Prigojin LIVE

AZI, 26 IUNIE 2023 23:00 – Putin începe şedinţa cu Consiliul de Apărare. Shoigu este prezent, posibil să fie demisionat. Sau nu. Urmează discurs către naţiune în partea a doua a şedinţei. Poate să declare starea de război. 21:39 – Progojin a postat pe Telegramul Wagner un scurt mesaj audio în care pare să fie constant în acuzele la conducerea armatei şi totodată nu pare să îi fie frică de repercursiuni. 17:00 – belaruşii s-au apucat de construcţia unei noi tabere Wagner în regiunea Moghilău, la 200km distanţă de Ucraina. Tabăra are 24km pătraţi şi capacitate 8000 de soldaţi 16:43 – Lavrov zice că serviciile de informaţii investighează eventualitatea implicării unor servicii străine în revolta lui Prigojin (ca şi cum turbarea lui nu ar fi veche). Evident pentru ruşi, cel mai uşor de spălat putina ar fi dacă ar putea lega orice fir narativ legat de Prigojin şi implicarea străinilor. 16:38 – Ungaria a blocat din nou o tranşă de 500 milioane din miliardele promise de UE, motivul fiind includerea băncii ungureşti OTP pe lista organizaţiilor care sprijină terorismul, deoarece banca încă funcţionează în Rusia. 24 IUNIE 2023 22:42 – Revolta s-a sfârşit. Lukashenko a bătut palma cu Prigojin. Totul e ok. MEDVEDEV nu îşi retrage ameninţările la adresa lui DUDA. Totodată nu se ştie ce a primit Prigojin şi de ce Lukashenko a fost atât de convingător. ~ ~ ~ 18:39 – Toată lumea este focalizată pe WAGNER dar între timp MEDVEDEV tocmai ameninţă preşedintele POLONIEI, DUDA că îl va executa în Piaţa Roşie. Cu siguranţă, haosul din Rusia nu este bine pentru nimeni, nici măcar pentru cei care aplaudă ca tembelii acum, nerealizănd că riscul să le pice nucleara în cap tocmai a mai crescut cu câteva procente. Sursa foto + articol pe larg: PRAVDA ~ ~ ~ 18:06 – Uganda va trimite trupe la Moscova să îl apere pe Putin – dacă va fi nevoie – declară fiul preşedintelui, Muhoozi Kainerugaba

Read more

Rebeliuni televizate vs mâncăreli de culise

Dacă în Rusia frecuşurile între clanurile de mafioţi au loc prin intermediul canalelor de Telegram, în SUA luptele se duc în justiţie, prin procese fabricate, maşinaţiuni juridice şi bătălii între grupările lobiste. Faptul că vedem la TV frecuşurile din interiorul Imperiului Rusnac nu înseamnă deloc că Rusia stă gata să se prăbuşască şi urmează spargerea acesteia, haos şi eventual pierderea războiului din Ucraina. Frecuşuri interne poate mult mai mari au loc în SUA unde războiul pe plan ideologic este mult mai dur şi facţiunile în rândul populaţieie mult mai mari decât în Rusia. În Rusia, la o analiză a ceea ce putem vedea pe youtube avem cam două grupuri – unul al patrioţilor naţionalişti şi tradiţionalişti, care sunt alături de Putin şi de războiul din Ucraina şi altul al unor indiferenţi şi relativ agnostici cu privire la afinitatea faţă de ţară şi de Imperiu. În SUA în schimb conservatorii şi cu liberalii posedaţi sunt la cuţite şi războiul între indivizi este chiar mai puternic decât cel între mafioţii de la putere care flutură un steag sau altul. Cam aici aş dori să termin cu paralelele, doar arătând că de exemplu acum războiul între cei de la putere şi opoziţie se duce pe condamnarea lui Trump şi a fiului lui Bidon, care pare a fi pedofil deoarece s-au găsit pe propriul laptop poze cu el înconjurat de fete mici dezbrăcate. FBI a ascsuns laptopul, presa a ignorat, dar cumva, prin subteran, alte crime ale juniorului au ieşit la iveală şi acesta şi-a recunoscut vinovăţia legată de fraudarea plăţii taxelor şi deţinerea de arme sub influenţa drogurilor. Trecând la “revolta / revoluţia / lovitura de stat” din Rusia, să rezumăm consecinţele şi rezultatele: Calculaţi singuri cine are de câştigat din acest tărăboi şi ce înseamnă asta pentru război şi pentru ce va urma.

