Rebeliuni televizate vs mâncăreli de culise

Dacă în Rusia frecuşurile între clanurile de mafioţi au loc prin intermediul canalelor de Telegram, în SUA luptele se duc în justiţie, prin procese fabricate, maşinaţiuni juridice şi bătălii între grupările lobiste.

Faptul că vedem la TV frecuşurile din interiorul Imperiului Rusnac nu înseamnă deloc că Rusia stă gata să se prăbuşască şi urmează spargerea acesteia, haos şi eventual pierderea războiului din Ucraina. Frecuşuri interne poate mult mai mari au loc în SUA unde războiul pe plan ideologic este mult mai dur şi facţiunile în rândul populaţieie mult mai mari decât în Rusia.

În Rusia, la o analiză a ceea ce putem vedea pe youtube avem cam două grupuri – unul al patrioţilor naţionalişti şi tradiţionalişti, care sunt alături de Putin şi de războiul din Ucraina şi altul al unor indiferenţi şi relativ agnostici cu privire la afinitatea faţă de ţară şi de Imperiu.

În SUA în schimb conservatorii şi cu liberalii posedaţi sunt la cuţite şi războiul între indivizi este chiar mai puternic decât cel între mafioţii de la putere care flutură un steag sau altul.

Cam aici aş dori să termin cu paralelele, doar arătând că de exemplu acum războiul între cei de la putere şi opoziţie se duce pe condamnarea lui Trump şi a fiului lui Bidon, care pare a fi pedofil deoarece s-au găsit pe propriul laptop poze cu el înconjurat de fete mici dezbrăcate. FBI a ascsuns laptopul, presa a ignorat, dar cumva, prin subteran, alte crime ale juniorului au ieşit la iveală şi acesta şi-a recunoscut vinovăţia legată de fraudarea plăţii taxelor şi deţinerea de arme sub influenţa drogurilor.

Trecând la “revolta / revoluţia / lovitura de stat” din Rusia, să rezumăm consecinţele şi rezultatele:

  1. Prigojin se duce în Belarus unde probabil nu se va pensiona …
  2. “mercenarii” Wagner se întorc pe front şi vor fi angajaţi de armata oficială
  3. ministrul apărării, probabil duşman al lui Putin deoarece nu a aprobat iniţial atacarea Ucrainei, este “retras”
  4. populaţia Rusiei (mai ales cea din Moscova) a fost puţin speriată şi sentimentele patrioate aprinse chiar şi pentru cei mai nepăsători rusnaci care poate nu erau foarte entuziaşti legat de războiul din Ucraina dar totuşi se bucurau de prosperitatea şi stabilitatea oferită de Putin

Calculaţi singuri cine are de câştigat din acest tărăboi şi ce înseamnă asta pentru război şi pentru ce va urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.