[CORONAVIRUS] Despre imunitate – Fake News Digi24 & OMS

Nu inteleg de ce cenzorii noii ordini nu inchid site-ul digi24 si site-ul oms la cate minciuni au propagat. Nu vreau sa fac o intreaga lista de la inceput, dar exista o minciuna care o propaga si care trebuie o data pentru totdeauna sa fie interzisa deoarece raspandeste spaima nejustificata in randul populatiei.

Noroc ca populatia este relativ imuna la fake news si probabil nici nu intelege pana la capat ce ar insemna sa nu existe imunitate si deocamdata panica nu se manifesta decat probabil prin bolile de inima si puseurile de tensiune legate de cifrele cu morti si alte stiri panicarde.

Doresc acum doar sa ma refer la dezvoltarea anticorpilor si imunitatea la virus pentru cei care l-au facut deja. Pentru ca sunt o televiziune de 2 bani si traiesc din breaking news cat mai sperioase, Digi24 tot propaga o stire ca OMS a declarat ca nu exista nicio garantie ca cei care au facut virusul sunt imuni. Ori adevarul este cu totul altul …

Stiintific cum Sars-Cov-2 este un coronavirus, imunitatea exista. Adica, nu s-a descoperit pana acum coronvirus la care sa nu existe imunitate. De fapt, cu exceptia HIV, eu nu stiu alt virus la care sa nu existe imunitate. Insa HIV este retrovirus, deci nu coronavirus. Deci, doctorii toti spun ca probabil exista imunitate.

Dar de ce ar lansa OMS astfel de stiri sperioase si de ce le-ar propaga Digi24? In primul rand, Digi24 le propaga din prostie pentru ca reporterii Digi24 sunt niste macanitori – repeta ce citesc pe site-urile in engleza din “lista alba” de site-uri aprobate de unde traduc ei. Reporterii Digi24 nu pot sa gandeasca cu capul lor deoarece nu au asa ceva, ei sunt indoctrinati ca trebuie sa prezinte – in orice subiect abordat – versiunea “oficiala” care corespunde “listei albe”. Iar OMS este pe lista alba, evident. Si desi OMS a ratat-o nasol in aceasta pandemie si sunt nenumarate critici chiar de pe “lista alba”, Digi24 continua sa propage prostiile acestora fala a le explica si fara a le detalia.

Samburele de adevar din aceasta fake news legata de incertutudinea existentei imunitatii este noutatea. Noutatea acestui virus este singurul argument ca poate nu exista imunitate. Insa noutatea este destul de relativa pentru ca cu fiecare zi care trece, scad sansele acestei teorii spectaculoase si extrem de nasoale daca se va adeveri.

Deci fiind nou, acest virus, nu stim totul despre el si stiintific nu putem baga mana in foc ca exista imunitate. Dar tot stiintific, probabilitatea – pe baza experientei cu alte coronavirusuri si pe baza istoricului deja cumulat – este ca EXISTA IMUNITATE. Desi sunt unele semnale conform carora unii vindecati, reapar ca avand virusul, NU EXISTA STUDIU STIINTIFIC care sa explice cauzele, acestea putand fi multiple: testare proasta, scaderea virusului treptata in organism, sau poate altele. De fapt, cea mai actuala intrebare care se ruleaza in randul specialistilor acum este daca cei care au facut virusul pot sa il retransmita cumva la altii, nu daca au sau nu anticorpi deoarece din dovezile actuale exista imunitate.

In final, eu nu bag mana in foc ca OMS, in felul in care a facut informarea si a tras semnalele de alarma nu a detaliat toate aceste amanunte, dar cu siguranta Digi24 face in mod repetat aceasta gresala, asa cum a facut-o propagand si proasta recomandare a OMS legata de ineficienta purtarii mastilor – subiect in care nu mai intru, fiind deja peste 3-4 articole din februarie pe tema asta.

6 comments

 • În Italia, 151 de medici au murit din cauza Covid-19 între 11 martie şi 26 aprilie, a anunţat luni pe site Federaţia naţională a ordinului chirurgilor (FNOMCEO), anunță news.ro.

  cetatene simple, ne poti da u raspuns simplu? Cati doctori mor ANUAL de la gripa? 151 doar in Italia si pana acuma. Banuiesc ca si astia erau peste 80 de ani si cu comorbiditati nu? 🙂

 • @ simplu cititor

  1 – nu este o gripa normala pt ca o gripa nu duce la tromboza, nu te infecteaza automat cu tbc, nu declanseaza reactiile covid19

  2 – rata de mortalitate este de 20%. De unde scoateti 3 sau 0,? Mortalitatea e mica si datorita carantinei impuse. S-a vazut in Italia cum o luasera razna, sau in alte tari cu relaxare.

  3 – virusul foarte bine poate si va declansa reactii in lant. Unde vor duce, vom vedea, deocamdata vedem ca nu e bine. Asta nu inseamna ca nu trebuie analizata lucid problema. Este un virus destul de periculos. Manipularea e in alta parte, dar din pacate fiecare vede ce vrea si prezinta la inaintare sursele care-i sustin ideea.

 • Ceva imunitate poate că este, dar întrebarea e cât timp ține? 1 săptămână? 1 lună? 1 an? 10 ani? pe viață?

  • pai cel putin 4 luni tine ca altfel ar fi nasol in China; iar daca tine un an, e cam deja trecerea spre gripa endemica; inca nu stim totusi daca acest virus – cat de nasol a fost dpdv al raspandirii – are totusi puterea sa ramana endemic, inca sunt sanse sa fie neutralizat

 • simplu cititor

  Va urmaresc de multa vreme. Am fost contrariat cand ati inceput sa scrieti de coronavirus, insistent si apocaliptic, cand n-o facea nimeni la noi. Apoi a venit nebunia carantinei si prima reactie a fost: bai ce norocos ca frecventez asemenea surse bine informate.

  Dupa care, treptat, a devenit tot mai clar ca panica e promovata de sistemul globalist, au aparut semnele dictaturii, abuzurile, tunurile economice. Au aparut si dovezile ca decesele sunt umflate din condei, ca mortalitatea e mai mica decat la gripa banala, ca se interzic necropsiile samd.

  Sincer, daca nu aveati acele referiri la religie, v-as fi clasat demult ca naiv inselat de propaganda tefelista sau raspandac.

  Intrebarea e: daca se va lamuri toata lumea ca totul a fost o farsa sinistra, o pacaleala, avand ca baza gripa anuala, ca poate pacaleala asta va folosi pentru declansarea unui razboi sau schimbarea sistemului monetar – va veti cere scuze cititorilor, ca ati participat la raspandirea unei isterii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.