Mega-decoy

De la grânarul Africii de Nord, Ucraina a ajuns acum să fie prezentată ca grânarul întregii lumi. De ce altfel ne avertizează politicienii că va veni ditamai foamete? Și să nu credeți că mint! Așa cum ne-au anunțat că vor veni milioane de morți dintr-un virus cu rata de mortalitate sub 1% – și “profeția” experților s-a adeverit, a venit acum rândul politicienilor să amenință populația cu crize alimentare, cu crize de energie și cu alte crize. Și pentru toate astea, acum e de vină Putin, așa cum de Covid a fost de vina Trump deoarece fie a oprit avioanele chinezilor la început, fie nu a fost de acord cu închiderea economiei și măsurile tembele de carantinare care s-au dovedit a fi apă de ploaie etc.

Sub pretextul războiului din Ucraina, Marele Reset – prin măsuri financiare și legislative bine coordonate și bine gândite, strâng de gât economia mondială capitalistă bazată pe eficiență și productivitate deoarece vinovatul pentru poluarea planetei este mai nou muncitorul care produce chestii care se consumă și pe care oamenii au bani să le cumpere deoarece s-au dat credite multe. Acum se vor tăia creditele și încet-încet vor tăia și motorina și benzina. Ei au deja electrice și toată elita slugilor Marelui Reset – idioții utili care cred că sunt și ei un mare cârnat în WC-ul elitei conducătoare care dorește unificarea blogului și realizarea unei guvernări mondiale – vor supraviețui fără probleme acestor schimbări care vor rate treptat dar ferm clasele de jos și clasele de la mijloc le vor împinge mai jos.

Împingerea în jos a claselor – de fapt se spune exterminarea clasei de mijloc căci financiar acum clasa de mijloc este alcătuită din lucrătorii la stat – s-a realizat deja în SUA unde prin mecanismul creditului și promisiunea prosperității fără munca și fără productivitate, oamenii au fost prinși captivi la zăhărel și apoi li s-a tras preșul de sub picioare.

Este foarte greu dacă ești muncitor într-o fabrică și toată viața te-ai perfecționat într-o meserie anume, deoarece a mers bine, ai avut bani etc și nu ai avut nevoie să faci altceva, este foarte greu zic, ca după ce ai fost prins captiv de bănci și ai primit zăhărelui cartului de credit, ai investit în casă poate în mașini aiurea, o dată ce crește dobânda și economia pică, și ești dat afară, e imposibil să te redresezi și acolo datul afară din casă e ceva normal. E normal să trăiască oamenii pe stradă sau în corturi, după ce poate au pierdut șansa să cumpere o rulotă și să închirieze undeva un teren unde măcar să nu stea la grămadă în corturi la marginea orașului unde să poată accesa măcar o masă pe zi de la acele locuri unde se dau “free lunch” care au devenit super-uzate în perioada plandemică.

Am rămas foarte surprins cum de la acele free lunch-uri lumea stătea la coadă cu mașinile. Adică acei oameni încă aveau mașini dar nu aveau mâncare. Țin să detalizez puțin acest aspect deoarece va conta foarte mult cu semnalul pe care îl am de tras în acest articol. Nu sunt cunoscător al traiului în SUA, dar știu că fără mașină nu prea poți supraviețui. Adică, sunt puține locații unde poți trăi fără mașină, deoarece nu poți ajunge la muncă. Ca să ajungi la serviciu trebuie să ai mașină, altfel ești șomer. Dar poți să ai rata atât de mare încăt, dacă mâncarea e cam scumpă (și s-a cam scumpit recent), să fii obligat să nu vinzi mașina și să faci foamea, pentru că fără serviciu, nu mai ai bani și nu mai poți plăti rata și banca îți ia casa și ajungi homeless. Deci întreg sistemul este cumva construit ca omul să fie dependent de mașină. Nu mai zic că fără telefon e nasol de tot, poate mai nasol decât fără mașină și de asemenea, costul unui abonament nu este deloc la fel de ieftin ca la noi. Și telefonia și internetul sunt mult mai scumpe în SUA. Nu vă uitați însă la salariul mediu de la americani – și la noi salariul mediu arată super! 2074USD pe 2022 conform sursei. Media se face per total și dacă sunt 1 milion de directori angajați la stat care câștigă 15.000/luna și 10.000 de super-directori care căștigă 50.000 lei/luna, nu mai contează că cei care duc țara în spinare și muncesc ca proștii pentru ceilalți câștigă sub 3000 lei/luna. Deci așa cum la noi mediile sunt înșelătoare, într-o mare măsură și în SUA este la fel.

