Doctorii falși – praf în ochii

Chestiunea cu doctorii falsi – scandalul zilei – sunt doar un mic memento ca in Romania viata este foarte interesanta si niciodata nu ne vom opri din uimire.

Uimirea mea nu vine atat din posibilitatea ca doctori fara acte profeseaza in sistemul medical (de stat sau privat). Evident ca fie la stat, fie la privat, institutiile in Romania sunt slabe, plimbatorii si verificatorii de harti nu isi fac treaba (putina oricum) nicaieri la stat si nenumarate anormalitati au loc – IN TOATE DOMENIILE, nu doar in cel medical.

Autorizatii de constructii date pe spranceana (sau pe spaga), controale ale Sanepidului in care controlorii nici nu se mai deplaseaza la cabinet, daca sunt “prieteni” cu solicitantul, ITP-uri pentru masini bombe publice, pe care le scoti cu 20 bacsis la verificator – coruptia este cancerul care creste si sporeste pe plaiuri mioritice. Am putea spune ca traim cu el de cand ne stim, ca asa e in balcani – spaga domneste, dar as dori sa atrag atentia asupra unui alt aspect legat, cel putin de falsii doctori.

Principala problema in sistemul medical, nu sunt doctorii falsi. Sunt 1-2-3 doctori falsi poate in intreg sistemul, poate sunt 10 si chiar daca ar fi 100, nu asta ar fi problema. Problema este ca in sistemul de stat medical, regula este NEPOTISMUL + SPAGA. Nu exista competitie reala pe posturi. Exista doar posturi create la comanda pentru rudele marilor “profesori” sau pentru “prietenii” tovarasilor directori numiti politic ai spitalelor. Fiecare post, de la sef de sectie pana la liftiera se castiga doar cu spagi si comisioane grase. Acum un an sau doi, un taximetrist imi zicea ca taxa pentru un post de asistent la Spitalul Judetean Craiova ar fi de aproximativ 10.000 EUR. O suma infima as zice eu, cred ca se insela.

Bineinteles, ca fuga medicilor – mai ales a celor capabili si corecti care “nu se adapteaza”, face ca acolo unde nu e prea interesanta pozitia (pe la marginea tarii, prin orase mici sau pe specialitati cu deficit mare) sa se manifeste lipsa crunta. Atat de crunta este oferta de munca incat tovarasii directori de spitale care in vremurile bune angajau pe ochi frumosi, doar prietenii, acum dau din colt in colt ce sa faca ca sa aduca personal, ca sa nu aiba de suferit la fonduri.

Haos, incompetenta, nepotism, coruptie – acestea sunt metehnele din sistemul medical. Faptul ca scandaluri amuzante ca acesta cu doctorii falsi ies la iveala, este doar un circ. In toata zarva asta, nimeni nu s-a obosit sa vada motivul acestor doctori falsi, de ce au fost atat de nebuni incat sa isi asume riscuri ca sa practice meseria de doctori? Banuiala mea este ca pe langa cazuri patologice, probabil exista si unele motive financiare. De exemplu, in cazul lui Matteo raspunsul este atat ca era bolnav mintal cat si ca facea bani. In cazul rezitentei voluntare insa niciun reporter nu s-a gandit sa investigheze care ar fi fost motivatia ei.

Sistemul public de sanatate este imaginea societatii. Banii sunt o problema secundara. Sunt nenumarate lucruri care se pot face si fara bani pentru a imbunatatii drastic situatia. De exemplu, mentinerea stricta a programului de vizite in spital poate aduce o schimbare majora in confortul bolnavilor si al doctorilor, in igiena si riscurile medicale. La noi insa ca nicaieri. Eu, Gigel din strada, pot sa intru in spital la orice ora de zi sau noapte, sa ma plimb prin saloane la orice sectie si chiar sa incerc usile asistentelor daca sunt deschise si sa le fur tableta. Am auzit de la o asistenta cum inchide cabinetul cand pleaca pe salon deoarece au fost cazuri – ea dadea insa vina pe mamicile de o anumita etnie (care daca tot stateau brambura cu copiii prin spital, pentru ca nu se puteau abtine, mai incercau din cand in cand usile la cabinetele doctorilor sa vada ce le pica). Am intrebat-o insa, “pai si camerele video”? La spital, teoretic exista un sistem de camere pe care s-au platit zeci de mii de euro. Evident insa ca pandarii de jos se joaca pe telefon in timpul muncii si nu stau ei cu ochii pe camere. Iar de inregistrari – ce sa mai zicem … Oricum probabil sistemul este functional partial, ca toate lucrurile din spitalele noastre. Dovada ca banii sunt degeaba si ca mentalitatea e problema este simplul fapt ca nenumarate spitale au aparatura foarte scumpa cumparata dar sta pe bara din diverse motive: ba ca nu avem specialist, ba ca nu stiu ce piesa dureaza luni pana vine, ba ca nu s-a terminat amenajarea etc.

