De ce Romania nu va avea prea curand forta de munca ieftina

Cred ca este o utopie posibilitatea ca Romania sa atraga forta de munca de ORIUNDE din lume. De ce? Tocmai pentru ca suntem la marginea lumii si sunt putine zone in lume unde este mai jalnic ca in ro; putine in sensul ca putine tari pentru care Romania sa fie accesibila (fizic) si la noi sa fie mai bine traiul ca la ei pentru niste imigranti. In aceasta ecuatie, a motivatiei, posibilitatii si interesului pentru Romania sa nu uitam cateva mici aspecte importante:
– Romania este in competitie cu alte tari pentru atragerea fortei de munca calitative; ori daca un african poate ajunge in Romania, foarte posibil ca el sa poata ajunge mai usor in Germania unde sigur castiga mai mult si primeste si mult mai multe avantaje din partea statului german;
– nivelul de trai superior al Romaniei fata de unele tari din Africa (sau chiar fosta URSS) a nu se confunda cu potentialul nivel de trai al unor imigranti; pentru ca un imigrant sa aleaga sa vina in Romania ca sa munceasca, el trebuie sa aiba “recomandari” de la alti prieteni / rude cum ca in Romania se poate trai si munci mai bine ca la ei; de ce Romania a fost o alegere pentru multi sirieni care desi puteau merge in Germania, au preferat sa ramana in Romania? pentru ca in ecuatia risc / oportunitate cu privire la alegerea destinatiei, Romania a castigat datorita faimei pe care o are in randul fostilor stundenti sirieni care au invatat la noi in perioada comunista; intr-un fel legaturile culturale contribuie deci la atragerea fortei de munca straine, atunci cand macar o minima promisiune economica este prezenta; tot la capitolul compatibilitate culturala am putea mentiona si Moldova care este poate singura “sursa” de forta de munca care poate umple macar o mica parte din scurgerea din Romania

Sa luam insa pe rand zonele geografice ale lumii:

– fostul URSS: intr-adevar aici ar fi cateva tari cu nivel de trai sub ro si din care oamenii ar vrea sa vina in ro; problema e ca nu pot legal si de asemenea ca Rusia prezinta o alternativa mai apropiata cultural si fizic de acestea; nu bag mana in foc, dar din ce am auzit, Moscova ofera oportunitati de munca deosebite pentru fostele satelite sovietice, concurand cu Romania cel putin pentru “piata” Moldovei.

– Asia: cred ca putinele tentative de “exploatare” a micilor chinezi muncitori de catre patronii romani ne sunt de ajuns pentru a nu comenta prea mult de ce nu vom avea prea curand chinezi care sa vina sa munceasca la noi: chinezii muncesc, dar nu se lasa fraieriti, ori pe la noi cine ar fi patronul ala care sa fie si cinstit incat sa le plateasca cat le promite, si inovativ si genial incat sa puna pe picioare o afacere care sa renteze cu forta de munca semnificativa (nu merge sa aduci 2-3 chinezi, treaba merge de la sute in sus) si mai ales care e patronul ala care sa fie profet incat sa fie sigur ca ce planuieste acum (planul de afaceri) o sa ii iese si peste un an; la noi nu se poate asa ceva, planificarea, deoarece toate se schimba peste noapte: legile, normele, cursul, cererea etc;

Am lungit prea mult comentariul cu privire la Asia: trebuia sa ma rezum la faptul ca asiaticii au nenumarate alternative de munca in tari mai apropiate si cu potential mai important decat Romania. Pentru Oceania inseosebi, Australia si Noua Zeelanda sunt o destinatie preferata. In cazul Chinei, nivelul de trai a crescut indeajuns incat pe alocuri probabil depaseste Romania si chinezul de rand poate sa se angajeze mai degraba in China pe salarii mai mari decat ar gasi la noi. Cat despre alte tari … cine are bani de un bilet de avion dintr-o tara din Asia inspre Bucuresti, probabil mai poate strange 2-3 euro sa mearga la Munchen unde vor fi mai bine primiti oricum de catre stat.

