Logică și conspirații

Pentru mulți oameni întregi la cap, nașterea dictaturii noului reset la care asistăm sub pretextul unei crize medicale este greu de acceptat deoarece are două mari caracteristici definitorii care sunt pe cât de inedite dacă comparăm cu alte situații istorice similare, pe atât de bine înmănunchiate în narativul central încât deconspirarea acestora și explicarea lor chiar și unor persoane cu inteligență peste medie este misiune imposibilă, din motivele pe care le vom vedea.

Una dintre particularitățile dictaturii la a cărei naștere asistăm – intitulată în acest site dictatura noului reset – este sfera globală. Nu există un stat anume care să încerce să domine alte state, nu există un partid anume care să încerce să ia puterea și să domine o întreagă țară sau uniune – există anumite centre de putere (mai mult sau mai puțin discrete) care acționând prin anumite organizații cu notorietate, anvergură și capacități globale, au pornit acest show și au făcut ca în întreaga lume să avem același narativ, aceleași măsuri și aceleași reacții ale oamenilor, ale doctorilor, ale guvernelor și ale hipsterilor.

Bunăoară, așa cum noi ne mirăm cum de Sântu’ Klaus propune ca doctorii să umble cu colindul pe la oameni pe la gard la sate ca să-o convingă să primească cu de-alde vaccinul, aceleași întrebări și le pun și americanii unde, nu cu lăutari la maraton sunt atrași naivii, ci cu loterii prin care li se promite pară mălăiață în gura lui nătăfleață.

Întrebarea lui Jim Rikards este logică dar logica este un domeniu care pune multe probleme celor care încearcă fie să argumenteze fie să contracareze teoria conspirației conform căreia totul este planificat din start, din momentul lansării virusului, până la carantine, vaccin, pașaport, lagăre de copii, etc.

Ajung aici la a doua caracteristică a acestei plandemii care are un efect paralizant asupra logicii majorității oamenilor deși nu dificultatea depistării semnelor de întrebare în întreaga desfășurare a evenimentelor este problematică, ci tocmai … atributul care definește această a doua caracteristică pe care o voi denumi – din lipsă de inspirație – in your face: toate elementele pe care se construiește această dictatură sunt niște orchestrații vădit suspecte și nefondate, dar sunt prea la suprafață, prea transparente și prea incredibil de crezut încăt să fie acceptate de oameni că, prin acești pași mărunți se construiește o dictatură și va veni momentul în care lațul îi va ajunge și pe ei într-un mod în care nici nu realizează acum.

Dar poate cea mai grea de acceptat idee, pentru cei sceptici și care încă mai cred că virusul ăsta a apărut aiurea și că chiar a fost periculos și că chiar s-a murit pe capete de el și că chiar a fost nevoie de închideri, de vaccin și pe viitor de pașaport și implant cu cip, este ideea că pot exista oameni care să se gândească la rece la măsuri de reducere a populației nu prin anticoncepționale și distrugerea familiei ci prin … alte metode. A crede că sunt nebuni în stare să conceapă că e bine să folosești un vaccin ca să reduci populația este ceva ilogic pentru un om normal, care are credința în societatea contemporană și care rupt fiind de Dumnezeu, și-a făcut dumnezeu din stat, din modernitate și din progres.

Tocmai de aceea și curajul celor implicați în organizarea și implementarea acestui plan de a lucra relativ la suprafață și de a nu combate deconspirările prea mult – poate maxim cu ceva “fact-chekere” pe ici pe colo – scopul acestei transparențe fiind în primul rând coagularea unui nucleu de “credincioși” în ideile noului reset cât mai extins și cât mai activ. Iar “deschiderea” discuțiilor are tocmai acest rol.

Intrăm acum în alte atribute specifice ale acestei dictaturi și care o fac de asemenea diferită de altele din istorie și nu doresc să mă extind prea mult decât prin a sublinia că dictatura noului reset nu are în spate un scop foarte bine determinat și un program foarte clar stabilit, nu are un deadline scurt și nici un nucleu de organizatori stabil și care poate fi arătat cu degetul. Putem arăta cu degetul OMS, Bill Gates, Claus Swab, Arafat, dar nu este deloc suficient. De ce? Deoarece în lista nucleului hard al adepților ideologiei noului reset este de exemplu si acel profesor român din Londra care este citat uneori că a propuns ca și pruncii născuți normal la termen să poate fi omorâți dacă părinții sunt de acord, nu doar cei avortați. Motivul? Suntem prea mulți pe planetă, deci e morală această crimă …