Singura solutie pentru Romania este sistemul privat care poate sustine si promova competitia si calitatea. Din pacate si aici sunt multe probleme si piedici. De exemplu, datorita super-reglementarii medicinii muncii (cand te angajezi ai nevoie de o mie de hartii iar pentru unele posturi, chiar trebuie sa faci periodic controale) au aparut ca ciupercile clinici cu doctori care au doar rolul sa dea stampila. Dar nu doar din cauza medicinii “muncii” (ce gluma buna) ci si din cauza pomenilor oferite lenesilor si parazitilor prin asa zisele pensii de handicap au creat o industrie a doctorilor si policlinicilor producatoare de stampile si hartii pentru ca “dosarul” sa treaca de comisie care traiesc din pus stampila pe analize si boli fictive. Atat de mare este rispia cu banii pentru paraziti incat din ea se hraneste un procent important din piata medicala.

Cu toate acestea, competitia in domeniul medical este una reala si doctorii competenti din privat au si vor avea un viitor stralucit, tocmai pentru ca la stat, cancerul nu va face decat sa roada si sa consume energia celor de buna credinta care incearca sa faca ceva si sa impinga lucrurile inspre bine, inainte, intr-un mediu toxic, super-politizat, nepotist si plin de incompetenti, mai ales in punctele de decizie, unde se imparte banul si unde se ia deciziile strategice.

8 thoughts on “Doctorii falși – praf în ochii”

  1. Ca sa vezi si sa nu crezi:
    – După italianul parcagiu care a operat mai multe paciente, apar noi cazuri de medici falşi: ginecolog cu nouă clase
    https://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/dupa-italianul-parcagiu-care-a-operat-mai-multe-paciente-apar-noi-cazuri-de-medici-falsi-ginecolog-cu-noua-clase/

    – Încă un medic fals în România. Se lăuda că lucrează ca medic în Anglia, dar diploma sa era suspectă
    https://ziarulromanesc.net/observator/actualitate/inca-un-medic-fals-in-romania-se-lauda-ca-lucreaza-ca-medic-in-anglia-dar-diploma-sa-era-suspecta/

    – Au plecat încă 10.000 de medici din România. Vin în schimb medici falși
    https://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/au-plecat-inca-10-000-de-medici-din-romania-vin-in-schimb-medici-falsi/

    _____
    Cand eu spun ca socialismul/comunismul ca toate formele se egalitarism si marxism sunt boli mintale si dictaturile saracilor si prostilor nu ma crede nimeni. Uita-te la idiotul de mai sus cum se perpeleste de grija lenesilor si parazitilor care desi traiesc furand munca altor oameni care sunt jepcuiti de stat prin taxe si impozite, sustine ca nu trebuie lasati sa faca foamea. Hai sa le dam si case gratis, eventual sa-i lasam sa isi ia gratis ce le place si unde le place lor. De ce sa munceasca, sa plateasca taxe si impozite si din ce le ramane sa-si cumpere case, eventual cu credite, asa cum fac restul oamenilor, cand pot sa si le ia gratis? De la “capitalistii rai” care au. Evident. Doar n-o sa-i lasam sa faca foamea si sa doarma in strada?

    – Activista care ocupă ilegal case, un simbol nepotrivit pentru românii din Italia
    https://www.gazetaromaneasca.com/comentarii/activista-care-ocupa-ilegal-case-un-simbol-nepotrivit-pentru-romanii-din-italia/

    – Mădălina Gavrilescu, activistă pentru dreptul la locuință, a primit o decizie de expulzare. ”Vor să mă alunge din Italia pentru activitatea mea politică”
    https://www.gazetaromaneasca.com/observator/comunitate/madalina-gavrilescu-activista-pentru-dreptul-la-locuinta-a-primit-o-decizie-de-expulzare-vor-sa-ma-alunge-din-italia-pentru-activitatea-mea-politica/

    Reply
  2. “lenesii si parazitii care pot munci, trebuie sa faca foamea”

