Hipsterii nu mananca branza

Am urmarit live protestul ciobanilor si m-am bucurat cand am vazut ce curajosi si ce fermi au fost. M-am tot intrebat zilele astea, de cand s-a auzit de legea asta penibila cu cainii la stana, cum de nu iese nimeni in strada.

Exista mai multe explicatii. In primul rand, oamenii se revolta cand sunt … revoltati. Un rau care se face incremental in doze acceptabile, care nu provoaca reactii … alergice, trece neamendat si de multe ori neobservat. In cazul #Colectiv, protestele au pornit pentru ca … “au trebuit sa moara oameni”, dupa cum a declarat clovnul Klaus.

Insa au trebuit sa moara oameni nu ca sa plece Ponta ci ca sa scoata hipsterii ochii din smartphone-uri si din tablete si sa realizeze ca in timp ce ei butoneaza, tara ne este furata si ticalosii misuna pretutindeni.

O alta strategie a raului, este sa loveasca in cei slabi si in cei neputinciosi. Legi penibile care afecteaza o mica parte a populatiei – in aparenta – pentru a nu starni reactia intregului popor. De exemplu, strategia abordarii “segmentate” au practicat-o conducatorii nostri cand a fost vorba de maririle salariale la bugetari. Nu stiu calendarul exact, dar daca nu ma insel, ordinea si rata maririlor a fost urmatoarea:

  1. iulie 2015, mai intai ei, adica parlamentarii, mariri imense, de la 5300 la 9000 lei [1];
  2. august 2015: guvern + presedentie: cresteri de 70% [2]
  3. octombrie 2015 doctori: 25% (mai putin rezidenti, care deocamdata nu au primit nimic)
  4. decembrie 2015: profesori / educatie 15%
  5. decembrie 2015: restul 10%

Nu e nevoie sa fii matematician ca sa vezi ordinea si scala maririlor. Daca se faceau toate in acelasi moment si lumea afla, credeti ca se lasa fara proteste? Insa politicienii sunt experti nativi in manipularea multimilor si au aplicat strategia pas cu pas. Si-au marit intai lor, dand zvon ca urmeaza mariri la toti bugetarii, sa aiba rabdare. Cum nu se anuntasera inca maririle, toti bugetarii aveau si ei sperante: poate ni le maresc si noua cu 70%, cum si-au facut lor. Apoi treptat, au marit la diverse categorii sociale, mai intai cele cu risc sa iese in strada si mai la urma cu “restul”, carora le-au dat de mizilic ca sa nu zica ca nu au primit si ei mariri.

Ei bine, in urma acestei situatii a iesit cineva in strada, desi perversitatea masurilor este strigatoare la cer? Nu, pentru ca nu s-a realizat acel spike in sentimentul revolta la o masa critica. Eu sunt uimit de exemplu, cum de rezidentii nu zic nimic si tac ca prostii desi au salarii de mizerie si lumea crede ca li s-a marit si lor.

Revenind la protestul oierilor, doua fenomene am de subliniat.

  1. Cand au dat navala in curtea parlamentului oierii, astia tocmai votau pensiile nesimtite. Erau foarte ocupati. Dar nu doar ca erau ocupati, dar au trimis si o femeie ca sa negocieze cu ciobanii pentru ca nu s-a gasit un barbat in tot parlamentul ala. Femeia asta i-a luat cu zaharelul, ca sa astepte 2 ore, ca sa trimita niste reprezentanti etc.
  2. Cand in sfarsit au fost primiti inauntru, oierii au fost luati la repezeala de toti parlamentarii care le era frica ca nu cumva sa nu se faca cvormul si toti vroiau sa fie in sala sa voteze maririle de pensii nesimtite nu sa negocieze cu oierii. Prin urmare, le-au bagat abureli, ca sa dea guvernul ordonanta, ca scot tot ce nu le convine lor, etc. Asta ca sa nu mai zic ca toti s-au corcolit ca nici nu stiu cum de a trecut legea asta, ca ei nu au votat-o, ca e o lege veche, ca s-a dat copy/paste – altfel spus, au facut pe prostii.

