Cum de s-a intors PSD cu 180 de grade in privinta lui Isarescu?

O stire mai veche, dar deloc irelevanta din punctul de vedere al subteranelor puterii mai mult sau mai putin vizibile a Romaniei. Este evident ca BNR-ul poate da jos cu guverne prin simpla manipulare a cursului si a dobanzilor.

Batalia PSD-ului cu BNR-ul este binestiuta si nu o voi reaminti. RFI a trecut in revista intr-un articol recent toate evenimentele acestei batalii.

Schimbarea lui Isarescu nu era doar sigura, ci deja se emiteau propuneri de continuatori: ba Tanase, ba Liviu Voinea, ba chiar Teodorovici. Vorbe, vorbe …

Recent Isarescu a fost reales la al n-lea congres, atat de PSD cat si de Tariceanu. Bomba! Nu tu car, nu tu mar. Am tot asteptat sa vad ceva explicatii, ceva reactii. Nicio explicatie, presa nu a batut deloc tam-tam, nimeni nu a intrebat nici pe Viorica, nici pe altii din PSD de unde aceasta schimbare radicala de pozitie, caci la urma urmei, Isarescu este tartarul bancilor lacome.

Iata o explicatie triviala adusa de RFI:

Totul a durat până la alegerile din 26 mai și decizia instanței din 27 mai în dosarul Dragnea. Mica epurare realizată de premierul Dăncilă a schimbat complet poziția PSD față de BNR și de guvernatorul Isărescu. Dacă în urmă cu trei-patru luni, Mugur Isărescu era lipsit de patriotism și acuzat că a stat prea mult la Banca Națională, acum Isărescu are susținerea PSD-ALDE pentru un nou mandat. Este evident o revenire la normalitate și probabil că dușmanii personali ai guvernatorului din zona politică sau din mediul financiar înghit în sec acum.

RFI

Nu cred deloc ca simpla intrare la puscarie a lui Dragnea a schimbat radical viziunea unitara si lupta cu “statul paralel” din care facea parte si Isarescu, atat incat PSD-ul sa nu schiteze macar un gest si sa ofere material de macanit suplimentar portavocilor securiste de imbecilizare a molustelor din balta electorala a tovarasilor. O astfel de ocazie nu putea sa fie pierduta.

Nu cunosc in amanunt meandrele alegerilor guvernatorului si nu stiu 100% daca PSD avea puterea sa il schimbe. Dar cel putin PSD putea sa propuna un alt nume si putea din nou sa faca scandal pentru a metine fierbinte spiritul pseudo-nationalist si miasma anti-sistem, anti-statul paralel etc. Din care Isarescu este un element important, pentru ca pe felia “bani / banci” din povestile de manipulare, dupa Soros, Isarescu este #2, fiind cunoscut de orice prost si fiind evident urat de orice creditac pentru cresterea dobanzilor pusa pe seama apartanentei lui Isarescu la statul paralel.

Avem cateva explicatii triviale pe care le vom enumera de dragul acoperirii subiectului, dupa care vom emite varianta noastra

  1. PSD avea destul scandal. Arestarea lui Dragnea, lupta interna in partid, alegerea presedinteului au epuizat resursele partidului si coerenta in mentinerea activa a discursului public binecunoscut. Este o varianta plauzibila, dar sa nu ne imbatam cu apa rece: masinaria de macanit merge pe automat, are deja contul alimentat si functioneaza fara atentie sau interventie prea mare din partea partidului. Bunaoara, am vazut cu ocazia scandalului cu fetita aceea infiata din America, ca masinaria de macanit a functionat fara probleme, lansand zvonistica (recoltare de organe), stiri false si pe scurt, acoperind “cum trebuie” subiectul, chiar cu riscul “intinarii” tangentiale a partidului, prin aceea ca totusi cativa actori in aceasta criza sunt din felia administratiei publice, adica a PSD-ului;
  2. PSD nu avea pe cine sa puna si a preferat sa nu se bage. Putin plauzibil. PSD avea pe Tanase si pe Voinea, tovarasi de baza ai partidului care puteau prelua strunele cu curaj, avand experienta in BNR.
  3. PSD a facut pactul cu Isarescu. In sensul ca Isarescu a acceptat aducerea aurului in tara (mai mult sau mai putin strans cu usa), a “rezolvat” cursul si dobanzile (de fapt inversarea Fed-ului fiind responsabila pentru aceasta intorsatura).
  4. PSD il respecta pe Isarescu si asteapta sa iese linistit la pensie (Isarescu a anuntat ca se va retrage anul acesta) Daca Isarescu avea de gand sa iese la pensie, aceasta era ocazia, ma indoiesc ca isi va da demisia in toamna cand intra la pensie. Apoi, despre respectul tovarasilor nu trebuie sa detaliem de ce suntem sceptici

Cu timiditate am putea adauga inca un punct cu presiuni din partea SUA/Europa asupra PSD-ului deoarece am vazut ca in cazul legilor justitiei acestea nu au functionat, “agenda” de partid mergand fara probleme inainte.

