La mulți ani

Vroiam sa adaug si “la revedere” deoarece vreau sa cam tai spre zero activitatea pe blog din lipsa de motivatie. Parte din aceasta lipsa este ca multi fac mai bine ce fac eu si pentru cunoscatori dau doar un nume – Radu Theodoru.

Doresc acum sa clarific cateva “loose ends” din articolele anterioare, cel putin asa cum le percep eu ca fiind loose si pe care aveam de gand sa continui niste articole mai largi.

Vanga si extraterestrii

In primul rand, pe profetiile lui Vanga, cea cu extraterestrii, exista unele semne de intrebare. Jay Dyer zice ca elitele ar avea pregatit un mare show legat de extraterestrii. Ideea de baza este ca un razboi cu un dusman necunoscut este cel mai tare razboi pentru complexul militar-industrial-tehnocratic. Pe langa componenta de subminare a traditiei – ca sa fim blanzi in exprimare – o invazie extraterestra regizata ar … ajuta la unitatea in diversitate a tuturor cetatenilor globului. Adica am avea un dusman comun, un pericol comun, ne-am uni si mai mult impreuna nu impotriva unui virus care face ravagii in toata lumea mai putin in Oltenia, ci impotriva invadatorilor din spatiul necunoscut. Pare inimaginabil sa concepem ca un asemenea scenariu va avea vreo sansa de pus in scena, dar puteam spune acelasi lucru acum 2-3 ani despre plandemie – cine sa puna botul la asemenea gogomanii? In cazul alienilor, vor fi suficiente cateva efecte speciale pe ici pe colo, alinierea presei si a influencerilor si apoi putem avea o invazie extraterestra asa cum am avut o aselenizare din studio.

La ce bun insa un asemenea show, ne-am intreba? Doar starnirea sentimentului de unitate nu ar fi mare branza. Ei bine, un show cu extraterestrii ar fi etapa ultima de cedare a suveranitatii statelor deoarece va trebui sa alcatuim o armata globala care sa lupte cu acestia si prin urmare toata energia va fi focusata pe aceasta lupta.

Vi se par socante si total irealizabile asemenea scenarii? Cand il ascultam in anii 2000 pe Alex Jones cum ca pregatesc un virus care va fi lansat in intreaga lume si vor lansa apoi vaccinare periodica prin care sa controleze populatia, si mie mi se pareau lucruri exagereate in lumea din 2000 care era de 100 de ori mai normala ca lumea de astazi.

Tentative de “pregatire” si de mutare a narativului legat de ozn-uri si extraterestrii din trivial si conspirational tembel inspre mainstream este o operatiune cu bataie mai lunga. Asteroidul acela ciudat si astronomul evreu care a lansat ipoteza ca e artificial este de exemplu o etapa. Exoplanetele si entuziasmul care va urma acum cu lansarea James Webb vor adauga la normalizarea opiniei ca extraterestrii este musai sa existe. “Declasificarea” unor “documente secrete” cu niste luminite ciudate dar nimic prea relevant, sunt de asemenea etape in schimbarea parerii generale a oamenilor cu privire la ozn-uri si extraterestrii. O generatie crescuta cu filme SF si cu jocuri in realitatea virtuala este acum gata sa primeasca si aceste noi revelatii de la elitele mondiale si scopul l-am mai mentionat.

