Actualităţi din războiul SUA – restul lumii

Rusia a mai trecut un hop. Sau hopurile abia încep, cum zice Blinken. Ce este amuzant este că unii mionioni, cum ar fi Macaroana, râjnesc la Putin acum că este încolţit ca ursul de hiene. Dar Macron uită că dacă pe Putin încearcă să îl dea jos trădătorii, pe el îl scuipă francezii oriunde îl prind şi evident nu mai are curaj să meargă nicăieri fără dulăi mulţi după el.

Aşadar Prigojin a fost iertat, sau mai bine zis a fost făcut cale întoarsă. Ba că a negociat, ba că a fost iertat, dar nu prea se ştie ce a primit clar, căci ministrul apărării se plimbă pe front ca să arate că e încă la putere.

Mii de scenarii şi ipoteze, dar trebuie să tăiem din start pe cele în care totul ar fi un scenariu pus la cale de Putin ca să nu ştiu ce. Niciun guvern nu s-ar juca cu focul aiurea, mai ales că au fost victime şi s-au distrus pe lângă vieţile a vreo 20 de piloţi, nişte avioane destul de avansate, de care nici măcar ucrainienii nu au reuşit să dea jos până acum.

Nu văd niciun scenariu în care să stea în picioare tentativa lui Putin de a face sau a drege ceva sau tentativa “oligarhilor” care l-ar controla pe Prigojin. Să zicem că Prigojin este un pion mişcat de oligarhi, dar chiar atât de blegi sunt? Doar atât au putut să scoată? De ce s-au oprit wagneriştii tocmai când se puteau apropia de Moscova şi puteau să finalizeze planul. Poate că s-a dat pe faţă sprijinul lui Putin, caz în care poate mai bine am trece la nişte concluzii.

Aşadar, e mai important să vedem ce rezultă din aceste evenimente decât care a fost cauza.

  1. Ucraina nu a reuşit mare brânză în timpul “revoltei”. Deşi probabil oportunitate mai bună nu va găsi, Ucraina nu a frucitificat nicicum revolta şi presupusa slăbiciune a Rusiei. Dacă ruşii sunt slabi şi obosiţi şi cum îi mai fac ăştia la TV, acum cred că s-a văzut că Rusia este ca o echipă de fotbal care conduce la scor şi îşi permite ca 2-3 jucători dintre cei mai buni care mai înainte tocmai au marcat, să se distreze trăgând şuturi spre propria poartă. Pare incredibil, dar efectiv cu toată rebeliunea, Ucraina dacă a mişcat două degete cât să tragă o poză în toată această perioadă.
  2. Putin iese solidificat din asta. Îşi cunoaşte mult mai bine şi duşmanii şi prietenii. FSB are acum treabă multă ca să facă cernerea şi să vadă cine pe cine a sunat şi ce a pus la cale. Nu doar printre wagnerişti se va face curăţenie, dar şi printre soldaţii din armată, printre funcţionarii publici şi printre oamenii de rând. Vă reamintesc că în Belarus, după eşuarea loviturii de stat susţinute de vest, Lukashenko nu prea a mai avut emoţii şi totul merge ca pe strune. Acum e rândul lui Putin să vâneze trădătorii şi să îşi strângă mai aproape turma. Ca bonus, indiferenţii şi cei care nu prea erau pasionaţi de război, înţeleg acum că nu e glumă şi că toată starea de prosperitate şi realtivă stabilitate economică a Rusiei după aceste sancţiuni se poate transforma peste noapte în ce vedem în Africa de Sud.


Pe lângă aceste concluzii mai trebuie să reamintim cititorilor noi, câteva lucruri spuse în articolele vechi. În timp ce cetăţenii NATO se uită la evenimentele din Rusia ca la un show şi pun pariuri ce se va întâmpla, ruşii sunt pas cu pas mobilizaţi şi ţara se pregăteşte de război. Pas cu pas, ca un părinte care îşi bagă copilul în marea rece, Putin ba permite ucrainienilor să bombardeze podul, ba să intre pe la Belgorod, ba permite dronelor să mai lovească câte un depozit de combustibil, etc, etc. Nu din slăbiciune şi din incompetenţă au loc astea, ci deoarece Putin are plan mare şi ştie că inevitabil SUA vor porni un război, de aceea toţi ruşii trebuie să se mobilizeze şi să fie convinşi că această operaţiune nu va fi suficientă ci va trebui la nevoie să pună mâna pe arme.

Pe de altă parte, deoarece peştii au doar 2 neuroni, la TV nu se mai discută mai nimic despre alte evenimente, poate chiar mai importante decât această “rebeliune” care a fost importantă până s-a anunţat “negocierea”. Iată despre ce vorbesc:

  1. Medvedev a răspuns că Duda ar trebui executat în Piaţa Roşie. E vorba de preşedintele Poloniei. Care şi ăsta, ca un polonez cu gura mare şi puţa mică, s-a apucat să zică că acum – în toiul rebeliunii – NATO ar trebui să vâneze Rusia ca pe un iepure rănit. Duda dacă chiar ar crede ce măcăne ar putea pune mâna pe armă să se ofere voluntar în Ucraina …
  2. Astăzi (luni) avioanele NATO au încolţit Rusia, mai ales de pe teritoriul României … mai târziu au trimis şi ruşii Suhoaie, nu ştiu dacă a apărut la TV ceva, dar e chestiune de timp până când ruşii o să mai dea iar jos cu ceva. Dar se va da vina pe vreme ca şi cu Mig-ul …

3. Între timp în Siria, ruşii fac măcel pe turmeni şi par să fie decişi să îl ajute pe Assad să recupereze toată Siria. Asta înseamnă că mai devreme sau mai târziu, vor ajunge să se ocupe şi de enclava americană de la graniţa cu Iordania. Apoi de Israel …

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.