Situatia ciobanilor e dramatica. Incet-incet o sa loveasca in ultimele centre de rezistenta ale natiei astea. Din transmisiunile TV ale negocierilor, mie mi-a ramas in cap o treaba: zicea un cioban, ca europenii sunt surprinsi de numarul mare de oi pe care il (mai!) avem noi, avand in vedere suprafata de pasuni. Romania inca produce lapte si branza si nu a ajuns inca sa importe totul. Nu asta ar fi problema, ci faptul ca romanii inca cumpara branza de la piata si vanzarile producatorilor au atins un plafon, mai ales pentru ca romanul vrea branza proaspata ceea ce fabricile de produse albe cu lapte praf si e-uri de alea de le zic ei lactoze, nu pot sa furnizeze. Nu ma indoiesc ca legea asta nu a venit doar din lobby-ul vanatorilor. Sincer, chiar daca toti parlamentarii ar fi “plaisiristi” cum le-a zis un nene de la o asociatie cu cainii ciobanesti, nu cred ca ii doare pe ei undeva de fondul de iepuri salbatici. Mai degraba, pumnul in gura ciobanilor li se baga din alte parti. Si daca acum ciobanii poate au castigat o batalie, razboiul e oricum pierdut pentru ca in lupta cu fiara sunt singuri. Se vor gasi si alte legi, si alte taieri de subventii, impozite sau norme ale sanepidului prin care sa fie distrusi si sa ramana doar marile ferme, cum e in occident unde nu mai exista ciobani decat ornamentali, sa ii vada turistii.

 

~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE

[1] DECLARAȚII ȘOC. Daniel Fenechiu: Parlamentarii își pregătesc MAJORAREA la 9.000 de lei pe lună a indemnizațiilor. Merge România pe drumul Greciei? | VIDEO

[2] Salariile funcţionarilor de la Preşedinţie şi Guvern s-au mărit pe şest cu 70%

13 comments

  • Fostul căpitan de securitate Marcel Vidreanu era deghizat în cioban la negocierea de la Senat

    http://www.cotidianul.ro/fostul-capitan-de-securitate-marcel-vidreanu-era-deghizat-in-cioban-la-negocierea-de-la-senat-273191/

    Aşa cum am prevăzut şi noi, Ciobaniada de zilele trecute a fost infiltrată cu securişti. „Ziua News” l-a deconspirat pe căpitanul de securitate Marcel Vidreanu (în pulovăr alb şi fular în dungi), care a fost deghizat în cioban la negocierile de la Senat cu Tăriceanu! El a editat chiar un ziar pentru Nini Săpunaru!

    Echipa de investigaţii de la „ZIUA NEWS” l-a identificat pe acest securist în arhiva ziarului şi a oferit o serie de amănunte care arată cine este, de fapt, acest „cioban”, care a fost implicat şi în evenimentele din decembrie 1989, fiind acuzat de „încălcare de consemn în favoarea inamicului” de către Procuratura Militară!

    MARCEL VIDREANU a fost ofiţer CI în perioada 1989-1992 la Constanţa, apoi s-a aciuat în Vrancea, infiltrîndu-se chiar în unele redacţii locale, după care a devenit omul de încredere al lui Nini Săpunaru, căruia i-a şi editat un ziar electoral! Culmea este că la întîlnirea de la Senat, cînd s-a deghizat în „cioban”, a stat faţă în faţă chiar cu amicul său Nini Săpunaru, cei doi prefăcîndu-se că nu se cunosc!

  • Manuel Transmission

    – The World’s Most Persecuted Minority: Christians
    https://www.youtube.com/watch?v=ytdMUddGe-U

    – Radical Islam: The Most Dangerous Ideology
    https://www.youtube.com/watch?v=-LGzrYUGXdI

    – Why Do People Become Islamic Extremists?

  • FED a ridicat dobanzile. Exact in aceeasi zi in care acum 7 ani le reducea aproape de minim. Incepe distractia… tineti-va bine.

    • tare asta, uimitor de actuala pe alocuri desi la noi nici nu aveau nevoie de tehnici atat de subtile, ne subminam noi

  • Manuel Transmission

    Miza e alta: Subventiile de Agro-Mediu!

    – 5.000 de oieri au luat cu asalt Parlamentul. Dezvăluiri despre culisele războiul împotriva oierilor!
    http://bit.ly/1Uw71nb

    – Odată cu avansul din subvenție, fermierii vor primi și 85% din plățile pe agro-mediu. Ce suprafețe sunt eligibile pentru plată
    http://bit.ly/1JankPV

    – “Ciobanul” sub acoperire, infiltrat la Protestul Oierilor, pe lângă Tăriceanu
    http://bit.ly/1YeNBc6

    Nu-i asa ca este frumos sa incasezi 500-1000 de euro la hectar fara sa misti un deget? De ce? Pentru simplul motiv ca detii o pajiste “cu inalta valoare naturala” care este de “mare importanta pentru pasari” sau este de “mare importanta pentru fluturi” si pentru ca pe ea mai creste si ceva musetel si coada soricelului. Cati bani castigi daca detii 100 de hectare? Dar 10000? Asta fara sa misti un deget!
    Doar pajistile montane sunt aproape 3 milioane de hectare. Daca mai punem la socoteala si pe cele de la deal si ses… Inclusiv rapele sunt valoroase. Daca nu poate intra vaca sau oaia acolo, pasarea si fluturele intra sigur.