Este la nivelul unei logici elementare ca descoperirea extraterestrilor poate avea doar doua directii – o invazie / contact direct care ar presupune nave cu puteri si capacitati magice sau contact prin radio sau alte tehnologii ale unor transmisiuni. Navele trimise de extraterestrii nu pot fi automate ci trebuie musai – din punctul meu de vedere – sa aiba alieni in ele. Daca extraterestrii pot trimite nave autonome, cerul ar fi deja plin de ele. Prin urmare, un contact direct ar fi doar logic in scenariul in care noi pamantenii am fost cumva izolati de lumea exterioara care e plina de extraterestrii care au evoluat foarte mult. Am mai tratat subiectul si am detaliat cum existenta unei singuri civilizatii (altele decat noi) ar presupune existenta unor miliarde de civilizatii din cauza imensitatii spatiului. Viata fie este unica fie este abundenta si rezilienta, fiind plin universul de ea. Dar deocamdata, toate teoriile legate de conditiile necesare vietii (atmosfera, apa, pozitie ok in jurul unui soare bland) s-au evaporat o data cu depistarea apei pe Marte. Cum Marte are apa, cum Marte are atmosfera si a avut una chiar mai consistenta, care putea ajuta la dezvoltarea vietii, faptul ca nu sunt urme de viata pe Marte dovedeste cel mai clar ca viata este unica si exista doar pe pamant. Ba mai mult, nu doar ca Marte se afla in zona goldilike (din punctul de vedere al “expertilor”) dar cum Pamantul a avut deja viata si cum nu este exclus ca impactul cu asteriozi sa fi “ajutat” insamantarea Marte cu ceva seminte de pe Pamant, in tercutul in care Marte avea atmosfera si avea apa si conditii mult mai optime ca astazi, este zic eu evident ca in ciuda conditiilor favorabile, Marte nu a putut gazdui viata. Prin urmare teoria goldilike a pierdut un prim candidat.

Infrastructura de control

Am mentionat repetat ca “certificatul” nu este altceva decat infrastructura de control. Ce doresc sa spun prin asta? Am explicat ca de facto certificatul este un act de identitate global si am directionat catre documentul de standardizare a acestuia pe site-ul OMS la care au participat bancheri, politicieni, psihologi, informaticieni, elite, sociologi si … bineinteles ceva doctori. Din protocolul standardizat de elaborare si comunicare intre certificate, este evident ca acesta este un act de identitate global care poate fi folosit cu orice scop. Nu va dura mult pana certificatele vor inlocui buletinele deoarece oricum vom avea nevoie de ele peste tot si cum certificatul este “modern”, dezvoltat pe baza unor tehnologii moderne nu ca buletinul antic de plastic, trecerea va fi aplaudata de oi. Ce “cool” sa ai buletinul pe telefon sau tatuat pe mana sub forma de QR, sau printat pe o foaie. Dar cum va fi posibil asa ceva? Prin biometrie. Tehnologia exista deja.

Iata insa si un alt exemplu al infrastructurii de comanda si control dezvoltata cu ocazia plandemiei. Certificatul este doar o componenta, dar mecanismul de control functioneaza mult mai complex si are diverse tentacule. Franta reduce perioada de carantinare la 7 zile (de la 10). Motivul ar fi – vezi Doamne – economia! Este la mintea cocosului (care are 2 neuroni) ca daca 7 zile sunt la fel de sigure ca 10 zile, carantina e inutila oricum. Cum de doctorii stiau ca e ok si 7 zile si daca se poate reduce aceasta perioada, de ce s-a mai introdus initial. Parametrii astia nu sunt ajusabili arbitrar din motive economice ci teoretic toate masurile trebuie sa aiba explicatii medicale. De exemplu, cand iei antibiotice, doctorul iti zice clar – trebuie sa iei minim 5 zile. Nu exista posibilitatea sa iei 2 zile ca sa poti bea mai repede, asa cum vin ei acum cu explicatia ca economia trebuie sa mearga mai bine si trebuie sa ciopartim carantina. De altfel, masura e la fel de ilogica ca interzicerea libertatii de miscare dupa o anumita ora – acesta este doar un exercitiu de control, o obisnuire a oilor cu masuri coercitive, pentru a putea fi “incurajati” sa respecte pe viitor masuri si mai drastice.

Exista deci un tango al intensitatii masurilor, explicatia oficiala fiind ca – vezi Doamne – ne ajustam la situatie. Dar situatia este ca aceasta boala are o rata de mortalitate infima, mult mai mic ca alte sute de boli si tot circul asta este aberant si penibil – nu e nevoie de nicio masura, toate sunt doar aburii unui praf toxic care inoculeaza mintile oamenilor si ii obisnuieste cu vremurile unui intuneric secular pe care si-l doreste satana, prin constructia unei dictaturi tehnocratice globale.

