truth About America’s Survival. Demographics and the 2016 Election
  https://www.youtube.com/watch?v=GN_FOCF3vIQ

  2.
  Prostimea “tanara, frumoasa si libera”, tine neaparat sa demonstreze cat este de proasta si manipulabila:
  – SUA. SOROS NU SE LASĂ. Proteste ANTI-TRUMP organizate de ONG-urile lui SOROS în toate orașele mari din SUA controlate de progresiști. ONG-urile LUI SOROS nu respectă VOTUL DEMOCRATIC
  http://bit.ly/2fF9Kxm

  La fel ca si in Romania:
  – Hipsterimea şi rocărimea română, masa de manevră a celei mai abjecte manipulări de la revoluție încoace
  http://bit.ly/1S8OOKt

  – Cel mai reușit produs al sistemului corupt
  http://karamazov.ro/index.php/polemici/460-cel-mai-reuit-produs-al-sistemului-corupt.html

  – Generația sub 30, marea speranță deșartă
  http://www.kishiniov.eu/ro/generatia-sub-30-marea-speranta-desarta/

  3.
  Totul merge ca la carte:
  Spãlarea creierelor. Manualul Comunist de Instructiuni Privind Rãzboiul Psihopolitic

  – Capitolele I-II si Cuvantul lui Beria
  http://revista.memoria.ro/?location=view_article&id=236

  – Capitolele III-V
  http://revista.memoria.ro/?location=view_article&id=249

  – Capitolele VI-VIII
  http://revista.memoria.ro/?location=view_article&id=267

  – Capitolele IX-XVI
  http://revista.memoria.ro/?location=view_article&id=284

  Selectii:
  Pentru a fi cucerită, o natiune trebue sa fie degradata, fie prin acte de razboi,fie prin invadare, fie prin a o forta sa accepte tratate de pace umilitoare sau prin lasarea populatiei ei la cheremul armatelor cuceritoare.
  Degradarea insa, poate fi obtinuta intr-un fel mult mai ascuns si mai eficient printr-o defaimare consecventa si continua. Defaimarea este arma principala si cea mai buna a psihopoliticii pe scara larga.

  Defaimarea consecventa si continua a conducatorilor nationali,a institutiilor nationale, a practicilor nationale si a eroilor nationali trebue sa aiba loc sistematic, dar aceasta este datoria principala a membrilor Partidului Comunist, nu a psihopoliticienilor.
  Domeniul defaimarii si degradarii de catre psihopolitician este omul insusi. Prin atacarea caracterului si moravurilor insusi si prin crearea unui sentiment general de degradare, prin contaminarea tineretului, se usureaza intr-o foarte mare masura controlul asupra poporului.”

  „Daca am putea sa distrugem efectiv mandria nationala si patriotismul unei singure generatii, aceasta ar insemna victoria noastra asupra tarii respective. Prin urmare, trebuie sa existe o propaganda permanenta in strainatate pentru subminarea atasamentului cetatenilor, in general, si al adolescentilor in special.”

  Din cuvantul lui Beria

  „Trebuie sa realizati o asemenea discreditare a starii de dementa si o asemenea autoritate privind declararea acesteia incat nici un om de stat astfel etichetat sa nu mai poata fi creditat de societate. Trebuie sa lucrati pana cand sinuciderea provocata de dezechilibrul mental devine ceva comun si nu mai reclama cercetari generale sau remarci.


  Trebuie sa dominati, ca persoane cu autoritate, domeniile psihiatriei si psihologiei. Trebuie sa dominati spitalele si universitatile.


  Psihopolitica este o insarcinare solemna. Prin ea puteti sa va anihilati adversarii ca pe niste insecte. Puteti submina eficienta liderilor depistand dezichilibrul mental din familiile lor datorat folosirii drogurilor.
  Totusi, munca voastra este pandita de anumite primejdii. Se poate intampla sa se descopere remedii la „tratamentele” noastre.


  Totusi, daca se va intampla aceasta, daca cercetatorii independeti vor descoperi intr-adevar mijloace de anihilare a procedurilor psihopolitice, nu trebuie sa aveti odihna, nu trebuie sa mai stati sa mancati si sa dormiti, nu trebuie sa precupetiti nici un banut pe care l-ati putea avea ca sa porniti o campanie impotriva acestui lucru, sa-l discredintati, sa-l zdrobiti, si sa-l anulati. Caci prin mijloace eficiente, toate actiunile si cercetarile noastre pot fi anihilate.


  Folositi tribunalele, folositi judecatorii, folositi Constitutia tarii, folositi societatile medicale si legile tarii pentru promovarea scopurilor noastre.


  Creati haos prin psihopolitica. Lasati natiunea fara conducatori. Ucideti-i pe dusmanii nostri. SI aduceti pe pamant, prin comunism, cea mai desavarsita pace pe care a cunoscut-o vreodata omul.”

  Din manual

  „Creind in sanul opiniei publice convingerea ca integritatea mentala a unei persoane este discutabila, putem sa discreditam si sa anihilam toate scopurile si activitatile acelei persoane.


