Evenimente interne și externe

Un nebun a aruncat o piatră în lac și o grămadă de înțelepți aplaudă. O parafrazare a faimosului citat care denotă inițiativa unui papa-hagi ca să ne unească cu papistașii, mai întâi prin calendar și mai apoi prin reluarea modelului ucrainean în întreaga Europă de Est care va fi teatrul de desfășurare a războiului în viitorul apropiat sau după ce ucrainienii vor fi ciopârțiți bucată cu bucată.

Evident că operațiunea Unirea cu catolicii nu este la întâmplare și papa-hagi a fost ales doar ca vuvuzelă care să anunțe începerea tămbălăului. De fapt nici nu știu dacă el este prima vuvuzelă sau doar prima pe care am auzit-o eu. Cert este că interestul presei în chestiuni teologice atât de subtile este cu totul neașteptat, având în vedere vechile slogane bine-rumegate gen “Vrem spitale nu catedrale”. Dintr-o dată dorul de sărbătorire și unitate creștină i-a cuprins pe toți măcănitorii sistemului și se aplaudă unul pe altul, aruncând deja invective și acuzații de anacronism și întunecare către minoritatea “tradiționalistă” a “practicanților” ortodocși – căci nepracticanții oricum sărbătoresc Paștele în fiecare duminică cu pizza, grătare și alte bunătăți, fie că e la ortodocși, fie că e la catolici.

Este evident că operațiunea este una programată și că înainte-stătătorii noștri prin reacția pe care au dat-o sunt și ei pregătiți să cânte partitura care le-a fost predată de Marele Reset care are grijă de toate popoarele de pe toate meridianele.

Chestiunea cernerii care va urma și pentru ortodocșii români o tratez de o bună vreme pe acest site, cea mai recentă fiind seria articolelor despre ecumenism, denumite inițial logistica și ulterior infrastructura rezitenței ecumeniste. Din păcate, vremurile se mișcă mai repede decât scriu eu articole și evenimentele m-au cam luat pe sus. Pe scurt, am repetat că vom fi împinși spre unitatea cu catolicii așa cum în Ucraina ortodocșii au fost catalogați instant teroriști și sunt acum eliminați parohie cu parohie, luându-li-se bisericile, preoții fiind goniți sau omorâți, oile blege și fricoase fiind mințite și atrase să meargă la mezat în fața ursului, noua divizie de lucrători în mediu religios a CIA, departamentul de inginerie socială religioasă, face praf și pulbere tradiția milenară ortodoxă din Ucraina scopul fiind evident refacerea granițelor și stârnirea rușilor până la puncul în care – speră americanii – vor ceda și vor permite o Ucraină “liberă” unde să plaseze câte un Deveselu în fiecare oblast de la granița Rusiei.

Acesta este războiul asimetric al americanilor și cine nu înțelege aceste mișcări din subteranul societății nu are habar pe ce lume trăiește. De altfel, războiul asimetric ne-a adus zilele astea și pachetul de leak-uri despre care dl Cristoiu a tratat suficient și a dat mură în gură argumente celor care mai au dubii despre cine a lansat aceste leak-uri și cât de relevante sunt ele. Ce doresc să subliniez este doar că – așa cum am detaliat în articolul Diluarea realității – toate știrile pe care le vedem sunt fake-uri și în spatele lor este un cu totul adevăr. De aceea este nu doar recomandat, dar obligatoriu să fim refractari la orice propunere de “soluționare” a unor false probleme, indiferent de cine le face (papa-hagi în cazul de față), de cine le promovează (presa peste-noapte devenită extrem de pioasă și preocupată ca tot ortodoxul să aibă timp și vacanțe suficiente de sărbătorit) și de cine le aprobă grabnic (patriarhia). Care patriarhie încă nu a emis niciun comunicat cu privire la măcelul asupra ortodocșilor din Ucraina deși până și ortodocșii din SUA fac apeluri la puterea lumească să îl calmeze pe diavolul Zelenski care s-a pornit ca un turbat împotriva unor valori pe care singur le trâmbițează și îi cheamă pe ucrainieni să își dea viața pentru ele – dreptul la libertate, la liberă exprimare, la proprietate, la propria religie, altfel spus dreptul să fii altfel decât îți impune Putin, care culmea, le face la musulmani ditamai moschee în Rusia totalitară.

Să vedem însă câteva patternuri ale planului discret de unificare cu papistașii pornit de această inițiativă pornită de la papa-hagi cu mențiunea că nu este tocmai o pornire ci mai exact o nouă etapă după vechea etapă de antrenare și pregătire a noilor cadre responsabile cu unitatea în școlile din vest administrate de catolici unde probabil cadrele nu au fost doar spălate pe creier și pregătite să gândească în mentalitatea apuseană dar verigile cele mai slabe au fost chiar filmate în ipostaze neplăcute și șantajate ulterior pentru a fi promovate și folosite ca agenți ai schimbării.