Razboi nuclear

Nu am prea tratat acest subiect deoarece nu exista nimic de tratat despre el – daca vine, e nasol. Daca nu vine, oricum vedem ca e nasol. Am comentat mult despre riscul existential al SUA din partea Chinei. China de asemenea este obligata – pentru a supravietui – sa ocupe Taiwanul. Exista unele constrangeri naturale care imping obligatoriu China spre ocuparea Taiwanului (si apoi a Indiei). Partidul ca sa supravietuiasca in China are nevoie fie de satisfacerea poporului in crestere (dar asta e imposibil, pentru ca satisfactia oamenilor sa creasca cu 5% pe an, China ar trebui sa aiba o cresterea PIB-ului de 500% de la an la an (din cauza numarului mare al populatiei). Apoi, dupa cum stim, la pachet cu prosperitatea economica, vine si obisnuinta cu binele si extinderea orizontului. Dupa un apartament si un job cu un salariu bun, chinezul isi doreste o masina buna. Apoi isi doreste un BMW. Dupa ce are si apartament si bani de meditatie pentru copii, chinezul de rand mai vrea sa marga si in excursii in strainatate. Mereu si mereu asteptarile oamenilor cresc si dorinta de realizare pune presiune masiva pe partid care trebuie sa produca fericire pentru peste un miliard de oameni. Cum o sa oboseasca si partidul sa fie atat de eficient, mai ramane varianta unitatii in lupta cu raul care vine din afara – “imperialistii capitalisti” cum erau la noi. Ori pentru chinezi, Taiwanul este evident un obiectiv national major care are rolul sa consolideze constiinta nationala si sa solidifice adeziunea poporului la partid, pentru ca poporul sa uite crimele si mizeria morala in care zace China si deficitul cultural fata de vest din cauza lipsei coloanei vertebrale. Altfel zic, populismul necesita sa fie alimentat pentru a elimina “alunecarile” spre aspiratii de independenta a gandirii.

Dar daca SUA stau cu mainile in san la ocuparea Taiwanului, pe cat de indiferenti sunt americanii, sentimentul de infrangere in cazul cedarii Taiwan-ului va fi de 1000 de ori mai puternic decat fuga rusionasa din Afganistan de care aproape au uitat. Spre deosebire de Afganistan, taiwanezii doresc sa se apere si au nevoie de sprijin minimal al SUA.

SUA a ajuns intr-o situatie atat de penibila incat chiar lideri militari trag semnale de alarma si lanseaza predictii sumbre cu privire la viitor. Cumva multi in SUA deja se vad infranti, sau simuleaza infrangerea pentru a stimula cheltuielile militare. Exista o mica minoritate in panoplia analistilor (Peter Zeihan e unul, Jim Rikards altul) care zic: la fel ne-am temut si de japonezii in anii 90 ca o sa domine economic lumea si o sa ne surclaseze, dar iata ca nu s-a intamplat. Intre timp insa SUA au renuntat la productie si au lasat companiile sa fuga in China. Povestea e lunga, ce doresc doar sa subliniez este ca daca incepe un razboi probabil va incepe simultan si in Taiwan si in Ucraina. Caz in care, lucrurile fiind clare, SUA vor trata cele doua evenimente ca un nou Perl Harbor si vor trece direct la nucleare. De altfel, nu stiu daca SUA pot sa faca altceva decat sa lanseze nucleare intr-un razboi cu Rusia sau China.

Razboiul prin proxy-uri nu mai este suficient, deoarece SUA au impins deja spre Rusia cel putin, proxy-urile pana in curtea rusilor. In cazul Chinei, sa zicem ca in ultimul timp i-au cam calmat cu acele insule pe care chinezii le-au luat cu japca si le-au declarat teritoriu chinezesc, dar americanii au tot trimis nave pe-acolo incat acum nu mai auzim nimic, semn ca chinezii pur si simplu au pierdut pe acest front tentativa de umflare in pene fara a trage un glont. Dar gloante au cam inceput sa traga si in India, la granita. India in ciuda dificultatilor terenului, este dupa Taiwan principala directie de expansiune si este inevitabil un conflict.

