Nu-i ca in 2008?

Pai desigur ca nu-i! “E mai mult ca in 2011” declara un broker intr-o emisiune Ziarul Financiar care ne dezvaluie putin din mentalul brokerilor si administratorilor de fonduri.

Oamenii astia traiesc intr-o lume fictiva inconjurati de cifre si stiri care nu au nici o legatura cu realitatea. Dar desi chiar si cifrele care trec prin mana lor sunt destul de clare pentru multi “doomeri” (cum ar fi Marc Faber), “specialistii” nostri sunt foarte linistiti, ba chiar cel care administreaza un fond de investitii a cumparat! – ca doar “blue chip”-urile romanesti sunt foarte interesante. Mult succes ii dorim.

Pana una alta, astazi deja sunt semnale ca rebound-ul tehnic s-a terminat si DAX-ul e pe minus.

Evident ca situatia nu e ca in 2008, e mai nasoala pentru ca pe-atunci dobanzile de referinta erau altundeva si gradul datoriilor asemenea. Intre timp dobanzile au ajuns la zero si datoriile sunt peste cota de alerta. In plus, de dat asta avem razboiul valutar in plin avant. Pe-atunci marile puteri (dupa parerea mea) au stabilit in calendar de davalorizare prin rotatie care s-a dovedit ulterior foarte eficate, fiecare aplicand injectii pe pietele financiare treptat, pas cu pas.

Deci acum crash-ul o sa fie pana la pamant!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.