Cand va fi condamnat Iliescu?

In toiul dezbaterilor pe statutul magistratilor, un mic amanunt foarte important este uitat in dialogul (surzilor) cu psd-istii care doresc sa schimbe legile justitiei.

Foarte multa lume a uitat si nu reaminteste zilnic – desi este o problema bine cunoscuta si intoarsa de mai multe ori pe toate fetele – de “Cazul Iliescu”.

Daca ar fi un miting pentru care ar trebui sa iese romanii in strada este un miting la care sa se ceara dreptate pentru mortii si victimele mineriadelor.

Pe scurt, cazul Iliescu este un mare hiatus al statului de drept si al legii in Romania post-iliescenista. Un presedinte de stat, cheama minerii sa faca “curatenie”, incita la violente care se lasa cu omoruri, batai, distrugeri de proprietati si chiar subminarea statului de drept. Fapta in sine, evenimentele sunt deja clare, exista tot felul de dovezi si liderul minerilor chiar a facut puscarie pentru asta. Cu toate acestea, autorul de facto, cel care a organizat, a chemat minerii, le-a pus la indemana mijloacele si i-a implorat “sa faca curatenie”, cel care le-a multumit pentru “treaba buna” facuta, inca este iertat si se asteapta probabil ca sa moara – desi ticalosul e clar ca nu are de gand sa o faca prea curand – pentru a se da un verdict.

Poate cel mai evident argument impotriva existentei “statului paralel” – adica a unei forte parelnice de rezistenta care ar fi impotriva PSD-ului este tocmai tergiversarea acestui proces si faptul ca nu da inainte, nici macar la zeci de ani de la acest eveniment.

Ce dovezi mai trebuie sa stranga procurorii, ce interogari si investigatii mai sunt de facut? Ce le mai trebuie pentru a da mult-asteptatul verdict: VINOVAT care deja a fost dat in cazul altora, cum ar fi Miron Cosma. Nu tocmai statul paralel al PSD-ului, nu tocmai acele forte obscure care il apara pe ticalos?

De aceea nu se poate face niciun pas inainte, deoarece fundatia nu este buna. Degeaba ies oamenii in strada pentru ca atat DNA cat si serviciile cat si procurorii cat si multi judecatori sunt oamenii partidului unic. Toti sau compromis si nu cred sa existe unul curat deoarece nu ar rezista. De la profesorii universitari care dau doctorate pe banda, de la rectori de facultati de drept care ii fac doctori hororis cauza pe infractori si detractori ai statului de drept, pana la politai care aresteaza babe care vand gaini in piata, toti cei din sistem sunt compromisi si nu vor ca lucrurile sa se schimbe.

Dar nu doar cei din sistem. Pentru bani, tot romanul face un mai mic sau mai mare compromis. De la editorii care tiparesc gunoaie ca sa dea lovitura, pana la angajatii la stat care se tin de PSD-ul cu dintii pentru ca le-au marit salariile (desi sarmanii nu inteleg ca maririle nu se pot face din pix), pana la patroni care pentru o mica spaga, mai trag si ei un contract-doua cata vreme lucrurile merg bine si tovarasii raman la putere, pana la pensionari sau asistati sociali care pentru 100 de lei pensie sunt gata sa pupe mana lui Dragnea oricat ar fi furat el, toti fac compromis.

De aceea, admir tinerii care mai spera si nu ii acuz pe cei care fug. In cele din urma, vor fugii si cei care nu au facut-o inca si se ambitioneaza. Trebuie un foc mare care sa curate uscaturile pentru ca lastarii sa poata creste din nou si sa refaca padurea. La cate se intampla in jurul nostru, e posibil ca focul sa nu intarzie.

7 thoughts on “Cand va fi condamnat Iliescu?”

  1. Interesant este ca nici varful aristocratiei romanesti (cata a mai ramas din ea) a preferat sa locuiasca in Elvetia. Iar dupa moarte, familia M.S. Regale va aduce trupul acestuia in Romania la multe zile de la deces, iar aici accesul publicului va fi foarte restrictionat. Bine macar ca vin sa se ingroape aici, daca de trait aici nu au mai vrut. Sau n-au mai fost vruti…

    Reply
    • cred ca esti dezinformat; Regele a vrut sa se intoarca si nu se intorcea singur ci cu toti; Iliescu/PSD/PCR insa nu au vrut sa-l primeasca

      Reply
  2. Bai frate, dar ce-i mai f*te grija pe unii: Efectele emigrării românilor: Patru județe vor rămâne doar cu jumătate din populație!
    – “Aducerea în țară de populație străină extracomunitară, printr-o politică de absorbire a meseriilor pe care noi nu le putem acoperi”, spune Mircea Coşea, economist”
    – “O presiune suplimentară este exercitată de participarea redusă pe piaţa muncii a persoanelor de etnie romă, unul dintre grupurile de minorităţi etnice cele mai mari, mai tinere şi cu creşterea cea mai dinamică din România, precum şi de emigrarea netă accentuată, care în ultimul deceniu a redus grupul cu vârste cuprinse în prezent între 25 şi 30 de ani cu aproape 20%.”