Trump presedinte

Pana in 2024 mai e mult, dar la americani vor fi ceva alegeri in 2022 care pot duce la schimbarea puterii. Peste 30 de senatori si toti deputatii vor fi schimbati in noiembrie. Din cauza Bidonului, democratii sunt in alerta. Miliardarii, retelele sociale si televiziunile se vor mobiliza ca eroarea din cazul lui Trump sa nu se mai repete. Dar vor reusi? O schimbare de putere in SUA pare un mic element pozitiv pentru 2022 dar nu cred ca republicanii sunt prea diferiti de democrati in ceea ce priveste politica si nu cred ca au putere sa schimbe trendul – disolutia economica si sociala a SUA si prin deviere a intregului imperiu Anglo-american din care si noi suntem o periferie.

16 comments

 • @Fane: uau, pe bune? Nu mi-aș fi dat seama ce hram poartă Protv-ul, bine că m-ai atenționat… 😏

  Dacă te-a frapat că am citat Protv-ul este pentru că ăla a ieșit primul pe Google, nu am mai stat să caut un site”neutru” pentru a semnala o situație. De altfel, comentariul meu a luat-o în răspăr cu știrea, semn ca rumeg și eu informația și o contextualizez. Stai liniștit, căci urmez și eu acel sfat al Sfântului Vasile cel Mare:

  “Trebuie, deci, si voi sa cititi scrierile autorilor profani (sau știrile, în discuția noastră, n.m.), asa cum fac albinele; acelea nici nu se duc fara nici o alegere la toate florile, nici nu incerca sa aduca tot ce gasesc in florile peste care se aseaza, ci iau cat le trebuie pentru lucrul lor, iar restul il lasa cu placere. Noi, daca suntem intelepti, sa luam din carti (știri, n.m.) cat ni se potriveste noua si cat se inrudeste adevarul, iar restul sa-l lasam. Si dupa cum atunci cand culegem flori de trandafir dam la o parte spinii, tot asa si cu niste scrieri ca acestea; sa culegem atat cat este de folos si sa ne ferim de ce este vatamator”.

  Ba chiar este un exercițiu interesant al discernământului să navighezi din când în când prin saiturile trompetelor oficiale. Pe de o parte ne obișnuim să decelăm minciunile de jumătățile de adevăr și pe de altă parte ne dăm seama din minciuni încotro vor elitele să împingă lumea. Pe prieteni să-i ții aproape iar pe dușmani lipiți de piele.

 • Între timp, în România începe să se rostogolească bulgărele scumpirilor şi al sărăciei. Scumpirea energiei a făcut praf producţia şi i-a aruncat pe angajaţi în şomaj. E vremea să ne dotăm cu biciclete şi trotinete, cine ştie cât ne vom mai permite benzina. Papiţoii ăştia de la noi, care o ard cu pandemia, vor avea probleme mult mai serioase pe care, evident, le vor lăsa nerezolvate căci nu-i duce capul:

  https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/marile-companii-din-romania-sunt-in-criza-preturile-la-energie-au-crescut-si-cu-500-angajatii-sunt-trimisi-in-somaj-tehnic.html

  Şi în Kazahstan a dat mămăliga’n foc când au dublat ăia preţul la GPL. Mă îndoiesc că a fost doar GPL-ul problema, probabil au fost şi altele, multe altele acumulate în 3 decenii, dar GPL-ul trebuie să fi fost scânteia care a aprins fitilul. Băieţii au chemat Rusia în ajutor şi au tăiat internetul după ce au văzut că împuşcarea populaţiei în plin nu dă rezultate. Interesant…

  https://stirileprotv.ro/stiri/international/analiza-cnn-ce-se-afla-in-spatele-protestelor-care-zguduie-kazahstanul-si-care-este-rolul-acestui-stat-in-lume.html

  Apropos: la ăia era 0,11 dolari / litrul de GPL, uau… Unde semnez să-mi trag şi eu o ţeavă?

