Fake News la Digi24: baze extraterestre pe Lună

Calitatea presei mainstream românești lasă încă de dorit chiar și acolo unde banii nu sunt o problemă cum este cazul trustului RCS-RDS care câștigă pe seama imperiului de internet prin cablu construit pe fundația monopolului oferit de stat acestei companii în diverse zone ale țării unde încă de la început RDS nu a avut competiție ceea ce i-a facilitat creșterea spectaculoasă.

Dacă alte posturi TV au un specific și sunt construite pe modelul de tabloid, Digi 24 avea totuși o altă pretenție. Știri ca asta cu bazele extraterestre pe Lună nu ar părea ciudat pe site-ul RTV, B1 sau chiar pe Adevărul. Fuga după clikuri face ca majoritatea site-urilor de știri să conțină 50% pornografie, 25% groază și teroare , 20% breaking news, 4% modă și 1% știri. Grosul articolelor este constituit din traduceri și preluări, conținut original fiind aproape null sau în cel mai fericit caz preluat de la site-uri partenere din același rețea care însă probabil și ele fabrica contentul tot pe banda, pe bază de traduceri.

De ce nu pot exista baze extraterestre pe Lună?

Dacă negarea aselenizării americanilor pe  Luna este o teorie a conspirației clasică, recurentă și la care apelează orice outlet de “știri” când nu se întâmplă mai nimic și trebuie realizată norma de clickuri, bazele extraterestre pe Lună sunt o teorie a conspirației de 100 de ori mai tembelă și fără nicio tangență cu realitatea nici măcar la nivel conspirativ.

În primul rând, nu are nici un sens ca extratereștrii să aibă o bază ascunsă pe Lună. Ce să facă acolo? Să ne urmărească? De ce? Să ne fure tehnologia? Deci extratereștrii au descoperit călătoriile interstelare cu nave care probabil depășesc viteza luminii – altfel ar fi foarte greu – și stau să ne spioneze pe noi, ascunși?

Dacă totuși ar vrea să ne urmărească doar ca să se distreze, cum de i-au lăsat pe americani să-i deconspire? O misiune atât de periculoasă, călătorii de la sute de ani lumină, bază pe un satelit îndepărtat, plasată pe partea ascunsă, bine camuflată ca să nu poată fi descoperită și tu îi lași pe americani să se plimbe pe-acolo, nu ești în stare să faci un mic scrambling sau să lansezi o mică rachetă în spațiu care să îți asigure secretul de o importanță interstelară …

Un amănunt amuzant al gogoșii este acelă că tocmai NASA ascunde. Deci dacă avem un prim nivel al prostiei prin presupunerea că există extratereștrii – deocamdată știința serioasă nu doar că le neagă existența ci demonstrează infima posibilitate ca viața să existe (vezi cel putin Paradoxul Fermi, sau fine tuning – denumirea discretă pe care o dă știința ideii de Dumnezeu) – și dacă al doilea nivel ar fi că aceștia vor să rămână ne-descoperiți, prin urmare se ascund tocmai în zona ascunsă a lunii, din toată această schemă, prostia maximă este aceea că NASA vrea să țină ascuns. Existența unei baze extraterestre pe lună ar face probabil ca bugetul NASA să fie prioritar în SUA și să depășească bugetul armatei. SUA ar începe urgent dezvoltarea unei flote stelare care să fie gata să îi apere pe americani de extratereștri deoarece prima premiză este evident aceea că sunt ostili și chiar dacă nu sunt ostili, nu strică un dușman în plus care să dea de muncă complexului militar-indistrial care conduce SUA.

Știrea în sine este un exemplu de click-bait reușit având nenumărate ingrediente picante: extratereștri, bază pe lună, secret, NASA și chiar rușii. Senzaționalul fantasmagoric se vinde foarte bine și Youtube-ul este plin de prostii de orice natură. Faptul ca “editorii” Digi 24 tatonează cu modelul de tabloid este încă o dovadă că câinele se întoarce la vărsătura lui, chiar dacă are covrigi în coadă. Altfel zis, papagalii vorbitori (sau scriitori de data asta) preferă să imite înjurături nu să compună cântece ca alte păsărele. Căci a  crea până și o propoziție originală necesită efort intelectual de care papagalii de la Digi24 nu sunt în stare, după cum putem vedea și în cazul de față.

