CORONAVIRUSUL ȘI MEDICINA CHINEZEASCĂ

Am discutat în mai multe articole despre tembelsimul produselor naturiste și încrederea prostească în “medicina” alternativă. Am inventat și un cuvânt care să descrie fenomenul alopatofobia:

Filonaturismul [1] si alopatofobia [2] devin o obsesie mai mult decat bolnavicioasa si dau spre schizofrenie patologica in toata regula cu toate componentele corespunzatoare:
– delir – convingeri care nu se bazeaza pe realitate;
– halucinatii senzitive: de fiecare data cand consuma ceva “naturist”, filonaturistul se simte mai bine;
– senzatii incoerente: convingerile anti-alopate sunt atat de puternice incat nici fiziologic nu mai reactioneaza normal la medicamente ci doar la “naturiste”; un astfel de bolnav nu va mai lua coldrex sau aspirina daca raceste, pentru ca oricum nu il va ajuta, ci va lua in schimb produse “naturiste” care bineinteles il vor face sanatos instant;
– lipsa emotiilor: insista jenant cu sfaturile lor chiar si in cazuri dificile, cum e de exemplu tata; nu poti recomanda unui pacient de cancer sa renunte la citostatice si sa bea apa cu lamaia decat daca nu mai poti sa simti nimic emotiv;

POATE SA VINDECE LĂMÂIA CANCERUL?

Pentru că articolul referit mai sus este din 2012 și nu am mai scris de mult țin să fac un update la starea tatălui meu care a urmat tratamente citostatice după operația de cancer de colon: starea este bună, adică a ieșit de sub urmărirea periodică de 5 ani care este cumva o limită de bun simț pe care sistemul de sănătate o oferă pacientului. Adică timp de 5 ani a beneficiat de internare periodică și analize specifice (RMN, ecografie, raze, etc) în cazul că exista remisie a cancerului. Din păcate, fiind încăpățânat și trecând și prin altele (nu la fel de nasoale) nu mai vrea să audă de RMN. Markerii îi face însă la un an și deocamdată stă bine.

Nu știu dacă am mai menționat prin alte articole pe blog, dar pe lângă tata, în familia mea am mai avut alte 2 cazuri de cancer de colon, de asemenea trecute cu bine mulțumită și citostaticelor care îi scot din minți pe retardații speriați ca de bombe de orice lucru bun care există pe lumea asta.

Să ne întoarcem însă la China. După cum știm, medicina tradițională chineză are la noi o faimă mai mare decât la ea acasă. Orice rahat care vine din China și este vândut ca fiind “tradițional chinezesc” este vândut la supra-preț, aproape dublu decât rahaturi similare produse local care nu conțin pe ele faimosul (în cazul de față) Made in China. Cordyceps, Biocalciu, Biozinc, Spirulina, Chitosan, Jiajun, Aculife și multe alte rahaturi similare se vând la supra-preț dacă vin din China, deși oricum nu au nicio utilitate, ba în unele cazuri pot chiar provoca cancer de ficat cum ar fi Spirulina despre care am scris și un articol. Nu mai zic de metodele “tradiționale chinezești” de vindecare de diverse probleme și boli – e prăpăd în piața de iluzii. Șmecheri nenumărați au făcut averi imense vânzând tot felul de prostii credulilor și fraierilor. Cunosc personal un astfel de șmenar care acum vinde filtre de apă (legate cumva de China, fie prin design, fie prin ceva componente – sincer nu am habar deoarece l-am flituit din prima). În general însă, la partea de “tehnologie” Germania bate China. Adică dacă vinzi o mașină de făcut rahat Made in Germany, de departe o vinzi mai scump decât una de făcut rahat Made in China. Chinezii sunt așadar faimoși pentru medicamente naturiste “puternice” care se bazeaza pe o “istorie” de peste 5000 de ani și prin “tehnici” și practici miraculoase “testate de timp” care te vindecă instant.

Acum cu Coronavirusul sunt tare curios dacă vânzările la aceste rahaturi chinezești vor scădea măcar cu 1%. Adică e la mintea cocoșului că chinezii nu au fost în stare să se protejeze și să lupte cu virusul pentru că altfel, nu ar muri pe capete acolo unde nu au parte de spitale. Iată și datele care confirmă ce spun:

Avem așadar o rată a mortalității imensă în provincia Hubei cea mai lovită de pandemie. Nu doar că spitalele sunt supraîncărcate și bolnavii nu au toți parte de un doctor sau de medicamentele necesare, dar mulți nu au cum să ajungă la spital: transportul public este oprit, benzinăriile închise și armata a blocat drumurile. Biciclete mai trec sporadic prin oraș, dar în rest e imposibil să ajungi la spital dacă stai departe de spital.

Într-adevăr, corelația nu înseamnă cauzalitate. Dar … oricum, la câte informații au tot apărut despre cum se grămădesc chinezii la spital în loc să se grămădească prin păduri să caute rădăcini tradiționale din care să-și facă leacuri, este probabil clar pentru oricine are ochi să vadă că medicina modernă este mult mai apreciată decât medicina tradițională chinezească, chiar în China, acolo unde oamenii o practică de 5000 de ani și totuși când sunt de partea cealaltă a tejghelei, merg la spital și la doctor.

3 comments

  • 3% mortalitate? Si se face atata caz de asta? Gripa normala are un procentaj similar. In exact 2 saptamani voi fi in Bangkok. Si asta pentru ca nu sunt “socat” si “inspaimantat” ca turmele. Nu te contrazic, insa am si eu argumentele mele. In afara de tonele de informatii sau dezinformatii online, am cunoscut anul trecut un indian ce lucreaza pentru o comp. faramceutica in US, si tipul mi-a spus ceva de genul: nu mai vei crede daca iti voi spune ca peste jumatate din medicamentele de pe piata nu au nimic de-a face cu ceea pentru ce sunt prescrise. Placebo face minuni, se pare, iar ei profita. Nu neg medicina, si nu am avut experiente negative, insa sincer, un singur lucru NU AS ACCEPTA vreodata: chimioterapia. Am un coleg, fost legionar, a facut cancer la glanda tiroida. De la chimioterapie a facut cancer la colon, un an mai tarziu. Acum e tot putred in interior, ia medicamente foarte puternice care ii fac viata un cosmar. El insusi spune ca a rezistat atatia ani datorita vointei lui. Pentru raceli si gripe, evident ca un ceai face mai mult ca un paracetamol. Am avut gripa acum doua saptamani, iar medicul mi-a prescris probiotice si un antipiretic. Pe cel din urma nici nu l-am luat. Dupa o spatamana am inceput sa tusesc, si mi-a prescris un sirop anti-tuse pe care nu l-as fi luat daca nu ar fi vacanta in 2 saptamani. Ce vreau sa spun, de fapt, este ca nu avem nevoie de medicamente, decat pentru bolile grave, cand nu avem de ales. Un simplu virus si bursa este la pamant. Cad boeingurile ca mustele, insa actiunile Boeing sunt imune. Greta pentru premiul nobel pentru pace. 20 de cupluri de poponari vor sa schimbe legile a 20 de milioane de romani. Iata lumea NEBUNA in care traim. Si iata declinul unei civilizatii vechi de mii de ani.

    • a ajuns la 2%, gripa normala are 0.1%; deci e de 20x mai mortal; depinde insa de accesul la servicii medicale; te intrebi de ce se face caz?!? pe ce lume traiesti, nu vezi cum arata orasele pe unde trece coronavirusul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.