– Africa: fizic Romania nu e in rutele de imigranti dinspre Africa, fiind cumva doar o alegere intamplatoare pentru unele cazuri nesemnificative. Africanii prefera alte locatii si nu vor veni la munca in Romania deoarece cei care sunt capabili de munca pot sa o faca si in Grecia si in Italia unde sunt punctele lor de intrare in Europa. Intr-adevar competitia si numarul mare fac dificila situatia si probabil nu prea multi muncesc oricum. Insa a crede ca Romania poate importa de la sursa africani care sa vina sa munceasca si sa produca si la noi crestere economica este comedie.

Am lasat pentru final Turcia care este un caz special: desi economic pana acum cativa ani Turcia parea promitatoare, exista posibilitatea ca Turcia sa urmeze Venezuelei si declinul care deja se manifesta al economiei sa faca viabila posibilitatea ca multi turci sa vina la munca in Romania.

Inchei doar cu o mica mentiune: nu mi se pare prostie mai mare decat cei care discuta despre sau mentioneaza ca trebuie sa luam masuri pentru ca romanii sa se intoarca in tara. Acesti oameni sunt mai prosti ca niste copii pentru ca nu inteleg de ce oamenii aia au plecat prima data si nici nu au stat de vorba cu ei sa vada daca acei oameni care au trait in vest si au vazut ce inseamna munca acolo, ce inseamna o societate normala, ce inseamna drumuri bune, spitale curate, ce inseamna sa poti chema politia daca vecinul baga manele tari sau ce inseamna sa poti sa traiesti normal si sa-ti platesti ratele la credite fara sa urmaresti zilnic cursul sau ROBOR-ul. Cred ca fenomenul migratiei este inca neinteles complet si prin urmare nici macar nu exista sperante ca aceasta rana sangeranda va fi vindecata de vreme ce nici macar diagnosticul nu este pus corect.

9 thoughts on “De ce Romania nu va avea prea curand forta de munca ieftina”

  1. Apropo…
    “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
    Margaret Thatcher

    – Sir Jim Ratcliffe: UK’s richest man and ardent Brexiteer is moving to Monaco
    https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/jim-ratcliffe-brexit-uk-richest-man-monaco-move-tax-haven-eu-leave-a8484211.html

    Sa nu-i uitam nici pe “verisorii” de peste ocean:
    – The State Of New Jersey Just Signed Its Own Death Warrant
    https://www.zerohedge.com/news/2018-07-06/state-new-jersey-just-signed-its-own-death-warrant

    Cu alte cuvinte…
    https://static.seattletimes.com/wp-content/uploads/2017/07/07112017_TaxReax01_072542-780×512.jpg

    Efectul…
    https://www.unilad.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/homeless-fb.jpg

    Traiasca socialismul si prostii care si il sutin!
    Poor forever!
    ha! ha! ha!

    Reply
  2. “Inchei doar cu o mica mentiune: nu mi se pare prostie mai mare decat cei care discuta despre sau mentioneaza ca trebuie sa luam masuri pentru ca romanii sa se intoarca in tara. Acesti oameni sunt mai prosti ca niste copii… Cred ca fenomenul migratiei este inca neinteles complet…”

    Daca tot am vorbit mai de mult despre salariile din Romania, in special ale celor din IT…

    Era un tip prin Romania sysadmin pe Linux. La un moment dat, acum 6-7 ani, s-a hotarat sa plece in UK. In martie anul asta si-a postat “fluturasul” de salariu din UK:
    https://opencube.ro/wp-content/uploads/2018/03/salariu-martie-2018.png

    Salariul nou (la firma noua) in iulie:
    https://opencube.ro/wp-content/uploads/2018/07/oferta-680×1436.jpg

    Ma rog, eu personal as plange daca as plati atatea taxe. Cu toatea acestea anul trecut si-a achizitionat un Mercedes nou si o casa:
    – Le car
    https://opencube.ro/le-car/

    – Viata in UK – part XXVII – cum cumperi o casa in UK
    https://opencube.ro/cum-cumperi-o-casa-in-uk/

    Anul acesta, acum 2 saptamani “si-a achizitionat” cetatenie britanica:
    – Cum devii cetatean britanic; proces, taxe si examene
    https://opencube.ro/cum-devii-cetatean-britanic-proces-taxe-si-examene/

