Şi totuşi are 6000 de ani

Când aud pe unii că vin cu datări de milioane de ani ale unor roci îmi vine să râd. Din păcate, nu ştiu dacă voi prinde vremea când până toate teoriile ştiinţifice “oficiale” vor arunca la gunoi şi cu această metodă de datare şi vor putea observa nenumărate anomalii întâmplate în istoria recentă care vor justifica această negare. Teoriile ştiinţifice se schimbă mai des decât apar religiile protestante. Asistăm acum la apusul Modelului Standard. Unii fanatici ai ştiinţei simulează uimire şi veselie tâmpă în speranţa reinventării fundamentelor. Alţii cer noi investiţii de miliarde ca să facă un tunel de 50 de ori mai mare cât cel actual de la CERN pentru a face şi mai multe pocnituri între particule ca să descopere noi particule şi eventual mult căutata materie neagră. Ce pot face sărmani oameni care toată viaţa au mâncat rahat şi pe final când gustă îngheţata li se pare amară?

Conform argumentului trancendent cu privire la originea divină a cosmosului, dacă Dumnezeu există, chiar dacă noi avem dovezi clare că universul are miliarde de ani, nu înseamnă deloc că acum 6000 de ani Dumnezeu nu ar fi putut crea un univers care să fie deja îmbătrânit. Aşa cum l-a creat pe Adam deja om mare, nu copil. Dacă oamenii de ştiinţă de astăzi l-ar fi studiat pe Adam a doua zi după ce a fost creat şi le-ai fi spus că Adam are doar o zi, te-ar fi considerat total neştiutor şi ignorant şi ţi-ar fi demonstrat că Adam nu are cum să aibă mai puţin de 30 de ani.

Aşa cum fac astăzi cei care neagă ideea că poate universul are 6000 de ani deoarece teoria cosmologiei divine este de departe singura care are logică şi sens comparat cu alternativele hazlii şi ameţitoare care nu rezistă nici măcar 100 de ani.

Cu surprindere am aflat că chiar şi oameni culţi şi citiţi care sunt conectaţi la internet şi pasionaţi de ştiinţă nu ştiu faptul că materia neagră nu există şi că alături de energia neagră sunt nişte invenţii încropite ca să completeze diferenţa de 95% care rezultă între ce spune Einstein cu E=mc2 şi descoperirile astronomice ulterioare ale universului. Maxim ce au cam văzut şi ei sunt acele experimente de acum peste 10 ani făcute de unii pe la Polul Sud sau prin mine în subteran cu tot felul de detectoare în speranţa depistării măcar a unei particule. M-am contrazis cu cineva care era sigur că a văzut în acele experimente că descoperiseră particule de materie neagră.

Nicăieri nu se afirmă clar şi fără dubii că nu avem nicio dovadă că materia neagră există sau că energia întunecată există. Tot ce avem sunt poveşti stiinţifico fantastice încropite de atei fanatici ca să facă o poveste cu ism de ştiinţă prin care să explice naşterea universului fără Dumnezeu. Mulţi recunosc că toate aceste teorii sunt poveşti, dar dau din umeri şi aruncă speranţa în viitor.

Ca fapt divers, ştiinţa nu poate face nicio afirmaţie legată de trecut. Câtă vreme un experiment nu se poate repeta, el este poveste, chiar dacă are la bază anumite legi care se pot repeta. Dar atâta timp cât nu toate legile sunt repetabile şi fenomenul nu este repetabil, orice afirmaţie cu privire la evenimente din trecut sunt doar speculaţii. Este hilar cum ateii neagă credinţa creştină care se bazează pe istoria transmisă de acum 2000 de ani, dar tratează ca certe evenimente care au avut loc acum 13 miliarde de ani şi se miră cum de noile observaţii astronomice găsesc galaxii prea dezvoltate în primele sute de milioane de ani după Big Bang.

Evident că în secolul întunecat “al raţiunii”, adică 20, prin ştiinţă s-a numit de fapt fantezia cu termeni ştiinţifici şi cu inspiraţie din ştiinţă. Toată fizica fundamentală şi toată gonoreea multiversului şi a teoriei stringurilor a consumat creiere şi potenţial imens care dacă era folosit cum trebuie poate ducea la descoperiri care duceau omenirea pe noi culmi ale progresului, cum ar fi de exemplu fusiunea nucleară care este la un pas de a fi realizată eficient, ceea ce ar schimba total ecuaţia energetică a lumii, dar fie nu se doreşte aceasta, fie pur şi simplu oamenii deştepţi preferă să îşi consume darul dat de Dumezeu în slujba diavolilor lăsând în urma lor doar povestiri ştiinţifico-fantastice.

Dar nu toţi oamenii de ştiinţă suficient de inteligenţi cât să activeze în domeniul fizicii fundamentale sunt de acuzat în aceeaşi măsură. După epuizarea impactului teoriei relativităţii şi ulterior a teoriei cuantice, văzând blocajul în care s-a ajuns, o bună parte dintre fizicieni s-au îndreptat spre soluţii practice, spre invenţii şi tehnologie. Care este de fapt scopul pentru care Dumnezeu l-a luminat şi pe Einstein şi pe Plank şi pe Bohr şi pe toţi ceilalţi. O parte dintre ei deci au pus umărul la dezvoltarea tehnologiei şi aşa avem toate câte avem şi vom avea probabil şi mai multe. Dar o parte au intoxicat tineretul cu ateism, lansând poveşti cu dinozauri, comente, big-banguri şi alte prostii de astea.

M-am săturat de scris şi poate voi găsi energie să povestesc într-un articol viitor cum tensiunea lui Hubble (aşa numesc ăştia când le dă cu ditamai virgulă observaţiile faţă de teorie) a fost cam confirmată de observaţiile recente ale noului telescop revoluţionar James Web Space Telescope. Urmează să aflăm în viitorul apropiat cum şi cealaltă tensiune – S8 – va fi şi ea confirmată. Tembelismul şi agăţarea cu ferocitate de această nuvelă SF a modelului cosmologic actual al Marelui Bang face ca în încercarea de a rezolva o tensiune şi de a propune soluţii, să întărească şi mai mult cealaltă tensiune. Pe scurt, îşi dau singuri cu stângul în dreptul, dar descoperă că este imposibil ca să mai facă un pas înainte deoarece datul cu stângul în dreptul şi apoi cu dreptul în stângul este singura opţiune de aici înainte.

3 comments

  • Universul are 6000 de ani in varianta ebraica. In varianta crestin ortodoxa, anul 1992 corespunde cu anul 7500 de la facerea lumii, ceea ce ne situeaza momentan in anul 7532. Daca nu gresesc, parca in cartea lui Daniel din Vechiul Testament scrie ca la mijlocul veacului (mileniului) al optulea (7000) Dumnezeu, scarbit de rautatea lumii, hotaraste “finish-ul”, finalul veacurilor. Ceea ce pentru crestinii practicanti pare din ce in ce mai clar. Bineinteles ca Dumnezeu poate amana evenimentele in functie de pocainta noastra.

  • Pingback: Și totuși are 6000 de ani. Opinia lui Chiazna - RoExit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.