Statul Politienesc – singurul castigator din Tragedia Alexandrei

Au inceput deja sa apara pe ici pe colo pe la TV mici influenceri ai statului politienesc: “cum se poate dom’le in ziua de azi a tehnologiei sa nu putem urmari un apel telefonic de unde e facut?!”. Reculul este firesc din partea incompetentilor din sistem, dar nu doar acestia pompeaza, cat mai ales ofiterii ascunsi din presa ai SRI-ului. Este asadar o ocazie de a detecta securistii din presa fara mari dubii.

Legea SRI-ului care le facea lor munca floare la ureche presupunea interzicerea vanzarii cartelelor telefonice anonime plus alte permisiuni oferite pe tava SRI-ului legate de dreptul de a urmari pe oricine, oricand. Celor care au uitat povestea, le reaminesc ca Ghita era principalul promotor al acesteia deoarece probabil noua lege i-ar fi adus noi contracte bombe nucleare, caci “securitatea se face cu bani” dupa cum stim.

Acestor promotorii ai statului politienesc, le reamintim ca localizarea apelului actual nu are nici in chin nici in maneca cu identificarea apelantului si se putea face si acum. Nu reiau toate informatiile vehiculate din abundenta zilele acestea in presa, dar reaminesc pe scurt celor care poate au pierdut-o: nenea care a raspuns la 112, a pornit cam la peste o ora de la primul apel aplicatia de localizare, doar pentru a-si da seama ca nu stie cum se foloseste.

Este evident cred eu pentru toata lumea ca nu legile au fost problema ci oamenii care le aplica (sau nu).

Adevarata incompetenta insa a aparatusului administrativ din minunata noastra tara se va vedea insa la urmatorul cutremur zis si THE BIG ONE. Cum statistica la nivel mondial arata o oarecare crestere a frecventei cutremurelor mai puternice decat maximele istorice (probabil un artefact al cresterii acuratetei detectarilor si/sau al cresterii cantitative a seriilor numerice), nu este deloc exclus ca THE BIG ONE sa fie cu o iota mai mare ca cel din 77.

Este adevarat ca in urma celui din 77 s-au schimbat normele in constructii. Echivalentul legilor, sa zicem, in cazul de fata (si al investitiilor in sisteme avansate tehnologice de monitorizare). Problema este ca in ciuda normelor (ca si in ciuda legilor existente in cazul de fata) si dupa THE BIG ONE, luarea la boabe marunte a dezastrului care va urma, va scoate la iveala ca normele nu au fost aplicate, ca inspectorii in constructii doar ia spagi si nu verifica nimic, pe scurt vom vedea ca coruptia ucide. Si coruptia va ucide in continuare pentru sute de ani, daca nu cumva Dumnezeu va aduce cumva o cernere care sa limpezeasca apele.

1 thought on “Statul Politienesc – singurul castigator din Tragedia Alexandrei”

  1. Ca să fac un teaser pe stilul Click și Libertatea: români, ceea ce vi se pregătea demult este gata !

    Legea de care vorbeai ca o probabilitate tocmai a ieșit. Nici măcar cu dezbatere parlamentară, ci pe OUG semnată direct de m’am Veorica: OUG 62/2019. Intră în vigoare treptat, începând cu 3.09 până în sept. 2020.

    Interdicție la vânzarea de cartele pre-pay fără buletin? Checked ! Obligarea operatorilor de telefonie mobilă să transmită către STS by default (și alte agenții stabilite ulterior prin HG) informații de localizare a telefoanelor (cell ID si Google ASL)? Checked! Și multe alte “bunătăți”.

    Dacă doamna prim ministru V.D. a fost așa cuminte și le-a făcut “băieților” pe plac, o fi așa greu să fie și prima femeie președinte în România? Guess not !

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.