“Aura” tehnocratului străluceşte incremental

 

Ca tot sarbatorim astazi Schimbarea la Fata a Domnului, nu se putea ca dracii sa stea cu mainile in san si iata ca lucreaza si ei, schimband fata de tehnocrat a lui Isarescu intr-o fata de tehnocrat cu valente politice care incet-incet isi pregateste terenul, caci prin haos catre ordine, nu-i asa?

Desi cu mai multe ocazii Isarescu a declarat ca nu mai este interesat sa intre in politica pentru ca atunci cand a fost pentru o scurta perioada prim-ministru a pierdut cativa ani din viata (autovictimizare idioata – parerea mea – daca a lucrat cu constinciozitate si jertfa, Dumnezeu i-a dat ani, nu i-a luat, nici o jertfa nu este in desert), vedem in ultimul timp iesiri la rampa din ce in ce mai accentuate ale lui Mugurel si nu exageram mult daca speculam ca probabil el este tehnocratul care o sa ne fie pus tatic de catre Goldman Sacs si compania, asa cum le-au plasat si italienilor si grecilor oamenii lor care sa “implementeze” austeritatea fara gargara si fara ezitari.

Se jelesc analistii si papagalii din presa ca vai ce haos si ce tulburare in Romania. Si care e problema? Asta e democratie, certurile si dezbaterile, luptele mai pe fata sau mai pe ascuns fac parte din democratie, fereasca Dumnezeu sa avem din nou unanimitati sau majoritati totalitare. Uita specialistii in politica ca tot dupa cateva scandaluri s-au trezit si italienii cu un prim-ministru neales, fost director la banca de investitii (de fapt impropriu spus banca) Goldman Sacs. Nu m-ar mira ca si noi cat de curand sa vedem o “pace” rapida si sa ne trezim cu Isarescu prim-ministru, vrem, nu vrem. Si toti o sa aplaude atunci si o sa ridice osanale, “tehnocratului” si “specialistului” Isarescu, neintelegand o boaba din şmenurile facute de acesta pentru a ajuta finantele internationale si nebanuind o iota din minciunile si falsificarile crase pe care le propaga, cum ar fi de exemplu marea minciuna publicata chiar in Capitalul de azi: “Am facut profit din rambursarea catre FMI”.

Cat de nespecialist si de naiv sa fii ca sa inghiti o asemenea gogomanie. Cine a facut pana acum profit din credite? Prostii de romani care platesc rate de ce se jelesc atunci si nu  fac si ei profit la cate credite au, daca BNR a reusit totusi ca sa se imprumute si sa faca profit. Este uimitoare si totodata imi da fiori pe sira spinarii ignoranta cu care asemenea aberatii pot sa apara chiar intr-un ziar economic. Oare oamenii aia chiar nu stiu nimic, nu au cap pe umeri, cum pot sa fie manipulati pana acolo in a publica o asemenea aberatie, cum ca o banca, fie ea chiar BNR, s-a imprumutat, a platit dobanda si a facut profit din asta? Ce justificari poate sa aduca Isarescu ca sa sustina o asemenea afirmatie, in esenta nu in cifre seci lipsite de semnificatie? Inteleg ca poate se refera la faptul ca ei au imprumutat mai departe banii la dobanzi mai mari decat au luat de la FMI si prin asta au castigat. Dar ce au castigat prin asta au pierdut prin celelalte operatiuni si manevre care le-au facut pentru sustinerea pe linia de plutire a sistemului bancar – vezi operatiunile REPO prin care BNR imprumuta aproape gratuit si fara garantii prea complexe bancile, facand prin asta o injustitie crasa. Putini specialisti se ataca de faptul ca BNR da credite cu duiumul si foarte ieftine bancilor straine in timp ce prostii de romani platest rate maximale si comisioane nesimtite si muncesc din greu pentru ele. Cu ce sunt mai indreptatie bancile ca sa primeasca ajutoare de stat – caci BNR este banca noastra, a tuturor – in timp ce poporul trebuie sa munceasca pentru bani?

Imi pare rau ca trebuie sa atrag atentia din nou asupra lucrurilor negative si murdare care se intampla in tara noastra. Simt si eu ca s-au inmultit mizeriile peste masura si ticalosii misuna pretutindeni, si poate ar fi momentul sa incepem sa ii ignoram si sa ne facem un ţarc in care sa nu ne pese de ei. Dar tocmai pentru ca falsii ziaristi si specialisti din presa toacă gargară aiurea si cu fiecare ocazie ii ridica osanale acestui personaj diabolic care poarta pe umar o mare parte din vina dezastrului in care ne aflam, nu imi permit sa tac. Sper poate chiar sa scriu ceva mai pe larg despre Isarescu si sa prezint un istoric al greselilor vadite si politicilor antinationale facut de acest om al elitelor care va fi probabil prim-ministru dupa ce focul actual din politica romaneasca se va transforma intr-un incendiu de proportii si un “salvator” va trebui sa fie gasit.

Articole recente cu luarile de pozitie ale lui Isarescu:

– “Gura bate fundul” – Isarescu “da lectii” politicienilor si trage semnale de alarma, dar uita sa mentioneze ca parte din tensiunea acumulata pe curs si care se dezumfla acum a fost creata de el pentru a ajuta bancile straine sa-si scoata banii afara cumparand cand leul era mai puternic euroi ieftini

– “Am facut profit din creditul de la FMI” – Isarescu spune lucruri traznite. E ca si cum cineva s-ar lauda ca a luat bani de la camatari si-a platit datoriile din ei, s-a imprumutat de la alti camatari ca sa isi plateasca datoria anterioara si acum se lauda ca a facut profit

– “Inflatia a evoluat in sens pozitiv” – Isarescu ne linisteste ca preturile s-au micsorat. Sunt niste prosti si nespecialisti cei care au observat pe propria piele cresteri de preturi la paine, carne, benzina, intretinere, telefoane, etc

3 comments

 • Iata o explicatie mai detaliata a “profitului” BNR-ului din plata ratei la creditul de la FMI: http://cronicaromana.com/2012/08/07/gura-bare-curul-lui-isarescu/

 • Cred ca Isarescu sufera de dubla personalitate si a inceput sa le cam incurce. Vorbeste de profit de la puputri de guvernator al BNR dar probabil se refera la profitul pe care l-a facut din productia de vin. Dar e culmea sa vorbeasca de profit acum in toiul verii cand productia inca nu e culeasa si valorificata. Oare sa sufere de tripla personalitate?

 • o ,ho ,ho ! Super !
  Pai , atunci , mai vrem credite .
  FMI-ule care esti , unde esti ?
  vino , bre , la Bucuresti ,
  pe Isa sa il gasesti si credite s-arvunesti .

  Ba nu , stai asa , ca nu-i asa . Frate , daca l-ai citat exact pe onor dl. colonel Isarescu , atunci ai inteles ce-ai vrut tu , nu ceea ce a spus superinaltimea sa . Profit a facut EL , adica ISA , adica podgoreanul , din comisioanele grase incasate . Eh , da , asa mai merge , nu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.