Explicatia noastra este insa un cumul de factori care au dus la aceasta situatie abnormala: 1) organizatii discrete deasupra partidului au facut pacea, conflictul intre PSD si Isarescu fiind de fapt doar un joc de teatru cu rol de spectacol / campanie electorala si “stabilitatea” tarii fiind peste interesele de partid si 2) data fiind schimbarea de directie a Fed-ului si viitoarea destrabalare in tiparirea de bani, scaderea dobanzilor, infuzia de dolari in Romania datorita randamentelor sporite, cam face putin importanta inlocuirea lui Isarescu care a cam scapat de obiectul muncii (frana la destrabalare) de vreme ce o sa vina noul val in curand cand Fed-ul o sa inceapa sa scada dobanzile si prin urmare, Romania oricum trebuie sa recupereze la capitolul raport datorie/PIB fiind prea mic in comparatie cu alte tari din UE.

16 thoughts on “Cum de s-a intors PSD cu 180 de grade in privinta lui Isarescu?”

  1. “pe ZF a fost acum 3-4 zile interviu cu un vanzator de apartamente; zicea ca randamentul la cumparat->inchiriat e 6%, fata de 1-2% in vest”

    Urmareste discutiile din articolele de mai jos.
    Discutia a inceput in comentariile de la articolul asta:
    https://opencube.ro/viata-in-uk-part-xliii-radiografia-emigrantului-ratat/

    … si s-a transferat in articolul si comentariile de mai jos
    https://opencube.ro/home-sweet-home/

    Este exact ceea ce am spus si eu mai sus si anume ca individul de la ZF mananca rahat cu lopata, iar investitiile in imobiliare, cu exceptia firmelor mari sau a fondurilor de investitii care sa faca constructii sau achizitii de zeci si sute de milioane in euro in special in mall-uri si in spatii de birouri sunt o mare teapa. Nu au cum sa fie altfel tinand cont de faptul ca piata de inchiriere proprietar-chirias este complet haotica si nereglementata, iar in caz de forta majora, justitia este o gluma proasta. Sa mai vorbin si despre valoarea chiriei incasate lunar/anual care nu iti acopera nici macar distrugerile sau onorariul avocatului in caz de proces cu (fostul) chirias?
    Daca stai intr-o zona cu activitate agricola, este mai rentabil sa cumperi niste hectare de pamant pe care sa le dai in arenda. Cu cat mai mult, cu atat mai bine, evident. Riscuri aproape ZERO, cu exceptia calamitatilor naturale, costurile de intretinere si productie pur si simplu nu te privesc.

    Cand aud de 6% la inchiriat de apartamente in Romania, ma tavalesc pe jos de ras! Daca ai suma necesara pentru a cumpara un apartament, exista metode mult mai facile, mai sigure si mai profitabile de a inmulti banii respectivi. Daca vrei doar sa le pastrezi valoarea si sa-i protejezi de inflatie, pur si simplu cumperi aur si il tii pe termen lung. Ba chiar il poti lasa si mostenire.

    Reply
  2. Treaba cu legea privind obligația de întreținere a părinților și a bunicilor este o prostie făcută de proști. Obligația este deja în legislație, mai exact în art. 516 Cod civil. Ei vor acum să-i dea și un caracter penal, ceea ce e moțul prostiei. Cam cum speră ei că-i vor mai condamna pe tinerii plecați la muncă și care nu se vor mai întoarce? În lipsă? Dacă mai aveau vreun gând să se întoarcă, acum sigur nu-l vor mai avea.

    Este evident că încearcă să mai pescuiască niste voturi de la aia care oricum votează PSD cu 2 mâini. Așa că se va împlini o dreptate, moșii noștri au distrus țara ținând comuniștii la putere, iar tinerii pleacă și-i lasă pe băbălăi să se bucure de țara pe care tocmai ei au”aranjat-o”. Să le dea PSD-ul pensii, dacă tot l-au ales.

