Când doar bufonii mai au curaj să critice regele

Atacul asupra libertatii de exprimare in SUA – dar si in vest – sub stindardul corectitudinii politice a atins deja de demult semne de alarma si singura dilema pentru mine este daca cezarul noii religii imbracate in hainele ideologiei multiculturarismului si diversitatii a traversat deja rubiconul. Daca mai era nevoie insa de vreo dovada, iata inca una: asa cum in vremuri istorice de mult apuse, regele nu putea fi contrazis de supusi si singurii care aveau curajul sa ii mai paseze cate o pastila de adevar erau clovnii, tot asa in ziua de astazi, comediantii sunt – precum clovnii de alta data – singurii care mai au curajul si posibilitatea sa spuna adevarul – mai mult sau mai putin ascuns, camuflat sau codificat.

Discursul lui Gervais de la Golden Globes din acest an este doar un exemplu, dar exista si altele …

https://www.youtube.com/watch?v=sR6UeVptzRg

Poate s-ar imbata unii cu iluzia ca totusi, libertatea de exprimare este garantata in SUA prin constitutie si ca totusi inca nimeni nu a fost condamnat etc, raspunsul evident este ca banarea pe Google si/sau Facebook este o masura indeajuns de coercitiva precum o eventuala condamnare si acuzare la vreun tribunal. Voi detalia de ce. Sa presupunem ca esti un gura-sloboda si spui o prostie pe Google / Facebook. In ziua de astazi, nu poti trai ca ziarist fara Google si Facebook (sau Twitter in SUA) . Este o utopie sa crezi ca poti supravietui cu un blog amarat sau pe retele sociale alternative unde nu exista cenzura. Cenzura corporatiilor este mai puternica in ziua de astazi decat tribunalele care poate te-ar condamna la 3-6 luni inchisoare sau ti-ar da o amenda de 500$ daca folosesti cuvantul poponar.

In schimb, Facebook / Google / Twitter iti pot bana contul si te pot ahinila digital. Daca esti ziarist si ai un oarecare brand, inchiderea contului face mai mult ca o amenda de 500$. Iar cum inteilgenta artificiala devine din ce in ce mai performanta, o sa fie destul de greu pentru tine sa o iei de la zero chiar daca sa zicem ca 3-6 luni te-ai pocai ca ai folosit limbaj care “nu se incadreaza” in “standardul comunitatii” si ai plange singur in camera, incercand sa te aliniezi si sa te “vindeci” de “ura” care te stapaneste si pentru care ai fost pedepsit de “comunitate”. Chiar si cu o identitate falsa sau cu un brand “spalacit”, restartul carierei tale iti va fi imposibil. Cel mai clar exemplu este poate Alex Jones care dupa blocarea conturilor pe diversele retele sociale, a fost banat ulterior pe Youtube si peste ceva timp a fost taiat si de la Paypal. Idem, nu putini “nealiniati” au fost taiati de pe Patreon pentru ca “foloseau un limbaj al urii” iar Mailchimp l-a banat recent pe Stephan Molyneux – un filosof (mult spus, mai mult comentator / youtuber) nealiniat doar pe baza unor acuzatii ale unor idioti utili, “gardieni” ai noii ideologii care l-au parat si l-au acuzat ca este “nationalist alb”.

