Wagner nu se poate refugia decât la Kiev

Fie de voie, fie de nevoie, luptătorii Wagner nu prea au ce să facă şi vor ajunge tot pe front. Ori prin intermediul armatei oficiale, ori ca luptători independenţi prin Belarus, Wagner nu are de ales.

Aşadar, conform informaţiilor la ora asta, Prigojin ar fi deja în Minks. Mulţi cred că va ieşi la pensie şi va primi o Dacha în Belarus. Au mai fost zvonuri cum că se construieşte deja o bază pentru wagneriţi, care să susţină permanent 8000 de oameni, la 200 km de graniţa cu Ucraina.

Este clar că cei care s-au alăturat lui Prigojin, chiar dacă vor fi iertaţi de Putin oficial, neoficial nu vor mai avea viaţă uşoară în Rusia, chiar dacă mai este şi varianta Siria sau Africa. Însă după ce au gustat războiul cu ucrainienii şi au fost ţinuţi în frâu de armata oficială care nu dorea să îşi asume riscuri prea mari, având o cu totul altă gândire decât mercenarii luptători cu talibanii din Africa, cam greu să îşi mai dorească să plece ci vor vrea să îşi dea viaţa pentru patrie luptând cu ucrainienii.

Vă reamintesc că printre primele lui filmări ciudate când a început să posteze aproape zilnic videoclipuri, Prigojin zicea că la anul va fi preşedinte al Ucrainei. Fie că acest plan era unul mai vechi cu bătaie largă, fie că la asta visa şi către asta navighează, adevărul este că un teritoriu pustiu, “eliberat” de nazişti, greu de administrat şi nedorit nici măcar de guvernul rus, poate rămâne wild west unde alded Prigojin şi alde Wagner să îşi facă de cap.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.