Cum a ajuns Francisc I să împlinească profeția papilor: Petrus Romanus

Dupa cum am mai spus intr-un articol mai vechi, nu cred in asa zisa profetie a papilor asa cum nu cred in profetiile lui Nostradamus deoarece NU SUNT PROFETII ci in schimb atat profetia papilor cat si profetiile lui Nostradamus SUNT POEZII.

Nu voi mai repeta tot ce am spus in acel articol, doar o sa preiau un mic citat:

Evident, avand in vedere ca in viata unui om (si mai ales a nu oricarui om, ci a unui cap de biserica si cap de stat) se intampla multe evenimente, nu este prea greu sa interpretezi doua cuvinte cu nenumarate semnificatii prin prisma unui fapt oricat de minor din viata si activitatea omului respectiv. E ca si cum am incerca sa formam un cuvant de 4 litere pe o tabla de rebus cu 1000 de linii si 1000 de coloane si in care fiecare casuta are plasata la intamplare o litera din alfabet. Nu ne va fi greu deloc. (sursa)

A venit acum randul ca si lui Francisc I sa i se faca legatura cu Petrus Romanus, caci legatura cu profetul mincinos deja i-au facut-o multi, atat pe la noi [1], cat mai ales prin afara unde protestantii milenaristi abia asteapta astfel de evenimente “fierbinti” cum ar fi demisia unui papa si alegerea unui papa nou ca sa strige “vine sfarsitul”.

Sa vedem insa care ar fi “talcuirea” numelui si cum este Francisc I de fapt Petrus Romanus. Asadar, incepem cu partea usoara: Romanus. Dupa cum stim, papa desi este argentinian, la origini este italian (fiul unui emigrant italian). Deci, de-aici este deja Romanus. Mai apoi, Francisc de Assissi se mai numea si Petrus, deci legatura e simpla: papa Francisc I = Petrus Romanus.

Dupa cum spuneam, astfel de false profetii pot fi interpretate intr-o mie si una de feluri. Nu este greu sa faci o relatie intre doua cuvinte care pot avea zece semnificatii fiecare iar combinate poate peste o suta si elemente din viata unui om (nume, nationalitate, locul si data nasterii, cuvinte pe care le-a spus, particularitati fizionomice, grupuri de care apartine, perioada in care este papa etc). De-a lungul timpului, “talcuirile” profetiei papilor s-au legat de te miri ce. Papa Ioan Paul al 2-lea de exemplu caruia i-a corespuns motto-ul “De labore solis” a fost talcuit ca cel care a adus lumina de la rasarit, pentru ca a venit din Polonia dar si alte zeci de alternative interpretari, cum ar fi aceea ca si Copernic era polonez, si cum Copernic a dovedit ca pamantul se invarte in jurul Soarelui, de aici legatura.

Iata deci cu ce isi mai toaca mintile unii si cat de mult isi doresc ca sa vina apocalipsa si antihrist si se alimenteaza pe ei si pe altii cu spaime si tensiuni aiurea.

Superstitia si religiozitatea gresita sunt insa extrem de evoluate in catolicism si protestantism unde pierzandu-se legatura cu harul lui Dumnezeu, oamenii sunt usor influentabili de diavoli si cred cu usurinta in nascoririle propriilor minti, nemaiavand reperul Dreptei Credinte si nici smerenia si credinta nealterata venita din impartasirea cu adevaratul Trup si Sange al lui Hristos, nu cu simboluri sau idei. De altfel, vedem cum si confratii nostri care se auto-denumesc ortodocsi dar nu au o viata in interiorul si dupa regulile Bisericii cad prada acelorasi superstitii si manipulari diavolesti care infloresc in ziua de azi mai ales datorita programarii la care au fost supusi prin mass-media moderna care are ca vector de atractie imaginea.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE:

[1] mai ales pe site-ul Razboi intru Cuvant administratorii considerati de multa lume ca fiind echilibrati, tot bat apa in pio cu profetiile unui parinte grec care intra deja in detalii foarte multe cu privire la acest nou papa menit sa fie profetul mincinos din Apocalipsa; noi nu apreciem aceste profetii si le catalogam drept inselari. De altfel, este faimoasa o profetie a unui parinte “sporit” din Athos care intr-un an a dat zvon atonitilor sa stranga multa faina ca vine razboiul si o sa duca lipsa. Nu doar ca nu a venit razboiul, dar Grecia a intrat in UE, bursa a explodat si toti grecii s-au imbogatit peste noapte. Cu faina pregatita pentru razboi, atonitii au putut in schimb sa primeasca multi pelerini si sa le faca multe gogosi.

One comment

  • Sunt o prietene a sotiei tale, din Slatina. Recunosc ca am luat si eu plasa cu interpretarea asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.