Cateva consideratiuni despre Edgar Cayce

Sambata-seara la prime-time, fabrica de manipulare a securistului Voiculescu a transmis in locul obisnuitelor teatre ale absurdului cu tema politica, o emisiune absurda cu tematica paranormal. De altfel, de cateva zile, la prime-time seara Canalizare3 transmite mai nou o emisiune despre paranormal / astrologie. Temele si abordarea sunt evident socante si nivelul intelectual al productiilor este cam la nivelul OTV-ului, cu diferenta insa ca mijloacele tehnice sunt evident mult mai bune, Canalizarea avand mai multi bani decat caracaleanul care a crescut organic prin forte proprii si in ciuda succesului, nu avea capacitatea intelectuala sa investeasca in aparatura si tehnicieni.

Femonenul este unul interesant si am o oarecare explicatie. Financiar, nu s-ar justifica switch-ul, de vreme ce oricum Canalizarile traiesc din banii partidului, fara acest canal, partidul fiind mort, desi exista backup-ul lui Ghita.. Deci, nu de rating i-a pus dracul sa faca acest serial. Dar avand deja ratingul mare, pe langa sucirea mintilor in privinta optiunillor politice si a distrugerii reflexelor de discernamant pe care bazinul de moluste poate l-ar mai avea, ce ar putea face mancal-ar-pustiul? Sa le piarza sufletele! Si de unde ne-am trezit acum cu asa ceva, atacul fiind de data aceasta fiind nu asupra poporului roman prin minciuna, manipulare, prostire ci fiind asupra ortodocsilor prin sucirea mintilor si afundarea in inselare. Personal, fenomenul (ii zic deja fenomen desi emisiunea poate fi doar un experiment) nu este unul periculos, ba din contra, oarecum ma bucur stiind ca Dumnezeu lucreaza si asa cum Diaconescu a ajuns la parnaie si de canalizarea lui s-a ales praful, urmasii lui nu pot sa ajunga prea departe.

Sa revenim insa la Edgar Cayce. Voi enumera cateva comentarii care sunt insa valabile pentru oricare altii din aceeasi oala si cu acelasi rol: de a insela oamenii. Nu cunosc si nu am consumat prea mult domeniul, dar cred ca putem pune alaturi de el cel putin pe Vanga.

Cayce facea bine la oameni. Asta nu inseamna ca el era de al Dumnezeu

însuşi satana se preface în înger al luminii. (Pavel 2, cap.1 v.14)

Binele pe care il facea Cayce (daca chiar il facea) avea rolul sa ii convinga ca el spune adevarul si ca vine de la Dumnezeu. Insa numai inselarea cu reincarnarea era indeajuns pentru a-i pregati pentru iad pe cei fara discernamant. Oferirea unui bine mic de moment pentru a obtine increderea credulilor si pentru a-i predispune la un jaf mult mai mare este promisiunea de veacuri a satanei. In cazul de fata, cei care isi puneau increderea in Cayce si il considerau omul lui Dumnezeu, credeau toate prostiile lui si isi pierdeau sufletul.

Poate inainte de acest punct trebuia sa incep cu:

Cayce lucra cu diavolul

Toate vedeniile, toate comunicarile si toate “profetiile” lui Cayce sunt de la diavol. Uneori diavolul e posibil sa ii ofere unele “solutii” la bolile sau problemele unor oameni desi nu avem cum sa cunoastem cat procent din oamenii veniti la el, primeau vindecare. Tratamentele “naturiste” ale lui Cayce au fost considerate pur babesti si avand in vedere puterea de propagare a minciunii pe care o detine imparatia intunericului dar si predispunerea oamenilor catre minuni “ieftine”, nu avem nici macar siguranta ca o singura persoana a fost vindecata de Cayce in ciuda tuturor “marturiilor”. De asemenea, daca Cayce avea deja o faima si multa lume venea la el, e posibil ca unele reusite sa apara pur si simplu din cauza statisticilor matematice. Adica, oricat de “nevindecabile” ar fi unele boli, exista un procent de boli care se vindeca spectaculos si unele situatii de persoane care bat orice sanse emise de doctori. Procentul e mic, dar cu cat numarul total al cazurilor pe care le urmarim este mai mare, cu atat sunt sanse ca sa apara “minuni” aleatoare. Unde mai punem ca diavolul are acces la intreaga stiinta medicala descoperita de om de-a lungul veacurilor, deci unele sfaturi date de diavolu prin intermediul lui Cayce e posibil sa fii fost utile si sa fi ajutat vindecarea unor bolnavi, cu scopul de ale fura sufletul prin inselare.

Poate cea mai clara dovada a inselarii lui Cayce este “viziunea” pe care a acesta a avut-o conform careia oamenii au fost creat separat: albii, negrii, rosii, galbenii si maroniu au fost creati in acelasi timp in zone diferite ale pamantului. O asemenea “teza” este absurda si amuzanta, avand in vedere nu doar dovezile stiintifice cu privire al unitatea genetica dar mai ales neavand o justificare rationala. De ce Dumnezeu ar fi creat simultan in zone diferite oameni de culori diferite?

