Are Franţa o politică de securitate clară?

Nu, evident. Ca să ai o politică clară, trebuie să ai oameni politici puternici. Ori lipsa de demnitate cu care Macron a încercat să îl convingă pe Putin să nu atace Ucraina când lucrurile erau clare, ne arată că Macron nu e puternic.

De altfel, nu de puţine ori am putut vedea că Macron se comportă ca un fel de asistent de manager, ca un intern junior într-o companie care e pus să facă anumite treburi de jos, de care boşii nu prea se ating şi de asemenea, e băgat înainte ca să opereze unele maşinaţiuni pentru care cei care îl manevrează nu doresc să îşi asume responsabilitatea şi să iasă în faţă, prin urmare pun pe cel fraier pe care îl au la îndemână.

Aşadar Macron se înfoaie ca un cocoş şi face propuneri evident imposibile. Atât de şocante sunt propunerile lui încât nu doar că este contestat direct de ceilalţi sefi de state europeni dar toată presa îi preia mesajul. Cred că aceasta este cheia principală prin care trebuie să descifrăm acest eveniment, această nouă trâmbiţă a apocalipsei.

Ca fapt divers, eu o văd ca o trâmbiţă a apocalipsei României, aşa cum am zis în articolul trecut. Nu cred că se va ajunge la o confruntare directă între ruşi şi soldaţii francezi, deşi profeţiile Sf. Paisie Aghioritul parcă ziceau ceva că se vor bate ruşii cu 6 state europene la Istambul.

Personal îl văd pe Macron ca o unealtă a politicii americane de izolare faţă de europeni în paralel cu alimentarea tensiunii războiului. Aşa cum am explicat americanii au clar ca interes ca acest război să existe, nu doar pentru a vinde arme ci deoarece ei sunt în colaps economic şi financiar. Un război înseamnă anualarea datoriilor, atât faţă de ruşi cât şi faţă de chinezi. Deja războiul actual înseamnă o piaţă de deschidere imensă pentru gazele lichefiate americane care trebuie aduse de peste ocean deoarece ale ruşilor nu mai sunt bune. Pentru americani sunt însă bune mineralele rare şi materia primă pentru centralele lor nucleare, pe care încă le cumpără şi le vor cumpăra de la ruşi.

Ca slugă binecunoscută a Resetului, ţinut în picioare miraculos în ciuda celor mai masive proteste şi greve, Macron a lansat aşadar ditamai gogoaşă, cum că în cele din urmă, vestul trebuie să trimită trupe să lupte cu ruşii în Ucraina. De ce zice el de trupe? Deoarece ucrainienii au fost terminaţi şi e nevoie de carne de tun. Dar oare nu mai există altă carne de tun decât din vest? Ba da, evident. Cu armele vestului, dar mai ales cu armele americanilor, milioane de estici vor fi aruncaţi carne de tun în faţa ruşilor, pentru că altfel ne invadează ruşii, vin să plătească pensiile mărite ale românilor. Fac paradă cu tancurile pe autostrăzile care leagă nordul de sud şi de vest. Vin să fure daciile noastre. Vin să fure it-iştii. Vin să ne ia terenurile agricole deoarece ei nu au destule, de aia bombardează porturile ucrainienilor ca să nu îi mai concureze pe pieţele africane cu dumping de preţ.

Deci, dincolo de zgomot, trebuie să vedeţi clar care este abordarea celor care au decis şi pornirea acestui război, şi lungirea lui deşi sunt deja milioane de victime şi vor în continuare să apase pe pedală ca nişte nebuni pentru a mai omorî şi alte milioane în turbarea lor de schimbare a lumii. Să nu credeţi că liderii care conduc lumea şi decid acest război au vreo picătură de umanitate. Nu, ei sunt posedaţi de diavol. Uitaţi-vă ce fac în Palestina, cum pot să trateze oamenii şi cum au ajuns să facă crime mai oribile ca tot ce a văzut umanitatea vreodată.

Lipsa de trupe e văzută ca prioritate, nu de arme. Deşi ucrainienii se plâng că nu au arme şi deşi francezii au dar nu le dau, în loc să facă apel ca europenii să le dea mai multe arme şi să dea exemplu, francezul lansează această ameninţare deoarece dacă zice Macron că vestul va trimite trupe, oile de la est vor fi şi ele convinse foarte uşor să meargă ele mai întâi la abator. Cocoşul care mână oile în gura ursului. Asta e Macron şi acesta este rolul lui.

Nu din geniu geopolitic, nu din preocupare pentru securitatea europeană, nu din dorinţa de a face pace ci din planul de a face război face Macron această declaraţie. Aşa cum a fost folosit înainte de război ca curier pentru mesaje între Putin şi Reset, tot aşa şi acum Macron e folosit pentru a ne arăta ce urmează. Marea dilemă este cât vor mai răbda nemţii. Să nu uităm că nemţii au mai fost sub talpa francezilor şi a englezilor şi altă dată şi când le-a ajuns cuţitul la os …

Din păcate, neamţul ca şi românul, câtă vreme are pâine şi circ nu votează cu “extremiştii”. Atât revoluţia din 89 cât şi ascensiunea lui Hitler s-a făcut pe foame. Germania încă are bani ca să nu moară neamţul de rând de foame. De aceea, Macron are curaj acum şi vom mai vedea şi alte fapte “măreţe” ale acestui “lider european”, angajat al SUA, în perioada care va urma.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.