Câteva întrebări despre extratereştri

La un gratar afara iarna asta, la un pahar de bere cu niste rude, un var mai indepartat ma trage deoparte, ia o atitudine serioasa si cu sfiala ma avertizeaza: Auzi, Gigel, vreau sa iti pun o intrebare. Deja ma asteptam sa ma intrebe despre criza, cand iesim, cum iesim sau daca avem vreo sansa sa iesim. Insa nu, intrebarea lui era daca eu cred in extraterestri. Am ramas surprins ca un adult la vreo 25 de ani, care are totusi o facultate, sa imi puna o asemenea intrebare. Pe moment am ramas putin blocat, dar am incercat sa ii dau totusi cateva raspunsuri. Despre extraterestri insa ca sa ne dumirim daca exista sau nu, eu cred ca e de ajuns sa ne punem in primul rand cateva intrebari, pentru ca raspunsurile sunt atat de evidente incat s-au banalizat. Nimeni nu prea ne ia inserios daca spunem: nu, eu nu cred, asa ceva nu s-a dovedit, asa ceva nu s-a descoperit, unde sunt extraterestrii tocmai cand ai nevoie de ei, si daca FBI-ul stie ca exista, de ce nu ni-i arata si noua. De vrajeli copiate din X-Files suntem satui, de romane si filme SF asemenea (ma rog, de cele proaste, prospaturi de calitate inca suntem deschisi la ele desi nu am prea vazut recent).

O prima intrebare despre extraterestri ar fi: unde sunt? Daca exista, si mai ales daca sunt printre noi, de ce nu isi arata ochii bulbucati, capetele ovale si mari si manutele subtiri ca niste paie ca sa ne facem poze cu ei, chiar daca nu ne-om intelege mai deloc la inceput.

Daca extraterestrii ar exista si mai ales daca ei ar avea capacitatea sa comunice cu noi, ca sa nu mai zic sa calatoreasca pana la noi, cu siguranta si ei ar fi la fel de dornici ca noi sa iese la iveala, sa stabilim legaturi si sa facem schimb de cultura si de civilizatie. Cei care au vazut multe filme SF pot sa se gandeasca ca extraterestrii nu ar vrea sa intervina in istoria umanitatii, sau poate ca ar vrea sa astepte pana cand suntem noi “destul de maturi” pentru contact, sau poate ca deja ei oricum stiu totul despre noi si ne observa asa cum observam noi maimutele si nu vrem sa stie ca le filmama ca nu cumva sa isi schimbe comportamentul. Aiurea! Au aparut ele la iveala wikileak-uri, daramite daca ar exista extraterestri, s-ar gasi unu si printre ei care sa vina sa ne scoata din dileme si sa ne anunte ca exista, chiar daca politica oficiala a extraterestrilor ar fi cea de non-invasiune.

O alta intrebare pe care sunt uimit ca nimeni nu si-o pune: daca ne bazam pe marturiile de ozn-uri observate sau ozn-uri care au aterizat in urma unor accidente, cum de extraterestrii astia atat de destepti incat sa calatoreasca la viteze peste viteza luminii (ca altfel nu ar avea ce sa caute pe aici), deci cum de sunt ei atat de prosti incat pentru o misiune atat de importanta, sa o dea in bara si sa faca accident tocmai la noi, si mai ales tocmai in jurul vreunei unitati militare americane ca sa fie capturati. Dar in primul rand, daca ar avea tehnologie cu mult peste noi, ce sens ar avea sa isi mai trimita nave cu personal ca sa exploreze, nu ar putea trimite nave automate? Dar nave automate de ce ar trimite, nu ar putea pur si simplu sa dea drumul la televizor sa ne urmeasca si ar afla totul despre noi.

Numai cei care sunt total ignoranti la unele realitati stiintifice cum ar fi viteza luminii, conditiile de viata si distantele astronomice pot sa gandeasca atat de minimal incat sa nu realizeze ca primul contact cu extraterestrii nu ar fi in nici un caz prin nave sau sonde, ci prin comunicatii. Si numai niste conspirationisti si aiuriti ar putea gandi ca daca ar exista extraterestrii, acestia nu ar fi interesati sa ia legatura cu noi.

Este uimitor cum desi se investeste atat de mult in telescoape, in studiu, in acceleratoare de particule si in multe alte proiecte ce tin de astronomie, este uimitor cum oamenii nu doresc sa fie la curent cu decoperirile in lant legate de diverse stele, diverse planete nou descoperite, gauri negre si alte lucruri interesante si prefera in schimb sa citeasca ziare si site-uri de doi lei in care se discuta despre extraterestri. Ignoranta nu e doar o binecuvantare, oamenii astia aleg liber si nesiliti de nimeni sa zaca in ignoranta, fiindu-le greu sa incerce sa inteleaga si sa accepte adevarul, asa cum este el descoperit de adevaratii oameni de stiinta.

Nota: acest articol mi-a fost inspirat de aceasta stire: FBI publică dovezi că există extratereştri.

3 thoughts on “Câteva întrebări despre extratereştri”

  1. Pai chestia cu extraterestrii, in mod subversiv, il ataca pe Hristos: El este unul, si s-a intrupat intr-un singut trup, cel uman. Deci extraterestrii ar fi nedreptatiti, neavand pe Hristos (intrupat in forma lor). De unde rezulta ca nu exista extraterestri. Si de aceea nu trebuie sa acceptam ca ar exista.
    Si mai exista si diversele “aparitii” si evenimente demonice in toate scrierile sfintei traditii…

    Reply
  2. Stai si te intrebi nedumerit la cata nebunie si inselare s-a ajuns in lumea asta, daca si oameni cu un nivel intelectual peste medie, asa cum este Cristian Tudor Popescu, au scris carti SF, deci despre un subiect foarte inrudit cu cel al extraterestrilor, chiar daca este totusi vorba despre fictiune … Nu-i de mirare ca acolo unde este necredinta se accepta orice bazaconie, orice absurditate ca fiind lucruri posibile. Cel rau si-a extins plasa inselarilor atat de mult, incat ereziile de tot felul au ajuns niste banalitati, lucruri la ordinea zilei, adica au fost asimilate ca si niste fenomene „firesti”.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.