Afganistan

Ceva e putred cu Afganistanul … Lucrurile nu sunt ce par a fi și doar naivii și cei care nu pot să lege două fire mai pun bază pe “analizele” și “informațiile” din presă și / sau de pe rețelele sociale.

Tot ce se întâmplă în lume trebuie doar să trecem prin filtrul întrebării relevante: cu ce mă afectează pe mine asta? Eu m-am întrebat asta și când văd hoardele de afgani care încearcă să fugă, nu văd decât viitori “refugiați” care o să invadeze granița noastră prost apărată (vezi avionul ucrainean …) și care în cele din urmă vor ajunge pe străzile noastre. Sperăm că cei mai teritoriali dintre români, care știu ce înseamnă unitatea unui neam și mai ales a unei familii, vor fi garanția securității cât de cât în detrimentul statului eșuat în care trăim.

Pentru SUA, ca să nu fii plecat din Afganistan, nu ar fi însemnat deloc un efort financiar prea mare. Să nu uităm că SUA au tipărit recent mai mulți dolari decât în toți anii precedenți (trilioane și catralioane, sume cu greu înțelese). Toți banii tipăriți trebuiesc cheltuiți și s-ar fi găsit mizilic suficient pentru a menține trupele. Dar interesele globaliștilor sunt altele acum.

Se tot aruncă acum cu noroi în armata SUA cum că nu a fost în stare să câștige. Să câștige ce?! Că armata SUA putea bombarda și putea face praf și pulbere tot Afganistanul dacă dorea. Totul este un show, am avut parte de un show și avem parte de un show în continuare. Show-ul actual este pe de o parte, în față incompetența și decăderea armatei SUA și a conducerii americane și pe de altă parte în spate se urmărește discreditarea lui Biden și pomparea de noi refugiați. Biden trebuie înlocuit și de aceea începe să i se contureze o imagine de senil incapabil care batjocorește steagul american. Dar Biden a fost același și acum un an și acum doi ani, faza e că vine vremea switch-ului căci Trump trebuie contracarat în 2024.

În apărarea teoriei mele că totul e organizat, aș aduce și comportamentul “pacifist” al talibanilor. Nu prea am văzut execuții ca altă dată, manifestări, steaguri americane arse și alte de-astea. Talibanii preia puterea în ordine, împingând însă în afară câteva milioane, suficiente pentru a fi cireașa de pe tort din criza care va face poc în această toamnă.

Așteptăm deci noi desfășurări în Turcia unde Erdogan va cere și mai mulți bani și europenii vor fi nevoiți să plătească, nu după ce se vor mai freca însă nițel și îl vor provoca pe Erdy să mai fâlfâie câteva avioane peste greci.

Cam asta e singura consecință deocamdată a evenimentelor din Afganistan – puhoiul de refugiați care vor fi trimiși înspre Europa. Creșterea influenței chinezești este un mac-mac, ca de altfel și a rușilor – niște tolerați de talibani, care au în comun cu ei decât dușmănia față de Imperiu. Altceva … mană cerească pentru drogați – producția de opium va crește organizat acum și rețelele care duceau spre SUA vor fi înlocuite cu vechile rute ale mătăsii …

Ca și Liban-ul care nu mai are electricitate, o dată cu plecarea armatei americane din Afganistan, civilizația europeană se diminuează cu încă o bucată. Visul globaliștilor conduși de diavol este distrugerea ei totală și aducerea la gradul de animale tolerate a întregii populații a globului. Prin aducerea de refugiați nu se face decât distrugerea coeziunii și a economiilor statelor vestice iar prin cultura “wake” se lovește pe plan ideologic, ostracizând orice umbră de rezistență. Un nou Ev Mediu ne paște dacă nu ne vom trezi cum au făcut ungurii care paradoxal au cea mai mare șansă să fie ultima cetate în picioare în fața năvălitorilor.

21 comments

 • https://www.dailywire.com/news/british-parliament-unloads-on-biden-biden-may-have-condemned-the-world-to-chinese-domination-in-future

  „nu sunt in stare sa stapaneasca situatia?!?! ”nu stiu de ce te miri, cam tu ai zis-o
  nu au castigat nimic, nu mai bate campii, americanii s-au retras, santajati de chinezi sau daca nu-ti place termenul, negociind cu chinejii…

  • nu au castigat nimic, au fost lasati sa castige – avand arme si un iq peste medie, talibanii sunt singura forta din Afganistan – dar ei nu sunt capabili sa intretina o relatie cu orice entitate oricat de infim diferita de ei – de aceea nici Afganistanul nu este unit si talibanii sunt o organizatie militara in loc sa fie un partid majoritar

 • sunt niste gremlini la putere
  tocmai pt ca nu sunt capabili sa stapaneasca situatia, China ii va asimila/ocupa

 • Talibanii invită China în Afganistan

  „China a jucat un rol constructiv în promovarea păcii şi a reconcilierii în Afganistan şi este binevenită să contribuie la reconstrucţia ţării, a declarat pentru mass-media de stat chineze purtătorul de cuvânt al talibanilor Suhail Shaheen, informează vineri Reuters, potrivit Agerpres.”