    Reply
    • se pare ca Veorica a angajat noi consilieri; ideea e geniala dpdv propagandistic: nu rezolva nimic, nu costa nimic, dar gadila orgoliul prostilor si spreiaza mireasma de “noua ne pasa”

      Reply
    • “Treaba cu legea privind obligația de întreținere a părinților și a bunicilor este o prostie făcută de proști. ”

      Au colapsat Marxismul si schemele Ponzi numite “politici sociale”
      Legea asta comunista este “furata” din China!

      Cautati singuri cu google dupa termeni ca “china law forces adult children to visit and care for their elderly parents” sau “children obligated to look after their aged parents in China” sau “legal obligation in China to take care for your parents” sau chestiuni similare si va convingeti singuri de unde au luat PSD-isti ideea asta cretina. Ceea ce uita PSD-isti este faptul ca intre China si Romania exista doua diferente majore:

      1. China NU ARE SISTEM SOCIAL inclusiv sistem de pensii, implicit nu are nici taxe sau contributii la asa ceva. China fiind o tara cu taxe, impozite mai mici ESTE PROSPERA ECONOMIC. Romania (si majoritatea tarilor in frunte cu cele din vest) dupa ce iti fura 80% din bani sau 35 de ani din cei 40 pe care ar trebui sa-i muncesti pentru avea un ciclu de contributie “complet” la sistemul de pensii ESTE FALITA ECONOMIC.

      2. China a avut timp de decanii politica cu un singur copil pe familie (one-child policy). Foarte multe familii au decis sa faca doar baieti si foarte multi dintre acesti copii au fost rasfatati atat de mult incat sunt numiti in termeni populari “micul imparat”. Cautati cu google dupa termeni ca “china’s little emperors” sau “little emperor syndrome” sau “one-child policy china’s little emperors” si va convingeti singuri. In Romania pe langa faptul ca nu a existat restrictie la facut copii, a existat un decret prezidential care ITI IMPUNEA SA FACI PATRU.

      Pentru cine are nelamuriri sa caute cu google dupa termeni ca “pension fund ponzi scheme” sau “collapse of social security” sau “collapse of socialism”, etc si se va convinge singuri. Asta este ceea ce ii freaca la icre pe PSD-isti

      https://bit.ly/2XU5rGZ

      https://bit.ly/30aUoGG

      https://bit.ly/2JbmxYm

      Reply
      • este foarte posibil ca sa existe o aripa “ideologica” in randul tovarasilor, un fel de “think tank” care incearca sa fure idei de prin tari socialiste “de succes”

        Reply
  3. Uite cum arata FALIMENTUL si DISPARITIA unei natiuni.
    In maxim 20 de ani, dupa ce dispar toti aia care l-au votat pe Iliescu cu peste 80% in 1990 si in 1992, veti asista si la inceputul DISPATITIEI poporului, natiunii si tarii. Tineretul se muta in strainatate, iar bosorogii se muta langa Iliescu sa-l sustina in cimitir.
    https://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/diaspora-va-plati-pensiile-celor-ramasi-in-romania-proiect-de-lege-halucinant-al-psd/

    Si inca ceva foarte important: nu uitati sa platiti taxe si impozite (cam 80% per angajat) sa va umple statul de “servicii sociale”, evident, “gratuite”. Asta este noua iobagie: din munca ta statul iti fura 80% din venituri, sau din 40 de ani de munca statul iti fura 35. Dupa o viata intreaga de munca ca sclav pentru stat, ai sa ajungi sa-ti petreci batranetile ca un caine maidanez hamesit pe langa usa macelariei. Evident ca macelaria este proprietatea statului, dar a fost construita pe munca si pe banii tai. Asa patesti daca “joci dupa cum ti se canta”.

    Din ciclul “gura pacatosului adevar graieste”… dar… “multi vad, putini pricep”:
    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/socialism-has-robbed-the-economic-future-of-millennials/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/pension-crisis/the-pension-ponzi-scheme-is-coming-to-an-end/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/pension-crisis/the-pension-crisis-the-crash-burn/

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/britain/collapse-of-socialism-end-of-pensions/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/pension-crisis/the-public-pension-crisis-is-our-undoing/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/civil-unrest/civil-unrest-hoarding-of-assets/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/civil-unrest/the-collapse-of-society-are-the-doom-gloomers-even-on-the-right-page/

    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/why-are-robots-changing-the-future/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/taxes/the-cost-of-labor-is-what-drives-the-move-to-robots/

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/europes-current-economy/eu-wants-to-charge-social-security-taxes-on-robots-as-if-they-were-people/

