Coronavirusul – Cernobîlul chinezesc [2]

Primul articol despre Coronavirus s-a numit Coronavirusul – Cernobîlul chinezesc. Cam in perioada aceea (27 ian) chinezii instituisera carantina in Wuhan. Una dintre principalele teorii conspirationiste legate de virus a fost aceea ca virusul a fost lansat intentionat pentru a “testa” reactia populatiei si pentru a “experimenta” cu metode de control al populatiei prin sperietura.

Am explicat de ce nu cred in aceste teorii conspirationiste, fiind total ilogice. Este clar ca partidul comunist chinez si-ar fi taiat singuri creaca daca ar fi incercat asa ceva. Si oricum nu avea sens – cresterea economica si a nivelului de tra au fost cheia supravietuiri partidului comunist chinez, cresterea salariilor si limitarea somajului sunt “contractul social” pe care il are partidul si sub care se justifica pana la nivelul ca multi chiar din lumea capitalista musca ca idiotii din momeala si aplauda comunismul “chinezesc”. Mai ales pe la noi, tovarasii psd-isti faceau vizite de lucru in China pentru a fura idei de combinare a capitalismului cu socialismul multilateral dezvoltat …

O alta teorie conspirationista a fost ca americanii au lansat virusul pentru a-i nimici pe chinezi. Aceasta teorie am combatut-o explicand ca este imposibil sa tii sub control un sistem haotic, iar o pandemie nu poate fi tinuta sub control. Chiar daca esti patriot american si observi cresterea Chinei si chiar daca China prezinta un risc existential pentru SUA, o pandemie nu este deloc o solutie pentru ca e posibil ca chinezii sa reziste mai bine ca americanii. Si deja vedem caderea burselor si dezastrul financiar care se desfasoara in SUA. Maine-poimaine vom incepe sa vedem falimente de companii, mai intai din domeniile direct lovite (transport, hoteluri, restaurante) si mai apoi din mult mai multe alte domenii.

Vom vedea insa si tentative de “salvat situatia” similare cu cele din 2008. Dar nu are rost sa va sperii mai mult cu criza economica cata vreme comparativ cu riscul medical, prabusirea economiei pare o durere de genunchi.

Cert este ca, asa cum vedeti din videoclipul de mai sus, partidul comunist chinez are ceva probleme … Iar valul 2 de contaminare care va urma din deschiderea fabricilor va fi si mai virulent ca primul.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.