Despre ipocrizia lui Isărescu

Nu stiu sa existe un om mai sus pus si mai pervers implicat in dezastrul in care se afla Romania de azi, decat Mugur Isarescu. Vesnicul guvernator al BNR, omul care stie toate, dar nu poate nimic, cel care are imaginea cea mai buna dar putini realizeaza pentru cine munceste el cu adevarat, devine din ce in ce mai sarcastic in ultimul timp: pensionarii sunt de vina pentru criza, lor trebuia sa le taiem pensiile pentru ca le au prea mari. Firmele sunt flexibile, au o capacitate de autoreglare excelenta, mai putem sa le punem in carca multe taxe, dar nu, nu bancilor, bancile trebuie sprijinite pentru ca daca pica bancile, e nasol.

Ilie Serbanescu il taxeaza in Romania Libera pe Isarescu si explica de ce acesta ar trebui sa taca:

Avertismentul actual al dlui Isărescu nu este corect. Şi nu pentru că n-ar da expresie unui adevăr. Ci doar pentru că este cu totul incomplet. Este adevărat doar în legătură cu un aspect al problemei, dar n-a existat, de fapt, vreodată un avertisment în legătură cu partea principală a problemei! Şi poate cu sacrificiul oamenilor, direct, prin reduceri de câştiguri sau, indirect, prin inflaţie, ceva în domeniu să se mai poată rezolva, dar în ce priveşte partea principală a problemei de acum nu mai este chiar nimic de făcut! (citeste tot articolul).

Cu alte cuvinte, cand putea sa constranga bancile sa fie mai atente cu creditele, Isarescu nu a facut-o. Astfel, s-a ajuns in situatia in care bancile sa santajeze oamenii si statul si sa fie adevaratii beneficiari ai imprumuturilor facute de stat, adica platite de oameni, prin limitarea RMO-ului si mentinerea cursului. Un curs liber, ar da jos cu bancile, oamenii nu ar mai putea plati ratele si kaput. Am lua-o de la zero. Ar mai ramane 2-3 banci, ar fi prapad, dar am lua-o de la zero, lucrurile s-ar regla dur dar repede. Insa pentru ca domnul Isarescu este in control, bancile nu vor cadea niciodata in Romania. Cel putin pana cand oamenii vor intelege ca sunt fraieri ca platesc ratele, daca nu vor plati, bancile oricum nu le vor lua apartamentele si masinile pentru ca nu are cine sa le cumpere. Deja in SUA sunt multi care nu isi mai platesc ratele de ani de zile si bancile nu ii executa pentru ca nu au ce sa faca cu bunurile lor, cine le mai cumpara? Nu mai exista fraieri …

6 comments

 • Cat a durat ce a facut si cum a sfarsit?

 • Daca vine altul, nu vine intamplator, poti fi sigur ca va sustine in acelasi fel/stil sistemul bancar.
  Este imposibil de imaginat ca intr-un sistem atat de corupt ca cel de la noi, ar putea promova cineva care sa fie exponentul altora decat celor cu bani.

  • corecta observatia, dar nu se stie niciodata; sa nu uitam ca si Vlad Tepes initial a fost omul turcilor …

 • Nu e vorba ca n-ar avea cine sa le cumpere.
  Beleaua e ca scotandu-se atatea bunuri la vanzare intr-un timp scurt, pretul lor ar scadea fantastic iar ei n-ar mai recupera mare lucru.

  Abia acum, cred, isi arata Isarescu-cel-respectabil adevarata fata.
  Sunt curios cati romanii au sa priceapa insa.

  Pe de alta parte nici cealalta parte nu joaca foarte corect.
  Nu poti sa reduci semnificativ taxele si in acelasi timp sa maresti substantial salariile bugetarilor.

  Este fara doar si poate o miscare cu substrat politic, cu o sansa indoielnice de succes si din pacate nu putini s-ar putea sa-i dea dreptate lui Isarescu.

  Tragic ar fi ca si economia sa-i dea dreptate lui Isarescu si din pacate individul dispune de suficiente resurse in acest sens.

  • eu ma gandesc ca ferocitatea lui Isarescu in impotrivirea fata de scaderea taxelor nu vine din spaima lui de deficite, ci din faptul ca daca ne gandim bine, Isarescu stie tot gunoiul de sub pres din sistemul bancar; de aceea e nevoie sa plece, ca sa vina unul care sa permita “curatenia” cu orice risc, cu cat mai devreme cu atat mai bine, altfel urmeaza decenii la rand in care economia sugrumata trebuie sa duca in carca un sistem bancar insolvent si corupt

 • Micky Borinza

  Cumnatul lui Isarescu(sotul surorii sale) este generalul DIE Croitoru, DIE fiind serviciul de spionaj al KGB Romania (numita smechereste Securitate), de aici pana la Directivele KGB din 1947 pentru distrugerea fostelor tari din lagarul comunist nu mai e mult….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.