Orice face Ponta chiar nu e bine!

Zilele trecute intr-o conferinta de presa, Ponta (zis si “Dottore” pentru ca si-a plagiat lucrarea de doctorat in proportie de 90%) a folosit niste grafice din Ziarul Financiar in prezentarea facuta ziaristilor. Nu vreau sa discut despre ce a fost vorba, nu tema ne intereseaza ci cateva principii.

Ne-am astepta ca un om care sta in fruntea statului si care are la dispozitie zeci de consilieri si milioane de lei pe mana, sa nu faca copy-paste dintr-un ziar la niste grafice pe care le puteau face si agaricii care stau pe langa el si care mananca painea degeaba. Nepotismul si angajarea pupincuristilor care stiu sa-si tina gura e o traditie multi-milenara in politichia romaneasca, dar chiar si cu acest dat, nu inseamna ca 3-4-5 niveluri mai jos de consilierii lui Ponta nu se gasea vreun pusti care sa faca un powerpoint cu prezentarea furata de Ponta din Ziarul Financiar si care pusti sa traga si el un PowerPoint original.

Acesta ar fi primul aspect: nesimtirea si amatorismul de a folosi grafice facute de altii. Ne-am astepta de la guvern ca sa vina cu informatii sigure, corecte, simplu prezentate din care sa intelegem ce face guvernul, ce are de gand, etc. Dar nu, PowerPonta a gasit ca e mai usor sa dea copy-paste din Ziarul Financiar si nici macar nu a mentionat sursa. Cam cum fac eu, doar ca eu mentionez sursa. Da recunosc, ca eu ca blogger amator nu am timp si chef sa fac grafice, nu pierd timpul aiurea cu chestii de astea pentru blog, dar chiar daca dau copy-paste de la altii, mentionez tot timpul sursa pentru ca stiu ce greu e sa faci un grafic pentru ca la viata mea am facut si eu cel putin un grafic, ceea ce PowerPoanta probabil nu a facut.

Aspectul 2: Ponta nu are respectul muncii altora. Sa zicem ca in conferinta de presa a fost astfel situatia ca agaricii lui Ponta nu au putut sa faca graficul, fie ii depaseste, fie nu au avut timp, fie sunt alte circumstante care ar explica de ce Ponta a fost nevoit sa dea copy-paste. Nu e asta acuzatia principala, este doar un aspect secundar care daca macar ar fi mentionat sursa si ar fi avut respect pentru munca altora dar si pentru publicul caruia i-a facut prezentare si care are dreptul sa stie de unde vin cifrele si cine le-a pus la un loc, acest aspect secundar probabil ar fi fost trecut cu vederea. Deci peste incompetenta, superficialitatea si amatorismul lui Ponta se mai adauga si batjocura si smechereala. Nu stiu graficul in sine cat de ciumeg a fost, cat de tare a fost ideea celui care l-a facut, cat de expresiv, etc, dar poate chiar a fost. Si chiar daca nu e cine stie ce opera de arta, este un obicei firesc chiar si in lumea tehnologica de azi cand poti copia orice foarte usor si poti gasi continut creat de altii in cateva secunde folosind Goagle, este deci un obicei firesc SA MENTIONEZI SURSA! Nu ma refer aici la Copyright, nu ma refer nici macar ca ar fi fost frumos ca inainte de a le folosi chart-ul, Ponta sa ii roage pe cei de la Ziarul Financiar sa II DEA PERMISIUNEA sa il foloseasca sau macar sa le trimita un email prin care sa le multmeasca. Dar Ponta nu a facut, a ignorat pur si simplu faptul ca altii ii fac munca si s-a comportat ca cel mai jalnic elev care nu are nici o remuscare daca copiaza la lucrarea de control si nici macar daca fura desenul facut de alti colegi.

Ajungem astfel la aspectul 3: Dupa ce ca e hot, plagiator, amator, incompetent si indolent chiar dupa ce a fost prins cu mata in sac, Ponta mai e si tafnos:

“Acum, orice am face nu e bine”, a răspuns Ponta când a fost întrebat despre copy-paste-ul din raportul prezentat miercuri la Palatul Victoria. (Gandul)

Deci nu conteaza ca a furat, nu conteaza ca dupa ce ca a furat fara sa ceara permisiunea nici macar nu le-a cerut ziaristilor de la ZF permisiunea, nici nu le-a multumit, Ponta chiar nu intelege aceste MINIME principii ale unui comportament civilizat respect si corectitudine. Si nu sunt chestii extraordinare, sunt minime. Tocmai asta ma infurie, cand pentru o asemenea gaselnita de presa, Ponta nu are macar curajul sa recunoasca, da domne, am gresit, imi pare rau, sau macar sa justifice: m-am grabit, am uitat sa trec sursa, multumesc cu intarziere autorilor chartului etc. Ponta se autovictimizeaza si ramane in coconul lui de geniu neinteles, inca ne considera pe noi astia carcotasi exagerati si prea duri cu el si el saracul, micul geniu neinteles care fura charturile altora, nu are nici o vina: orice ar face nu e bine. Nu intru in detalii dar oamenii astia care se autovictimizeaza la cea mai mica ofensa sunt o categorie aparte de bolnavi mintali si personalitati instabile care nu au realizat nimic la viata lor prin propriile calitati si eforturi ci doar au scuipat pe altii, au dat din papagal si s-au ridicat la suprafata dand din coturi si calcand pe cadavre. Nu mai aveam nevoie de incidentul asta ca sa il intelegem pe Ponta, dar este trist totusi sa avem confirmari din ce in ce mai clare cat de lipsiti de integritate sunt politicienii nostri si cat imposibil pare sa cerem de la ei macar un minim bun simt si respect fata de lucrul bine facut, sau macar modestia de a spune: am gresit, imi cer scuze, mai ales cad nu era mare scofala daca o facea.

“Acum orice facem nu e bine. Eu cred că mi-am făcut datoria să explic. Am dat datele, datele sunt corecte”, a spus premierul, întrebat despre copy-paste-ul din raportul prezentat miercuri la Palatul Victoria.

Daca in lucruri mici se comporta Ponta astfel, va dati seama cata stiinta, cata corectitudine, analiza, studiu se afla in spatele masurilor si hotararilor conducatorilor nostri? Sa fie oare doar incapacitate mentala de a intelege aceste minime principii de respect si corectitudine pe care le-am mentionat cu privire la munca altora? Sa fie oare Ponta extenuat de munca care o face pentru noi si i-a sarit tandara ca l-am prins cu o astfel de gaselnita cand el se lupta cu probleme macro mult mai importante si mai grave? Sa fie oare durerea unui geniu de lider care crede ca a facut mare branza si lumea nu ii recunoaste dreptul imuabil de a-si baga picioarele in orice pentru ca … datele sunt corecte, costul creditarii chiar a scazut? Nu, ma indoiesc ca e asa, e doar vorba de un golan care a fost prins copiind si se cearta cu profesorul ca ce a copiat el e corect totusi, i se cuvine nota 10!

1 thought on “Orice face Ponta chiar nu e bine!”

  1. Raspunsul lui Ponta seamana cu aroganta lui Bombonel de cand era pe val, altfel spus suntem prea prosti sa intelegem profunzimea unor astfel de “subtilitati” ale guvernarii, raportandu-ne un sistem moral primitiv, nu stiu de ce am impresia ca si individul asta o sa sfarseasca la fel.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.