  • Mai multe sute de manifestanți au sărit gardul de beton al Palatului Parlamentului pentru a pune presiune pe parlamentari. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, fiind însă copleșiți de numărul mare al protestatarilor.

    http://www.evz.ro/ce-se-afla-in-spatele-legii-care-a-dus-la-asaltul-parlamentului-de-catre-6000-de-oieri-nervosi-ciobaniada-2015c.html

    NU stiam ca s-a ajuns asa departe.

    Si o poza cat 1000 cuvinte, care explica ce inseamna de fapt “democratia”:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1014382041941548&set=a.320936844619408.76394.100001092849291&type=3&theater

    • si inca ceva: procentele astea sunt apa de ploaie, daca ne uitam la M3 cum a crescut si la un cos real care sa ia in calcul si utiltatile si benzina, vedem ca nici 10% nu acopera inflatia reala in ciuda unor scaderi ocazionale la cartofi si carne

    • Alin Stefanescu

      In poza de mai sus, se pare ca parlamentarii au mai mult de “3 caini” care sa le pazeasca “stana”…

  • Ca sa fim realisti, 70% la 450 oameni este mult mai putin decat 10% la cateva sute de mii.
    Si 9000 lei nu e mult, atat iau acum unii prin justitie, nu putini.

    Nu ar zice nimeni ca e mult sau nu merita daca si-ar face treaba, chestia e ca omul protesteaza din frustrare, de dat jos nu-i poate da jos, pentru schimbare nu sunt alternative, de furat oricum fura, macar sa nu aiba si salarii mari.

    Insa subiectul este insignifiant, ma mir ca nu ti-a atras atenti asta:

    http://www.activenews.ro/economie/Bugetul-pe-2016-Mai-multi-bani-la-SRI-SIE-si-Ministerele-de-forta.-Taieri-la-protectia-sociala-si-transporturi-127514

    Conform siteului economica.net, bugetul MAPN va crește cu 4 miliarde lei, bugetul MAI cu 2,8 miliarde lei, bugetul Educației cu 1,6 miliarde lei, iar Ministerul Fondurilor Europene va crește cu 1,4 miliarde lei.

    Pentru SRI, guvernul propune un buget de 1,8 miliarde de lei, cu o creștere de aproape 20% mai mare față de anul precedent. De asemenea, bugetului Serviciului de Informații Externe va crește cu 6,5% față de anul trecut, ajungând la 272 de milioane lei.

    Fara Educatie, unde oricum nu e suficient, desi banii mai mult ca sigur se vor duce pe contracte politice, eu vad
    2.8 + 1.6 + 1.4 + 0.272 = adica vreo 6 miliarde de lei 1.4 miliarde de euro, bani de vreo 7 catedrale.
    Intr-un singur an.

    Apropo de hipsterii care tot cu ochii in tablete si facebook au iesit in strada, strigand nu impotriva sistemului ci impotriva bisericilor si a banilor chipurile risipiti cu ele, care sunt probabil undeva pe la 10% din aia.

    Si sa nu mai vorbim de sumele aflate discretionar la mana guvernului:

    si

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Nereguli+la+Fondul+de+rezerva+al+Guvernului

    Curtea de Conturi a semnalat probleme şi la Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. Destinat finanţării unor cheltuieli urgente sau neprevăzute, acesta a fost majorat, în 2014, de 14 ori. Astfel, dacă la începutul anului 2014 era prevăzută o sumă de 161 de milioane de lei, Fondul de rezervă a fost suplimentat până la finalul anului 2014 până la 2,3 miliarde de lei.

    Adica inca vreo 2 catedrale.

    • bugetele SRI probabil se duc pe contracte nu pe salarii, idem la militari; nu ma mai intereseaza ce se intampla pe la noi, am un feeling de 2008, aproape imi vine sa plang pentru bugetarii care acum saracii se bucura dupa o luna perioada de austeritate fara sa aiba idee ce furtuna o sa vina la anul cand explodeaza euro si dolarul si cresc iar dobanzile … atunci sa vezi deficite, taieri, haos, mare lucru daca statul roman nu se va dezintegra la presiunea strazii

  • Sotia mea e medic rezident si i s-a marit salariul cu 25%.
    Mai mult, s-a marit si plafonul maxim pana la care se acorda bursa de 670 ron, tot cu 25%.

    • ma bucur sa aud, eu am auzit de la 2 rezidenti ca nu le-a venit inca marit, de aceea am mentionat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.