Black Friday – un preview la “Chaos in USA [2012]”

Black Friday-ul de anul acesta ne-a dovedit cat de animale sunt oamenii. Sociologii care vor sa exemplifice comportamentul animalic al oamenilor josnici imoblnaviti de cultura posmoderna si civilizatia consumerista, cred ca imaginile cu imbulzeala de la magazine din ziua Black Friday este cel mai bun exemplu. De la gaselnita Black Fiday menita a stimlua vanzarile si pana la paperspray-ul folosit pentru a goni cumparatorii competitori este cale lunga, poate chiar calea de la o idee banala de marketing la o degradare mentala si spirituala fatala.

Va dati seama ce o sa fie cand oamenii vor fi nevoiti sa se gramadeasca in magazine pentru o bucata de paine, daca pentru niste amarate de prosoape acum sunt in stare de ce sunt in stare?

Bataie pe prosoape:

Run for your life:

Gramadeala pentru o tigaie de wafe de 2$:

Bataie pe prosoape de 1,28$:

2 comments

  • ala mic si rau

    Tu ai facut foamea in comunism?
    Eu nu te cred!

  • Am stat de multe ori să mă gândesc că după foamea cumplită din ultimii ani de comunism, a venit o perioadă de relativă îndestulare. Nu toţi românii pot să-şi permită într-adevăr să cumpere orice, dar apariţia a nenumărate lanţuri de supermarketuri, hipemarketuri şi mall-uri în România ultimilor ani arată clar tendinţa compulsivă de a consuma a românilor. Suntem învăţaţi cu de toate, cu abundenţa, cu produsele sofisticate, ambalate frumos, rafinate, într-o gamă infinită. De la vitrinele goale ale alimentarelor comuniste am ajuns la societatea de consum „capitalistă”. Ne-am transformat în scalvii „fericiţi” dependenţi de plăcerea de a consuma. Întrăm în sevraj dacă nu ne luăm doza de „cumpărături”. Actuala stare de fapt care ca orice pe lumea asta este ceva trecător, nu ne pregăteşte deloc pentru ce va veni. Mă gândesc ca va veni poate o vreme în care foamea din timpul comunismului să pară a fi o îmbuibare, şi că dacă vom avea o bucată de pâine va fi marea victorie a fiecărei zile. Oare cine va putea rezista?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.