  • Păi… încearcă tot pe site-ul PRO(s)TV-ului ca văd că-l folosești intensiv :-)))

   Nu te supăra, dar mi se pare a fi una dintre cele mai dăunătoare surse de informare!!! Așa îndoctrinare ca la prosttv, mai rar!!! Chiar trecând prin câteva schimbări de stăpânire, nu au făcut decât să adâncească și mai mult linia de interes abordată inițial (apărarea intereselor occidentale, în special hamericane, denigrarea a tot ce ține de România, promovarea fățișă a teoriei de gen și a lgbtq, denigrarea credinței ortodoxe și a bisericii…). De-asta zic, atenție mare de unde luăm “lumină”. Cel puțin în cazul conflictelor usa-rusia(și întregii zone de influență), nu vei găsi la ăștia niciodată vreo părere strict obiectivă!!!

   Nu că ar exista multe surse de informare de încredere dar extremele sunt de evitat, chiar și pentru scurte escapade! :-)))

 • Îmi amintesc și de o întâmplare din anii 50, când alți boi încălțați au ajuns la concluzia că rândunicile și vrăbiile erau de vină pentru producția slabă de cereale a țării, căci “furau” boabe din munca poporului. Așa că siniștrii ăia au dat directivă să fie prinse cu praștia toate zburătoarele. Îmi amintesc cu ce mormane de păsări omorâte se lăudau chinezii atunci. Consecința: au prosperat toate insectele care constituiau hrana bietelor păsărele. În acel an a fost un dezastru ecologic, și s-a ales praful de producția agricolă a poporului prost, care a dus la foamete. Vorba la noi e valabilă peste tot: prostia se plătește.

 • M-am uitat cu atenție la acest clip: este o demență organizată de niște demenți. I-au încolonat pe cei din “armata albă” să le facă praf viețile oamenilor și să se întoarcă învingători din lupta cu virusul. Evident că a ține acasă 13 milioane de oameni este un coșmar logistic și inclusiv rețelele le-au picat din cauza accesărilor prea dese de validare a codurilor QR pe care, tâmpiții, le-au impus peste tot. Dar aici este o situație artificială în care elefantul face presiune asupra unui șoarece (națiunea asupra unui oraș), din poziția în care tot restul țării este funcțional. Este un evident exercițiu tactic ceea ce s-a făcut în Xi’an, un Wuhan reloaded ca să vadă dacă au îmbunătățit metodele anterioare. Probabil exersează un lock-down general și se tem de efecte, de aceea fac chestii locale.

  Problema cea mai serioasă este că dacă faci o tâmpenie d’asta la nivel național, bagi economia în gard atât de rău încât e posibil fie să pierzi niște mii de trilioane de dolari fie sa nu-ți mai revii niciodată și să ajungi la coada vacii asiatice, mai rău decât Coreea de Nord.

  Eu m-am gândit la situația în care pică internetul peste TOT în lume. Cei din Xi’an, după câteva zile de împleticeli au dat înapoi cu scanatul codurilor QR văzând că nu le ține serverul. Ce va fi când nicăieri nu va mai fi posibil să scanezi ceva? Când nicăieri nu va mai fi posibil să folosești un POS și nici să-ți scoți bani din vreun bancomat? Ce să mai faci cu 5G-ul? Care telefon va mai putea oferi un QR? Câtă armată și poliție să trimiți să țină în frâu 1,4 miliarde de hămesiți? Dacă tot mor sigur de foame, oamenii vor lăsa frica si vor ieși la luptă, poate unii vor reuși să găsească mâncare și să supraviețuiască. Apoi oamenii se vor întoarce la troc (cei care vor scăpa).

