Merkel: Grecia nu a vrut un compromis

Intr-o conferinta de presa dupa intalnirea cu liderii germani de astazi, Angela Merkel a declarat ca este vina Greciei pentru ca nu au acceptat “compromisul”. Discursul s-a plasat pe aceleasi linii cu declaratiile de sambata, concluzia fiind ca daca grecii dau inapoi, oferta ramane valabila si ca daca grecii se razgandesc, orice e posibil.

“Principiile uniunii”, “respectarea regulilor” si “lipsa angajamentelor catre un compromis” au fost cuvintele cheie din discursul cancelarului german.

Alte cuvinte au fost “prezervarea monedei”, “puterea monedei” – termeni prin care nemtii justifica de ce trebuie sa fie duri in relatia cu grecii, sa nu permita cheltuirea banilor aiurea, neconditionat.

La conferinta a participat si vice-cancelarul Gabriel care a declarat: “Germania nu poate oferi ajutor fara conditii”

gabriel

Interceptari NSA dezvaluie incercarile lui Hollande de a negocia cu nemtii prin spatele lui Merkel

hollande-interceptari-frantaDe teama impoactului potential al exitului Greciei asupra economiei Frantei, presedintele Holland a incercat in 2012 sa negocieze cu nemtii in secret fata de Merkel.

Dupa cum stim, recent au iesit la suprafata cateva interceptari NSA asupra Elysee-ului in care s-au gasit dovezi ale acestei intalniri.

Ingrijorat ca negocierile nu duceau nicaieri si ca Merkel este prea intransigenta, Hollande a invitat presedintele SPD-ului german – coalitia lui Merkel. Pe langa efectul asupra economiei, Hollande era speriat si de riscul extremismului din Grecia.

Ce nu spun leak-urile dar putem deduce din situatia actuala este ca Hollande nu a reusit nimic cu aceste intalniri: Merkel nu doar ca este intransigenta, dar e considerata de ministrul de finante al Germaniei chiar “prea flexibilia”.

Sursa: RTTV