    Tipul a postat de mai multe ori pe siteul lui comparatii intre Romania si tarilede din vest (a lucrat in mai multe) in special UK:
    – Legenda Romaniei si moartea clinica
    https://opencube.ro/legenda-romaniei-si-moartea-clinica/

    – Interviuri; oamenii…
    https://opencube.ro/interviuri-oamenii/

    – Draga domnule director IT sau patron de afacere online…
    https://opencube.ro/draga-domnule-director-it-sau-patron-de-afacere-online/

    – Propaganda ieftina
    https://opencube.ro/propaganda-ieftina/

    – Dupa 24 de ani
    https://opencube.ro/dupa-24-de-ani/

    – Ponta, Basescu, Ioana Petrescu si CAS-ul
    https://opencube.ro/ponta-basescu-ioana-petrescu-si-cas-ul/

    – Ciumecareala a la Romulania
    https://opencube.ro/ciumecareala-a-la-romulania/

    – Taxa de frontiera
    https://opencube.ro/taxa-de-frontiera/

    – Intoarcerea in Romania
    https://opencube.ro/intoarcerea-in-romania/

    – Cum protestezi eficient
    https://opencube.ro/cum-protestezi-eficient/

    – Si un scurt documentar cu Dragnea si Teleorman
    https://opencube.ro/si-un-scurt-documentar-cu-dragnea-si-teleorman/

    – Viorica Dancila vs TNR
    https://opencube.ro/viorica-dancila-vs-tnr/

    etc. etc. etc.

    Ba chiar facea comparatii Romania -UK si pe forumul softpedia:
    https://forum.softpedia.com/topic/888870-nu-mai-invidiati-vestul/page__st__180#entry12013266

    Nu mai insist ca s-a inteles ideea.

    Cert este ca…
    – Solutia romaneasca
    https://opencube.ro/solutia-romaneasca/

    Romanii inteligeni stiu ca daca se intorc in tara ii asteapta jecmaneala, asa ca nici macar nu vor sa auda de asa ceva:
    – Cum să deturnezi banii diasporei prin patriotism de paradă: metoda ”papionul tricolor”
    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/cum-sa-deturnezi-banii-diasporei-prin-patriotism-de-parada-metoda-papionul-tricolor/

    – Se pleacă din România ca în timp de război, diaspora are parte doar de vorbe goale, de tip Repatriot
    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/se-pleaca-din-romania-ca-in-timp-de-razboi-diaspora-are-parte-doar-de-vorbe-goale-de-tip-repatriot/

    – Programele de repatriere, o farsă sinistră, felii de oportunitate pentru ”băieții deștepți”
    http://www.gazetaromaneasca.com/integrare/voci-din-comunitate/programele-de-repatriere-farsa-sinistra-felii-de-oportunitate-pentru-baietii-destepti/

    – Zâmbetul amar al diasporei. După ce ne-au numărat voturile, ne numără banii
    http://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/zambetul-amar-al-diasporei-dupa-ce-ne-au-numarat-voturile-ne-numara-banii/

    – Guvernul Repatriot: instituţiile statului au luat în braţe proiectul ”Vrem banii diasporei”
    http://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/guvernul-repatriot-institutiile-statului-au-luat-in-brate-proiectul-vrem-banii-diasporei/

    Cred ca s-au lamurit lucrurile cun este si cu plecatul afara din tara, dar mai ales cu intorsul. Exodul va continua. Nimeni dintre oamenii cu neuroni functionali nu mai vor sa stea sau sa auda de Romania.

    Reply
  3. “Am lasat pentru final Turcia care este un caz special: desi economic pana acum cativa ani Turcia parea promitatoare, exista posibilitatea ca Turcia sa urmeze Venezuelei si declinul care deja se manifesta al economiei sa faca viabila posibilitatea ca multi turci sa vina la munca in Romania.”

