Schengen

Faptul că mentalitatea românilor nu se schimbă nici după cei 30 de ani profețiți de Brucan este dovedit prin valul de tânguire ireal de penibil după rejectarea intrării României în Schengen de către Austria. Sunt mai multe niveluri ale penibilității dar o să încep cu cel mai primar: intrarea sau neintrarea în Schengen înseamnă cam zero pentru cetățeanul normal. Poate înseamnă maxim o niscavai reducere a timpului de așteptare pentru căpșunari, dar în rest …

În continuare, dacă ne băgau nu însemna mare brânză în sensul că europeni ne-ar considera egali pe noi românii în particular așa cum oricum nu îi consideră pe balcanici egali. Egalitatea este o prostie și nu va exista niciodată oricâtă propagandă se va face de la centrul eurosovietului. Nici măcar egalitatea între vestici nu este ceva real, spaniolii îi privesc de sus pe portughezi, francezii pe spanioli, italienii pe francezi etc.

Egali ne vor considera cei din vest doar atunci când vom avea putere care în general, în ziua de astăzi înseamnă putere financiară. Când românii vor avea salariile mai mari ca nemții, atunci vor putea să moară nemții de ciudă, dar chiar dacă ne primeau acum, deoarece puterea financiară nu este de partea noastră, nu avem cum să fim tratați pe picior egal.

Dar pare cinic ce zic eu, dar eu doar comentez realitatea. Nu zic ca eu cred că cine are bani este mai puternic sau așa ar trebui să fie, doar zic ce cred europenii. Din punctul meu de vedere, oricum nu e mare brânză nici să ai bani de 100 de ori mai mulți ca mine dacă de exemplu eu am timp de 100 de ori mai mult ca tine. Banii sunt doar o componentă a fericirii, sănătatea și timpul liber fiind alte condiții absolut necesare.

Dar întorcându-ne la Schengen, reacția românilor de frustrare cu ocazia acestei noi rejectări – care culmea nu schimbă nimic, este mai degrabă o reacție grobiană a unei turme programate să reacționeze astfel pentru a mai deturna cumva mânia publică de pe spinarea coaliției în pragul acestei crizei economice în care ne afundăm și direcționarea ei către o țărișoară de altfel irelevantă din UE, folosită de nemți ca să preia loviturile și înjurăturile slugilor pedepsite de la marginea Imperiului care trebuie să aibă totuși încredere în dreptatea și frumusețea Capitalei care în cazul Eurosovietului este Germania despre care am mai comentat că tace și face (consolidarea puterii). Recunosc că ce spun aici nu este teoria mea ci am furat-o de la Cristoiu care a observat că de obicei când vrea ca ceva să nu se voteze la nivelul UE, Germania îi pune pe olandezi să zică NU, ca să nu fie ei găsiți cu mâța-n sac ca putere decidentă și care învârte Europa pe degete cum își dorește, de la marea Franță, până la mica Austrie care acum a avut misiunea să îi țină pe români departe să nu dea năvală deoarece dacă au nevoie de ei, trimit câteva avioane ca în plandemie și ridica rapid câteva sute de căpșunari care să le culeagă sparanghelul.

Reacția la neintrarea în Schengen este copie la indigo a acelorași scremete și din perioada în care nu eram primiți în NATO sau în UE: nu ne primesc deoarece nu am scăpat de comuniști ca Iliescu, nu ne primesc deoarece armata noastră nu e modernizată, la standarde NATO, dar vedem acum de exemplu că pe ucrainieni i-ar primi rapid dacă nu i-ar bombarda rușii. Nu ne primesc în UE deoarece nu am eliminat corupția, dar acum vedem ca Parlamentul UE pute de corupție și în corupția din sistemul bancar nici nu doresc să intru deoarece le depășește pe toate.

În esență reacția este specifică unui popor complexat și cumva presa a și încurajat și a pus umărul la această repetiție. Adevăratul patriotism nu este boicotarea OMV-ului acum ci ar fi fost participarea la Referendumul pentre Familie care ar fi putut coaliza nația într-un singur cuget și eventual prin transformarea Coaliției pentru Familie în partid ne-ar fi pus pe o orbită similară Poloniei care nu o duce rău de tot.

Din păcate, după ce că avem complexe tembele față de vest-europeni care nu sunt mai deloc de invidiat (acum), nici măcar nu avem aspirația să ne asemănăm măcar un pic polonezilor, să le copiem modelul. Asta denotă multe și nu vreau să zic prea mult ca să nu vă stea sarmalele și șoricele în gât tocmai de Crăciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.