VIZITA PAPEI la Catedrala Mântuirii Neamului va dăuna grav mântuirii neamului

Initial ma gandeam sa zic in titlu in loc de “va dauna grav” cu “va duce la iad” dar imi dau seama ca indiferent de ce fac papa si cu Daniel, mai exista o infima minoritate de ortodocsi care chiar daca toata BOR oficiala va merge al iad, vor reusi sa se salveze. Din pacate, mantuirea pe meleaguri mioritice devine din ce in ce mai dificila. Poporul este deja spalat pe creier, condus prin telecomanda si prin retele sociale, manat ca oile prin mall-uri, cei competenti batjocoriti si terfeliti in toate felurile, goniti afara si injurati de lepre si de paraziti, clerul – o armata de soldati slabi si neputinciosi, captivi intre o masa de credinciosi bleaga, neputincioasa, fara nici cea mai infima trezvie si fara discernamant si o ierarhie pe masura credinciosilor: lumeasca in deplinatate si cu minime dorinte si mai degraba nostalgii duhovnicesti, care doreste sa conduca turma in pace cat mai mare, fara niciun stres de la puterea lumeasca, ba poate chiar cu onoruri, praznice si aprecieri din partea stapanitorilor lumii – de unde si slugarnicia si frica de a lupta impotriva moravurilor conducatorilor tarii.

Asa se intampla necazurile si raul: cate-un pic, pic pic. Necazurile vin in trepte, pentru ca Dumnezeu ne da timp sa ne pocaim si sa ne trezim. Din pacate, poporul roman nu a facut-o si acum urmeaza cernerea finala.

Acum 9 ani, cand s-a lansat ideea construirii catedralei pe credit, imi manifestam temerea ca diavolul nu va pierde ocazia ca sa foloseasca o asemenea ocazie si un asemenea loc ca sa isi bata joc de ortodocsi prin intinarea unui loc pe care multi naivi si-l doreau si si-l sperau ca va fi “de mantuire a neamului”, tocmai prin capul lor in lume, adica papa. Iata citatul:

“Nu ştiu de ce, dar un fior amar mă trece numai când îmi imaginez pe papa stând alături de patriarh în faţa altarului şi binecuvântând mulţimile de credincioşi “de toate cultele”. Parcă şi văd televiziunile transmiţând în direct din magistrala catedrală, în premieră “mondială”, prima împreună-slujire a papei cu un patriarh ortodox. Vi se pare grotesc scenariul? Probabil lucruri şi mai grave ne aşteaptă.”

MÂNTUIREA NEAMULUI PE CREDIT

La 10 ani de la acest articol, aceasta temere a mea se va intampla. Sunt la fel de speriat ca oricare altul de previziunile mele sumbre care speram sa fie doar expresia unei viziunii pesimiste si sceptice care ma caracterizeaza in general si nu .. altceva. Fereasca-Dumnezeu ca sa mai fie si alte articole pe tematica “dupa cum spuneam”, sincer m-am cam saturat si eu. Binecuvantata este ignoranta spune englezul, din pacate nu toti am primit aceasta binecuvantare. Ce bine ar fi sa nu ne pese, ce bine ar fi sa nu stim, sa nu fim afectati si sa traim linistiti si fara griji de astea, doar cu grijile noastre.

Dar oare, chiar e bine sa bagam capul in nisip si sa nu ne ingrijim de mantuirea noastra, a familiei noastre, a prietenilor nostri, a poporului nostru?

Prima data cand am auzit stirea ca Papa va veni la catedrala m-am gandit ca e o pastila aruncata aiurea de revista Q unde a aparut prima data informatia, stiut fiind cui apartine aceasta revista. Televiziunile au preluat toate stirea si asteptam o infirmare a BOR legata de spurcarea catedralei de catre papa. In schimb, ce aflam?

Papa Francisc va vizita Catedrala Mântuirii Neamului probabil în data de 31 mai, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, precizând că publicul va avea acces la eveniment. Papa Francisc şi Patriarhul Daniel vor rosti rugăciuni şi cuvântări.