    Turcia este condusa de niste infractori si de niste psihopati. Erdogan este un debil mintal care se viseaza SULTAN al noului IMPERIU OTOMAN. Turcia este tara “europeana” cu cel mai mare numa de analfabeti de evul mediu, din aria care nici macar nu stiu sa scrie si sa citeasca: peste 40% din populatie. Cu toate acestea, debilul Erdogan are un buget anual de peste doua miliarde de euro pentru “ministerul religiei” (sau cum s-o numi) al carui scop este de a promova islamul si de a construi moschei atat in Turcia cat si in afara ei. Nu numai ca idiotii astia au (re)construit o gramada de moschei prin Albania, Kosovo, Bosnia, Germania, etc dar au ajuns sa construiasca si prin America Latina.
    Asta inseamna sa fi debil mintal!

    Si asta inseamna sa fi mafiot si talhar psihiopat:
    – Erdoğan’s Turkey: A War Profiteer That Plunders And Pillages Syria At Will
    http://stateofthenation2012.com/?p=26479

    – Syrian Holocaust: Turkey Copies The Armenian Genocide Game Plan
    http://stateofthenation2012.com/?p=33756

    Reply
  4. “Intr-adevar competitia si numarul mare fac dificila situatia si probabil nu prea multi muncesc oricum. Insa a crede ca Romania poate importa de la sursa africani care sa vina sa munceasca si sa produca si la noi crestere economica este comedie.”

    Nu inteleg de ce continui sa fi “corect politic” si faci abstractie de faptul ca negrii sunt rasa umana cu cea mai mica dimensiune a creierului si implicit cu IQ-ul cel mai scazut. Retardatii aia nu su fost in stare mii de ani sa construiasca nici la ei, de ce ar fi acum in stare sa construiasca ceva la noi?

    Asa au “construit” la ei:
    – Empire of Dust
    https://www.youtube.com/watch?v=1a-QpyF7rNc

    Asa arata societatile moderne in care sunt majoritari:
    – FARMLANDS (2018) Official Documentary
    https://www.youtube.com/watch?v=a_bDc7FfItk

    Asa “construiesc” si asa arata societatile in care sunt importati:
    – Irish Government Embraces Mass Immigration | Ireland 2040
    https://www.youtube.com/watch?v=FX3s6lxUeRc

    – The Transformation of Ireland – Immigration, Asylum and Demographics
    https://www.youtube.com/watch?v=ZBX8ouXXpyY

    – Irish Fears: Immigrants & immigration in Ireland 2018. Interviews on streets of Dublin.
    https://www.youtube.com/watch?v=LSQmaulINs0

    Daca Irlanda este “noua” in trendul asta idiotic spre ghetoizare, altii sunt deja “super tari”:
    https://www.youtube.com/watch?v=AfG1myglfhY
    https://www.youtube.com/watch?v=UPheeIUVtPo

    https://www.youtube.com/watch?v=3UG_N9H4XYY
    https://www.youtube.com/watch?v=bcPVfa76Qig
    https://www.youtube.com/watch?v=wNE1AzUWYiM

    https://www.youtube.com/watch?v=h45n1CSetiM

    https://www.youtube.com/watch?v=ld6qYJe4pRs
    https://www.youtube.com/watch?v=8OlRuWPRikU
    https://www.youtube.com/watch?v=B5n-6mSe9os
    https://www.youtube.com/watch?v=NRd_fhzQ_uw
    https://www.youtube.com/watch?v=YO8VLZI_Guc

    etc. etc. etc.

    Dupa cum am mai spus: SOCIALISMUL ESTE O BOALA MINTALA SI TREBUIE TRATATA CA ATARE!

    Despre inteligenta am mai vorbit de N ori:
    – Race Differences In Intelligence
    http://niggermania.com/library/Race%20Differences%20In%20Intelligence.pdf

    – Intelligence and the Wealth and Poverty of Nations
    http://www.rlynn.co.uk/uploads/pdfs/Intelligence%20and%20the%20Wealth%20and%20Poverty%20of%20Nations.pdf

    – Rasa si realitate
    http://der-stuermer.com/romanian/Rasa%20si%20realitate%20David%20Duke.pdf

    – Race and intelligence
    http://en.rightpedia.info/w/Race_and_intelligence

    – Race and crime
    https://en.metapedia.org/wiki/Race_and_crime

    Reply
  5. “Cat despre alte tari … cine are bani de un bilet de avion dintr-o tara din Asia inspre Bucuresti, probabil mai poate strange 2-3 euro sa mearga la Munchen unde vor fi mai bine primiti oricum de catre stat.”