Ca orice organism sanatos cand da de cancer si in SUA au fost ceva reactii la aceasta tumoare a cenzurii marilor corporatii aliniate ideologic culmea cu aceasta hidra greu de numit si descris dar pe care o vom numi in continuare religia diversitatii. Poate una dintre cele mai eficiente reactii care ar fi avut efect a fost propunerea lui Trump la un moment dat de a declara marile corporatii ca utilitati publice, deci a le interzice banarea oricui pe criterii de “limbaj” folosit. S-a intamplat asta cand Twitter a banat contul lui Trump, deci reactia lui Trump a fost mai mult una de razbunare personala sau poate de amenintare. Sau poate s-a mai gandit si s-a mai consultat si a realizat ca nu prea are ce sa faca in fata armatei de case de avocatura si in fata miliardelor ascunse in offshore-uri ale marilor coporatii care conduc lumea. Pare greu de crezut, dar presedintele SUA este in fapt impotent in fata conturilor de miliarde ale companiilor din offshore-urile din intreaga lume. Daca nici dupa razboiul impotriva terorismului si a atentatelor care au avut loc si cu ajutorul transferurilor de bani nu s-a putut face nimic impotriva offshore-urilor, cred ca putem deja declara cine este un centru de putere mai mare in lume: corporatiile sau puterea politica, chiar varful acesteia.

In ultimul timp insa, nu am mai auzit vehiculata ideea declararii ca utilitate publica a Google / Facebook / Twitter si prin urmare franarea macar pentru o vreme a avantului noii politii a gandirii impuse prin principalele puteri tehnocrate care domina lumea de astazi.

Evident, exista reactia adaptarii si ajustarii la coercitie si vedem ca americanii nu au deloc lipsa de mijloace. Rezistenta prin umor si adoptarea limbajului subersiv sunt pe de o parte si o solutie dar si un indicator. Similar felului in care comunicatorii aflati sub tutela comunista reuseau sa fenteze cenzura, procese similare au loc acum in SUA si in vest, printr-o arta triviala dar care iata ca nu este deloc triviala: stand-up comedy. Unii sunt chiar foarte optimisti si cred ca comediantii pot chiar salva primul amendament care garanteaza dreptul la libera exprimare. Din pacate nu stiu ce inseamna teroarea comunista si lasitatea umana. Mai ales o populatie de moluste nevertebrade conditionate fara efort prea mare prin masinaria de propaganda si tehnicile perfectionate de inginerie sociala cu greu poate fi terzita din somnul ratiunii sa perceapa riscurile si – si mai greu – sa opuna rezistenta si sa restaureze libertatile.

Multa vreme, personal am fost optimist ca sistemul federalist al SUA va permite ca experimentele sociale negative sa fie testate local si ulterior respinse, pe masura ce rezultatele dezastruoase se vor vedea. In plan economic, cel putin asistam la un asemenea fenomen cu dezastrul facut de socialism in California care se confrunta cu un exod al populatiei masiv inspre alte state, datorita taxelor mari si a presiunii bugetului social pe afacerile locale si prin ricoseu asupra nivelului de trai si calitatii vietii. Este poate doar o chestiune de timp pana California nu va avea incotro si va renunta la socialism, cat despre celelalte state care au beneficiat de forta de munca plecata din California – acestea isi vor consolida si mai mult orientarea pro-capitalista si prin urmare, riscul extinderii tumorii rosii la intreaga tara va fi depasit. Nu stiu daca ecuatia este aceeasi insa cand vorbim de dreptul la libera exprimare, care o data pierdut si o data introdusa cenzura, chiar si una soft, cu greu va putea fi eliminata pentru ca oricum societatea in ziua de astazi a creat un om cu doua fete care obliga la folosirea unui limbaj duplicitar si care cu greu descatusaza in comunicarea inter-umana ideile si mesajele veritabile, “impachetarea” limbajului fiind implicita si considerata o forma de “educatie” si chiar o norma.

Riscurile degradarii liberei exprimari sunt evidente. Nu doar ca noii idoli ai pietei ( dupa Francis Bacon – ideile vulgare schimbate intre oamenii galagiosi in targ/piata) au acum o noua amploare si un nou ecochamber mult mai zgomotos ca alta data, dar influenta acestor portavoci se va face din ce in ce mai simtita in cadrul statului si in intreaga societate pe masura ce tinerii spalati pe creier in aceasta perioada vor parasi facultatile si vor activa in societate.

