De la războiul nevăzut la războiul văzut

“Linia care separă binele şi răul intersectează inima fiecărui om” – Aleksandr SolzhenitsynArhipeleagul Gulag

Voi zice câteva cuvinte despre recentul asalt asupra Bisericii Ortodoxe Rusești din Ucraina.

Am mai zis și repet – acest război din Ucraina este instanțierea în lumea reală a războiului nevăzut dintre bine și rău din lumea spirituală. După teroarea roșie și jertfa sângeroasă care a spălat păcatele generațiilor anterioare, din nou estul este tulburat de război și o nouă generație este cernută. Cernerea are loc pentru a se deosebi grâul de neghină deoarece în vest buruienile au năvălit totul și nu mai este speranță de roadă – poate cu excepția SUA unde există un val de convertire la ortodoxie mai accelerat ca în alte vremuri din cauza internetului și a accesului la informație. Dar și din cauza decăderii morale și a imploziei societății. Cumva, în SUA, eșecul ateismului și al new age-ului postmodern trezește din ce în ce mai mulți oameni și îi îndreaptă la credință – ceea ce nu s-a întâmplat în Ucraina și de aceea au parte de război.

Sunt speculații însă aceste comentarii – nu știm noi tainele lui Dumnezeu și de ce a îngăduit. Războiul nu este însă ceva nou pentru adevăratul creștin care are război cu demonii în fiecare zi. Pentru adevăratul creștin, războiul fizic este de mare ajutor deoarece proximitatea morții îl trezește din efectul drogurilor cu care diavolii îi aruncă în confuzie și amăgire pe cei din “lumea dezvoltată” care nu au parte de necazuri, probleme și situații limită și prin urmare cu greu se problematizează cu privire la rostul existenței. “Lucrurile sunt prea aranjate” descria Ion Cristoiu viața din Marea Britanie, evident prin perspectiva unui turist care a stat pe-acolo temporar, deoarece sunt sigur că pacea, bunăstarea și ordinea din vest sunt într-un proces accelerat de degradare din cauza invaziei controlate care inevitabil va afecta puternic civilizația și bunăstarea așa cum o știm, dacă nu cumva acest război din Ucraina se va extinde și în vest.

Avem așadar o dare pe față a actorilor din războiul din Ucraina. Bunăoară, statul ucrainian (gașca de la putere de fapt, deoarece statul este cvasi-inexistent, Ucraina fiind în topul corupției înainte de război, un stat eșuat condus de mafioți) pune la cale eliminarea bisericii ortodoxe. După cum știm, nevrednicul de pomenire patriarh Bartolomeu de Constantinopol și colaborator cu acte al CIA a numit înainte de război un schismatic care își înființase propria biserica drept episcop și a recunoscut biserica ucraineană ca fiind biserică soră. Astfel s-a produs schisma din interiorul ortodoxiei care a premers acest război și care evident a stârnit mânia lui Dumnezeu. Deoarece dacă nou înființata biserică ucraineană, încropită cu ajutorul lui Bartolomeu și al CIA ar fi avut binecuvântarea lui Dumnezeu, poate că Dumnezeu ar fi pus umărul să se facă pace și biserica cea nou să crească, atrăgând prin înflorirea ei pe cei “rătăciți” din biserica rușilor.

Este foarte greu de înțeles pentru români de ce această chestiune a intervenției lui Bartolomeu a produs un rău foarte mare, similar smintelii calendarului. Deoarece noi românii am fost cumva păziți și avem o singură biserică. Ca să vă dați însă seama de ce diavolul și-a băgat coada la ucrainieni, vă pun următoarea întrebare: de ce naționalismul și ortodoxismul românesc sunt ostracizate și combătute de “presa oficială” finanțată de guvern și administrată de serviciile americane în timp ce naționalismul și extremismul ucrainean sunt încurajate până acolo unde ADL (liga anti-defăimare a evreilor din SUA) aprobă afișarea de însemnuri naziste ale luptătorilor din Ucraina deoarece acestea nu sunt împotriva evreilor [1]?

De ce în România Mișcarea Legionară este interzisă, deși nu a fost o organizație nazistă, în timp ce organizațiile naziste din Ucraina sunt tolerate? Reamintesc celor care nu știu că pentru interzicerea mișcării legionare s-a dat o nouă lege deoarece vechea lege care interzicea manifestațiile și simbolurile naziste nu includea Mișcarea Legionară deoarece Mișcarea Legionară, la procesul de la Nuremberg nu a fost considerată una nazistă și anti-semită, fiind doar o organizație naționalistă cu legături cu Germania, poate mai puțin strânse ca legăturile pe care le avea IBM.

Vedem așadar ca sub pretextul colaboraționismului și a “legăturilor cu Moscova”, biserica ortodoxă din Ucraina este acum exterminată. Deocamdată au început “prechizițiile” și “anchetele” – este clar că așa cum venirea la putere a bolșevicilor a adus cu ea arestarea preoților și a ierarhilor sub pretexte de colaborare cu burghezia, mugurii prigoanei de acum nu vor fi doar niște semnale false. Diavolul își dă masca pe față! Prin diavol nu zic doar Zelinsky ci întregul aparatus care conduce acum Ucraina care pare să aibă la cârmă SUA. Banii vărsați, cel puțin oficial, arată clar în direcția SUA.