    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/efectele-emigrarii-romanilor-patru-judete-vor-ramane-doar-cu-jumatate-din-populatie/

    Pai sa ramana numai cu tigani, pakistanezi, marocani, africani, vietnamezi, filipinezi etc si tot ce vor sa mai aduca prin Romania, in timp ce fac tot posibilul sa-i scoata in suturi pe romani afara din tara si nu le dau absolut nici un motiv de intoarcere: Românii, primii constructori din Regatul Unit. Un sfert din muncitorii în construcții din Londra sunt români
    – “Românii sunt prezenți, practic, în toate domeniile de activitate din industria construcțiilor de locuințe, arată raportul. Astfel, 47,8% din muncitorii străini din demolări sunt români, 51,5% în zidărie, 54,8%, în domeniul tâmplăriei, 32,8%, la acoperișuri și 34,4% dintre lucrătorii străini în domeniul instalațiilor sanitare sunt tot români”
    – “De asemenea, ROMÂNII OCUPĂ UN LOC FRUNTAȘ ȘI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE FUNCȚIILE DE CONDUCERE. Astfel, 25,2% din lucrătorii din afara Regatului Unit în MANAGEMENT și alte ROLURI PROFESIONALE sunt tot români.”

    http://ziarulromanesc.net/observator/prim-plan/romanii-primii-constructori-din-regatul-unit-un-sfert-din-muncitorii-constructii-din-londra-sunt-romani/

    Reply
    • Eu m-as mira sa isi doreasca afganii sau africanii sa vina la noi. Nu vor ei sa ramana le greci si fug inspre vest, daramite la noi unde sunt ierni grele, unde statul iti da bani putini, unde daca te pui rau cu tiganii ti-o furi instant etc. Eu cred ca secretul omogenitatii poporului roman pe aceste meleaguri sunt tocmai vicisitudinile locului care au cam “descurajat” pe altii sa faca pui pe-aici.

      Reply
    • Problema este in felul urmator:
      – romanii care sunt nascuti si crescuti pe aceste meleaguri AU DREPTURI NATURALE REALE si nu prea ai ce sa le faci; poti sa-i bagi in inchisori, “tabere de munca” sau sa-i omori, cum au facut comunistii, sau poti sa faci in asa fel incat sa-si doreasca sa plece singuri, cum au facut post-comunistii
      – importatii, chiar daca reusesc sa obtina cetatenie si chiar daca fac copii pe aici, oricand li se pot taia drepturile, revoca cetateniile si pot fi scosi afara in suturi; daca au mai apucat sa plateasca taxe si contributii sociale… ce sa vezi… ghinion de nesansa

      Reply
  3. “De aceea, admir tinerii care mai spera si nu ii acuz pe cei care fug. In cele din urma, vor fugii si cei care nu au facut-o inca si se ambitioneaza.”

    Si speranta aia trebuie sa fie logica, cat de cat ancorata in realitate, nu lipsita de sens si bazata pe o decizie emotionala. Si eu am inceput sa ma gandesc tot mai serios la plecat. Efortul pentru a-ti castiga traiul si a duce o viata cel putin normala, este mult prea mare in Romania comparativ cu alte tari mai dezvoltate si civilizate. Nu are rost sa-ti pierzi timpul pe aici aiurea. Afara ai mai mult timp la dispozitie fie pentru a fi mai productiv si a avansa, fie pentru relaxare, divertisment, hobby. Viata e scurta. Nu ai de ce sa te chinui zi lumina in Romania, si sa-ti umplii timpul cu tot felul de spagi, prostii, jmecherii si optimizari, cand afara totul merge lejer, de la sine.

    Mai devreme sau mai tarziu, cine ajunge sa aibe ceva valoare reala sau cheag in tara asta, va fi scos afara in suturi si cu banii luati:
    – România de sânge albastru – Urmașii domnitorilor își spun povestea în exclusivitate!
    https://www.youtube.com/watch?v=SHliAv6WJi4

    – Mica Romanie Mare
    http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/mica-romanie-mare-426.html

    Nu s-a schimbat nimic pana in ziua de astazi. Multi care au plecat si se intorc cu ceva bani in Romania se ard rau de tot. Ce naivi! Statul comunist si hot din Romania le-a pus gand rau si deja si-a format o strategie de jaf. Daca ai plecat, du-te si ramai acolo, sau… daca vrei sa te intorci vino in vizite scurte si cu bani putini.