    Asa ar fi normal intr-o lume/tara normala, dar Romania nu este o tara normala. Uita-te de exemplu sa vezi ce debiteaza si halucineaza individul de mai sus. Ala care se lauda cu “performanta” lu’ sora-sa profesoara si lider de sindicat in invatamant, ala care debita idiotenii cu porcii din fermele din strainatate care cresc fara dinti in gura si sunt plini de puroi. Asa patesti cand nu ai discernamant, cand esti repetent la biologie si anatomie, cand crezi ce debiteaza tot felul de macelari si idioti, cand nu ai auzit in viata ta despre ce e aia “septicemie” si cum se manifesta si cand esti comunist ratat.
    Pe mine incep sa ma doara ochii de fiecare data cand ii citesc comentariile.

    Eterna si fascinanta Romanie…

    https://www.youtube.com/watch?v=aKnXMsVHPzU

    Reply
  3. “evident ca acolo unde sunt investitii si doctorii recunoscuti fac bani pentru ca lumea vine la ei”

    Asa crezi tu? Din pacate realitatea te contrazice.
    Asta este doar un mic exemplu si doar una dintre locatii:
    – Zeci de mii de românii se tratează la spitalele din Austria, 250 milioane de euro au cheltuit doar într-un an
    https://ziarulromanesc.at/zeci-de-mii-de-romanii-se-trateaza-la-spitalele-din-austria-250-milioane-de-euro-au-cheltuit-doar-intr-un-an/

    -Medicina austriacă în top: Primul pacient cu inimă artificială din Austria, echipă de 100 de medici și asistente
    https://ziarulromanesc.at/medicina-austriaca-in-top-primul-pacient-cu-inima-artificiala-din-austria-echipa-de-100-de-medici-si-asistente/

    _____
    “nu cunosc situatia din spitalele private deoarece din fericire nu am avut nevoie si din pacate, la noi la Craiova, la marginea lumii nu prea sunt spitale private, doar mici “prezente locale” ale brandurilor de top”

    Uite un mic exemplu de performanta la privat:
    – Cazul copilului care a murit la Sanador. Există dovezi că doctoriţa care l-a operat este vinovată de uciderea acestuia. Chirurgul e suspect în dosar
    https://bit.ly/2IbMwk7

    – Concluzie șocantă în cazul copilului mort la Sanador: un vas de sânge a fost înțepat în timpul operației
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/concluzie-socanta-in-cazul-copilului-mort-la-sanador-o-artera-a-fost-ciupita-in-timpul-operatiei-1063374

    – SCANDAL monstru la o celebră clinică privată din București! Un băiețel a murit după o banală operație! Părinții în stare de șoc: “Vii cu un copil sănătos şi pleci cu el în patru scânduri!”
    https://www.capital.ro/scandal-monstru-clinica-privata-bucuresti.html

    etc.

    ______
    “de aceea lanturi de spitaluri din afara nu fac investitii si nu intra in Romania, desi avem totusi forta de munca capabila si ieftina”

    hahaha! ce gluma buna!
    Vezi ce spunea Lori in comentariile ei: ” Daca ai tu senzatia ca rezidentii-s lenesi si “nu vor sa invete ca spaga” te invit sa intrebi orice rezident pe specializare chirurgicala de cate ori a pus mana pe un pacient in primii ani. Nu ai voie, e domeniul lu Don Profesor si nu e in interesul lui sa te invete.”
    Acum mai citeste inca o data titlul asta: “Concluzie șocantă în cazul copilului mort la Sanador: UN VAS DE SÂNGE A FOST ÎNȚEPAT ÎN TIMPUL OPERAȚIEI”

    _____
    “vrea sa tina captivi cat mai multi doctori la stat si sa puna pe fraierii care vor totusi sa fie tatati sa plateasca aiurea la privat, castigand astfel si din impozite si taxe colaterale”

    Sigur ca da, numai ca aia care castiga din taxe si impozitele pe care romanii le platesc la privat SUNT ALTE STATE, NU STATUL ROMAN. Vezi de exemplu linkurile de mai sus cu Austria, tara in care romanii sparg anual sume colosale pentru trtamente in clinici atat de stat cat si private. Iar Austria nu este singura tara in care romanii lasa bani cu caru.

    https://www.youtube.com/watch?v=NZCWGMyv-so

    Reply
  4. nu inteleg cam ce ai vrea dta sa faci cu lenesii si parazitii care iau alocatii de la stat? sa i lasam sa faca foamea? pai ce capitalism e asta in sec 21?sia luat si el o aura de umanism caci altfel era la groapa de gunoi a istoriei demult…

    Reply
    • Te cam contrazici singur.