Profetiile lui Cayce nu s-au implinit

Cu privire la profetii, oamenii au o raportare total gresita. Daca cineva face 100 de profetii si ajungand ca timp la numarul 50, daca pana acum s-au intamplat 2-3, interesul este maxim pentru restul profetiilor desi la o rata de 4-5% de succes, Cayce avea un randament al profetiilor mai prost decat datul cu banul. Profetiile care nu s-au implinit ar trebui probabil sa fie indeajuns pentru a demostra ca Cayce nu comunica cu Dumneze ci cu satana. Diavolul nu poate ghici viitorul, dar poate calcula unele chestii. Avand o retea informationala globala, experienta de milenii si o oarecare ratiune, dar avand si experienta in inselarea omului, diavolul a incropit unele previziuni daca nu obscure, cel putin fantastice, care atrageau mai ales prin spectaculosul lor.

Personal l-am studiat destul de mult pe Nostradamus si am ramas socat cat de variat pot fi interpretate versetele lui. Ca si la Nostradamus, si la Cayce profetiile sunt atat de obscure si compuse intr-un mod care poate fi interpretat si se poate potrivi cu nenumarate situatii si locuri din viitor. In cazul lui Nostradamus, de exemplu, erau catrenuri care nu se stie nici macar la ce perioada de timp se aplica sau la ce zona. La Canalizare3 TV in emisiune se facea referire ca Cayce ar fi prezis moartea lui Kennedy. Este inca o minciuna preluata de pe site-uri junk despre Cayce. Iata de unde vine asta:

“You are to have turmoil — you are to have strife between capital and labor. You are to have a division in your own land, before you have the second of the Presidents that next will not live through his office … a mob rule!” (sursa)

De unde si pana unde profetia de mai sus prevede moartea lui Kennedy? Ca unii s-au trezit dupa moartea lui Kennedy sa o lege de acest eveniment, este chiar si asta o aberatie. La aceeasi sursa junk de mai sus, putem gasi o alta profetie gresit intitulata “caderea comunismului”.

Edgar Cayce predicted the fall of communism and the collapse of the Soviet Union. He said: “[Through Russia], comes the hope of the world. Not in respect to what is sometimes termed Communism or Bolshevism — no! But freedom — freedom! That each man will live for his fellow man. The principle has been born there. It will take years for it to be crystallized; yet out of Russia comes again the hope of the world.”

Dupa mine, aceasta profetie inca nu s-a implinit. Nu doar ca din Rusia deocamdata nu a venit nicio speranta pentru lume ci din contra, o un mare pericol – cateva mii de focoase nucleare care pot oricand sa distruga lumea, dar partea aia cu “each man will live for his fellow man” este inca departe. Partea cu colapsul Uniunii Sovietice este bagat din top de interpreti si preluata de prosti.

Din scurta rasfoire pentru documentarea acestui articol, in afara de anuntarea mortii sale, nu am gasit o alta profetie. Cand ai sute de profetii care sunt de fapt preziceri imprecise si usor interpretabile, una, doua se mai pot intampla din pura intamplare si nu pentru ca Cayce comunica cu Dumnezeu sau cu ingeri trimisi de Dumnezeu. Unde mai pui ca diavolii sunt buni compozitori de minciuni si pot crea “previziuni” extrem de interpretabile si cu o oarecare umbra de deductie bazata pur si simplu pe cunoasterea mersului lucrurilor la nivel macro la punctul in care profetia a fost emisa, putem intelege de ce atat de multi oameni au cazut in inselarea lui Cayce si a altora ca el.

In final inchei cu un comentariu legat despre credinta lui Cayce in reincarnare, un aspect pe care s-a punctat foarte mult in emisiunea de pe Canalizare3 TV tocmai pentru ca reincarnarea este punctul “slab” al diavolului in Romania: oricat de mult i-a convins pe “crestinii” romani ca nu exista rai si iad si chiar ca nu exista viata de apoi, inca foarte putini sunt cei care cred in reincarnare si de aici nu pot nici sa treaca la urmatorul “nivel” cum ar fi “meditatia” sau alte “tehnici” new age.

Asadar, Cayce a fost crescut crestin si se credea crestin. Desi nu si-a pus problema cu cine vorbeste in viziunile lui si cine ii da informatiile, cand intra in transa nu era constient, el fiind folosit de diavol doar ca “medium”. Cand se trezea afla si el ce a spus. Asa se face ca atunci cand a alfat ca in transa vorbise despre reincarnare, a ramas socat profund pentru o perioada pentru ca intregul sau sistem de credinta a fost alterat; Bineinteles, ca ulterior “a inteles” si de ce: pentru ca Iisus Hristos de fapt a spus ca reincarnarea exista, dar crestinismul nu este religia lui Hristos ci religia lui “Saul” care prin birocratia eclesiastica a distorsionat adevarul. Aceasta ultima fraza a fost emisa de “expertul” invitat la Canalizare3 TV spre finalul emisiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.