12 comments

 • mai ceva decat extraterestrii…

 • io te-ntreb serios. N-are a face ce-am zis eu cu bazele de pe luna. Pasajul e din Scriptura. Apoi ce spui de constructii care nici cu tehnica de azi nu se pot slefui cum au fost ele mii de ani in urma.

 • Schizofrenia bolșevica din Imperiul Anglo-Saxon si Imperiul (aliat) UE nu mai are limite!
  – ITALIA. Legea “Ius Soli” la Senat: toți cei născuți din milioanele de migranți veniți în ultimii ani în Italia devin automat cetățeni italieni. 51% din italieni au declarat că “ius soli” face parte din încercarea continuă de a înlocui etnic poporul italian
  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1081950&title=italia-legea-ius-soli-la-senat-toti-cei-nascuti-din-milioanele-de-migranti-veniti-in-ultimii-ani-in-italia-devin-automat-cetateni-italieni-51-din-italieni-au-declarat-ca-ius-soli-face-parte-din-incercarea-continua-de-a-inlocui-etnic-poporul-italian

  Planul Kalergi merge inainte:
  – Practical Idealism. The Racist and Supremacist Roots of the Ideology behind the European Union
  http://balder.org/judea/Richard-Coudenhove-Kalergi-Practical-Idealism-Vienna-1925.php

  La fel si cu Planul Hooton:
  – HOOTON PLAN: The German Genocide!
  https://www.youtube.com/watch?v=_bQ1-IqTiC8

  – Germany Must Perish!
  http://www.ihr.org/books/kaufman/perish.shtml

 • Gigele, un raspuns la comentariul meu?

 • as fi curios cum intelegi pasajul ala cu fiii oamenilor si fiii lui dumnezeu care au dat nastere la giganti.

 • Desi unii isi bat gura de pomana…
  – Mecanismul Diabolic Al Împrumutului Bancar. Sclavia Modernă În Pași De Credit
  http://www.rapcea.ro/2013/12/08/mecanismul-diabolic-al-imprumutului-bancar-sclavia-moderna-in-pai-de-credit/

  idiotii isi iau in continuare tepe pe banda rulanta:
  – În premieră. Datori pe viaţă
  https://www.youtube.com/watch?v=8U7okK0a9Cc

  Oricum, carti de acest gen sunt plictisitoare si nu ii intereseaza, mai bine sa casti ochii la tv la politica, soprt, telenovele, emisiuni “geniale” ca ale lui Maruta sau Capatos…
  – Datorii Profitabile, Datorii Neprofitabile – Afla metodele pentru a-ti salva viata financiara
  http://cdn4.libris.ro/userdocspdf/433/Datorii%20profitabile%20-%20datorii%20neprofitabile.pdf

  http://www.amaltea.ro/datorii-profitabile-datorii-neprofitabile

  • cu privire la credit: sistemul financiar actual respira pe credit si cel putin in afaceri nu ai cum altfel; creditul in sine este un instrument, nu are nimic malefic; ce este diabolica este lipsa discernamantului si creditul de consum: dorinta de a avea azi ce poti sa ai maine; de aici incepe totul: oamenii simpli se arunca inainte tratand creditul ca un fel de salariu, bancile se lacomesc si vor sa dea cat mai multe credite dar mai ales, “fabrica” de unde vine creditul (banii) este luata cu asalt de centrele de putere fiind frontul de batalie intre mai marii lumii, de vreme ce de acolo se poate distruge omenirea; pune Fed-ul sa mareasca astazi cu 3% dobanda de referinta si peste o saptamana o sa avem hypermarketurile goale, razboaie si mad max in 90% din suprafata globului

  • “…ce este diabolica este lipsa discernamantului si creditul de consum: dorinta de a avea azi ce poti sa ai maine…”

   Exact asta este problema!
   Oameni destul de redusi din punct de vedere intelectual si fara o minima intelegere a banilor si a circuitului banilor isi iau tepe dupa tepe desi vad astfel de exemple la tv de cel putin 10 ani de zile. Asta este cea mai veche si mai profitabila afacere de cand exista omenirea: manipularea emotionala si intelectuala a prostilor pentru exploatarea “optima” a lor.