      – “Evident ca fie la stat, fie la privat, institutiile in Romania sunt slabe, plimbatorii si verificatorii de harti nu isi fac treaba (putina oricum) nicaieri la stat si nenumarate anormalitati au loc – IN TOATE DOMENIILE…”
      – “coruptia este cancerul care creste si sporeste pe plaiuri mioritice… regula este NEPOTISMUL + SPAGA. Nu exista competitie reala pe posturi. Exista doar posturi create la comanda… Haos, incompetenta, nepotism, coruptie… SISTEMUL PUBLIC (de sanatate) ESTE IMAGINEA SOCIETATII. Banii sunt o problema secundara… datorita super-reglementarii… din cauza pomenilor oferite lenesilor si parazitilor… Atat de mare este rispia cu banii pentru paraziti…”

      Afirmatiile de mai sus sunt 100% ADEVARATE.
      Afirmatiile de mai jos sunt 100% FALSE.

      – “Singura solutie pentru Romania este sistemul privat care poate sustine si promova competitia si calitatea.”
      – “competitia (in domeniul medical) este una reala si (doctorii) competenti din privat au si vor avea un viitor stralucit, tocmai pentru ca (la stat), cancerul nu va face decat sa roada si sa consume energia celor de buna credinta care incearca sa faca ceva si sa impinga lucrurile inspre bine, inainte, intr-un mediu toxic, super-politizat, nepotist si plin de incompetenti, mai ales in punctele de decizie, unde se imparte banul si unde se ia deciziile strategice”

      Chiar tu ai confirmat falsitatea acestor doua afirmatii, oferind si o solutie care a fost pusa in aplicare de catre foarte multi oameni competenti si inteligenti:
      – “Bineinteles, ca fuga (medicilor) – mai ales a celor capabili si corecti care “nu se adapteaza”… Atat de crunta este oferta de munca incat tovarasii directori (de spitale) care in vremurile bune angajau pe ochi frumosi, doar prietenii, acum dau din colt in colt ce sa faca ca sa aduca personal…”

      Sa nu mai vorbim despre afirmatii de genul “Evident ca fie la stat, fie la privat, institutiile in Romania sunt slabe…” vs. “Singura solutie pentru Romania este sistemul privat…” care se bat pur si simplu cap in cap.

      Am pus in comentarii la penultimul articol cateva linkuri la articole care discutau situatia din medicina romaneasca si nu numai. Erau si medici rezidenti care spuneau cum stau lucrurile cu adevarat in sistemul de stat. Nici in sistemul privat nu se sta mai bine din motive foarte lesne de inteles:
      – cei care pregatesc si educa viitoarele cadre medicale sunt cei de la stat, adica “Don Profesor”
      – cei care deschid si conduc cabinetele si clinicile private sunt tot “Don Profesor” de la stat, care racoleaza pacienti de la stat si ii trimit in clinicile proprii
      – cei care lucreaza in clinicile private sunt educati si pregatiti de catre “Don Profesor” de la stat.

      Printre comentatori era si “Lori” o doctorita rezidenta prin Iasi care se pregateste sa plece in afara. Ce nu este clar din aceste comentarii:
      (discutiile sunt recente, din 20 ianuarie 2019)
      – “LOL. Din 10 rezidenti in anul meu au plecat deja 4. Inca 2 pleaca in urmatoarele luni si nici eu nu mai fac multi purici. Raman doar cretinii, ca doar aia nu vor/nu au unde pleca. Plm, isi merita soarta. Sa vezi de acum ce “ne mor copiii in spitale”.”

      – “Da, desteptii pleaca/au in plan, prostii si aia care profita de pe urma pacientilor raman. Sigur, gasesti 2-3 intr-un spital mare care se multumesc sa “salveze vieti” pe un salar mizer si in conditii si mai mizere, dar aia sunt exceptiile. Nu cunosc multi care au posibilitatea sa plece si raman aici sa se taraie. Or fi, dar nu prin spitalele unde am fost eu.”

      – “Eu nu stiu ce spui tu acolo, ca eu iti explic clar si cu exemple de ce majoritatea celor buni vor/au plecat. Ca unii buni nu pot ACUM (pt ca X, familie, whatever) nu inseamna ca nu vor pleca cu prima ocazie.
      Apoi mai tanara ta colega vorbeste din mijlocul unui spital unde exact, sunt doar bestii proaste (nu luam exceptiile, da?) pentru ca toti aia buni vor/ au plecat.