De pe bancile universitatilor stangiste de astazi, se vor naste dictatorii de maine care nu doar vor anihila dreptul la libera exprimare, ci vor fi actorii unor crime si razboaie de o amplitudine direct proportionala cu avansul tehnologic recent si cu inovatiile in comunicarea sociala.

Acapararea portavocilor comunicarii de catre personaje dubioase gen Mark Zukerberg sau alti ne-oameni si avantul stangist datorat saturatiei cu binele a occidentului, a dus la deteriorarea drastica a mecanismelor de auto-reglare pe piata idelor politice, a comunicarii si dezbaterii publice si mai ales a efervescentei si independentei invatamantului unde diversitatea de opinie, valorile democratiei si morala crestina au fost inlocuite cu o ideologie diafan conturata denumita mai sus religia diversitatii. Aceasta promite apararea tuturor, dar calca in picioare drepturile majoritatii, scandeaza apararea persoanelor de orice sex, religie, orientare sexuala sau alte criterii de deparare, dar urmareste clar depersonalizarea si eliminarea individualitatii si specificitatii prin alinierea si incadrarea in patternuri de gandire si comportament bine definite si de asemenea, loveste puternic in simbolurile care au consolidat lumea contemporana.

Aceasta religie are clar un singur obiectiv: aharhia si un plan de actiune evident: dezbinarea. Separand recursiv noile diviziuni in clase din ce in ce mai mici, este imposibil ca in cele din urma, o persoana sa nu se regaseasca incadrata intr-o categorie ostracizata. Bunaoara, daca acum 20-30 de ani, din punct de vedere sexual aveam heterosexuali si homosexuali, acum avem hetero, homo, trans, bi si alte cateva cincizeci de diviziuni. Prin urmare, chiar daca esti homosexual dar nu esti de acord sa folosesti pronumele trans, poti fi ostracizat. Diviziunea este multipla in sensul ca are loc pe mai multe planuri: si la nivelul societatii si la nivelul diverselor grupari in societate. De exemplu, exista chiar si unii crestini care considera ca folosirea pronumelor este o obligatie pentru crestini, chiar daca nu sunt de acord si nu accepta devierile sexuale. Evident o prostie. Insa, acest duh al diviziunii pune stapanire peste toti si peste toate. Nimeni nu este ferit. Sa trecem insa peste separatia sexuala. Sa zicem ca faci parte dintr-o clasa noua, protejat si favorizat de noua religie a diversitatii. De exemplu, esti imigrant. Spaniol sa zicem, in SUA. Daca insa votezi cu Trump, te-ai ars. Conform noii religii, tu esti un ratacit. Desi teoretic fiind imigrant hispanic, deci minoritar, esti protejat si favorizat pentru ca secole de-a randul ai fost oprimat de patriarhia alba, pentru ca votezi cu Trump tu esti bolnav si trebuie sa fi reeducat asa cum Germania a facut cu nazistii dupa razboi, investind bani in programe active de “reeducare” si avand politici oficiale si sustinute de “stergere” a orientarii naziste (trumpiste in cazul de fata). Dar chiar daca esti imigrant hispanic transgender si nu votezi cu Trump, e posibil sa te arzi pentru ca stramosii tai i-au inrobit pe azteci si i-au impuscat pe amerindieni, deci ai grija ce gandesti si ce spui pentru ca la fiecare pas, te paste o capcana si poti fi clasat intr-o categorie “nasoala”.

Viitorul este sumbru si oricat de mult am dori sa ne amagim ca s-a mers prea departe si este doar o chestiune de timp pana cand gluma proasta a corectitudinii politice va fi scuipata ca o sputa imputita a unei gripe pe cale de vindecare, tare mi-e teama ca trezirea este imposibila si demonii tehnocratiei abia isi arata coltii, viitorul fiind mult mai sumbru.