    Doar pentru cei cu neuroni functionali:
    https://www.nomoretax.eu/i-am-gone-ebook/

    https://www.youtube.com/watch?v=6p7ESrErlok

    Reply
    • Prietene, de unde scoti prostia aia cu 80% taxe? Asta e fake news la categoria grea.
      Hai sa-ti dau un exemplu pe pielea mea.
      In Romania, ca muncitor in IT, firma cheltuia cu mine x lei la un salariu net consistent mai mare decat salariul mediu net din orice tara UE. Statul lua 32%, la mine ajungeau 68%. Asta pentru ca era totul legal si corect. E insa si optiunea legala dar smechereasca, sa fiu platit pe firma mea, unde imi dadeam salariu 4000 lei (pentru care plateam 32%) iar restul il scoteam prin dividende (1% impozit + 5% dividende). In varianta asta ajungeau la mine > 80% iar la stat < 20%.
      Sa-ti mai spun ca fiind salariat, in Romania, pentru veniturile din investitii (dividende, castiguri de capital, etc) plateam exclusiv doar 5%? Oriunde in vest, veniturile astea ti se adauga pe langa salariu si platesti toata hardughia de taxe (sanatate, pensii, somaj, impozit pe venit uneori chiar de 40%).

      Astea numesti tu taxe mari? Probabil ai sters-o de mult din Romania si crezi toate fake news-urile ProstTV.

      Reply
  4. Trebuie neapărat să treci pe diacritice, “car” și “mar” se citesc mai greu”câr” și “mâr”.

    Deci prognozezi o nouă destrăbălare. Hmm, tocmai când plănuiam să-mi cumpăr o casă. Iar sar preturile. Chiriile deja au sărit de vreun an, la fel și prețurile. Se pare că nu se vor opri. Zici c’a dat bunăstarea în noi, nu că jumătate de țară taie frunza la câini și nu există creștere economică reală. Mai aștept…

    Reply
    • pe ZF a fost acum 3-4 zile interviu cu un vanzator de apartamente; zicea ca randamentul la cumparat->inchiriat e 6%, fata de 1-2% in vest

      Reply
    • “pe ZF a fost acum 3-4 zile interviu cu un vanzator de apartamente; zicea ca randamentul la cumparat->inchiriat e 6%, fata de 1-2% in vest”

      Individul mananca rahat cu lopata! In mod cert se adreseaza naivilor care nu au scos nasul afara din tara deloc, sau au facut-o in cel mai fericit caz doar ca turisti.

      In primul rand, pretul de achizitie sau chiria depinde de mai multi factori: an de constructie, mod/materiale de constructie, locatie, suprafata, finisaje, dotari, acces la mijloace de transport, gradinite, scoli, hypermarketuri, malluri, sali de sport, vecinatate, reputatia zonei, servicii locale, infrastructura generala de orice tip a orasului, etc.

      In al doilea rand in tari ca UK cele mai cacacioase REIT-uri de inchiriat locuinte au un randament MINIM de 4.7-4.8% iar cele cu spatii comerciale sau de birouri au un randament MINIM de peste 6%. Acelasi lucru este valabil prin mai toate tarile: Germania, Italia, Cehia, Polonia, Turcia, Portugalia, etc

      In al treilea rand… Romania este moarta economic si corupta pana in maduva oaselor. Romania este tara lui Papura Voda din punct de vedere al legislatiei, administratiei, justitiei si al birocratiei. Romania este tara din care firmele se muta in afara cu zecile de mii pe an si din care oamenii fug cu milioanele, majoritatea fara gand de intoarcere si cu toate acestea “proiectele imobiliare” apar ca ciupercile dupa ploaie. Romania este tara in care bugetarii au salarii mai mari fix din pix, nu din performata, decat cei din mediul privat. In mod sigur “randamentul” in Romania este de 6%, iar la prostii aia din afara este de 1-2%. Pana la urma strainii “investesc” in imobiliare cu randamente absurde, chiar sub nivelul inflatiei, de prosti ce sunt, ca daca ar fi destepti ar investi in Romania: tara putred de corupta, in care nimic nu functioneaza cum trebuie si din care toata lumea fuge.