      Plm, cred si eu ca ne masturbam uitandu-ne la Occident. Nu e ca si cum aici avem conditii, respect, ocazia de a ne dezvolta si invata ceva (sa nu vorbim de salariu, poftim) sau ocazia de a trata pacienti care nu-s in 50% cazuri plini de cacat pentru ca familiile si statul n-au grija de ei.

      Lasa-ma cu “teoretic salariul tau in Franta”, ca aici pe o specialitate average (nu vorbim de anat patologica sau ATI) ai 4000/5000 salariu. Pune o chirie, masina, utilitati, gradinita la copil (privata, sa nu-l pocneasca vacile de la stat, care e 1500 lei) mancare (nu, puiu’ China la 6 lei kg nu e mancare) si salariul tau e fix o pula. Pe de alta parte in aproape orice alta tara poti trai decent cu salariul average. In Ro faci un cacat cu un salariu de 3 ori cat salariul minim.
      N-am dealer, ca nu-mi mai raman bani si de iarba.”

      – “Saaaau ia tu 100 medici random (tineri, ca unu 55+ nu mai are energie sa plece) si intreaba-l “Ba, am un post pt tine in Franta/Elvetia/oriunde nu e Romania pe un salariu average, in 2 luni iti aduci si boracii, vrei?”
      60-70 isi fac bagajele pe loc, 10 se mai gandesc o saptamana, restul spun “nu ma duc printre straini, aici in cacatul meu ma simt fericit”. Ghici din care categorie fac parte aia care refuza? Exact, dobitoci.
      Nu stiu care-s stereotipurile, mi se pare ca tu ai impresia ca medicii se simt cumva excelent pe la noi si trebuie sa ne convingi sa plecam sau ceva.”

      – “Nu are legatura cu salariile, neaparat. Multe specializari si-au schimbat durata de la 4 la 5 ani. S-a incetinit procesul de obtinere a hartogaraiei din cauza asta, dar nu incat sa impiedice pe cineva sa plece. In alta ordine de idei, n-am auzit de multi care sa spuna ca raman aici definitiv pt ca le-a crescut salariul. Or fi, dar ma indoiesc ca un numar atat de mare precum cel mentionat mai sus. Or sa plece dublu, culmea, ca acu’ e mai usor inafara EU gratie celor 5 ani, nu 4, pe specializare.”

      – “LOL, in Iasi si oriunde se da spaga la greu, e adevarat. Totusi, aia care-si permit sa dea spaga sunt ori strainii (care nu stau aici dupa rezidentiat) ori copiii de doctori sau whatever, care raman aici pentru ca au post asigurat de mami. Nu de alta, dar examenul potrivit sare de 200€ la UMF in Iasi, si eu (si multi dintre colegii mei) nu ne permiteam ca nu venim din neam de politicieni. Rezultatul? Tot maimute sunt, raman in Ro, n-au motiv sa plece.

      Cifrele pe care le arati tu se aplica pe anumite sectii la specialisti. Concret, pe nefrologie in Iasi iei 4200 lei in mana. Am explicat mai sus de ce nu sunt suficienti. Garzile rezidentilor nu sunt platite, again nu are legatura. Normal ca nu pleaca specialistii si who cares, sunt fosile fara cunostinte in mare parte. Urologie? 4500 lei. DZ? 3500. Geriatrie? vreo 3500.
      Apoi who gives a shit about Botosani City? In Iasi la nefro / urologie / asemenea se deschide un post la 2-3 ani (si sunt 10 rezidenti pe an, da? si il ia cine trebuie. Restul sa facem ce? Sa mergem in Tecuci sa tratam vacile?

      Nu contesta nimeni ca suntem cu muuuult sub restul Europei (shi, restul lumii) la pregatire si ghici ce? De aia si vrem sa plecam. Daca ai tu senzatia ca rezidentii-s lenesi si “nu vor sa invete ca spaga” te invit sa intrebi orice rezident pe specializare chirurgicala de cate ori a pus mana pe un pacient in primii ani. Nu ai voie, e domeniul lu Don Profesor si nu e in interesul lui sa te invete.