   Stii ce e culmea? Nici nu fac nimic sa-si imbunatateasca cunostiintele si viata. In ziua de astazi informatia este pretutindeni si usor accesibila. Cartea de mai sus face foarte clar diferenta intre creditul de consum care este daunator si creditul pentu afaceri/dezvoltare/extindere care este bun dar nu intotdeauna garantat sau castigator.

   Cat costa o carte comparativ cu un apartament? Cum este sa ai informațiile disponibile intr-o carte si chiar in multe alte carti, iar tu sa faci idotenii care te lasa fara casa? Nici nu este de mirare acest lucru. Romania este o tara a extremelor. In toate cercetarile si studiile internationale, atunci cand e bine sa fii pe primele locuri, e pe ultimele si atunci cand este bine sa fii pe ultimele locuri este pe primele. De ex este pe primele locuri la coruptie, hotie, prostitutie, vanzare de pamant, defrisari de paduri “la ras”, la analfabetism functional, etc si este pe ultimile locuri la consumul de sapun, la consumul de pasta de dinti, la consumul de cultura, la cumpararea de carti, etc.

   Nu in ultimul rand, cat poate costa o ora de consultanta la un avocat? Daca ei sunt idioti si nu inteleg nimic din contract si din clauzele contractuale, de ce nu iau un draft de contract sa mearga cu el la un avocat? Chiar te zgarcesti la 100 de euro inclusiv atunci cant tu iei cateva mii de euro imprumut si garantezi cu apartamente de cateva zeci de mii de euro si chiar apartamente cu 4 camere? Pai atunci esti idiot Nenica! Iti meriti soarta.

 • Sunt niste teorii/ carti interesante care sustin ca luna este un obiect artificial … suna ca un clopot metalic (descoperit atunci cand unul din satelitii NASA s-a prabusit acolo) si este situata la o distanta foarte (matematic) precisa de Terra astfel incat in cazul eclipselor solare, toata suprafata discului solar este acoperita de luna.

  Iar faptul ca aceast corp cerestru are doar ‘1 fata’ care ne este aratata din cauza orbitei sale, mai pune un semn de intrebare.

  Aceste civilizatii extraterestre exista sigur – precum in Cer asa si pe Pamant – Dumnezeu/ Natura/ Universul se manifesta prin biologie sau viata (vezi in ce conditii extreme de pe Terra se gasesc forme de viata).

  Cat de inteligente sunt aceste forme extra-terestre si nu putem intelege cu modul nostru de a analiza lucrurile curente, pentru ca omul a ajuns sa se considere un varf de piramida intr-un ecosistem pe care nu il intelege si il calca in picioare sa poata alimenta ‘cresterea’ economica.

  Daca este vreo specie extra-terestra cu baze acolo, nu trebuie sa spioneze sau sa se uite la noi. Energia poate fi captata in diferite moduri (noi stim de hidro, eolian, solar, nuclear, etc.), dar si fiintele biologice au o semnatura energetica care ar putea fii folositoare unor pradatori spatiali 🙂

  Fake news-urile de pe posturile mainstream pe care orice om ‘normal’ le ia deradere sunt de multe ori mai aproape de adevar decat am putea crede (hidden in plain sight mai zic unii).

  • am vorbit cu un astronaut care a ajuns pe luna si cica cand a calcat pe ea nu a facut ca un clopot; din contra, a iesit mult praf, ceea ce e logic

  • Logic este sa crezi cand pui tu piciorul, dar na astronautul cu prafurile selenare stie mai bine. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.