În paralel cu această prigoană accentuată astăzi (deși incidente minore au mai fost și Zelinsky a anunțat din timp că va declara ilegală biserica ortodoxă – pentru a face presiuni) ce credeți că se întâmplă la Casa Albă? Credeți că se aprinde bradul de Crăciun? Nu! Pe Casa Albă se proiectează curcubeul deoarece Biden a semnat legiferarea la nivel federal a căsătoriilor gay – acțiune care poate intimida statele să interzică căsătoriile gay [3]. Ce mi se pare mai interesant la acest eveniment este declarația lui Biden, care sclerozat cum este, concentrează în cuvintele sale esența sistemului: lupta anti-creștină:

“Racism, antisemitism, homophobia, transphobia, they’re all connected,” Biden said. “But the antidote to hate is love.”

Sursa

Evident dragostea față de palestinieni nu este ok, deoarece este antisemită. Prin aceste declarații, Biden doar confirmă că de la ateism se trece la o nouă religie care va avea ca dogme aceste “valori” menționate de Biden și ca apostoli pe toți ziariștii, politicienii, influencerii și în general toți idioții utili care nu au coloană vertebrală să spună ceea ce cred și de frica penalităților se conformează. Despre conformarea la a avea o poziție oficială față de “the current thing”, am mai discutat în articolul scris plandemie intitulat CONFORMITATEA CA MONEDĂ A VIITORULUI.

Să ne întoarcem însă la Ucraina. Este clar că biserica ortodoxă tradițională (așa-zis “rusească) va fi exterminată. Aflată într-o țară în război, cu un stat eșuat, fără conexiuni directe sau prea relevante cu patriarhul de la Moscova (cu excepția pomenirii acestuia la slujbe), biserica ortodoxă din Ucraina (cea “rusească”) a reprezentat în ultima perioadă o redută periculoasă pentru sistem, prin libertatea pe care liderii săi și-au permis-o. E suficient să vă uitați la predicile IPS Longhin ca să înțelegeți ceea ce spun. Evident că de când cu războiul, nu prea i se mai permite să vorbească la fel de liber ca înainte, dar de la IPS am putut afla că soldații români luați cu japca de ucrainieni și trimiși carne de tun în fața rușilor, nu primeau mâncare și haine și erau cei mai slabi dotați din armata ucraineană. Care trust de presă s-a sinchisit să verifice această informație? Care ziarist/blogger a preluat așa ceva și a tras semnale de alarmă pentru ca cumva politicienii noștri să audă și să fie responsabili pentru inacțiunea lor, deoarece neștiința li se poate ierta, dar măcar să știe pentru că altfel, la Judecata de Apoi vor zice cu privire la asta: de unde să știm noi că românii erau trimiși pe front și lăsați să facă foamea?

De ce zic însă că biserica rusească din Ucraina este (era) probabil cea mai liberă (de facto) biserică ortodoxă din lume? Păi din start, noua biserică ucraineană este clar cine are în cap. Cât de mult se preocupă ei de mântuirea poporului ucrainean vedem din ferocitatea cu care se disociază de agenta pro-gay a lui Zelinsky. Ați auzit ceva? Dacă da, rog comentați, eu deși sunt abonat la 20 de canale pe telegram ale ucrainienilor, nu am văzut nimic, din contră – ucrainienii par să creadă că adopția urgentă a “valorilor europene” e musai să înceapă cu libertinajul sexului și garantarea drepturilor minorităților sexuale, mai degrabă decât, de exemplu, lupta cu corupția.

Dar de ce biserica orodoxă rusească de la Moscova nu ar fi liberă? Nu cunosc în amănunt ghearele caracatiței și de ce rușii sunt încă încleștați de ele. De vreme ce biserica ortodoxă a rușilor a fost dată cu forța afară din Consiliul Mondial al Bisericilor, este evident că ierarhia rusească nu are preocupări reale legate de ortodoxism ci este un instrument politic cu funcționari interesați mai mult de avantaje financiare și vizite la Geneva, întâlniri cu “capete luminate” din vest și alte de-astea. Nu Evanghelia i-a interesat pe ei și poate de aceea Dumnezeu va îngădui distrugerea Rusiei deoarece timpul dat nu s-a folosit spre mântuire ci pentru altele. Nici noi însă nu suntem departe deoarece în loc să învețe din pedeapsa lui Dumnezeu și semnele vremurilor, ierarhii noștri se grăbesc să ocupe locurile vacante rămase libere în urma ușuirii rușilor din CMB [5].

Una peste alta este doar chestiune de timp până când presiunea sistemului se va accentua și pe meleaguri mioritice și alinierea la o nouă religie va fi împinsă pas cu pas, mai rapid sau mai urgent, deoarece papismul se grăbește cu pași rapizi înspre “noua religie”. În Germania de exemplu se pregătește terenul pentru acceptarea preoților gay și trans. Deocamdată pot fi doar “altar boys” (sau de alte genuri) [6].