      Daca tu ai senzatia ca suntem o adunatura de bizoni care trecem anul cu vreo 20.000€ la UMF si o frecam la rece pe holurile spitalului inseamna ca nu ai vazut niciodata situatia din interior. Sunt multi cretini? Desigur. Inseamna asta ca ar trebui sa stam gramada aici si sa multumim pt 1000€? LOL.
      In Romania nu se duce nimeni (ma rog, inafara de fata lu’ Don Profesor) la UMF pt bani. Nu de alta, dar pana anul trecut luam 1600 lei in mana. Vanzatorii de la Kaufland aveau 2000 si bonuri.”

      ______
      Oamenii inteligenti (indiferent de domeniu) au facut sau se pregatesc sa faca treaba asta:
      – Cum protestezi eficient
      https://opencube.ro/cum-protestezi-eficient/

      – Unde a dat-o-n bara statu’ romulan
      https://opencube.ro/unde-a-dat-o-n-bara-statu-romulan/

      – Teodorovici este epic
      https://opencube.ro/teodorovici-este-epic/

      – Interviuri; oamenii…
      https://opencube.ro/interviuri-oamenii/

      etc.

      Reply
      • da, nu stiu formularea respectiva ce am vrut sa spun, cred ca ma refeream la cazul asta cu doctorii fantoma ca indiferent unde au fost (sau or fii) …

        evident ca privatul nu poate sa se dezvolte singur cata vreme si reglementarea il gatuieste; ma refer mai ales la amenitarea sabiei lui Damocles cu care politicienii si factorii de decizie din DSP-uri sau Sanepid-uri care sunt controlate politic le au asupra privatilor; practic, nu poti deschide o policlinica daca nu ai spatele asigurat la aceste institutii oficioase; evident ca acolo unde sunt investitii si doctorii recunoscuti fac bani pentru ca lumea vine la ei, lucrurile stau altfel; nu cunosc situatia din spitalele private deoarece din fericire nu am avut nevoie si din pacate, la noi la Craiova, la marginea lumii nu prea sunt spitale private, doar mici “prezente locale” ale brandurilor de top;

        insa evident problema principala este monopolul impus de stat asupra preturilor; preturile acoperite de casa de sanatate pentru serviciile medicale oferite de doctorii din privat sunt glume proaste: 15 lei sau ceva de genul pentru o consultatie; atat ofera casa de sanatate unui doctor din privat care accepta sa lucreze cu casa si sa ofere servicii medicale asiguratilor la stat; nici macar la stat unde bolnavii sunt tratati pe banda rulanta si resursele sunt oricum amortizate in zeci de ani nu se poate functiona cu asemenea tarife;

        asta arata batjocura cu care priveste statul domeniul medical si faptul ca nu are de gand in niciun caz sa stimuleze privatul ci doar vrea sa tina captivi cat mai multi doctori la stat si sa puna pe fraierii care vor totusi sa fie tatati sa plateasca aiurea la privat, castigand astfel si din impozite si taxe colaterale;

        probabil acest aspect – deloc discutat si tratat in presa – al preturilor pe care casa le ofera doctorilor din privat (cei cu contract) pentru serviciile catre asigurati este de fapt principala problema actuala a sistemului medical si singurul loc unde se poate face ceva concret; de aceea nu avem nici investitii masive, de aceea lanturi de spitaluri din afara nu fac investitii si nu intra in Romania, desi avem totusi forta de munca capabila si ieftina

        presa romaneasca este prea ahtiata dupa scandal si pare sa omita problemele esentiale si reale, focusandu-se in schimb pe zgomot si macaneli ieftine; prea mult timp au consumat cu amuzamentele astea ieftine si cu proasta aia de macane tot felul de aiureli; parca e competite intre ea si Ecaternia Abramburica care macane mai mult legat de “schimbari majore” sau “reforme spectaculoase” ca sa apara la stiri

        Reply
      • “cei care deschid si conduc cabinetele si clinicile private sunt tot “Don Profesor” de la stat, care racoleaza pacienti de la stat si ii trimit in clinicile proprii” – da, dar este o mica mare diferenta; lumea se duce doar la cei buni, nu orice don profesor isi poate deschide o policlinica si poate avea clienti; cunosc insa un singur caz, o dna profesoara internista care face dosare pe banda si isi cheama pacientii acasa unde ii taxeaza pentru consultatii fictive ca sa elimine complicatia spagii; dar cei care au clinici private nu trebuie acuzati in masa: nu au de ales si multi s-ar descurca fara problema in privat, dar din fericire, nostalgia (si obisnuinta) inca ii tine legati si de stat;

        Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.