Read more

Ciudatul Prigojin: nebun!

Sunt cam 2 săptămâni de când am scris un articol despre Prigojin cu titlul nebun sau pion? Acum avem deja confirmarea: Prigojin pare mai mult nebun. Deja se pare că a pornit “lovitura de stat” cum titrează Digi24. Prostii! Am fi tentaţi, nefiind în cunoştinţă de cauză să credem că istoria rimează, cum zicea Mark Twain, adică aşa cum au avut revoluţie în primul război mondial, tot aşa au şi acum. Pun pariu că astfel decurg discuţiile la TV, deşi nu mă uit. Pe cât de spectaculoase par evenimentele de la Moscova, să nu uităm că nici la Washington cerul nu este prea limpede: fostul preşedinte este acuzat şi judecat pe banda rapidă, cu un proces similar lui Ceauşescu, în plus fiul preşedintelui actual, un pervers şi pedofil notoriu, şi-a recunoscut păcatele şi va fi şi el judecat. Măcel! De asemenea, principalul candidat democrat care rămâne la preşedenţie, nepotul fostului preşedinte Kennedy asasinat de CIA deoarece nu a fost de acord cu războiul nuclear împotriva ruşilor, este interzis pe reţelele sociale deoarece dă pe faţă crimele companiilor de vaccinuri sau ale producătorilor de cereale modificate genetic. Întorcându-ne la nebunul Prigojin se pare că a venit vremea sacrificiului acestuia şi a trecerii la următoarea etapă. Principala problemă a lui Prigojin a fost că armata rusă nu este la fel de dornică să atace şi să anihileze ce a mai rămas din armata ucraineană, deoarece nu mai vrea pierderi ci este sigură pe situaţie, mulţumindu-se cu ce a reuşit deocamdată şi aplicând tehnica “turtling” de apărare agresivă şi avans calculat şi treptat. Prigojin, ca orice mercenar, are un apetit la risc mult mai mare şi a încercat să obţină permisiunea şi sprijinul armatei pentru neutralizarea completă a Ucrainei, cu orice risc. Practic, dacă ne gândim, Prigojin are experienţa carnei de tun asigurate de prizonieri şi crede că aşa cum a câştigat Bahmut poate câştiga toată Ucraina. Într-un fel are dreptate. Generalii armatei sunt însă captivi situaţiei actuale în sensul că deşi ucrainienii sunt slabi şi ar putea fi neutralizaţi, dacă Prigojin face asta, există riscul ca acesta, fiind evident şi apropiatul lui Putin şi niciodată criticându-l pe ţar (cu excepţia aluziei la “bunicuţa care stă ascunsă în bunker), să devină după o eventuală victorie erou naţional şi urmaş la preşedenţie. Ceea ce i-ar termina evident pe generali. Deci este clar că Rusia are o problemă internă. Faptul că problemele interne sunt mai mari decât operaţiunea militară, arată că Rusia este departe de apierde acest război ci îşi permite frecuşuri interne în ditamai contraofensiva ucraineană care în ciuda haosului şi a lipsei clarităţii leadershipului armatei, pare să se fi înţepenit oricum. Din păcate pentru ucrainieni, după eliminarea lui Prigojin, armata va prinde un suflu nou şi bombardamentele strategice asupra infrastructurii vor continua, dar la o cu totul altă scală. Evident, contraofensiva nu va reuşi nimic, ba poate chiar vor mai pierde teritorii.

Read more