    Putin probabil. Incepe sa se inchida robinetul si in Germania. Merkel si partiful ei scade in sodaje vertiginos, iar tensiunile sociale cresc. De ce Merkel da mai mult cu bata in balta, de aia tensiunile cresc mai mult si aia de dreapta (AfD) castiga procente mai multe. Pana si aliatii lui Merkel de la guvernare se revolta impotriva ei si a socialimelor idioate.

    Ultima “bravura” merkeliana care nu face nimic altceva decat sa agite spiritele si sa creasca tensiunile:
    – The German Government Pays for 3 Week Vacation for Refugees to Go Home
    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/europes-current-economy/refugees/the-german-government-pays-for-3-week-vacation-for-refugees-to-go-home/

    https://www.armstrongeconomics.com/category/international-news/europes-current-economy/refugees/

    SOCIALISMUL ESTE O BOALA MINTALA SI TREBUIE TRATATA CA ATARE!

    Cand ai timp, citeste:
    http://keynesatharvard.org/

    si:
    https://ia800309.us.archive.org/30/items/RulesForRadicals/RulesForRadicals.pdf

    Reply
  6. “In cazul Chinei, nivelul de trai a crescut indeajuns incat pe alocuri probabil depaseste Romania si chinezul de rand poate sa se angajeze mai degraba in China pe salarii mai mari decat ar gasi la noi”

    In mare parte asa este. Depinde de calificare si de regiune. Oricum, inca au multi saraci si sclavi. In afara de acest lucru, China si alte tari de prin Asia nu au socialisme idioate, adica ceea ce noi numim “asigurari sociale”. Asta este un lucru bun. Fiecare este pe barba lui, adica “cum iti asterni asa dormi”. Daca esti bun ajungi bogat, daca esti prost, Mama Natura face ceea ce stie ea mai bine: SELECTIE. Asta este starea naturala a lucrurilor. Socialismul este o anomalie: ii ajuta pe idoti sa se inmulteasca fara numar si ii rupe pe aia productivi. Vezi disparitia clesei de mijloc in statele socialiste si marirea numarului saracilor. Plata de “contributii” si taxe te baga in saracie si chiar te condamna la moarte.

    Reply
  7. “Pentru Oceania inseosebi, Australia si Noua Zeelanda sunt o destinatie preferata.”

    Acest lucru este putin probabil. Acolo se duc investitorii chinezi cu multi bani si achizitioneaza diverse afaceri si proprietati imobiliare pentru a-si reinvesti si proteja banii. Nu este loc pentru adus cohorte de muncitori. Societatile si economiile respective sunt destul de avansate si tehnologizate incat sa nu aibe nevoie de palmasi. In achimb, au alte probleme: clanurile de tigani:
    – The coming Indian implosion on the Melbourne property market.
    https://pushingrubberdownhill.com/2017/06/12/the-coming-indian-implosion-on-the-melbourne-property-market/

    Reply
  8. “Moldova care este poate singura “sursa” de forta de munca care poate umple macar o mica parte din scurgerea din Romania”

    1. Repatrierea romanilor care sunt sclavi si muncitori cu ziua sau “la munca de jos” prin strainatate ar trebui sa fie PRIORITATEA NUMARUL UNU. Asa cum muncesc acolo in agricultura sau prin constructii pe salarii de mizerie in tarile respective, acesti oameni cred ca vor fi foarte multumiti la lucreze in Romania in conditii 100% legale si decente cu PLATI DE LA SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE IN SUS, NU PE SALARIUL MINIM, CA DE ASTA AU FUGIT!