      Ia arunca o privire pe siteul asta si vezi despre ce procente vorbesc baiatii acolo. Vezi si preturile de achizitie ale proprietatilor. Toate siteurile de acest gen au cate o zona de ghiduri gratuite care ar trebui citite. Agentiile internationale de top pun la dispozitie pdf-uri anuale si chiar trimestiale cu analize amanuntite ale pietei. Nimeni nu cumpara de capul lui si mai ales nu investesete dupa ce balmajeste un lache flausat la o fituica oarecare.
      https://www.turkeyhomes.com/info/buyers-guide/renting-out-your-turkish-property
      https://www.turkeyhomes.com/info/buyers-guide/best-places-to-buy-property-in-turkey
      https://www.turkeyhomes.com/info/special-offers/turkish-citizenship-by-investment-scheme

      https://www.spotblue.com/guides/turkey/

      Lasa prostii sa investeasca si “sa ia teapa” in strainatate iar in Romania sa investeasca aia desteptii, ca in mod sigur au de “castigat”.
      https://www.youtube.com/watch?v=_PKNYCigo-Y

      Reply
  5. “pe seama apartanentei lui Isarescu la statul paralel”

    La Clubul de la Roma. Asta este sigur, iar Isarescu nu este singurul roman membru aici.
    Altii zic chiar si Grupul Bildenberg. Nu se stie exact. Ce se sie exact este faptul ca BNR este o banca 100% privata. Cine sunt actionarii… e “secret de stat”. Istoricul BNR de pe propriul site se opreste in 1989. Pana in 1989. pe vremea comunismului a fost 100% de stat, iar inainte de stat a avut caracter mixt satat-privat in care statul era actionar minoritar si chiar 100% privat. Dupa 1989 este “bezna” totala.
    Asa ca… nu conteaza ce partid sau ce institutie de stat conduce Romania. Nu au ce sa faca pentru simplul motiv ca BNR este o institutie privata supra statala.

    https://www.bnr.ro/Istoria-BNR-1052.aspx

    https://www.money.ro/bnr-banca-privata/

    https://ierisiastazi.wordpress.com/2014/01/22/banca-nationala-a-romaniei-nu-este-a-romaniei/

    Apropo de “reformele” si politicile fiscale ale comunistilor. Astia pur si simplu ar trebui calcati pe cap impreuna cu urmasii lor.
    http://www.rador.ro/2015/01/26/reforma-monetara-din-1952-toti-banii-care-erau-in-plus-puteai-foarte-bine-sa-i-bagi-in-soba/

    ______
    Stiai ca PSD-ul este parid “nationalist” si “salvator de neam si tara” iar Dragnea este “martir”?
    https://trenduri.blogspot.com/2019/06/psd-spre-groapa-istoriei.html
    https://trenduri.blogspot.com/2019/06/noua-realitate.html

    Problema se pune ca Romania din ziua de astazi nu poate concura nici macar cu Bulgaria!
    https://www.nomoretax.eu/bulgaria-business-attraction-in-the-eu/
    https://www.nomoretax.eu/wp-content/uploads/2016/10/DHP_brochure_BG.pdf

    De mai bine de zece ani, fug afacerile romanilor in Bulgaria pe capete.
    Acum 10 ani:
    https://www.cotidianul.ro/mii-de-firme-din-romania-se-muta-in-bulgaria/
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-7517046-video-cum-muta-afacerile-bulgaria-cum-scapi-tva-24-investigatie-incognito-despre-riscurile-avantajele-unei-firme-deschise-ruse.htm

    In 2019:
    https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/motivul-pentru-care-mii-de-antreprenori-romani-si-au-mutat-afacerile-in-bulgaria.html
    https://www.stirilekanald.ro/modificarile-fiscale-ii-fac-pe-patroni-sa-si-mute-afacerile-in-bulgaria-20004919

    Pana la urma idiotii astia din Romania inca se mira de ce romanii se duc buluc la bulgari (si nu numai) sa faca turism! Numai prostii fac turism in Romania.
    https://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/o-camera-pe-litoralul-romanesc-ajunge-la-365-euro-pe-noapte-suntem-saraci-dar-fuduli/

    https://www.youtube.com/watch?v=_Kxg_ABL3Pk

    https://www.youtube.com/watch?v=yFW8Mn-06Fc

    https://www.youtube.com/watch?v=bdiBo9AgXHw

    Reply
    • In tara vacutelor mov, tocmai ce-mi povesteau 2 colegi despre Romania. N-o cunosteau datorita coruptiei ci … surpriza … datorita taxelor mici! Taica-sau unui italian isi deschisese firma in Romania si invartea banii de constructii prin tara, iar ceva prieten de-a unui englez isi mutase sediul fiscal in Romania.

      “Mutatul” firmelor in afara Romaniei e fake news. De altfel ProTv sunt specialisti in “fake news”.

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.