Unul la Washington, altul la Moscova

Grecii se apropie de rastingnire si poate … inviere. Ministrul de finante e la Washington, discuta cu tanti Lagarde de la FMI si Tsipras si-a programat o vizita la Moscova pe 8-9 aprilie, cu o luna inainte de cea programata anterior. Data nu e deloc intamplatoare, pentru ca pe 9 aprilie, Grecia are de platit o rata la FMI pentru care nu mai are bani si acum asteapta ca BCE sa de drumul la conducta ca sa poata plati rata, altfel ameninta cu defaultul.

La Moscova, Tsipras urmeaza sa semneze un acord economic si … de cercetare. Ce le-o fi venit grecilor cu cercetarea in pragul defaultului nu stiu, dar probabil nu puteau sa treaca direct ca le dau voie rusilor sa-si faca baze militare la ei si sunt nevoiti sa ascunda cumva chestii care sunt de ascuns.

Mai multe detalii, puteti citi in Bursa unde nu veti gasi insa si conditiile rusilor pentru semnarea unui asemenea tratat. Pe care de altfel, nu cred ca le vor face publice, a trecut vremea averstismentelor si in pragul schimbarii taberelor, miscarile sunt in principal in subteran.

Ambele vizite au loc sub auspiciul unei declaratii facute saptamana trecuta de un oficial grec:

“We are a Left-wing government. If we have to choose between a default to the IMF or a default to our own people, it is a no-brainer,” a senior Greek official told The Telegraph last week.

3 thoughts on “Unul la Washington, altul la Moscova”

 1. Pai nu tot acolo au ajuns? Au tras patura de pe unul sa-l inveleasca pe altul, tot n-au facut nimic.
  Daca era sa faca ceva, faceau pana acum, acum n-are cine sa le mai ceara si de unde, jocurile au fost facute cu mult timp in urma, au mizat pe cartea gresita.

  Reply
 2. Si astia sunt tot niste politicieni. Ce e ala “default to our own people”?
  Parca ar avea optiuni fericite, sa fim seriosi.
  Indiferent de varianta, grecii urmeaza sa treaca printr-o perioada foarte trista si dureroasa si nu este asta ceea ce au votat.

  Reply
  • Pai “default on our people” se refera la neplata salariilor, dupa cum au sugerat nemtii; sa nu uitam ca pentru plata anterioara au bagat mana in fondul de pensii care acum este ZERO! Inevitabil o sa se ajunga la un punct in care europenii o sa le ceara grecilor sa stoarca apa din piatra seaca, este povestea vesnica intre orice datornic si orice creditor.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.