  • talibanii sunt niste gremlins – si daca ar vrea nu ar fi capabili sa intretina o relatie cu orice entitate extrem de infim diferita de ideologia lor; evident ca o sa falfaie China in randul afganilor de rand pentru a le vinde gogosi; sa nu uitam cat a fost falfaita China si pe la noi de PSD … maine revin cu un demo vizual al venirii Chinei in Oltenia Eterna Terra Nova

 • Eu propun o cheie de interpretare ușor diferită: ce le iese jidanilor (care conduc lumea în general și SUA în mod special) din treaba asta? Cam aceeași chestie care le-a ieșit din afacerea Irak sau din afacerea Siria: divide et impera. Israelul a cumințit toate statele din jurul său. În afară de chestiunea palestiniană (destul de ușor de rezolvat cu o baie de sânge, când se vor hotărî să o rezolve definitiv) și de cea iraniană (ceva mai greu de rezolvat, dar în lucru), restul s-a cam așezat pe șine dpdv politic, pentru a nu mai fi o amenințare. Nu că ar fi fost talibanii o amenințare pentru evrei, dar mai bine să le țină ei lesa arabilor ălora bezmetici, decât alții.

  Retragerea armatei SUA mi se pare și mie un show făcut cu scopul de a abate atenția planetei de la pandemia artificială o vreme. Toată lumea vorbește doar de talibani acum. Totuși suntem in epoca dronelor inteligente și a sateliților, iar experiența generalului iranian asasinat de SUA recent demonstrează că din câteva click-uri se poate “drona” oricine oriunde. Sunt convins că talibanii sunt geo-etichetați, li se știe locația liderilor non-stop (mai ales pe baza telefoanelor mobile folosite) și, dacă mișcă în front și încalcă înțelegerea… zoom, send, detonate ! Doar d’aia aufost arse toate pașapoartele la Ambasada SUA, ca să șteargă niște urme. Doar nu vrem să dăm peste niț’cai agenți CIA rezidenți în Kabul având meseria de talibani, care să jure cu mâna pe cuțit și pe Coran că Ossama era și el agent activ care primise ordin să aterizeze cu avioanele la WTC și la Pentagon !

 • „ce crezi ca o sa ii lase talibanii pe chinezi sa vina…”
  da.
  acuma eu nu zic ca se vor indragosti de chinezi dar acestia ii vor inghiti din toate punctele de vedere.
  incet incet.
  inclusiv militar.

 • asa este, dar asta nu e un argument pt tine in a desconsidera potenta financiara, organizatorica sau diplomatica a chinei: „china nu are ideologie dar nu are nici know-how-ul pentru a face si a mentine aliante”.

  deja: „As Pepe Escobar wrote in The Asia Times last month, “Taliban spokesperson Suhail Shaheen has been very consistent: the Taliban regard China as a “friend” to Afghanistan and are eager to have Beijing investing in reconstruction work “as soon as possible.”

  Looks like that’s going to happen sooner than anyone thought.”
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/kyle-bass-china-move-under-security-and-diplomatic-guise-pilfer-afghanistans-trillions

  • niciuna din profetiile lui Kyle Bass cu privire la China nu s-au indeplinit – urmarez ZH de ani de zile, eu pe Kyle Bass nu il mai ascult deloc, e pierdere de timp

   alianta intre talibani si china e ca intre lemn si nisip

   talitanii sunt independenti si ideologici – evident ca acum schiteaza aliante deoarece au nevoie de arme; da, vor colabora cu chinezii, le vor da aurul furat de la administratia care a fugit ca sa le dea chinezii in schimb arme; mai mult de asta, nu vad ce pot face impreuna

   ce crezi ca o sa ii lase talibanii pe chinezi sa vina sa le traga niste mine de exploatat metalele rare de care se tot zvoneste (aiurea dupa parerea mea)? sau o sa vina sa faca drumuri si autostrazi chinezii stiind ca oricand talibanii pot opri tiruri sa macelareasca pe soferii chinezi pentru ca chinezii ii oprima pe uiguri?

 • Hua Chunying, purtătoare de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, a criticat bilanţul uman a două decenii de intervenţie americană. “În Irak, în Siria, în Afganistan, ceea ce am văzut este o armată americană care lasă în urmă necazuri, divizări, familii devastate şi decimate. Ei au lăsat o mizerie de nedescris, au lăsat aceste locuri într-o stare dezastruoasă. Puterea şi rolul SUA sunt de a distruge, nu de a construi”, a declarat ea, conform lefigaro.fr.