Mediafax

Nu stiu daca are rost sa mai enumar acum citate de la sfintii parinti despre erezia papistasa sau despre anatemizarea rugaciunii impreuna cu ereticii. Voi aminti doar un verset din Biblie: “De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te” (Tit 3, 10)

Chiar si pentru un ecumenist ca Daniel, rugaciunea cu ereticii a fost pana mai recent un “faux pas”. De altfel, cu ocazia impartasirii la catolici a nevrednicului de pomenire fost-episcop Nicolae de la Banat, cand trebuia dat afara si anatemizat, pentru ca sinodul nostru stie mai bine ca Sfintii Parinti de la Sfintele Sinoade s-au facut ca nu au regulament si prin urmare nu au ce sa ii faca, deci au luat ei o hotarare pentru … “pastrarea credintei” prin care au “interzis” impartasirea la eretici (ca si cum pana atunci aceasta ar fi fost permisa) si de asemenea rugaciunile cu ereticii! Deci, in ce fel vor face papa cu Daniel rugaciune, daca pana si prin hotararile lor, sinodalii nostri au interzis astfel de caderi si nelegiuri, chiar daca ele erau oricum date anatemei de sfintii parinti? Este cumva si Daniel un papa care se poate absolvi singur de orice porunca si orice pacat, cum face papa? Este Daniel asemenea papei inlocuitorul lui Hristos pe pamant care poate schimba chiar si Biblia, chiar si cele 10 porunci? Care poate da dezlegare chiar si lui Satan?

Sunt o mie de motive de ce papa nu are ce cauta in Catedrala Mantuirii Neamului si din orice punct de vedere am privi, prezenta lui acolo va avea un singur scop: sa pecetluiasca caderea ierarhiei BOR din har si sa arate tuturor celor care mai avea indoilei ca turma mica din Biblie nu este o metafora, nu este un cuvant deloc nesemnificativ, ne-actual (ca sa zicem asa) ci turma mica se refera chiar la noi ortodocsii romani. Si nu doar turma mica sunt cuvinte de interes pentru adevaratii ortodocsi in zilele acestea ci si poarta cea stramta.Poarta cea stramta versus mega-usile mega-catedralei, turma mica versus multimile de oi neganditoare si inselate.

Se pune firesc intrebarea in primul rand CE CAUTA PAPA IN ROMANIA? Inainte de aceasta prima intrebare, eu mi-as pune intrebarea de ce se tot plimba papa prin lume si nu are stare? Si putem merge chiar putin mai departe: ce-i cu papa Ratzinger? De ce si-a dat demisia daca il vedem sanatos bine la 91 de ani, la 6 ani de la surprinzatoarea (si rar intalnita) rocada prin care sub pretextul ca este bolnav si ca nu mai are mult de trait (cel putin asta a fost principala varianta oficiala), Ratzinger s-a dat la o parte ca sa vina Francisc. Nu vreau sa intru in teorii conspirationiste si sa arunc noroi asupra Bisericii Catolice pentru ca exista mii de alte site-uri si bloguri care fac asta. Personal insa sunt foarte intrigat si curios cu privire la Banca Vaticanului deoarece foate multi sefi ai acestei banci si chiar cardinali care erau responsabili pentru “facut curatenie” sau “pastrat ordine” in ea au fost … sinucisi. Repet, nu ma intereseaza teoriile conspirationiste pentru ca caderea Bisericii Catolice este deja recunoscuta chiar si de catolici care o parasesc cu milioanele acolo unde lucrarea diavolului a fost desavarsita si numele lui Hristos a fost batjocorit indeajuns.

Insa diavolul se foloseste de papa si de Biserica Catolica in continuare, pentru ca in ciuda adevarului si realitatilor incontestabile iesite la suprafata in vest, in unele tari majoritar ortodoxe situatia este alta: poporul care se mai declara macar ortodox are o afinitate uimitoare si total inexplicabila fata de catolicism si de papa. Si prin urmare, daca i se deschide poarta, lupul intra repede la oi si vine sa le viziteze pentru ca mai tarziu sa isi trimita toata haita sa le sfasie. Nu doar prozelitismul este explicatia neobositelor vizite papale in tari cu putini credinciosi catolici dar cu multi potentiali creduli si gata-sa-fie-pecetluiti naivi care se lasa fermecati de jovialismul acestui agent de marketing si cad in plasa masinariei de promovare a papismului care il prezinta pe papa ca un mare lider reformator, deschis, prietenos, comunicativ etc.

De aceea vine papa la noi: pentru ca ierarhia BOR sa fie testata daca este fidela fata de Noua Ordine Mondiala si stapanii sai din umbra. Cu aceasta ocazie, toate vocile reactionare – inclusiv subsemnatul – vor fi caracterizati ca habotnici, incuiati, inchistati, extremisti sau, varianta mai soft, “traditionalisti”. Mirenii ca mirenii, dar de data aceasta, curatenia in randul clerului si a monahismului “reactionar” va fi desavarsita.