Dar nivelul traiului în SUA nu e subiectul discuției de aici, ce doresc să subliniez că există o asemenea stupiditate încât sistemul îi ține captivi pe oameni, până la punctul în care nu mănâncă ca să își păstreze mașina fără de care sunt aproape în stradă. Într-adevăr să zicem că poate e incredibil că oamenii ajung să nu aibă de mâncare într-o țară în care prețul la mâncare este totuși mic, deoarece SUA are cea mai tare agricultură din lume și datorită geografiei și datorită hidrografiei dar și din alte cauze cum ar fi cultura muncii, tradiția fermierilor, tehnologia etc.

Am mai putea găsi ca argument că oamenii se grămădesc la free lunch deoarece astfel mai fac economii deoarece sunt speriați. Dar dacă americanii s-ar pricepe la economii nu ar fi mereu cu creditul aproape de zero, cu maxim 1-2 luni de supreaviețuit în cazul în care ajung șomeri. Este greu de calculat această medie, dar americanii sunt printre cei mai puțin pregătiți să rămână șomeri poate și pentru că în ultimul timp, de când cu plandemia, se tot testează oferirea acelui Universal Basic Income care se face pe spinarea tipăririi nebune de dolar care a dus însă la gaura neagră în care se află dolarul acum – căderea burselor care așteaptă zăhărel de la Fed (stimulare financiara, drog) și inflația furibundă care cere (deja cerea acum un an) mărirea dobânzilor. Prin urmare, cum Fed-ul nu poate crește dobânzile, investițiile scad, producția scade și vom avea ditamai criza. Totul din cauza acestui sistem financiar care nu întâmplător a fost coordonat până acum să funcționeze ca un zăhărel mai întâi pentru ca apoi să dai în ditamai diabet și să fii strâns cu ușa în a accepta scăderea abruptă a nivelului de trai.

Și pentru că plandemia se terminase (prim minunea numită omicron) urma o revenire economică puternică care ar fi stimulat și mai mult consumul și ar fi poluat (în viziunea lor) și mai mult planeta. Prin urmare s-a ales varianta unui război care rezolvă pe toată lumea:

 • Marele Reset poate escalada la un război nuclear care să distrugă două treimi din populație; deși nuclearele alea o să polueze ceva, nu știu dacă sunteți la curent că în ultimul timp “oamenii de știință” zic că radiațiile nu ar fi așa nasoale pentru natură, că uite la Cernobâl ce pomi și buruieni frumoase au crescut … deși un peisaj post-apocaliptic a la Cernobâl nu este deloc unul dezastruos dacă ai supraviețuit rachetelor inițiale – și cum toți miliardarii și chiar milionarii au bunker … apropos de bunker – nebun să fii în ziua de astăzi, să ai milioane de dolari în bancă și să nu ai bunker; până și milionarii ruși care nu sunt prea obsedați de supraviețuire cât sunt mai atrași de trăirea momentului cât mai spectaculos, și-au cumpărat cu excesul de dolari și bitcoini din conturi yahturi luxoase cu care să poată fuge oriunde în lume dacă SHTF în Rusia. Ce nu se așteptau ei era … dar mă rog, nu avem a le plânge de milă, cu excepția câtorva care s-au sinucis, restul nu au probleme – Israel îi primește cu valizele de dolari!
 • politicienii – eșalonul secund al Marelui Reset – pot da vina pe Putin pentru criza economică, nu pentru măsurile financiare și fiscale aiuristice care au urmat crizei din 2008 când creditele au fost trecute de la băncile catre trebuiau să pice la buzunarul săracilor (bugetul public) prin preluarea garanțiilor care evident erau zero
 • Putin – poate să își facă damblaua și să creadă că reface URSS cu acordul elitelor care vedem că sunt încântate că pot da vina pe el și pot promova aceste crize alimentare care vor rade populația din Africa până în Europa și America (căci ASIA este altă planetă)

În concluzie, acest război, pe zi ce trece pare o umbrelă pentru măsuri coordonate de distrugere a nivelului de trai al populației și transferul avuției la un nivel mult mai accelerat decât în plandemie de la cei săraci la cei bogați și foarte bogați.

4 thoughts on “Mega-decoy”

 1. am putea gândi că politicienii dau vina pe Putin din comoditate, deoarece este un țap ispășitor –
  https://www.zerohedge.com/markets/utter-nonsense-hawley-eviscerates-energy-secretary-blaming-inflation-putin-price-hike

  evident însă că este propagandă ieftină – în SUA de exemplu criza energiei porniste (ca și la noi) din cauza închiderii unor conducte care exploatau petrol din nord – de altfel s-au înăsprit treptat condițiile pentru toți producătorii de energie “poluantă” și se pompează bani pe cele “verzi”

  totul de dragul “salvarii planetei” deoarece creste temperatura medie cu 1 grad – dar de unde știm că temperatura nu crește din cauza prostiilor cu care stropesc ei norii și afecteaza climatul?

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.