Prigojin LIVE

AZI, 26 IUNIE 2023

23:00 – Putin începe şedinţa cu Consiliul de Apărare. Shoigu este prezent, posibil să fie demisionat. Sau nu. Urmează discurs către naţiune în partea a doua a şedinţei. Poate să declare starea de război.

21:39 – Progojin a postat pe Telegramul Wagner un scurt mesaj audio în care pare să fie constant în acuzele la conducerea armatei şi totodată nu pare să îi fie frică de repercursiuni.

17:00 – belaruşii s-au apucat de construcţia unei noi tabere Wagner în regiunea Moghilău, la 200km distanţă de Ucraina. Tabăra are 24km pătraţi şi capacitate 8000 de soldaţi

16:43 – Lavrov zice că serviciile de informaţii investighează eventualitatea implicării unor servicii străine în revolta lui Prigojin (ca şi cum turbarea lui nu ar fi veche). Evident pentru ruşi, cel mai uşor de spălat putina ar fi dacă ar putea lega orice fir narativ legat de Prigojin şi implicarea străinilor.

16:38 – Ungaria a blocat din nou o tranşă de 500 milioane din miliardele promise de UE, motivul fiind includerea băncii ungureşti OTP pe lista organizaţiilor care sprijină terorismul, deoarece banca încă funcţionează în Rusia.

24 IUNIE 2023

22:42 – Revolta s-a sfârşit. Lukashenko a bătut palma cu Prigojin. Totul e ok. MEDVEDEV nu îşi retrage ameninţările la adresa lui DUDA. Totodată nu se ştie ce a primit Prigojin şi de ce Lukashenko a fost atât de convingător.

~ ~ ~

18:39 – Toată lumea este focalizată pe WAGNER dar între timp MEDVEDEV tocmai ameninţă preşedintele POLONIEI, DUDA că îl va executa în Piaţa Roşie. Cu siguranţă, haosul din Rusia nu este bine pentru nimeni, nici măcar pentru cei care aplaudă ca tembelii acum, nerealizănd că riscul să le pice nucleara în cap tocmai a mai crescut cu câteva procente.

Sursa foto + articol pe larg: PRAVDA

~ ~ ~

18:06 – Uganda va trimite trupe la Moscova să îl apere pe Putin – dacă va fi nevoie – declară fiul preşedintelui, Muhoozi Kainerugaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.