De altfel, un alt test picat de BOR a fost alinierea alaturi de Bartolomeu in privinta Ucrainei si impotriva Moscovei. Pe urmele razboiului duhovnicesc si pe linia de front unde se traseaza aceasta, vine in urma si razboiul economic, social si chiar cel armat. Voi inceta insa din aceast moment sa mai fac predictii la viitor. Mi-e teama sa le recitesc cand va fi cazul …

7 comments

  • Pingback: Ce rol mai are Mega-Catedrala? – CHIAZNA.RO

  • Hmmm, da şi nu, este şi nu prea este anatemă declaraţia făcută de B.O.R. în 1936 la iniţiativa ÎPS Nicolae Bălan. Să zicem c-a fost anatemă. Însă a fost osândită doar învăţătura, unii masoni prezenţi în şedinţa Sf. Sinod s-au dezis şi cei prezenţi au luat act cu satisfacţie. Apoi… batista pe ţambal, a venit Războiul şi comuniştii şi gata. Iar după Revoluţie, nici atât. Păi la câţi masoni “creştini” sunt la conducerea ţării şi în Biserică, ar trebui să curgă anatemele. Nu mai zic că prin bisericile surori nu s-a luat poziţie, ceva-ceva prin Biserica Greciei la început de secol XIX şi cam atât. Cel puţin eu nu am cunoştinţă. Mă rog, e destul de greu să-i opreşti de la sfintele taine pe mireni, e posibil ca mulţi să nu recunoască nici măcar la spovedanie apartenenţa la f-m. Iar dacă sunt printre arhierei, nici atât, ăia nu recunosc nici măcar dacă sunt securişti, dar-mi-te franc-masoni.

    Să vedem ce va fi şi cu vizita papală. Nu văd cu ochi buni calitatea de ctitor a papei la C.M.N. Un compromis nefericit. Cum ar fi dacă B.O.R. ar contribui la ridicarea de moschei?

  • Am fost dezamagit cand am auzit prin 2016 ca pe ordinea de zi a sinodului din Creta vor fi chestiunea dipticelor, a delimitarilor eparhiilor, a casatoriilor mixte s.a. d’astea. Gargara maxima. Astea erau chestiunile cele mai grave, care sa puna in miscare masinaria organizationala?

    Biserica e sfasiata de pacate mari: poponareala, avorturile, ereziile, lacomia pe credit. Ma asteptam la un front comun care pe de o parte sa reafirme transant pozitia Bisericii impotriva homosexualitatii si a politicilor gender, pe de alta parte sa arunce anateme ca traznetele pe adventism, baptism, penticostalism, catolicism, mormonism, iehovism si alte 2-3.000 de vrajeli sectare. Ca nu eu, mirean sau preot, declar o invatatura sau alta dreapta sau eretica ci ei – arhiereii intruniti in sinod. Apoi turma urmeaza pastorii.

    Stam si invatam cu anii IBOR, IBU si dogmatica parintelui Staniloae prin facultatile de teologie, despre alunecarile catolicismului si ale protestantismului, despre dezastrul facut de catolicism in Evul Mediu, facem teze de licenta, dizertatii si doctorate pe temele astea, apoi… frectie? Vizite si rugaciuni cu aia despre care invatam ca’s moartea?

    Am fost de acord cu un simbol national al ortodoxiei (Catedrala), mai ales in perioada asta intunecata. Inteleg ca patriarhul nostru trebuie sa mentina canale de comunicare cu oficialitatile statului, printre care si sefii cultelor, fiindca exista un soi de diplomatie institutionala. Dar sper sa nu ajunga sa imparta binecuvantarile impreuna cu papa. Ca alea nu vor mai fi binecuvantari, ci injuraturi. De fapt sper ca papa sa nu calce niciodata prin altarul catedralei, nici macat sa-i treaca pragul fara sa fie botezat, pentru ca – aici sunt de acord cu tine – spurca locul. O fi el baiat de comitet la el in cartier, dar pana una-alta e eretic. Nu schismatic, ci eretic. Sau, sa fiu mai riguros, nici macar botezat nu-l pot considera, ca nu l-a botezat vreun crestin ortodox, fie el preot sau mirean.

