Oficializarea minciunii

Nu de ieri de azi minciuna este oficiala. Ce este insa nou este gradul in care boporul pune botul la minciuni si le consuma ca pe gogosile calde.

De departe principala minciuna este disonanta intre realitatea din jurul nostru si realitatea prezenta la TV. Bunaoara, in jurul nostru vedem ca oamenii nu mor pe capete, vedem ca desi sunt multe cazuri, toate sunt blande si putini auzim de morti.

Am mai spus ca cel mai clar mod de a calcula cat de “dezastruoasa” este aceasta boala este sa vedem in jurul nostru, in cercul de rude si prieteni cati au murit. In medie, fiecare are cam 2-300 de cunostinte apropiate (colegi vechi si noi, prieteni, rude, colaboratori etc). Dintre acestia, daca ne-am face calculul, am vedea cat de grava este boala.

Eu mi-am facut acest calcul. In tot anul 2020, a murit unul singur de Covid – un batran care supravietuise unei meningite nasoale si avea diabet si hipertensiune. Era o minune ca traieste dupa ce cam un an inainte statuse cateva luni in spital in coma. In rest, nu am numarat cati au facut Covid (majoritatea) dar niciunul nu a mai murit. A mai murit in schimb o ruda de cancer (probabil si inchiderile de spitale si problemele sistemului i-au grabit moartea).

Dar intorcandu-ne la minciuna, iata una crunta: “92% dintre cei morti sunt nevaccinati”. O stire de genul acesta este foarte des pompata la stiri. Se omite insa sa se spuna ca doar 30% din total populatie sunt vaccinati. Prin urmare, cei 8% morti vaccinati, ca pondere reprezinta de fapt mai mult, adica de 3.33x mai mult, adica 25%.

O mica mare omisiune care se face voit. Evident ca populatia nu intelege si chiar am incercat sa ii explic unui profesor de informatica acest amanunt, dar nu l-a dus capul. Ori daca un profesor de informatica nu intelege o statistica atat de simpla, va dati seama ce pot intelege oamenii simpli sau reporterii.

De unde si avem aceste cozi la vaccinuri. Oare daca s-ar spune ca 1 din 4 morti este vaccinat, s-ar mai gramadi lumea?

Dar dincolo de minciuna mortilor “nevaccinati”, cea mai mare minciuna care nu este evidentiata deloc este rata infirma a mortilor raportat la cazuri. Avem asadar mii de cazuri si doua sute de morti. Adevarul este ca numarul real de cazuri este mult mai mare. Oamenii se feresc sa isi faca testul si sa declare, ca sa scape de carantina. Dupa estimarea mea, numarul de cazuri este de zece ori mai mare. Prin urmare rata mortalitatii este sub 1%, aproape de gripa normala. Ditamai tamtam si psihoza generalizata pentru o boala cu rata de mortalitate ca gripa sezoniera.

Unde mai pui, ca mare parte dintre morti sunt datorati psihozei si spaimei produse – oameni care nu ia tratament deoarece le e frica sa spuna la doctorul de familie ca sunt bolanvi si care asteapta acasa sa le treaca boala, pana le e prea rau. Mai ales batranii sunt in aceasta categorie, dar am intalnit si tineri care de spaima, desi au avut tratament au vomat totul – spaima produce o reactie fiziologica puternica si produce indigestie, gastrita, vomituri etc. Unde mai pui ca intr-adevar presiunea pe spitale este mare – cum e totdeauna la noi si doctorii sunt si ei sictiriti si speriati de amenintarile cu certificatul si avem cocktailul perfect pentru criza din Octombrie.

5 comments

 • @admin:
  Am inteles acum calculul tau: compari rata de mortalitate a nevaccinatilor cu rata de mortalitate a vaccinatilor. Dar nu stiu cat de practica este aceasta comparatie pentru ca depinde direct de rata de vaccinare si nici nu este usor de inteles. Daca rata de vaccinare creste de la 30% sa spunem la 50% si procentul de 90% nevaccinati in morti se pastreaza atunci raportul dintre cele 2 ratio-uri o sa creasca de la 1:4 la 1:9. Cum ar suna o stire ca asta “desi rata de vaccinare a crescut cu doar 20% raportul dintre rata de mortalitate a vaccinatilor si rata de mortalitate a nevaccinatilor s-a imbunatatit de peste 2 ori?” Dezavantajul unei astfel de abordari de comparatie a celor 2 rate este ca pe masura ce rata de vaccinare va creste, raportul intre cele 2 ratio-uri va tinde sa creasca mult mai mult (chiar si in ipoteza in care procentul de 90% o sa scada la 80%). Deci va sustine narativul “vaccinarea ajuta f mult” 🙂