Vom asista deci la un război cât mai pe față, pe toate planurile. Este din ce în ce mai clar că timpul se accelerează și semnele vremurilor apar. Prin apariția semnelor vremurilor mă refer la faptul că o viață creștină curată devinde din ce în ce mai greu de trăit. Vedem un asalt al demonicului pe toate planurile. Recomandam zilele trecute pe Facebook, că adevăratul boicot la produsele austriece înseamnă renunțarea la credite dar și auto-îndoctrinarea. Credința ca dar primit de la Dumnezeu, este din ce în ce mai greu de păstrat – așa se pare. Nu mai zic că oricum credința adevărată – ca condiție esențială pentru mântuire, căci fără adevărata credință nu există nici speranța mântuirii, este oricum și mai greu de păstrat. De aceea, este vital pentru creștini ca să conștientizeze importanța auto-îndoctrinării, înțelegând prin asta asumarea responsabilității cunoașterii, înțelegerii și aderării la dogmele și învățăturile credinței, pe cont propriu. Este asta însă atât de important acum? Oare nu mai bine creștinii să facă fapte bune, să lucreze virtuțiile și alte aspecte legate de ortopraxie? De ce este auto-îndoctrinarea atât de importantă? Auto-îndoctrinarea este importantă deoarece cu greu vom mai avea acces la adevărata credință deoarece aceasta va fi interzisă, așa cum se întâmplă acum în Ucraina. Ortopraxia este importantă, dar fundamentele unei credințe adevărate, ancorată în tradiția seculară a bisericii și ferită de inovațiile timpului sunt mult mai importante. Să dau doar un exemplu.

Cum pot creștinii ortodocși să dobândească virtutea postirii și să exerseze înfrânarea dacă prea-fericiții dezleagă la pește de nu mai fac față negustorii să aducă cât pește consumă creștinii ortodocși în acest post. Justifică “apostolii pogorămintelor” că vezi-Doamne, Postul Nașterii Domnului este un post al bucuriei, nu atât al tristeții și de aceea e bine să ne îndopăm cu pește. Acest exemplu este unul infim. Dar educația pro-ecumenistă din facultățile de teologie ortodoxă nu este deloc unul infim. Este o acțiune de durată, clar intenționată și impusă conștient cu scopul de a distruge consistența credinței ortodoxe și de a induce un spirit al relativității care să poată produce fisuri masive, prin mici incizii în punctele cheie. Iar păstorii sunt punctele cheie de care se va folosi vrăjmașul pentru a lovi în turmă. Cu o mică fisură în adevărul de credință cum că poate și alții au adevăr măcar în parte, se trece la una mai mare – că trebuie să avem dragoste și față de transexuali deoarece și ei sunt oameni. Apoi se va continua cu altele, de care ne este și teamă să vorbim, dar roadele sunt evidente și vedem o decădere înfricoșătoare a credinței și a conștiinței ortodoxe în rândul românilor, chiar comparat cu acum 5-6 ani. Culmea este că decăderea unei trăiri ortodoxe veritabile nu vine neapărat la pachet cu o scădere a manifestațiilor religioase așa zis tradiționale. Numărul românilor care se declară creștini și tradiționaliști este din ce în ce mai mare. Colindele, cărțile de spiritualitate, hainele cu modele tradiționale, arhitectura brâncovenească, tricolorul, sarmalele și chiar postul sunt acum popularizate peste tot, inclusiv la hypermarketurile străine. Asta însă nu are nimic în comun cu credința ortodoxă.

De aceea poate au avut parte ucrainienii de un război, ca cei aleși să fie deja luați și să nu cadă în ispitele care vor măcina întreaga lume și vor duce la iad miliarde. Continuând presupunerile și speculațiile de la începutul articolului, nu cred că spun prostii dacă zic că războiul este o binecuvântare deoarece bombele spirituale care duc sufletul la iad sunt mult mai rele decât bombele fizice care zdrobesc trupurile.

Voi urmări îndeaproape atacul asupra bisericii ortodoxe din Ucraina și voi reveni cu noutăți curând. Azi au fost asalturi ale serviciilor de securitate ucrainiene în 7 provincii la diverse biserici și probabil vor apărea “dovezi” ale colaboraționismului și preoți și ierarhi vor fi arestați. Nu căutați în presa românească așa ceva, nu veți găsi. Reveniți pe chiazna.ro în curând.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE

[1] The ADL issues statement declaring Ukraine’s Azov Battalion no longer ‘far-right’

[2] Tribunalul International de la Nurnberg a scos de sub acuzare Miscarea Legionara

[3] Joe Biden a semnat legea care protejează căsătoriile gay. Casa Albă a fost iluminată în culorile curcubeului – Digi24

[4] Zelensky opens door to same-sex civil partnerships in Ukraine

[5] IPS Nifon, în noul comitet executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor

[6] Germany’s LGBTQ+ Catholics gain new labour rights – will wider Church follow?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.