11 thoughts on “Când doar bufonii mai au curaj să critice regele”

  1. SOV de la “zu Haus” ii indeamna pe romani sa investeasca:
    https://www.facebook.com/SorinOvidiuVintu/photos/a.296667923876644/1268217543388339/

    Sarind peste faptul ca strategia pe care o propune este in mare parte pierzatoare in ziua de astazi si ca te baga in saracie… Luati de investiti si faceti afaceri in Romania!
    https://www.facebook.com/NicoletaPloscaruOfficial/posts/2512871708992681

    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/midiile-romanesti-interzise-autoritatile-au-uitat-sa-intocmeasca-un-document.html

    ROTFL!

    _____
    Imi mentin in continuare parerea mea: este o prostie sa investesti si sa faci afaceri in Romania. Ma rog, asa patesti atunci cand esti prea prost incat sa gasesti Bulgaria pe harta iar cursul valutar stabil, impozitul de 10% pe profit si 5% pe dividende, coruptia si birocratia mica iti stau in gat si preferi cursul valutar haotic si inflatia mare, impozitul de 16% pe profit si 16% pe dividende plus coruptia si birocratia infernala la care se adauga IQ-ul de parameci al plagiatorilor si incompetentilor din bugetarimea mioritica.
    Curat murdar, coane Fanica!

    http://www.nomoretax.eu/wp-content/uploads/2016/10/DHP_brochure_BG.pdf

    _____
    Stiti care este partea cea mai distractiva?
    Toate aceste lucruri se intampla dupa ce in sfarsit romanii au descoperit internetul si promovarea pe internet!

    https://www.youtube.com/watch?v=QkMzr17TQw0&list=PLeoy0zUu6bqkQSEfS-jLYS7I2kLEIWkJh&index=6&t=0s

    Reply
    • SOV un incult financiar; a facut bani din bisnita si acum se crede mare strateg; tare-as vrea sa-l vad pe el punand o treime la pacanelele bitcoinului; + ma mira ca un babac trecut prin inflatia tranzitiei si atatea crize nu zice nimic de aur; aia cu terenurile agricole e cam greu de facut, trebuie sa ai cui sa-l dai sa lucreze altfel nu prea mai esti sigur de randamente, oricat de mari sperante sunt ca vor creste preturile;

      asta cu cresterea pretului la terenurile agricole e un mit: cresterile care au fost, au fost, acum o sa mai inceapa si scaderi; terenul e la urma urmei doar o componenta din intregul proces agricol, degeaba ai teren daca nu ai cum sa tranporti granele sau trebuie sa iti faci singur silozuri ca administratia Dunarii nu e in stare sa faca niste rute de acces la porturi ca sa poata fi transportate granele cum trebuie pe apa … etc

      Reply
    • 1. SOV este un papagal care a avut noroc ca se batea pe umar si statea la baute cu tot felul de lingai cu functii inalte inclusiv sefi SRI, asa ca l-au lasat sa-si faca de cap cat timp au putut trage de pe el bani, promovare media, etc. Cand nu au mai avut nimic de castigat de pe urma lui, l-au pus acolo unde ii este locul real.

      SOV este un semidoct si un pseudointelectual care se crede buricul pamantului din toate punctele de vedere. Strategia lui de investitii nu are nici o aplicabilitate rationala si te baga rapid in faliment garantat. Eu ii urmaresc postarile dintr-un motiv foarte simplu: a avut acces la foarte multe lucruri, institutii si persoane la care oamenii de rand nu puteau accede. Este interesant sa le observ modul de gandire si “performanta” de orice fel incusiv intelectuala. Stiam ca oamenii astia ca SOV plus clica lui de politicieni si securisti sunt de o prostie si o infatuare colosala, incat a devenit de-a dreptul distractiv sa observ ce le debiteaza mintea si mai ales sa vad comentariile idiotilor care sunt de acord cu ei si ii sustin.