  • exemplul dat este doar pentru a exemplifica propaganda voita si perversa – cu siguranta cine a publicat acel 90% vaccinati dintre cei morti stia de acest aspect, ca de fapt e 1 la 4
   1 la 4 ar fi suficient sa justifice vaccinarea, desi dupa parerea mea raportul e cu totul altul (dar asta e alta discutie)

   raportul nu va creste o data cu rata vaccinarii … tocmai asta e faza; ar fi ff interesante niste date de prin alte tari, dar cum se poate explica numarul mare de cazuri/morti in tari cu vaccinare completa? faptul ca “expira” anticorpii si trebuie vaccinare perpetua? evident! asta si vor, vaccinarea continua periodica chiar daca organismul social va ajunge sa faca fata virusului si fara vaccinuri, cum se intampla in Romania

   ca fapt divers, m-am mai uitat pe numarul de morti global – Romania sta inca foarte bine la nr de morti total raportat la populatie, comparativ cu alte tari care aveau deja vaccinarea “rezolvata” inca de prin aprilie-mai; dar cum poti explica oamenilor ca nu numarul de morti conteaza si numarul total de morti raportat la populatie deoarece Romania pana acum nu a avut impact major cum au avut alte tari ca Italia, Spania, Israel; noi am fost mereu cu delay si acum practic noi avem valul 3 – daca e sa discutam pe valuri

 • PS: @Florian – se referea la randamentul de protecție al vaccinului. Faptul că din 100 de morți, 92 erau nevaccinați nu înseamnă că vaccinul protejează 92%. Restul de 8% de morți vaccinați nu înseamnă că populatia vaccinată ar fi protejată 92%, ci că de fapt randamentul real este diminuat cu o pondere egală cu procentul de persoane vaccinate raportat la populația totală.

  @admin:
  Cu adevărat valul ăsta este al vaccinaților ! Cunosc 10 cazuri din anturaj fără legătură între ele (prieteni, cunoștințe, rude, profesori sau colegi ai copiilor) vaccinate și infectate, cu simptome mai ușoare sau mai nasoale. Este mult peste valurile anterioare, când nu știam atâtea persoane infectate, dar-mi-te și vaccinate. La astea se adaugă doar vreo 3-4 persoane infectate și nevaccinate. Deci fără să deschid vreun sait de știri, observ din experiența proprie o altă situație decât cea raportată.

  Mulți dintre vaccinați nu sunt prinși în statistici pentru că fie nu se testează (nu-i obligă legea), fie își fac singuri teste rapide neoficiale. Din fericire nu știu pe nimeni care să fi murit de covid.

  Ca și în dățile precedente, autoritățile driblează cifrele ca să le iasă bine lor statisticile. Partea bună a acestei “epidemii informaționale”, cum a numit-o Joiannis, este că am învățat să nu mai dăm doi bani pe cuvântul autorităților ci să ne vedem de treabă si sa ne descurcăm pe cont propriu. Partea proastă este că sunt mulți speriați și ignoranți foarte agresivi. În fond, câți ar fi dispuși să ia pilula roșie în locul celei albastre ca să vadă cât este de hâdă în realitate matricea?

  Astăzi am văzut o luare de poziție a academicianului Bălăceanu-Stolnici, cum că pandemia s-ar fi terminat demult dacă oamenii ar fi ascultat de medici și s-ar fi vaccinat. Și mă întreb: ăsta este bou cu diplomă ori s-a senilizat? Nu a observat ce se întâmplă cu cobaii din Israel și că noi am luat-o fix pe urma ălora? Nu a observat că nu se vrea terminarea pandemiei? Dacă tăcea, filozof rămânea.

  https://observatornews.ro/sanatate/academicianul-constantin-balaceanustolnici-pandemia-era-gata-daca-oamenii-ascultau-de-medici-daca-nu-au-habar-de-elementele-de-baza-ale-imunologiei-de-ce-se-baga-440252.html

 • Ponderile la ponderi pot fi usor misleading. Cand spui “Prin urmare, cei 8% morti vaccinati, ca pondere reprezinta de fapt mai mult, adica de 3.33x mai mult, adica 25%.” – ce reprezinta ponderea de 25%, numarul de morti vacccinati raportat la ce? Exemplu: Sa spunem ca ai o populatie de 1000 persoane, 300 sunt vaccinate si 700 nevaccinate. Presupunand ca mor 100 persoane, 8 din acestia sunt vaccinate si 92 sunt nevaccinate. Cum ajungi la procentul de 25%? 8 morti vaccinati impartit la…?

  • revin cu un exemplu concret pentru a fi mai bine inteles: daca avem 1000 de “cazuri” dintre care 100 morti. Dintre 1000, 30% sunt vaccinati, adica 300 si 700 sunt nevaccinati; dintre cei 100 morti, 90% sunt nevaccinati adica 90 si 10% adica 10 sunt vaccinati; “stirile oficiale” bombeaza: “90% dintre morti sunt nevaccinati”

   stirea in sine e corecta, DAR relevant e numarul de morti raportat la numarul de vaccinati sau nevaccinati; in exemplul nostru avem 90/700 nevaccinati un ratio de 0.1285 si la vaccinati 10/300=0.03333

   dupa cum vedem ratio-ul este intr-adevar mai mare la nevaccinati dar raportul intre cele doua ratio-uri este de 1 la 4, adica nevaccinatii mor de 4 ori mai mult decat vaccinatii, nu de 10 ori cum reiese din “stirea oficiala”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.