    Nu este zi in care sa nu apara stiri de genul acesta in care sunt implicati romani:
    – Italia: Salvini declară război reţelelor mafiote care organizează munca la negru a muncitorilor agricoli străini
    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/08/07/italia-salvini-declara-razboi-retelelor-mafiote-care-organizeaza-munca-la-negru-a-muncitorilor-agricoli-straini–157453

    – Danemarca, români înșelați de patron, reambalau bomboane expirate: ”Eram sclavi. Am lucrat 12 ore non-stop”
    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/danemarca-romani-inselati-de-patron-reambalau-bomboane-expirate-eram-sclavi-lucrat-12-ore-non-stop/

    – Se întorc de la muncă din străinătate obosite și deprimate. «Când m-am întors în țară nu mai puteam să merg»
    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/intorc-de-la-munca-din-strainatate-obosite-si-deprimate-cand-m-intors-tara-nu-mai-puteam-sa-merg/

    – Caporali și sclavi în agricultura Italiei: un sfert din fermele din Italia apelează la caporali
    http://www.gazetaromaneasca.com/integrare/italia/caporali-si-sclavi-agricultura-italiei-un-sfert-din-fermele-din-italia-apeleaza-la-caporali/

    – Antreprenor de succes în construcții la Iași: ”Jumătate din angajați au lucrat în străinătate, pe unul l-am salvat de la sclavie”
    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/antreprenor-de-succes-constructii-la-iasi-jumatate-din-angajati-au-lucrat-strainatate-pe-unul-l-salvat-de-la-sclavie/

    – ”Români care au pleacat în străinătate cu agenții s-au trezit în sclavie”, interpelare în Parlament a unui deputat, adresată ministrului muncii
    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/romani-care-au-pleacat-strainatate-cu-agentii-s-au-trezit-sclavie-interpelare-parlament-unui-deputat-adresata-ministrului-muncii/

    – Sclavie, Italia printre țările cu riscul cel mai mare. Peste 100.000 de exploatați în agricultură
    http://www.gazetaromaneasca.com/observator/actualitate/sclavie-italia-printre-tarile-cu-riscul-cel-mai-mare-peste-100-000-de-exploatati-agricultura/

    etc. etc. etc.

    ESTE COMPLET IDIOTIC SA-TI PLECE OAMENII DIN TARA PENTRU CA TU II PLATESTI CU SLARIUL MINIM PE ECONOMIE IN ROMANIA, DUPA CARE TU, SA IMPORTI ZECI DE MII DE STRAINI PE CARE SA-I PLATESTI CU SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE + CAZARE + TRANSPORT + MASA + ASIGURARI.
    NUMAI ROMANII POT FI ATAT DE IDIOTI!

    Sa nu-mi spui ca nu stiai ca strainii nu au voie sa fie platiti cu mai putin de salariul minim pe economie? Plus, trebuie sa li se asigure diverse conditii de viata si asigurari. Este lege in acest sens, exact aia pe care vrea s-o anuleze Tovarășul Tovarășovici cu prietena lui Tovarășa Alcoluța.

    Umbla vorba prin targ ca pe santierele navale din Galati, Braila, Mangalia, au fost adusi vietnamezi care ACUM SUNT CALIFICATI CA SUDORI si sunt platiti cu 1200 de euro pe luna brut + cazare + masa + transport + asigurari. (strainii detasati nu platesc CAS, CASS si alte asigurari statului roman). Asta da afacere!
    Numai “geniile mioritice” sunt in stare de asa ceva! Nu ar da atatia bani si beneficii unui roman nici picati cu napalm. Si se mai mira ca fug oamenii din tara cu milioanele si nu vor sa se mai intoarca.

    2. Nu doar Moldova, ci si regiunile istorice cu romani care se afla acum pe teritoriul altor tari ca Bucovina de Nord si Cernautiul, Bugeacul si Ismail, Timocul sarbesc si celelalte conunitati mai mici de romani care se afla prin Bulgaria si Ungaria.

    3. Nu doar romanii din regiunile istorice ramase prin afara, ci si romanii deportati la venirea comunismului. De ex exista comunitati mari de romani prin Siberia sau Kazahstan
    https://www.youtube.com/results?search_query=romani+in+kazahstan
    http://romaniidinkazahstan.info

    4. Nu doar romani, ci si alte nationalitati de albi, oameni cu o cultura similara noua si care trec prin greutati economice si lipa de locuri de munca. Nu inteleg logica de a aduce un nepalez, tailandez, vietnamez, pakistanez, etc si nu a aduce in Romania bulgari, sarbi, greci, polonezi, ucrainieni si chiar muntenegreni, macedoneni, bosniaci crestini si albanezi tot crestini. Toata ideea asta cu inportul de oameni de alte culturi, religii si rase ESTE 100% STUPIDA!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.