    – Cum să deturnezi banii diasporei prin patriotism de paradă: metoda ”papionul tricolor”
    (Cifrele apar într-un studiu al Fundației Lufkin pentru Antreprenoriat și Migrație (FLAME) şi l-au lăsat perplex pe Guvernatorul BNR. “Sunt cifre aproape șocante”, a afirmat Mugur Isărescu)
    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/cum-sa-deturnezi-banii-diasporei-prin-patriotism-de-parada-metoda-papionul-tricolor/

    – Se pleacă din România ca în timp de război, diaspora are parte doar de vorbe goale, de tip Repatriot
    (Deocamdată metoda Repatriot nu a dat roade, nu am auzit să se fi întors cineva cu succes, am auzit în schimb multe povești despre oameni întorși cu speranțe și bani de investit și plecați faliți și umiliți înapoi în diaspora… Semnificativ este că vor să emigreze nu doar cei cu venituri mici, dar şi cei cu venituri mai mari, angajaţi la multinaţionale, medici din clinici private etc., care invocă lipsa unor perspective de evoluţie profesională)
    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/se-pleaca-din-romania-ca-in-timp-de-razboi-diaspora-are-parte-doar-de-vorbe-goale-de-tip-repatriot/

    – Zâmbetul amar al diasporei. După ce ne-au numărat voturile, ne numără banii
    http://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/zambetul-amar-al-diasporei-dupa-ce-ne-au-numarat-voturile-ne-numara-banii/

    – Guvernul Repatriot: instituţiile statului au luat în braţe proiectul ”Vrem banii diasporei”
    http://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/guvernul-repatriot-institutiile-statului-au-luat-in-brate-proiectul-vrem-banii-diasporei/

    – Repatriot intră în politică și cere vot electronic pentru românii din diaspora
    http://www.gazetaromaneasca.com/comentarii/repatriot-intra-politica-si-cere-vot-electronic-pentru-romanii-din-diaspora/

    – Programele de repatriere, o farsă sinistră, felii de oportunitate pentru ”băieții deștepți”
    http://www.gazetaromaneasca.com/integrare/voci-din-comunitate/programele-de-repatriere-farsa-sinistra-felii-de-oportunitate-pentru-baietii-destepti/

    Ce spun cei plecati in afara despre intorsul acasa:
    – EXCLUSIV: Majoritatea românilor din diaspora NU VOR SĂ SE MAI ÎNTOARCĂ în România, sondaj Gazeta Românească
    (Cei care nu vor să se mai întoarcă sunt în majoritate: Peste 50% au ales acest răspuns. Circa 25% au ales răspunsul diplomatic, o altă formă de a spune că nu se mai întorc, şi anume “mă întorc peste 10 ani”)
    http://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/exclusiv-majoritatea-romanilor-din-diaspora-nu-vor-s-se-mai-intoarc-in-romania-sondaj-gazeta-romaneasc/

    – «Nu sunt pregătit să mă întorc în ţara în care m-am născut şi nu cred că voi mai fi vreodată»
    http://www.gazetaromaneasca.com/observator/comunitate/nu-sunt-pregatit-sa-ma-intorc-tara-care-m-nascut-si-nu-cred-ca-voi-mai-fi-vreodata/

    – Povestea lui Mihăiță Cojocariu, rezident în Piemonte: ”Românul în străinătate, mult mai rău, mult mai periculos…”
    http://www.gazetaromaneasca.com/observator/comunitate/povestea-mihaita-cojocariu-rezident-piemonte-romanul-strainatate-mult-mai-rau-mult-mai-periculos/

    – Simona Opriță, Montreal: «Fiindcă România mi-a refuzat o viaţă normală, nu m-aş întoarce»
    http://www.gazetaromaneasca.com/observator/comunitate/simona-oprita-montreal-fiindca-romania-mi-refuzat-viata-normala-nu-m-as-intoarce/

    etc, etc, etc…

    Reply
  4. Cand? Niciodata!

    Tot timpul ratatii sinistrii si infantilii au fost majoritari si au avut puterea in tara asta. Crezi ca il vor trada pe “Tata Iliescu” si il vor da pe mana justitiei? Nu! Pentru ei, ceea ce a facut Iliescu este perfect normal.
    Uite-i aici in toata splendoarea lor:
    – iliescu te votam,te votam cu neamul,ca sa moara de necaz Ratiu si Campeanu!!
    https://www.youtube.com/watch?v=IPIqYbvR6yQ

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.