Arafat, Cercel, Tamiflu si rata cazurilor severe

Arafat a dat la conferinta de presa un exemplu prin care sa justifice existenta unui comitet super comisie de comunicare (vrajit) cu privire la criza – caci asta e urgenta, in restul suntem pregatiti.

Nu insist pe numele acestei comisii / comitet care este in sine aberant. Arafat a dat exemplul urmator: “Sa zicem ca cineva anunta ca polidinul vindeca de coronavirus. Cine lanseaza zvonul poate are interesul sa vanda Polidin. Daca a vrajit 100 de oameni, si-a facut interesul. De aceea e nevoie de aceasta comisie!” – a concluzionat Arafat.

In coltul opus lui Arafat se afla Cercel care acum 2-3 saptamani a stimulat vanzarile de Tamiflu prin lansarea zvonului (mai mult a reclamei) ca Tamiflu vindeca de gripa. Iata deci cine sunt cei care ne vor apara de Coronavirus.

Ca fapt divers, mai inainte in aceeasi conferinta, Cercel a mentionat rata cazurilor severe ca fiind 2-3%, ceea ce este total fals. 2-3% este rata mortilor, cazurile severe sunt 20%, conform datelor de pana acum. Cifrele astea le poate oricine urmari pe site-ul worldofmeters pe care l-am tot recomandat pe-aici: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Ma intreb daca a fost doar o chestiune de exprimare sau Cercel chiar e atat de paralel cu realitatea. Culmea e ca niciunul de la masa nu l-a corectat si nici ziaristii – semn ca toti sunt in pom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.