  Deci impresia mea este că in Xi’an s-a făcut un exercițiu al fricii: câtă logistică este necesară pentru a tine în frâu 13 milioane de oameni? Cât trebuie să-i dai omului ca să-l ții in viață și în frică? Dacă e prea puțin și vede că dă să moară, omul lasa frica și sare la bătaie. Eh, până unde se poate împinge limita ca sănu bubuie? Asta e tema de lucru acolo. Restul sunt doar detalii.

  Niște proști ăia din PCC, oricum. În loc sa pună țara pe picioare, boul ăla încălțat de Xi se gândește doar cum să pună țara în genunchi. Și se vor trezi prea târziu că au greșit, cum a fost în cazul politicii “un copil”: au ridicat ei recent limita la doi și chiar trei copii, dar surpriză: acum nu mai vrea chinezul de rând să facă mulți copii. Tăvălugul care a mers 3 generații nu mai poate fi oprit, așa că se alege praful cu de sporul lor demografic. China se împuținează și îmbătrânește ireversibil.

 • 1. Războaiele au fost produse de elite, pe vremuri antagonice. Dacă va fi un al 3-lea, avem acum o singură elită care conduce lumea deci treaba va fi minuțios pregătită: cine pe cine să bombardeze și cu ce fel de bombe. Să nu uităm că “nuci” mai au și francezii, și englezii ș.a. Până și iranienii s-ar putea să aibă ceva prin saivan, spre disperarea evreilor care tot încearcă să-i dezmembreze ca pe Siria de peste un deceniu.

  Deci razboiul va fi folosit ca să obțină niște rezultate pe care nu vor reuși să le atingă cu pandemia: vreo reducere mai drastică de populație, vreo abolire a suveranității statelor, vreo monedă unică, ciolănii d’astea. Nu vi se pare ciudat că în era dronelor care pot duce focoase nucleare se recrutează masiv oameni? În era roboților teleghidați prin satelit și a IA-ului, mai te bazezi pe infanteriști? Carne de tun, săracii. Chiar și un submarin, dacă vrei să-l elimini, îl cauți cu satelitul (căci vorba aia, au cartografiat fundul oceanelor deja, un submarin nu are cum să se ascundă) și lansezi o ploaie de torpile asupra lui. Toată lumea știe ce face toată lumea, toți se spionează între ei, nimic nu mișcă fără să se afle instant în tabăra opusă.

  Revenind la elite, pandemia a fost un demo că orchestra funcționează. Planurile lor ne-au devenit evidente, unica întrebare este cât mai durează până își vor atinge scopul. Singura noastră șansă este pronia divina: poate lansează proștii un război cibernetic din greșeală, caz în care se va alege praful de certificatele lor QR și de moneda unică globală virtuală. Cam greu să guvernezi o planetă întreaga fără tehnologie și fără hipnoză mediatică. Rămași fără ecrane, oamenii se vor trezi și vor căuta iar libertatea, revenind la o viață simplă.

  2. Și eu am avut în ochi imaginea unei descinderi globale a extratereștrilor care va fi folosită de propagandă pentru a spune: “Vedeți că nu există Dumnezeul și Hristosul creștinilor? Există doar extratereștrii, deci viața a apărut întâmplător pe mai multe planete”. Atunci mulți creștini se vor pierde în fața”evidenței” creată abil de mass-media.

  Există o mică diferență totuși în ceea ce am intuit eu: am văzut-o ca pe o lucrare preponderent demonică într-un viitor ceva mai îndepărtat în care oamenii se vor întoarce iar la păgânisme și Dumnezeu va îngădui iar înșelăciunii să întunece mințile oamenilor. În cartea Apocalipsei stă scris despre dezlegarea lui Satan din adâncuri și urcarea armatei lui pe pământ unde va înțepa oamenii. E posibil ca oastea care descinde din fumul adâncului (Apoc. 9) să se arate oamenilor și sub forma unor extratereștri.

