Cum un psihiatru s-a făcut preot după ce a filmat Sfânta Lumină

Din ce stiu eu Sfanta Lumina nu prea se poate filma: se pot numara pe degete filmarile cu globurile de lumina, fulgerele albastre sau aprinderile instantanee ale lumanarilor si candelelor. Poate tocmai pentru a nu pune si mai mult osanda pe capul necredinciosilor, Dumnezeu nu ingaduie filmarea miracolului, chemandu-i acolo pe cei care chiar doresc sa se convinga de adevar. Sunt nenumarate marturiile personale ale unor oameni care au vazut si trait miracole legate de Sfanta Lumina insa deocamdata nu avem filmari.

Exista insa o exceptie interesanta: un doctor psihiatru care era sceptic si nu credea in Sfanta Lumina, a filmat totusi in 1994 un bulgare de lumina care trecea peste capele oamenilor si s-a lovit de un stalp. Mai tarziu, acest doctor s-a preotit (poate chiar calugarit). Iata-l intr-un documentar explicand pe larg filmul cu minunea. De asemenea, documentarul mai contine interviuri si cu alti martori ai Sfintei Lumini.

Iata filmarea despre care este vorba in documentar, intr-o rezolutie mai buna:

Pentru o rezolutie mai buna a intregii procesiunii, va recomand o filmare de peste 2 ore, care reda o transmisiune live de anul trecut in limba araba (din pacate netitrat). O secventa interesanta este la minutul 52:54 cand in partea stanga jos a cadrului putem vedea un barbat cum isi da cu Sfanta Lumina pe fata de nenumarate ori. Nu am urmarit intreg filmul, probabil sunt mai multe scene similare.

In final un documentar rusesc dublat in romana. In acest documentar se mentioneaza si despre aparitiile Sfintei Lumini care a avut loc in 1994 nu la slujba de inviere ci in luna iulie, in diverse moduri. Despre aceste aparitii povesteste si Pr. Cleopa, catalogandu-le “semne mari” dar nedandu-le o interpretare.

4 comments

 • Doamne ajuta!

  Am fost si eu in Ierusalim in 2009, dar nu am fost vrednic sa intru sa vad Lumina. Foarte multi insa din grupul meu au reusit sa intre si au vazut.

  Am auzit (la stiri) ca proprietatea Luminii de a nu arde timp de cateva zeci de secunde ar fi din ce in ce mai scurta, de la an la an. Este adevarat? Nu stiu cata baza se poate pune pe ce se spune la stiri.

  Bogdan.

  • Nu doar ca nu trebuie sa punem baza pe ce se spune la stiri, dar chiar trebuie sa fim circumscepti, stiut fiind ca presa nu informeaza ci prezinta franturi de realitate regurgitate la infinit prin mintile bolnave ale unor oameni care sunt acolo deoarece au “puterea” de a atrage atentia si de a forma opinii.

   Din cunostintele mele, proprietatea de a nu arde depinde de credinta fiecaruia, iar timpul cat arde, bineinteles ca nu il poate masura nimeni: ati vazut pe cineva cu ceasul urmarind cat arde in toate filmarile care exista?

 • Ce important este Botezul si ungerea cu Duhul Sfant al oricarui om care devine astfel madular viu al Bisericii al carui Cap este Domnul nostru Iisus Hristos. Aceasta lumina a Sfintei Treimi se oglindeste pe fata oricarui crestin. Urmarind imaginile din Biserica Sf. Mormant din Sambata Mare, atunci cand Dumnezeu ne trimite din cer Lumina Sa cea Sfanta, se observa deja pe fata si in ochii oricarui crestin aflat in asteptarea minunii din cer, lumina Duhului lui Dumnezeu. Iubesc pe acei arabi din Bethleem care cu bucurie copilareasca, cu tobe si strigate, cu cruci de lem pe care pe le agita deasupra capetelor il roaga pe Dumnezeu, in felul lor galagios si atipic pentru noi ortodocsii “civilizati”, sa coboare Lumina Sa cea Sfanta din cer. Asi vrea sa am si eu entuziasmul lor, sa strig si sa ma bucur ca un copil, dar eu ma bucur in tacere in sufletul meu, nu am curajul sa-mi manifest atat de navalnic bucuria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.