  • Stiu de mac-macul chinezilor, se umfla in pene si delireaza mai ca Bagdad Bob. Dar e firesc sa capitalizeze orice miscare a SUA, caci in afara de propaganda altceva nu pot.
   Talibanii sa nu uitam ca sunt in pare marte actori americani si sunt tolerati de americani. Intr-adevar au doagele crapate si o sa cam faca ceva macel pe-acolo, dar ca si marele ISIS de care nu am mai auzit de ceva timp sunt niste tolerati si niste pioni pe care Imperiul ii manevreaza si ii foloseste cum are nevoie

 • frate eu nu am contestat 1) si nici 2)
  sunt foarte plauzibile
  comentariul meu era vizavi de china si afganistan sau mai bine zis de china in afganistan
  matale zici de usa
  read my lips: china va ocupa afganistanul, fie si militar fie si numai economic
  si o sa tot auzi de asta 🙂

  hai sa traiesti

 • talibanii nu pot face mare lucru pt a prospera fara capital strain
  deja au anuntat ca au gratiat toti colaboratorii afgani cu vesticii
  n-au nevoie de embargouri si scandaluri, castiga mai putin asa
  si-atunci singurii care au bani, imagine si chef/interes sa investeasca acolo sunt chinejii
  bine, si rusii dar nu au asa bani
  iar americanii au bani dar n-au imagine/chef de riscuri

  asta ce zici tu ca chinezii n-au ideologie/know how e o mare naivitate ca sa fiu bland pt ca te citesc de mult timp si te respect, dar te-ai subminat ca analist cand zici asta

  si nu e vorba de autostrada din nord ci de o cale ferata in nord care inca nu este
  si multe mine care nu sunt

  singurii care pot misca lucrurile in afganistan, la ora actuala, adica concret/practic sunt chinejii

  • read my lips:
   1) biden dat jos, inlcuit cu camila
   2) sute de mii de refugiati

   intr-o luna nu se va mai discuta de China si nu vom mai auzi nimic

   ca fapt divers, mi-a placut de declaratia lui Biden, intr-un fel il cam inteleg – trebuia facuta retragerea si niciodata nu putea fi facuta fara probleme; daca va ramane in istorie cu ceva, pentru asta va ramane

 • ma rog, nu-ti impartasesc parerea
  consider ca esti foarte subiectiv in privinta asta, nu pari lucid.
  timpul va consemna.

  numai bine

  • tot ce vor talibanii acum e ca armata sua sa nu ii bombardeze sau sa ii targeteze cu smart bombs pe liderii talibani – pentru asta o sa scuipe pe chinezi, daca e nevoie

   chinezii se umfla in pene din motive propagandistice – acasa e folosit evenimentul pentru a proiecta slabiciune asupra sua – chinezul de rand nu poate intelege ca pentru americani se termina un show si incepe altul iar partidul are nevoie sa arate pionilor ca e mai bine alaturi de partid deoarece imperialismul american e in declin, prin urmare si visul american este o iluzie – nu ca nu ar fi asa, dar chinezii nu au reusit sa administreze prezente militare mult mai putin problematice cu atat mai mult un afganistan condus de talibani

 • este foarte limpede ca americanii au ajuns la o intelegere cu chinezii pt a le preda afganistanul
  ca sa ajunga la acest rezultat, ma gandesc ca miza a fost una foarte foarte mare
  americanii nu aveau nici un motiv sa plece, din contra
  tocmai am citit pe tw ca afganistanul sta pe resurse minerale in valoare un triliard de dolari americani
  lucru descoperit de geologi americani si care probabil au furnizat acele date unor investitori dispusi sa investeasca, mai ales ca aveau si protectie militara
  china planuieste sa faca acolo o cale ferata ceea ce ii va scuti de vreo 3-4000 km fata de ruta inititala, de mai la nord
  mai mult, chinejii sunt primii care au zis ca recunosc emiratul islamic si sunt dispusi sa negocieze cu talibanii oportunitati de afaceri
  americanii s-au retras in mod constient si voit, ba chiar in pripa as putea spune
  iar afganistanul nu are incotro si trebuie sa primeasca investitori de undeva, ca interesul este si al lor
  probbail vor fi mai blanzi fata de data trecuta cu propriul popor, pt a nu-si pune viitori parteneri de afaceri in situatii dificile si pt a nu intra sub sanctiuni internationale
  dar este clar ca acesti investitori sunt in mare parte din china, apoi rusia si statele arabe, pt ca numai in ordinea asta exista capital posibil de investit acolo
  nu stiu daca americanii se vor baga direct, poate prin interpusi
  vom vedea
  cert este ca iranul este a doua tara castigatoare
  apoi Turci si Azerii si ceilalti Stani
  geopolitic este o amenintare mai mare decat imigrantii care oricum veneau

  • chinezii au deja autostrada din nord – china nu are ideologie dar nu are nici know-how-ul pentru a face si a mentine aliante, cu atat mai nasol cu cat ei au deja probleme cu minoritatea musulmana; nu o vad ca pe o intelegere cu chinezii, pur si simplu pentru americani unii generali au facut lobby pentru retragere – ma indoiesc ca politicienii au vreo putere in deciziile geopolitice ale sua; motivul acestora ramane de vazut – desi articolul meu pare pesimist si conspirationist, admit ca poate pur si simplu s-au saturat si ei de razboi si vor sa termine acest capitol al “luptei impotriva terorismului” – apropos de terorism, mai nou in sua s-au introdus anti-vaxxerii in lista de categorii de posibil teroristi home-made

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.