Revenind la atributul in your face, țin doar să fac o scurtă exemplificare. Pe față și fără să nege sau să ascundă, în Noiembrie 2019 a avut loc un eveniment de pregătire a plandemiei. Evenimentul s-a numit Event 201 și videoclipul încă este publicat pe Youtube. La eveniment au participat OMS împreună cu fundația lui Gates, cu Forumul Economic Mondial și cu The Johns Hopkins Center for Health Security (cei care au dat modelele inițiale conform cărora urmau să moară zeci de milioane de oameni și pe baza cărora s-a închis lumea în casă și s-au luat toate celelalte măsuri aberante)

Spune asta unui sceptic la teoriile conspiraționiste și îți va găsi o mie de explicații: nu a fost pregătirea plandemiei, ci a fost pregătire pentru orice pandemie, că doar au mai existat în istorie. Dar chiar din minutul 2 al video-ului vedem cum un doctor imunologist, într-un Breaking News mock-up declară că nu crede că un vaccin va putea fi dezvoltat în timp util pentru a lupta cu acest virus, deși exista unele … tehnologii care ar putea ajuta (și doctorul face cu ochiul stâng ca și cum ar știi despre ce e vorba).

Dar nu doar acest eveniment are atributul de in your face, patternuri de acțiuni, “măsuri”, reacții, procese și alte elemente ale implementării noului reset zi de zi au loc și ies din orice explicație logică, cu toate acestea, pare prea brutal ca conspirația să existe, pare de necrezut. Prin urmare, mai ales oamenii cu o gândire logică solidă și care au sinapsele formate în general pe procese logice, cu gret pot accepta acest pattern, deoarece consecința logică a acceptării acestui adevăr le-ar extermina întregul eșafodaj al vieții lor fundamentat pe credința în societate și modernitate, așa cum am mai spus.

Pentru cei care sunt credincioși și văd lumea materială doar ca o instațiere a războiului nevăzut între Dumnezeu și duhurile intunericului care război se dă pentru câștigarea sufletului omului, faptul că poate exista un rău absolut care să fie capabil de așa ceva nu este ceva imposibil.

Dar pentru cei care nu cred în nimic și din nevoia de religiozitate doar adoptă cu mimetism deloc elevat un discurs tehnocrat pseudo-sființific, a gândi că există oameni care doresc exterminarea a milioane de oameni printr-un vaccin și controlarea a miliarde de oameni prin chipuri implantate sub pretextul administrării și gestionării eficiente a rapelurilor și a circulației populației, este inacceptabil chiar dacă le-ai aduce o mie de argumente și chiar dacă le vei spune dinainte ce se va întâmpla.

Cum să poată tocmai niște capete luminate cum ar fi doctorii de la OMS să joace în hora cântată de Bill Gates ca să pompeze vaccinurile. Și cum să controleze Bill Gates toate aceste organizații ca să determine pe de o parte guvernele să accepte că există un virus periculos, că trebuie închisă economia pentru a o putea apoi deschide prin vaccinarea oilor și controla ulterior prin pașapoartele Covid? De ce ar face așa ceva Bill Gates, care a dat lumii Microsoft, Basic și Excell?

Logica nu poate accepta ca Bill Gates să fie un Global Villain și cu atât mai mult Faucci care a finanțat cu granturi producerea de viruși sintetici în cel mai mare laborator de cercetare a coronavirusurilor din lume care se găsește în Wuhan.

Dar nu doar cei îmbătați cu aere pseudo-științifice au probleme în a accepta șocul care vine din acceparea realității că totul este o plandemie. Am avut o surpriză ca și un prieten credincios să pună sub semnul întrebării acel videoclip cu parintele grec care a prezis cam acum 5-6 ani ca va veni un virus, că vor închide lumea, vor vaccina și toate celelalte. Deoarece video-ul era în greacă subtitrat în română, și deoarece el știa greaca, l-am întrebat dacă traducerea este conformă cu vorbirea (eu nu știu greaca). Răspunsul lui a fost da, este corect, dar grecii au o profeție pentru orice s-ar întâmpla. Altfel spus, s-a nimerit. Evident, acceptarea faptului că trăim apocalipsa probabil a fost dificilă și pentru el și varianta sincornizării aleatoare între elementele profețite acum 5-6 ani de un părnite catre între timp a murit și realitatatea actuală ar avea oarece implicații și ar problematiza.