Așadar așa cum o piatră poate fi descpicată ușor printr-o crăpătură, chestiunea calendarului este cumva o crăpătură prin care blocul solid al tradiționalismului ortodox va fi despicat din nou în bucățele și mai mici ca data trecută. Dar de ce calendarul? Evident, calendarul nu este o urgență și nu este de fapt nicio problemă. Așa cum comunicatul oficial al patriarhie susține, nefiind o problema dogmatică, calendarul nu reprezintă nicio problemă urgentă pentru ortodocși. Mai degrabă, o problemă dogmatică urgentă ar fi eliminarea rugăciunilor ecumeniste din BOR și pedepsirea ierarhilor care nu se supun acelei hotărâti a Sinodului BOR luată cu ocazia împărtășirii la papistașie a nevrednicului de pomenire fost mitropolit Corneanu, care a fost iertat doar pe motiv că fiind bătrân și-a pierdut mințile. Și apoi, ca să stingă focul, Sinodul s-a făcut că ia o hotărâre pentru a reafirma unele canoane deloc confuze ale ortodoxiei care interzic nu doar împărtășirea la eretici dar chiar și rugăciunea împreună cu ei.

Deci dacă nu este urgență și nu este o problemă dogmatică, de ce se menționează în comunicatul patriarhiei că e nevoie de un sinod pan-ortodox pentru rezolvarea acestei probleme. Dar care e problema? De ce ar fi nevoie pentru un astfel sinod, mai ales că schisma între Constantinopol și Moscova a despicat deja ortodoxia în două și asta ar fi o problemă mult mai urgentă și mai gravă pentru cei cărora le pasă de Hristos și vor să fim una.

Iată deci patternul real – papistașii din BOR nu sunt preocupați de schisma din interiorul ortodoxiei ci mai degrabă de diferența de calendar cu ereticii care nici măcar nu îi putem considera creștini de vreme ce deja au acceptat homosexualitatea. Mă refer aici la faptul că Sinodul Catolic din Germania deja a acceptat căsătoriile între poponari și papa a tolerat tacit acest eveniment, ca și cum ar nu ar fi existat. Ce sens mai are atunci să ne dorim să sărbătorim Paștile împreună cu catolicii? Ne atrage și pe noi curcubelul?

Deci nu doar că calendarul nu este o problemă, dar alinierea la catolici, oricât de științifică ar fi și oricât de practică nu ar fi în fapt de niciun folos ortodocșilor care doresc să se diferențieze de catolici, să afirme creștinismul așa cum este el, nu alterat și schimonosit în toate felurile, un creștinism care nu mai are nimic comun cu catolicismul așa cum era acum 100 de ani când totuși poponarii erau considerați sodomiți pe când acum cardinalii din Germania zic că Sodoma este o poveste și că de fapt acolo nu sodomiții au fost pedepsiți ci intoleranții care nu îi acceptau.

Rescrierea Evangheliei este opera demonului care are loc în biserica catolică actuală și este doar o componentă a reformatării adevărului despre care am scris în articolul mai sus menționat. Rescrierea calendarului ortodox este opera demonică prin care lupii caută noi locuri în gard pe unde să intre și să sfâșie oile. Capra ciumată aruncată în mijlocul turmei ca să îndemne oile să sare gardul, trebuie aruncată înapoi, adică așteptăm vreun episcop treaz să ia atitudine și să folosească armele luminii împotriva ecumeniștilor care spurcă credința și duc în înleșare pe mulți.

De altfel, așa cum alți trădători ai ortodoxiei, doctoranzi “teologi” care s-au crezut mai deștepți ca marii duhovnici cum ar fi Pr. Cleopa, Pr. Iustin, Pr. Arsenie Papacioc și Pr. Dumitru Stăiloaie au ajuns să își piardă complet mințile și să treacă la papistași renegând Biserica Mamă (vezi cazul acelui scriitor care a fugit în Franța după ce a trecut la greco-catolici), tot așa și ceata papo-calendarișilor din prezent, nu vor apuca să vadă nici unitatea, dar nu cred că se vor mai simți bine nici măcar în starea de ceață în care se află în actuala Biserică Catolică care efectiv a luat foc prin toate căderile prin care trece, de la acceptarea căsătoriilor homosexuale, la interzicerea slujbelor în limba latină pe motiv că sunt prea tradiționale și lumea nu va tolera prea bine noile slujbe cu clovni și chiar până la acceptarea unor deraieri ale papei din ce în ce mai strigătoare la cer chiar și pentru catolicul de rând.

Care catolici de rând, nu prea pot face nimic, așa cum francezii protestează vehement de ani de zile în timp de Macaroana nu se îndoaie decât în fața Marelui Panda (săptămâna trecută) sau în fața Prințișorului Olandei fondator al Bilderbergului din

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.