      Am avut o “revelatie” in domeniul asta dupa ce am citit cartea lui Sima “Marea spovedanie a brokerului fugar”. Daca nu ai citit-o ar fi bine sa o faci. Ai sa te crucesti cand ai sa citesti despre coruptia, prostia, lipsa de educatie, experienta si inteligenta a multor politicieni, inclusiv ministri care investeau prin serviciile de brokeraj oferite de Sima.
      Sima are in cartea sa capitolul 9 intitulat “SOV si Junimistii”. Sa nu mai vorbim despre alte capitole dedicate securistilor, unor “celebre afaceri” de stat sau unor “personalitati” ca Udrea, Ponta, Iohannis, etc.
      Poti sa-i vezi cuprinsul si sa citesti o parte din ea aici:
      https://vdocuments.site/cristian-sima-marea-spovedanie.html

      _____
      2. In ultimele luni face ocolul internetului romanesc urmatorul articol:
      https://www.art-emis.ro/analize/ne-plangem

      In ultimele zile face ocolul internetului romanesc urmatorul articol:
      https://gandeste.org/adevaruri/mirel-palada-de-profundis-sinteti-prosti-si-o-sa-muriti-saraci-si-prosti-pentru-ca-tineti-cu-oricine-altcineva-nu-cu-tara-voastra-nu-cu-neamul-vostru-nu-cu-pamintul-vostru-nu-cu-sarea-voastra/98268

      ______
      3. Se pare ca tema ta de WordPress are niste probleme cu tag-urile (de baza) html. Am mai observat treaba asta mai de mult timp.

      In comentariul meu de mai sus am postat un link dintr-o lista de sase filmulete. Tie iti afiseaza lista incepand de la primul element din lista, nu de la al cincilea asa cum l-am pus eu. Am pus lista intreaga sa poata fi vizionata de cine doreste, dar linkul pus de mine era referitor la filmuletul nr. 5 intitulat “King of Seafood – BLACK SEA FISH PARTY + Unseen Danube Delta, Romania!”, relevant pentru discutia cu midii/scoici si rapane/melci:
      ” &list=PLeoy0zUu6bqkQSEfS-jLYS7I2kLEIWkJh&index=5 “

      Reply
  2. “California nu va avea incotro si va renunta la socialism, cat despre celelalte state care au beneficiat de forta de munca plecata din California – acestea isi vor consolida si mai mult orientarea pro-capitalista”

    Asta s-o crezi tu!
    Prietene, tu nu ai priceput nimic din felul in care comunismul s-a instalat in Romania, cum a prosperat si cum a decazut, ca de disparut nu a disparut nici acuma. Marxistii nu renunta la marxism nici macar cand ajung sa-si dea in cap si sa se omoare intre ei, pentru simplul motiv ca sunt o gloata de incompetenti incapabili sa-si castige un trai decent decat prin FURT INSTITUTIONALIZAT deghizat in doctrine utopice egalitariste ca de exemplu “contract social” si “datorie fata de tara”.
    Un om inteligent si sanatos la cap nu da doi bani pe asemenea bazaconii pentru simplul motiv ca este singura persoana responsabila din viata sa care se trezeste dimineata, se duce la munca, iar din rezultatele muncii lui isi plateste utilitatile, necesitatile, locuinta, etc nu din munca si banii altora, ci numai din munca si banii lui. Asa ca un om inteligent si sanatos la cap ESTE UN INDIVID “EGOIST” care nu-si imparte rezultatele muncii lui cu alti oameni si nici nu da bani la stat pentru ca… “contract social”, ca de aia e inteligent si nu idiot.

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/taxes/tax-proposals-rising-in-california-again/

    _____
    “De pe bancile universitatilor stangiste de astazi, se vor naste dictatorii de maine care nu doar vor anihila dreptul la libera exprimare, ci vor fi actorii unor crime si razboaie de o amplitudine direct proportionala cu avansul tehnologic recent si cu inovatiile in comunicarea sociala.”