Evident că acceptarea teoriei conspirației noului reset implică nenumărate aspecte. A lăsa lucrurile doar în seama lui Dumnezeu, a spera că Dumnezeu mai amână lucrurile, a spera că poate totuși noi ne înșelăm și așa cum a mai fost cu altele înainte, poate exagerăm, denotă naivitate și oboseală de reacție. Lucrurile sunt mult mai grave și deja mulți oameni au acționat și au luat unele măsuri de protecție și de pregătire pentru a face față situației din noul reset. Dar pregătirea pentru noul reset va domina probabil în continuare viitoarele articole de pe acest blog, evenimentele de fiecare zi, fiind o distracție inutilă și eu încercând să mă decuplez cât mai mult pentru a putea să mă pregătesc cât mai bine pentru ce urmează.

8 comments

 • On topic:

  Decuplarea asta e o chestiune de pronie divină, adică nu oricui i se potrivește ci doar celor cărora le este dat, în funcție de planul lui Dumnezeu cu fiecare om. Unii simt această chemare și se pregătesc cu sârguință pentru ea, semn că este calea lor. Alții nu, semn că au altă cale.

  Nu înseamnă că dacă unul se decuplează va reuși sau dacă unul rămâne în mijlocul societății va da greș. Așa cum unui prepper de cutremure poa’ să-i pice în cap conserva pusă prea sus pe un raft cand va veni marea zgâlțâială, așa și unul din societate poate scăpa de foamete găsind conservele unuia care a murit de infarct în casă. Are Domnul căi pentru fiecare să-l scoată din belea. Ba chiar există riscul ca prepper-ul să cadă în capcana de a crede că doar prin eforturile proprii a reușit să scape de un dezastru, nemaifiind nevoie de ajutorul divin.

  Fiecare cale cu riscurile ei. Nimeni nu are vreo garanție. Cel mai bine este să fim împăcați cu viața si pregătiți oricând de moarte, fiindca știm la Cine mergem după (condiția creștinului vigilent). Altfel, dacă ne facem prea multe planuri de agoniseală pe lumea aceasta, mințim când zicem “vie împărăția Ta”.

 • @Alin: “In Biblie e fraza aceea ca sa ne temem de cei care omoara sufletul si trupul, nu neaparat de cei care omoara trupul.”

  Atenție la text, căci singularul în loc de plural este esențial:

  Matei 10:28
  Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul, și trupul în gheenă.

  sau

  Luca 12:4-5
  Vă spun vouă, prietenii Mei, să nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, și după aceea nu mai pot face nimic. Am să vă arăt de cine să vă temeţi. Temeţi-vă de Acela care, după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de El să vă temeţi.

  Problema Bibliei sinodale din 1988, pe care o corectează Înaltul Anania în Biblia Jubiliară din 2000, este că pronumele demonstrativ “acela” nu este majusculat, lăsând cititorul în confuzie. Din context reiese că Mântuitorul se referă la Dumnezeu, de care trebuie să ne temem, căci Acela are puterea să arunce ȘI sufletul în gheena alaturi de trup. Are diavolul (sau oamenii) puterea să arunce trupul în gheena? Evident că nu. Aruncarea în”gheena” sau în “întunericul cel mai dinafară” când se va face? La judecata de apoi, după învierea în trupuri. Cine va judeca atunci? Dreptul Judecător. De Acesta trebuie să ne temem. Adică să ne ferim de a păcătui. Sau să căutăm mai întâi împărăția cerurilor, adică să punem mai presus de orice năzuință această realitate, acest țel.

 • “…important este sa facem pasi concreti si activi de decuplare.”

  Ehe , ştii cum e faza asta ?
  Cam aşa : 50% e rezolvat , io vreau ! Dar s-ar putea ca ceilalți 50% să nu se realizeze că sistemul nu vrea să mă decuplez de la el :-))))))

  Da , decuplarea asta e cu bucluc şi mă gândesc de mult timp (vreo 10 ani , cel puțin) la momentul ăsta pentru că permanent mai apare câte o “tentaculă” care frânează procesul şi trebuie readaptat planul.
  În toate scenariile pe care mi le-am imaginat , undeva am ajuns la un punct când singura concluzie era o fundătură din care DOAR DUMNEZEU ar putea să intervină ca să ies la liman. Şi uite aşa , azi concluzia asta , mâine tot asta , poimâine tot asta , încât la un moment am rămas doar cu
  “pentru ce vă îngrijiți ce veți mânca sau cu ce vă veți îmbrăca? “.
  Acuma , mai e şi vorba românului : Dumnezeu îți dă dar nu-ți bagă şi-n traistă. Asta ar putea să însemne că nu strică şi un pic de antrenament necesar supraviețuirii în cazuri extreme , nu ? Ce zici ?