    Ah, ca Biserica se roaga si pentru eretici sa-si revina si sa se intoarca la dreapta credinta, ok, normal. Dar aia nu intra cu turma nici macar pe usa bisericii, necum sa participe la rugaciuni sau sfinte taine in altar. Pocainta, botez (caci chiar daca unii precum catolicii rostesc formula trinitara, nefiind crestini-ortodocsi nu se pot boteza valid unii pe altii), mirungere si hai atunci la noi, bun venit ! Nu stiu cum de catolicilor inca li se face acest pogoramant de a li se recunoaste tainele. Nu doar o taina (sa zicem botezul), ci tainele ! Se implineste in curand mileniul de la Schisma si noi inca ii numim “schismatici”. Pe bune?!? Eretici, nene, in toata regula, care au puit cu miile erezii peste erezii.

    Dar, ca vorbeai de flescaiala clerului si nepedepsirea lui Nicolae Corneanu, pai eu n-am mai auzit de o anatema de… secole ! Si nici c’o sa mai auzim !

    • anateme au fost chiar recent, dar nu in Romania; ma refer la cea asupra masoneriei si daca nu ma insel au fost pe alocuri si asupra ecumenismului; nu doar ca Papa nu are ce cauta la Catedrala dar ar fi de-ajuns sa viziteze Papa pe Patriarh la el acasa si sa il serveasca cu o cafea, nu sa faca bai de multimi si rugaciuni impreuna; este insa evident ca dracul nu o sa piarda ocazia sa spurce multimile de naivi ortodocsi si evident clerul care chiar daca nu e de acord, trebuie sa nu miste in front in fata tovarasului suprem

  • nu am subliniat o nuanta cu privire la ce se va intampla concret; concret, DEOCAMDATA am fost PREGATITIT pentru IMPREUNA-RUGACIUNE, conform comunicatului oficial; evident ca oricum este anti-canonic si impotriva regulamentelor BOR si nici Daniel nu poate sa le calce si nici Papa nu e pretext ca sa fie incalcate pentru ca daca se vor incalca cu papa se pot incalca cu oricine;

    DAR, nu m-as mira, si temerile mele raman reale, daca PE NEANUNTATE vom fi pusi in fata unei IMPREUNA-SLUJIRI care ne va lua prin surprindere si va fi precum o lovitura sub centura;

    sa nu uitam ca ierarhia BOR nu este impotriva impreunei-slujiri, de vreme ce Nicolae nu a fost decat “certat” ca s-a impartasit la catolici si nici vorba sa fie afurisit, nepomenit si dat afara din Biserica, cum cer canoanele, fara nicio umbra de interpretare iconomica; singura OPRELISTE impotriva impreunei slujiri este teama de “tulburare”;

    dar sa nu uitam ca deja rezistenta in randul credinciosilor este minima si ecumenismul pare pentru multi o chestiune prea trambitata si prea accentuata; pentru pupatorii de moaste si plimbatorii pe la manastiri si catedrale magnifice, oricum constiinta ortodoxa este minimala ci ei doar cauta minuni si “sanatate”, ori venirea papei le va aprinde si mai mult superstitiozitatea, deci publicul de fata (dar in general marea masa a celor care vin la biserica in Bucuresti si in marile orase) nu au deloc retineri cu privire la o eventuala impreuna-slujire, ba chiar vor fi inextaz cand vor auzi si pe catolici cum canta ei ectenii cu glasurile lor subtiri gregoriene …

  • “Critica pe care eu o aduc catolicismului și protestantismului ne privește și pe noi, păstrând proporțiile, pentru că și noi, ortodocșii, am devenit un pic catolici, în special clericii, și un pic protestanți, în special mirenii, în modul nostru de viață. Se cuvine însă să fim atenți la acest „un pic”, pentru că nu este atât de „un pic” pe cât se pare. Și voi exprima acest lucru mai plastic printr-o expresie folosită în limbajul cotidian, anume, se spune că este „un pic însărcinată”. Suntem „un pic însărcinați”, adică nu suntem feciorelnici. Acest „un pic” înseamnă că gravidia a început și este doar o chestiune de timp să se nască acest „prunc”, care nu are nici o legătură cu Biserica, adică care este ceva eretic.”

    https://www.activenews.ro/stiri-social/Profesorul-ortodox-Dimitrios-Tselenghidis-%E2%80%9EEste-nevoie-de-pocainta-dupa-Sinodul-din-Creta-154155

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.