    Nu vor face nimic. Pentru crime trebuie sa ai pe cine sa omori, iar oamenii inteligenti parasesc deja lumea vestica cu capital cu tot, iar pentru razboaie trebuie sa fi capabil sa generezi profituri, lucru imposibil la marxisti daca nu au pe cine fura, fapt care in situatia cea mai fericita ii va aduce in colapsul blocului estic comunist, iar in situatia reala vor agunge in situatia Venezuelei de astazi care au ridicat sobolanul la nivel de delicatesa culinara.

    _____
    “Acapararea portavocilor comunicarii de catre personaje dubioase gen Mark Zukerberg sau alti ne-oameni si avantul stangist datorat saturatiei cu binele a occidentului”

    Mai de vreme sau mai tarziu, din cauza ca marxismul duce inevitabil la colaps social si economic, va aparea o revolutie reala dupa care toti maharii astia marxisti in frunte cu Zukerberg, Page & Brin, etc. vor avea aceeasi soarta cu bolsevicul Trotsky si vor sfarsi cu testele zdrobite cu ciocanul. Asta este prostul obicei al istoriei: ii casapeste in cel mai sageros mod pe “progresistii” de stanga. Este doar o chestiune de timp.

    https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fparadiseandutopia.files.wordpress.com%2F2015%2F09%2Ftrot.jpg

    https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fmedia.gettyimages.com%2Fphotos%2Fleon-trotsky-lays-dying-in-hospital-in-mexico-city-after-the-exiled-picture-id78984576%3Fs%3D594x594

    https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fs3.amazonaws.com%2Fs3.timetoast.com%2Fpublic%2Fuploads%2Fphotos%2F6528622%2Ftrotskydeathbed.jpg%3F1477469643

    _____
    “religia diversitatii. Aceasta promite apararea tuturor, dar calca in picioare drepturile majoritatii, scandeaza apararea persoanelor de orice sex, religie, orientare sexuala sau alte criterii de deparare”

    In lumea vestica…
    majoritatea alba = noua burghezie
    minoritatile de orice fel = noul proletariat

    http://www.rostonline.ro/2015/08/flagelul-corect/

    https://www.egumenita.ro/produse/detalii/3215-corectitudinea-politic%C4%83-%E2%80%93-o-ideologie-neo-marxist%C4%83-marxismul-cultural-%E2%80%93-noua-utopie

    _____
    “Viitorul este sumbru si oricat de mult am dori sa ne amagim ca s-a mers prea departe si este doar o chestiune de timp pana cand gluma proasta a corectitudinii politice va fi scuipata ca o sputa imputita a unei gripe pe cale de vindecare, tare mi-e teama ca trezirea este imposibila si demonii tehnocratiei abia isi arata coltii, viitorul fiind mult mai sumbru.”

    Viitotul va fi mai sageros. Se va ajunge la colaps economic si social si marxistii se vor omora intre ei pe capete incercand sa gaseasca un tap ispasitor si un prost bun de plata, numai ca inteligenta si capitalul vor fi de mult plecate prin Asia si prin offshoreuri, asa ca “Venezuela” este viitorul vestului. Peste tot pe unde s-au instalat au inceput cu masacre si au sfarsit in colaps si foamete. In razboaie civile se vor decima intre ei, inclusiv rasial si religios, iar daca ii mananca undeva sa inceapa razboaie modniale vor fi stersi de pe fata pamantului. Intre timp, natiuni ca Rusia, India, Pakistan, Coreea de Nord, etc. au devenit puteri nucleare si nu vor mai sta la discutii si glume cu marxistii vestici. Alte natiuni se ridica si se dezvolta pe plan militar si in viitor pe plan nuclear. Turcia si Iranul stau la rand si este doar o chestiune de timp pana cand vor avea arsenal nuclear. Si nu sunt singurele.

    https://en.wikipedia.org/wiki/War_in_the_Vend%C3%A9e
    https://en.wikipedia.org/wiki/Dekulakization
    https://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor
    etc.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.