 • “…pentru a putea să mă pregătesc cât mai bine pentru ce urmează.”

  Poți detalia un pic pregătirile? Sunt convins că va fi nevoie de mult voință şi de şi mai multă nevoință aşa că orice idee/sugestie de pregătire poate fi colac de salvare.
  Multumesc anticipat!

  • principala pregatire este mentala, de acceptare a ideii ca poti ajunge pur si simplu in strada fara sa ai nimic, sa traiesti de pe o zi pe alta din resturile de la gunoaie; prin pregatire mentala ma refer la faptul ca orice plan are un orizont temporal din ce in ce mai redus, in momentul in care nu mai ai control si vezi clar ca se strange latul este absurd sa faci planuri cu termen de finalitate, ci mai degraba trebuie lucrat la atitudine;

   dar cu privire la blog, principala mea speranta este sa reusesc sa “traduc” in limbaj cat mai usor de inteles pentru toti ce tot zice omul asta de aproape un an https://www.youtube.com/channel/UCe37IG3iLRcQlteFFBkX6Pw

   in esenta toti suntem dependenti de sistem, mai mult sau mai putin si important este sa facem pasi concreti si activi de decuplare

 • Alin Stefanescu

  Hristos a inviat!

  Dincolo de diversele scenarii, mai mult sau mai putin apocaliptice, mai mult sau mai putin probabile, profetite sau nu, daca tot vei scrie mai multe articole pe aceasta tema pe blog, pe mine m-ar interesa relatia acestor viitoare evenimente cu mantuirea.

  Cu siguranta exista nebuni vor sa reduca populatia, dar intrebarea e daca asta va afecta mantuirea personala a celor afectati (adica daca un om e omorat de un virus, vaccin, razboaie sau alte moduri ca urmare a actiunilor globale a unor nebuni isi va primejdui cel omorat mantuirea?) In Biblie e fraza aceea ca sa ne temem de cei care omoara sufletul si trupul, nu neaparat de cei care omoara trupul.

  Ori pericolul cel mare deja e “in your face”: scaderea natalitatii (pr Tanase tot spune prin conferinte despre noile tendinte si date care spun ca in Romania vor mai fi doar 9 milioane de romani peste 25-30 de ani – deci nu trebuie sa vina Bill Gates sa ne reduca populatia – o facem noi singuri) si controlul populatiei prin internet si placerile asociate (si acolo iti poti pierde leger mantuirea – de la judecarea aproapelui si indepartarea de el, pierderea timpului pana la pornografie si altele)

  • “Cu siguranta exista nebuni vor sa reduca populatia, dar intrebarea e daca asta va afecta mantuirea personala a celor afectati (adica daca un om e omorat de un virus, vaccin, razboaie sau alte moduri ca urmare a actiunilor globale a unor nebuni isi va primejdui cel omorat mantuirea?) ”

   Este posibil să greşesc dar eu cred că mântuirea este ceva atât de personal încât depinde doar de relația pe care tu o ai cu Dumnezeu , depinde doar de cum vom fi găsiți în momentul plecării fiecăruia din această lume. “În cele ce te voi găsi , în acelea te voi judeca”

   • în ce măsură plandemia face sau nu mai grea mântuirea eu zic că este clar: o face mai ușoară! de ce? deoarece lucrurile sunt mai clare – confuzia este principalul risc pentru cei care doresc să se mântuiască; lumea și diavolii pun mereu piedici, dar această INSTANȚIERE în realitatea materială a războiului nevăzut elimină (sau face mai puține) semnele de întrebare dar mai ales iluziile și tentațiile lumii

    făcând un exercițiu simplist, fără plandemie, creștinul ar fi tentat să gândească că va trăi bine și mult și va fi ispitit să facă “carieră”, avuții, să aibă experiențe etc. acum cu plandemia, lucrurile sunt mult mai simple – iar mugurii noii dictaturi, prin închiderea bisericilor dar și blocarea noastră în casă – ne-au oferit deja nenumărate beneficii pentru cei care aveau ezitări și probleme în a lupta cu aceste isipite

    tot un exercițiu simplist este testul credinței – în fața necunoscutului și în fața tăvălugului răului, nu mai poți face planuri pe termen lung și este absurd să îți pui nădejdea în om – încă un beneficiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.