Ucraina tocmai a tras Rusiei o ţeapă de 3 miliarde

Conform Bloomberg:

Ukraine Defaults on $3 Billion Bond to Russia

 

The default “is just confirmation of the unimproved relations between the countries,” said Simon Quijano-Evans, the London-based chief emerging-market strategist at Commerzbank AG. “The hope is that backstage negotiations will succeed in finding a solution. Otherwise, a legal case would probably ensue, unnecessarily complicating the ongoing political discussions surrounding eastern Ukraine and the sanctions.”

Asadar, Ucraina tocmai a declarat ca nu va plati 3 miliarde de dolari din datoria catre Rusia, care a avertizat Ucraina ca ii va da in judecata. Paradoxal, desi Ucraina a anuntat de mult ca nu va plati aceasta datorie, FMI-ul s-a facut ca nu vede (nu ii pasa) si a imprumutat Ucraina de o suma imensa privita din orice punct de vedere (risc, garantii, etc) mai putin din punct de vedere militar: Ucraina are nevoie de bani sa se inarmeze pentru viitorul razboi direct cu Rusia.

Nemtii incearca un arbitraj intre rusi si ucrainieni, dar la ce posibilitati de plata are Ucraina a carei economie este cvasi-distrusa (sa nu uitam ca mare parte din industrie era in zona pro-rusa) nu e de mirare ca nu au platit, ci e de mirare ca FMI le-a dat totusi bani dupa ce stim ce frecusuri le-au cerut grecilor si ce conditii dure ne-au cerut noua romanilor.

Nu stim insa toate conditiile impuse ucrainienilor, sa nu uitam de zvonurile ca aurul Ucrainei a zburat deja peste ocean in urma loviturii de stat realizate de americani, stire confirmata cel putin partial acum un an in statisticile oficiale date putlicitatii [1].

Prin urmare, sa luam si noi aminte la generozitatea americanilor cu partenerii lor “strategici” si acum daca tot avem Deveselu pus in functiune, sa ne aruncam pe mariri salariale si cheltuieli guvernamentale nesustenabile. Pana la 200% datorie/PIB cat au grecii mai e mult. Si oricum petrecerea e pe duca, asa ca macar sa mai lingem si noi ce a ramas pe farfurii.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE:

1. Ukraine Admits Its Gold Is Gone: “There Is Almost No Gold Left In The Central Bank Vault”

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.