  3. Îți mulțumim pentru cât ai scris. Intuiesc că vei mai scrie uneori câte ceva. Scrisul este precum cafeaua, îți va reveni pofta după o vreme și va fi greu să te ții departe, mai ales că vor tot fi subiecte interesante.

 • Si eu te citesc din 2008 sau 2009, cred. Imi pare rau de intentia ta de a te retrage, dar te inteleg. Asa sunt vremurile.

 • Te stiu de cand erai admin pe forum.ortodox,as dori foarte mult sa scrii in continuare. Dar fiecare om are gandurile lui si daca nu mai doresti sa faci asta,iti urez succes in ceea ce vrei sa faci si fie sa ne vedem cu totii,cand o veni vremea,in Imparatia lui Dumnezeu!

  • mulțam de încredere și îndemn, dar prea multe vorbe s-au scris (și citit), e timpul de fapte, știm toți ce avem de făcut

 • “consideră important să atace primii pentru a câștiga și a evita un răspuns al inamicului”

  Evitarea unui răspuns este aproape imposibilă, din 2 motive:

  1. Inamicul tot are 10-15 minute disponibile în care să lanseze un contra-atac pe scară mare, ducând la o distrugere aproape completă a atacatorului inițial.

  2. Rămân cele câteva sute de rachete de pe sumbmarine, care pot lansa un contra-atac și după 24 – 48 de ore, fiind aproape imposibil de detectat și de distrus.

  Acum, evident, prin “distrugere completă” înțelegem distrugerea a peste 99% din orașele mari și din bazele militare principale. Zonele rurale ar rămâne aproape intacte, în ambele țări.

  • sunt urmatoarele necunoscute:
   – precizia rachetelor – lansează ei, dar oare ajung unde trebuie? măcar ajung undeva? măcar chiar se lansează sau lansatoarele au ruginit? asta e valabil pt ambele și e marea necunoscută;
   – ce sisteme de apărare MODERNE au fiecare – nu se știe deocamdată, din ce vedem, vedem puțin; cel mai recent am văzut dome-ul evreilor în acțiune, dar asta e tehnologie veche, de obicei americanii dau junk-ul gratuit la evrei
   – aia cu 99% dintre orașe distruse e din filme … evident capitalele vor fi prima țintă, dar mai degrabă capacitățile militare vor fi ținta – portavioanele la americani, aeroporturile la ruși, apoi centralele nucleare, hidro, abia apoi orașele; nimeni nu câștigă nimic dacă lovește în orașe cu milioane de oameni, din contră face un favor dușmanului că îl scapă de grija a milioane de guri; chestiile astea sunt de filme, deoarece rușii au pompat propagandistic pe ele în războiul rece, amenințând că atacă orașele; pe atunci lumea era proastă și credulă, acum e suficient de indiferentă încât să nu se mai gândească la război și să nu mai fie la fel de ușor de intimidat factorul politic prin manipularea psihologică a populației

   la care se mai adaugă și interceptoarele clasice al căror număr și capacitate de asemenea e necunoscut și este cumva firesc ca americanii să pretindă că au mai multe și mai bune, chiar pe ce este publicat oficial, armata SUA este un mare uriaș pe lângă ce au rușii; practic SUA doar cu un portavion în Mediterană poate neutraliza cel puțin avioanele din armata de Sud a Rusiei (Marea Neagră); ceea ce ar expune Moscova

   acum dacă tot o lungirăm, dacă începe răzbelul, eu nu îl văd ca pe un răzbel bliț nuclear în care totul se face muci, ci ca pe un război de durată – poate ani de zile, în care unul mai lansează o nucleară, unul mai atacă convențional o bază (Deveselu de ex), altul mai trimite câteva bombardiere, altul mai trimite ceva rachete din sateliți etc; Afganistanul a fost un exemplu de război “muddle through”

   să nu uităm că în ziua de astăzi, războiul psihologic este și el fff important, iar războiul cibernetic nici nu a început, când va pica netul, lumea va arăta cu totul altfel