  Una dintre misiunile de prima importanta ale psihopoliticianului este sa faca astfel incat atacul impotriva comunismului sa fie sinonom cu dementa. Trebuie sa facem astfel incat definitia dementei – varietatea paranoia – sa sune asa: „Un paranoic crede ca este atacat de comunisti”. In felul acesta, dintr-odata, suportul individului care ataca comunismul se va prabusi si va pieri.”

  Cand se reorganizeaza atasamentele, trebuie sa avem o buna intelegere a caracterului lor:
  – La animal, primul atasament este fata de sine insusi. Acest atasament se poate distruge demonstrand greselile pe care le face acesta, aratandu-i ca nu are memorie, nu poate actiona si nu se poate increde in sine.

  -Al doilea atasament este fata de grupul familial, fata de parinti, frati si surori. Acesta se distruge prin pierderea independentei economice a familiei, prin diminuarea valorii casatoriei, prin facilitarea divortului si prin trecerea copiilor – oridecate ori este posibil – in grija statului.

  – Urmatorul atasament este fata de prieteni si de mediul local. Acesta se distruge prin subminarea increderii individului si prin darea la iveala a unor false declaratii din partea tovarasilor sai sau a autoritatilor orasenesti sau satesti.

  – Un alt atasament este fata de stat si, in interesul telurilor comunismului, acesta este unicul atasament care trebue sa existe din momentul in care statul este fondat ca stat comunist. Pentru distrugerea atasamentului fata de stat se vor pune in aplicare tot felul de interdictii asupra tinerilor cu scopul de a-i lipsi de drepturi ca membri ai statului capitalist si a le castiga atasamentul fata de miscarea comunista, fagaduindu-li-se o soarta mai buna sub comunism.
  Interzicand unei tari capitaliste accesul usor la justitie, lansand si sprijinind propaganda de distrugere a caminului familial, provocand o permanenta delicventa juvenila, impunand asupra statului tot felul de practici de indepartare a copilului de el, se va crea in cele din urma, haosul necesar comunismului.

  Sub masca dulceaga a grijii fata de copii, se vor emite legi ferme privind munca prestata de copii, ca mijloc optim de interzicere a oricarui drept al copilului in societate. Interzicandu-i dreptul de a castiga bani, impunandu-i o dependenta nedorita fata de un parinte carpanos, aranjand prin alte mijloace ca parintele sa se afle tot timpul in jena financiara, copilul poate fi atras spre revoolta din anii adolescentei. Din aceasta va rezulta delicventa.

  Facand ca drogurile de tot felul sa fie usor accesibile, oferind adolescentului alcool, laudandu-i nebuniile, stimulandu-l prin literatura pornografica si facand reclama la practicile care se invata la Sexpol, agentul psihopolitic poate crea atitudinea necesara de haos, trandavie si inutilitate pe terenul careia se va implanta solutia ce-i va oferi adolescentului libertate deplina pretutindeni: comunismul.


  Daca am putea sa distrugem efectiv mandria nationala si patriotismul unei singure generatii, aceasta ar insemna victoria noastra asupra tarii respective. Prin urmare, trebuie sa existe o propaganda permanenta in strainatate pentru subminarea atasamentului cetatenilor, in general, si al adolescentilor in special.

  • Bun comentariu, sau selecție de articole. Se vede clar ca comunism=satanism.
   Dumnezeu sa ne ajute,
   Cu noi este Dumnezeu!

 • Pai romanului nu-i pasa de obamacare.
  Nu-i pasa nici cine iese presedinte la americani pana la urma, romanu chef tot un fund pupa, apropo de articolul urmator.

 • http://www.rostonline.ro/2016/11/america-a-castigat-sistemul-a-pierdut-razboiul-continua/

  America a câştigat, Sistemul a pierdut, războiul continuă
  9 noiembrie 2016 de Paul Ghițiu

  • m-am saturat de paralela cu Brexitul; eu sunt de parerea ca economia a fost motivul principal in SUA si analizele vor explica; la noi nu prea se intelege ce inseamna Obamacare pentru americanul de rand …

 • Pentru cine are timp:
  – The Pedophocracy
  http://whale.to/b/pedophocracy.html

  ex de parlamentar european:
  http://whale.to/b/dutroux_h.html

 • Cine credeti ca vroia sa vina la Casa Alba? Sa “coaca” niste spirite ceva! Dupa reteta originala a lui Aleister Crowley:
  – Spirit Cooking With The Clintons
  https://www.youtube.com/watch?v=ZkAVgsOgaw0

  – Wikileaks Exposes Clinton’s Satanic Network
  https://www.youtube.com/watch?v=4hmbArq1x6E

  – “SPIRIT COOKING”: CLINTON CAMPAIGN CHAIRMAN PRACTICES BIZARRE OCCULT RITUAL. Menstrual blood, semen and breast milk: Most bizarre Wikileaks revelation yet
  http://www.infowars.com/spirit-cooking-clinton-campaign-chairman-invited-to-bizarre-satanic-performance/

 • Eu as împărții presa așa :
  “Mainstream”, a sistemului/imperială, antihrista, de dezinformare, de distrugere a sufletelor,a natiilor, etc.
  “Alternativă”, a oamenilor liberi, care luptă pentru libertate și adevăr, care e creștină.
  În realitate găsești o combinație de Mainstream și Alternativă, nu prea găsești extremele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.