   • si mai am de adaugat doar ca Zeihan face o analiza putin out of the box a SUA in aceea ca el vede demografia un mare avantaj al SUA, vede resursele idem si vede o retragere a SUA si o slabire a interesului in a mai conduce lumea – caz in care celelalte puteri militare vor prelua spatiile ramase vacante sau cel putin vor incerca sa speculeze – caz in care razboi nuclear este total extins, cel mult SUA vor incerca sa vanda arme si sa isi faca clienti si chiar sa stimuleze razboaie pentru a avea piata de desfacere

    sa nu uitam ca arderea campului are echivalente in spatiul modern variate – un exemplu este lobby-ul Germaniei de la varful UE pentru a impinge Green Deal care de fapt forteaza lumea sa mearga spre panouri solare care se produc in … Germania, evident

 • Și Rusia și SUA știu foarte bine că un război nuclear va duce sigur la distrugerea totală a ambelor țări, în maxim câteva ore, și niciuna din ele nu va iniția cu bună știință așa ceva.

  Un război atomic ar putea avea loc, cred eu, doar accidental sau provocat de altcineva.

  Riscul major este, după părerea mea, să nu simuleze altcineva (China?) un atac nuclear major al Rusiei asupra SUA (sau invers), provocând astfel distrugerea și a Rusiei și a SUA, China rămânând astfel singura super-putere mondială. Nu sunt atâtea profeții care spun că rasa galbenă va invada Europa? Dacă SUA și Rusia ies din joc, profețiile se vor împlini în scurt timp, cred eu.

  • Oficial nu se știe sigur asta – că un război nuclear va duce la autodistrugere reciprocă! Deși e de bun simț opinia asta, în cercurile militare nu e acceptată.

   Tocmai de aceea are SUA politica FIRST STRIKE, deoarece au analizat și speră să câștige, ba mai mult consideră important să atace primii pentru a câștiga și a evita un răspuns al inamicului. Evident că problema SUA este cea cu aliații … nu va putea proteja Europa și Japonia în același timp, nu mai zic de proxy-urile gen Taiwan sau Ucraina (care oricum nu vor fi atacate deoarece sunt considerate teritorii proprii de China respectiv Rusia).

   Pentru SUA ceasul ticăie și orice amânare este problematică. Dacă China/Rusia nu răspund la intimidările și pretențiile de hegemon ale SUA, alternativa nu este alta la nucleare. Eu cred că pe partea cu sancțiunile au epuizat opțiunile. Mai au ceva de lucrat pe partea de proxy-uri, pot militariza puternic și stârnii proxy-urile gen Ucraina, India, Taiwan, Turcia … De altfel, asta este etapa actuala.

   După cum vedem însă Putin are o linie roșie de care se ține și cel puțin în Ucraina se va ține de ea. Pentru americani, Donbas este irelevant, se vor mulțumi cu restul, câtă vreme vor putea avea garanția că Putin nu invadează toata Ucraina, caz în care trebuie un tratat solid și clar și trebuie demonstrat în timp că Putin se mulțumește cu Donbas.

   Dar sunt multe de zis și tocmai de aceea nu am lungit-o … Personal nu cred în “profeții” – care profeții că sunt sute și variate …

   Putin dacă e să fie înlocuit, trebuie să vina cineva care să se afirme cumva, și doar recuperarea Ucrainei ar avea relevanță în rândul rușilor că doar nu creșterea PIB-ului Rusiei cu 200% …

   Deocamdată China nu are cum să rămână super-putere deoarece este doar o mică putere regională militar. Economic este într-adevăr super-putere, dar militar nu a dovedit nimic, ba din contră a dovedit că nu are capacitatea să iese din lațul constrângerilor geopolitice în care se află. De aceea, nu vor avea alternativă comuniștii chinezi decât “reunificarea” cu Taiwanul. Pe care ei o speră pașnic pentru a putea câștiga încrederea și a-și justifica existența, dar fără riscurile existențiale ale unui război militar. În caz de război militar și de înfrângere, China va fi o colonie a Japoniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.